میرنیوز
محمد زینالی اُناری، کارشناس اجتماعی با اشاره به عوامل تاخیر در ازدواج جوانان در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: سالها قبل یادداشتی با عنوان انقلاب در شیوه ی جوانی نوشته و به این موضوع که سیاستگذاران کمتر به آن توجه کرده اند، اشاره کرده ام؛ به این مضمون که دوران جوانی طولانی تر شده و تعریف رایج دوران جوانی با مجردی و فرهنگ فراغت صورت گرفته و بنابر این برای کسی که مدت طولانی به جریان زندگی جوانی اشتغال داشته هیچ اجباری درونی به ازدواج وجود ندارد.
وی با اشاره به این که بازنگری در این دوران ضروری است، افزود: جوانی و مسائل اجتماعی آن به عنوان یک موضوع آماتور در وزارت ورزش قرار گرفت و حتی دو نشریه های مربوط به جوانی که در وزارت ورزش و پژوهشکده ی جهاد دانشگاهی منتشر می شدند به جهت عدم اهمیت این مسائل برای سیاستگذاران و گردانندگان نشریات علمی و موسسات پژوهشی تعطیل شدند در حالی که این دوره به شدت نیاز به پژوهش و نظریه پردازی دارد.
زینالی اُناری گفت: ما با دوره هایی از زندگی مانند جوانی، خردسالی و سالمندی مواجهیم که به جهت اهمیت سیاستگذاری اجتماعی در دوره ی حاضر اهمیت دارند، اما به دید آماتور و بی اهمیت به آن می نگریم و به همین دلیل است که مسائل آن حل نشده می ماند و به خاطر اهمیت بخشی به سایر مسائل توسعه مانند حوزه های عمرانی و ... اشتغال به شناختن این مسائل شکل نمی گیرد.
وی با اشاره به شعر حافظ و انتقاد او از سرزنش جامعه به خود رویی گفت: این مسائل دست ساخته ی نهی و نفی های جامعه در پرداختن به موضوعات اساسی زندگی مردم توسط مدیران و سیاستگذاران بوده و در حال حاضر و با توجه به پرتاب شدن جوانان و مسائل آن ها به حاشیه ی موضوعات جامعه، وقتی به شدت پیچیده و مخرب شد به نقطه ی عطف توجه جامعه باز گشته است و دیگر کار از کار گذشته است و ما با سیلاب ویرانگر مشکلات آن مانند تجرد قطعی، افزایش خودکشی، ایجاد فرهنگ خوشگذرانی، فساد اخلاقی و کاهش جمعیت که امروز مشاهده می کنیم مواجه شده ایم.
وی با اشاره به راهکارهای حاضر این مسئله اشاره کرد و گفت: ما با یک بحران مواجه هستیم و آن بحران، مشکلات جوانان، خردسالان و کهنسالان نیست، بحران در جایی است که ما متوجه مسائل اساسی جامعه نیستیم، بحران پوچ انگاری زندگی اجتماعی توسط مدیران و سیاستگذراان که سیاستگذاری را به حوزه های صنعتی و عمرانی تقلیل می دهند.
این پژوهشگر فرهنگی ادامه داد: امروز به نظر توسعه گرایان، اساس توسعه، در سندهای توسعه ی انسانی و توسعه ی بوم های اجتماعی مبتنی بر فعالیت و اولویت بندی های خود مردم است، اما جامعه ی ما همچنان در سیاست هایی غرق است که از سال 1320 آغاز شده و پیامدهای مخربی به ما تحمیل کرده است. از این رو، ما باید برای دیدن بهتر جامعه و اولویت های آن، ابتدا این بحران را در عقلانیت توسعه حل کنیم تا به جای توسعه ی صنعتی توسعه ی اجتماعی و مسائل انسانی و طبیعی مربوط به کار و زندگی شخصی را اساس برنامه ریزی قرار دهیم.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
آغاز بارش برف در جادههای اراک و شازند
آماده باش اورژانس ۱۱۵ استان مرکزی به دنبال وقوع زمین لرزه در اراک
لنج صیادی متخلف ترالر در آبهای بوشهر توقیف شد
۱۲۰ رأس دام سبک قاچاق در قروه کشف شد
اعلام آمادهباش به دستگاههای امدادی پس از زلزله در حسینیه خوزستان
اعزام ۴ تیم امداد ونجات هلالاحمر به منظور ارزیابی مناطق متأثر از زمین لرزه
نبود خسارت در زلزله حسینیه بر اساس گزارشهای اولیه
هشدار یک کارشناس در مورد میزان لرزه خیزی حسینیه
واژگونی پراید وانت منجر به فوت راننده شد
وقوع دو زلزله شدید در حسینیه خوزستان؛ خسارتی گزارش نشده است
اعزام تیمهای اورژانس به منطقه زلزلهزده حسینیه
مسئله اصلی در سازمان فنی و حرفه ای موضوع مهارت است
دومین زلزله شدید «حسینیه» را لرزاند
اعزام تیمهای ارزیاب اورژانس به منطقه زلزلهزده حسینیه
حسینