میرنیوز
هانیه ناصری در گفت و گو با ایسنا، از "به" به عنوان یک میوه پرخاصیت یاد کرد و افزود: دمنوش این میوه خواص فراوانی دارد که توصیه می شود در فصل پاییز حتما از آن استفاده شود.
وی افزود: دمنوش بِه موجب تعادل طبع در تمامی افراد با هر طبع و مزاجی می شود و دستگاه گوارش را بهبود میدهد و سردی و سنگینی معده را درمان میکند.
ناصری تصریح کرد: بسیاری افراد با شروع فصل پاییز دچار علائم آلرژی از جمله خارش گلو، آبریزش چشم و بینی، سرفه و یا عطسه های مکرر می شوند که برای این افراد استفاده از دمنوش به می تواند بسیار مفید بوده و به رفع یا کاهش شدت این علائم کمک کند. همچنین استفاده از دمنوش به برای افرادی که هنگام بیدارشدن احساس سنگینی سَر داشته و یا حالت تهوع های صبحگاهی دارند، توصیه می شود.
ناصری خاطرنشان کرد: استفاده از این دمنوش به همراه زعفران در عصرهای پاییزی به روند درمان بی خوابی شبانه و تنش های عصبی کمک می کند.
وی افزود: همچنین افرادی که در این فصل دچار خشکی پوست می شوند، دمنوش به می تواند برای آنها بسیار مفید باشد و به رفع خشکی پوست آنها کمک کند.
این کارشناس ارشد گیاهان دارویی از دمنوش به به عنوان نوشیدنیای مفید برای پاکسازی بدن یاد کرد و افزود: افرادی که شوره چشم و ابرو هم دارند مصرف این نوشیدنی برای آنها بسیار مفید است.
ناصری در ادامه در خصوص روش تهیه دمنوش به گفت: برای تهیه دمنوش به نخست باید میوه به رسیده و شیرین خریداری شود و میوه ها را باید خوب شسته تا پرزهای روی آن برود و اگر پوست "بِه" کاملا زرد باشد نیازی به گرفتن آن نیست.
وی افزود: پس از شستن میوه به باید آن را با رنده فلزی خلال کرده و بعد از گذاشتن درون یک ظرف، روی وسیله گرمازایی با گرمای ملایم و پیوسته، مانند شوفاژ قرار داد. بسته به رطوبت هوا و دمای گرم کننده بین یک تا دو روز طول می کشد تا قطعات “به” خشک شوند، در این مرحله، خشکی نباید آنقدر زیاد باشد که خلالها را بتوان مانند چوب کبریت شکست.
ناصری خاطرنشان کرد: مرحله پایانی آماده سازی میوه ها برای تهیه دمنوش، بو دادن آنهاست که برای این کار باید یک ماهی تابه فلزی را روی شعله گاز گذاشته تا ظرف خوب داغ شود، سپس خلال های بِه خشک شده را همزمان در ماهیتابه ریخته و به سرعت زیر و رو کرده تا حرارت به طور یکسان به همه خلالها برسد. این کار را تا وقتی که رنگ خلالها به قهوه ای پررنگ برسد باید ادامه داد، در این مرحله کمی بلند شدن دود از خلالها طبیعی است و حتی به خوش رنگتر شدن دمنوش هم کمک می کند.
وی افزود: پس از تغییر رنگ و بو داده شدن میوه های به، باید ماهیتابه را از حرارت دور کرده و بگذارید خنک شود. سپس میوه ها را در ظرف دربسته شیشه ای نگهداری کرده و باید از رطوبت هم دور نگه داشته شوند.
این کارشناس ارشد گیاهان دارویی افزود: برای تهیه دمنوش بِه برای هر نفر باید حدود یک قاشق غذاخوری معمولی از این میوه های بو داده شده را در یک قوری با یک لیوان آب جوش به مدت ۲۰ دقیقه روی بخار، خوب دم کنید و دراین صورت دمنوش آماده مصرف است.
ناصری خاطرنشان کرد: افزودن مقدار اندکی زعفران یا چوب دارچین و هِل آثار مطلوب قلبی و مغزی این دمنوش را تقویت می کند و رنگ و مزه اش را هم ارتقاء میدهد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
نسل جوان با خود آگاهی مسیر انقلاب ادامه دهند
سالن فرهنگی ورزشی شهدای روستای منزل آباد به بهرهبرداری رسید
برای داشتن حرف در دنیا باید بازدارندگی دفاعی و موشکی داشته باشیم
مراجعه ۲۲ نفر به مراکز درمانی اردبیل به دلیل سگ گزیدگی/۷نفر متحمل آسیب جدی شدند
دمای هوای کرمانشاه به شکلی محسوس کاهش مییابد
نوای جاودانهی استاد احمد مراتب در آرامگاه تخت فولاد، به یادگار ماند
نوای جاودانهی استاد حسن مراتب در آرامگاه تخت فولاد، به یادگار ماند
فیروزآباد فارس لرزید
مدیرکل تبلیغات اسلامی مازندران مطرح کرد؛ ضرورت شناخت و نقش آفرینی در جبهه فرهنگی
پیگیری مشکلات پتروشیمی آبادان از طریق وزیر کار
همه وجود سپاه وقف خدمت به مردم است
امید بخشی به مردم با شعار محقق نمی شود؛ به وعده ها عمل کنیم
«شیراز» میزبان بیست و ششمین جشنواره ملی قصهگویی
۶۷۱ کلاس درس جدید به ظرفیت آموزشی مشهد اضافه شد
زادگاه حاج قاسم میزبان اختتامیه دهمین جشنواره روستا و عشایر دوستدار کتاب
ضرورت استفاده از نیروهای بومی در استان سمنان
مراجعه بیش از ۱۰۰۰ نفر با علائم تنفسی به بیمارستانهای خوزستان
نیروی دریایی ارتش آماده عملیاتهای برونمرزی است
رژیم صهیونیستی از مقابله با جوانان مقاومت عاجز است
سردار غیاثی از آحاد مردم برای مشارکت در برنامههای هفته بسیج قدردانی کرد
احمد مراتب؛ میراثدار موسیقی مذهبی و مکتب تاج اصفهانی
سردار غیاثی از آحاد مردم برای مشارکت در برنامههای های هفته بسیج قدردانی کرد
افتتاح مدرسه خیرساز در قم با حضور وزیر آموزش و پرورش + تصاویر
آیت الله اعرافی: حضرت فاطمه (س) پیشگام تغییر معادلات تمدنی بود
ارومیه میزبان ۵ شهیدگمنام/جزییات تشییع شهدا اعلام شد
کلاهبردار ۲۰ میلیاردی توسط پلیس فرودگاههای خراسانرضوی دستگیر شد
مشکل تامین زمین ایثارگران در یزد حل شد
وزیرآموزش و پرورش: عقب ماندگی فضای آموزشی قم جبران می شود
دستگیری سارقان باغ ویلاهای خالی از سکنه در ساوجبلاغ
ترویج گفتمان مهدویت نیازمند مهدی باوری است