میرنیوز
به گزارش خبرگزاری تسنیم از چابهار، ساخت شهر فرودگاهی جدید در چابهار حالا به جنجالی همهجانبه تبدیل شده است؛ساخت این شهر با یک هزار میلیارد تومان اعتبار از منابع منطقه آزاد چابهار از تیرماه امسال آغاز شده است.
در مرداد ماه یک ماه بعد از شروع احداث فرودگاه بینالمللی چابهار، فرودگاه فعلی نظامی در کنارک که استفاده مسافری از آن میشد به شکلی غیرمنتظره تعطیل شد؛ شرکت مالک فرودگاه چابهار ـ کنارک اعلام کرد "به علت تعمیرات سطح پروازی و سیستمهای ناوبری و رفع ایرادات بهوجودآمده در بخشهای سوخترسانی، باند فرودگاه چابهار تا اطلاع ثانوی مسدود است و امکان نشست و برخاست پروازهای مسافری را ندارد".
استاندار سیستان و بلوچستان بعد از تعطیلی غیرمنتظره فرودگاه طی مصاحبهای اعلام کرد: "گفته مىشود متولیان نیروی هوایی شرط بازگشایی و فعالیت مجدد فرودگاه کنارک را توقف و تعطیلی عملیات احداث فرودگاه چابهار اعلام کردهاند". سعید چلندی معاون ترانزیت منطقه آزاد چابهار هم گفت "دلیلی مشخص و منطقی برای تعطیلی فرودگاه ارائه نکردند".
این گفتهها گمانها برای تعطیلی فرودگاه کنارک بهخاطر احداث فرودگاه جدید را تقویت کرد. با پیگیری و میانجیگری رئیس سازمان هواپیمایی کشوری و حضور وی در منطقه، فرودگاه کنارک 26 شهریورماه باز شد و روند احداث فرودگاه بینالمللی چابهار هم ادامه یافت. اما دوباره خبرها از کندی روند احداث حکایت داشت و بعد از آن هم در 10 مهرماه پروژه فرودگاه کاملا متوقف شد.
بعد از تعطیلی روند احداث فرودگاه بینالمللی چابهار، هفته گذشته یک تیم از شورای عالی امنیت ملیو همچنین کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی از روند احداث بازدید کردند و استاندار سیستان و بلوچستان هم به تسنیم گفت امیدوار است روند احداث در یک هفته آینده ادامه یابد.
فرمانده پایگاه دهم شکاری ارتش 24 مهر ماه نشستی خبری ترتیب داد تا ابهامات پروژه شهر فرودگاهی و دلیل مخالفت نیروی هوایی با آن را توضیح کرد؛ اصل کلام امیر حیدری این بود: باند فرودگاه جدید در تداخل با پرواز جنگدههاست و پایگاه هوایی فعلی را از حیز انتفاع میاندازد؛ مشروح نشستی خبری او در اینجا آمده است.
حالا منطقه آزاد چابهار به این موضوع واکنش نشان داده است؛ سعید چلندی معاون حمل و نقل و ترانزیت که ساخت شهر فرودگاهی در حوزه تخصصی معاونت متبوعش است میگوید: در TMAتهران (فضای کنترل پروازها) سه فرودگاه بزرگ (بینالمللی حضرت امامخمینی، مهرآباد و پیام) و چندین فرودگاه کوچک (فتح، دوشانتپه و سپهر ) مشغول به فعالیت هستند.
وی افزود: فرودگاههای حضرت امام، فرودگاه مهرآباد و فرودگاه پیام پیش از تعطیلی و کم شدن پروازها به دلیل شیوع کرونا که فاصله آنها حداکثر بین 7 تا 17 مایل است، روزانه حدود 650 پرواز داشتند. وقتی در این فاصله کوتاه 3 فرودگاه مشغول فعالیت هستند و مشکلی هم ایجاد نمیشود، پس طرح این موضوع از اساس اشتباه است که شهر فرودگاهی چابهار با حدود 25 مایل فاصله، پروازهای پایگاه نظامی کنارک را تحتالشعاع قرار میدهد.
طرح موضوع تداخل از اساس اشتباه است/ از تکنولوژی 50 سال قبل استفاده نمیکنیم
وی گفت: طرح موضوع تداخل شهر فرودگاهی و پایگاه نظامی کنارک از اساس اشتباه است و از منظر کارشناسی و فنی تنها در شرایطی میتوان این فرضیه را پذیرفت که به 50 سال قبل بازگردیم. در سنوات قدیم به دلیل نبود سیستمهای پیشرفته کنترلی و راداری مرکز کنترل فضای پروازی کشور، این موضوع صادق بود که ممکن است فعالیت دو فرودگاه نزدیک، در کار هم مشکل ایجاد کند. اما از آنجایی که امروزه صنعت هوانوردی کشورمان از تکنولوژیهای پیشرفت و تکاملیافتهای برابر با استانداردهای جهانی بهره برده و از وجود کارشناسان خبره و توانمند در سطح بینالمللی در سازمان هواپیمایی کشوری، استفاده میکند و همچنین در بالاترین سطح ممکن به پروازهای داخلی و خارجی و عبوری خدمترسانی میکند، کوچکترین مشکلی از باب سوانح و تداخل پروازها مشاهده نمیشود.
معاون ترانزیت منطقه آزاد چابهار ادامه داد: چنانکه امروزه شاهد آن هستیم فرودگاههایی با فواصل بسیار کوتاه چون فرودگاه آغاجری و پایگاه هوایی امیدیه و یا فرودگاه همدان و پایگاه هوایی نوژه در فواصل 5 مایلی فعال هستند و هیچ مشکلی هم به وجود نمیآید. چنانکه با وجود سیستمهای پیشرفته و چند وجهی فرودگاهی که کنترل حجم بالایی از پروازها را بر عهده دارد، فرودگاه بزرگ دنیا در نزدیکی هم و بدون مشکل مشغول به فعالیت هستند.
چلندری افزود: شهر فرودگاهی چابهار از پایگاه نظامی کنارک حدود 25 مایل فاصله دارد و در طرحهای پروازی ارائه شده که به تائید سازمان هواپیمایی کشوری و شرکت فرودگاهها و ناوبری رسیده، هیچ تداخل پروازی بین این دو فرودگاه ایجاد نخواهد شد. چنانکه در اخد موافقت اصولی سخت شهر فرودگاهی چابهار، تمام این موضوعات و دغدغهها به جد مورد توجه قرار گرفته است. اکنون در شهرهای لجستیکی دنیا مانند دبی، سنگاپور و یا لندن فرودگاههای بزرگ در فواصل 5 یا 10 مایلی از هم فعالیت دارند و بدون کوچکترین تداخلی به فعالیت ادامه میدهند.
وی همچنین به دقتنظرهای فنی و کارشناسی در زمان اخذ موافقت اصولی از سامان هواپیمایی کشوری اشاره کرد و گفت: تداخلهای پروازی با فرودگاههای همجوار یکی از ابعاد مورد توجه در موافقت اصولی است. هنگامی که موافقت اصولی یک فرودگاه صادر شده و مجوزهای فنی و کارشناسی صادر میشود، تمام ابعاد و جوانب ساخت و فعالیت فرودگاه در نظر گرفته میشود.
ساخت یک شهر فرودگاهی برای چابهار سابقه 22 ساله دارد
معاون حمل و نقل و ترانزیت منطقه آزاد چابهار ادامه داد: یکی از این ابعاد و جوانب فنی، تداخلهای پروازی با فرودگاههای همجوار است. برای این کار، پس از ارائه طرح از سوی مشاورین، کارشناسان سازمان هواپیمایی با استفاده از سیستمهای شبیهساز فعالیتها پروازهای دو فرودگاه را با دقت بسیاربالایی مورد بررسی قرار دادند. علاوه بر این، مطالعات تطبیقی بسیاری در مورد فرودگاههای مشابه و نزدیک به هم صورت گرفته و در نهایت، موافقت فنی و کارشناسی و موافقت اصولی شهر فرودگاهی چابهار صادر شده است.
معاون حملونقل و ترانزیت سازمان منطقه آزاد افزود: ساخت فرودگاه سابقه 22 ساله دارد. در سال 94 مطالعات این فرودگاه به طور کامل انجام و حتی موافقت اصولی آن هم اخذ شد. اما با توجه به اینکه شرکت فرودگاهها به دلیل استفاده از بودجه دولتی به دنبال مجوزهای اعتباری بود، روند کار با تاخیر مواجه شده و موفقت اصولی باطل شد. لیکن مطالعات جدید و براساس شهر فرودگاهی با لحاظ کردن تمام ابعاد شهر فرودگاهی، صورت گرفت و در این مرحله سازمان منطقه آزاد چابهار توانست به استناد مواد 2 و 5 آئیننامه هیئت وزیران مصوب سال 92 در خصوص احداث، توسعه و بهرهبرداری و مدیریت فرودگاههای غیرنظامی، ضمن اخذ موافقت شورای عالی معماری و شهرسازی، موافقت محیطزیست و سایر دستگاههای ذیربط، موافقت اصولی سازمان هواپیمایی کشوری را اخذ کند. لذا اگر ساخت شهر فرودگاهی چابهار کوچکترین اشکالی به لحاظ فنی، عملیاتی، شهرسازی و زیستمحیطی داشت، قطعا این مجوزها صادر نمیشد.
مشکل سوخترسانی یا چالش ساخت فرودگاه جدید!
معاون ترانزیت منطقه آزاد چابهار گفت: نیمه دوم شهریورماه پایگاه نظامی کنارک بدون اطلاع قبلی، اقدام به تعطیلی فرودگاه و چالش عجیب را برای مردم و فعالان اقتصادی چابهار پدید آورد. با اینکه دلیل این چالش از سوی مالک فرودگاه، برخی مشکلات فنی و عدم امکان سوخترسانی به پروازهای مسافری اعلام شد،.
چلندری خاطرنشان کرد: با این تعطیلی برخی منابع رسمی چون استاندار سیستان و بلوچستان دلیل تعطیلی پایگاه نظامی کنارک و عدم سرویسدهی به پروازهای مسافری را، واکنش نیروی هوایی به عملیات ساخت شهر فرودگاهی اعلام کردند و یکی از مهمترین دلایلی که برای تعطیلی پایگاه نظامی کنارک و عدم سرویسدهی به پروازهای مسافری عنوان شد، عدم امکان سوخترسانی به پروازهی مسافری بود. این در حالی است که زمانی که این چنین مشکلاتی در یک فرودگاه پیش میآید، فرودگاه را تعطیل نمیکنند، بلکه مشکلات به شرکتهای هواپیمایی اعلام میکنند و خود شرکت برای ادامه فعالیت تصمیم میگیرند که آیا از این فرودگاه تردد کنند یا خیر؛ زمانی که یک فرودگاه مشکل سوخترسانی پیدا میکند، متولی فرودگاه اطلاعیه هوانوردی صادر میکند و ایرلاینها خودشان تصمیم میگیرند و بعضا با کاهش مسافر و یا استفاده از هواپیماهایی که نیازی به سوختگیری در مقصد نداشته باشند، استفاده میکنند.
گزارش از سیدامیرحسین عظیمی
انتهای پیام/395/ش
منبع : خبرگزاری تسنیم
انفجار در معدن گنجه رودبار مصدومی نداشته است
کشف کارگاهی با یک میلیون قرص چاقی و لاغری و هورمونی غیرمجاز در ور
دشمنان از اشاعه تفکر بسیجی به سایر کشورها هراس دارند
۱۲۰ هزار دست لباس گرم و ۵ هزار پتو در پویش ملی «هبه» جمع آوری شد
رئیس هیئت گلف استان خراسان رضوی انتخاب شد
جبهه مقاومت ناحیه امنی برای کشور ایجاد کرده است
ترویج تفکر شهید فخری زاده برای کشور سازنده است
حضور ۱۰۰ مهمان رسمی و خارجی در اجلاس وزرای خارجه اکو
حضرت زهرا (س) نمونه بارز تبیین مقام الهی و ارتباط با خداوند است
۳۶ قطعه سکه بهار آزادی در هنگ مرزی تایباد کشف شد
کوهنوردان از صعود به ارتفاعات پایتخت اجتناب کنند
امام جمعه قم: بانوان در اسلام از جایگاه والایی برخوردار هستند
علت مسمومیت اهالی و دانش آموزان دهستان ویژنان در دست بررسی است
تفکر بسیجی گرهگشای مشکلات است
بوشهر پایلوت پژوهش اقتصادکرانه و پسکرانه شد
خبرنگاران مهر در اختتامیه جشنواره ۳۵ تئاتر کردستان تجلیل شدند
تولید انرژی برق در نیروگاه نکا از ۶.۷ میلیارد کیلووات گذشت
کاروان ترویج بهره وری ویژه الگوی کشت ملی به آذربایجان غربی رسید
محور اصلی طرح جامع زیارت باید مشهد و حرم امام رضا(ع) باشد
ساخت پروژه پل زیرگذر نواب چالوس ۶۰ درصد پیشرفت کرد
رزمایش مشترک نیروهای ویژه سپاه و ارتش آذربایجان در حال اجرا است
رزمایش مشترک نیرویهای ویژه نیروی زمینی ایران و آذربایجان در حال برگزاری است
حوزههای علمیه به مناسبت ایام فاطمیه سه روز تعطیل شدند
استاندار جدید مازندران: برنامهمحور و میدانی هستم؛ بکارگیری نیروهای معتدل و کاردان
ظلم ستیزی و تحقق عدالت پیام انقلاب اسلامی است
حراج گوشواره «کاپشن صورتی» برای کمک به مردم مظلوم غزه و لبنان
بسیج پاسدار ارزش های انقلابی است
شهادت یک مرزبان در مسیر خاش - زاهدان
استاندار جدید مازندران: برنامه محور و میدانی هستم؛ بکارگیری نیروهای معتدل و کاردان
هوای اهواز برای گروههای حساس ناسالم شد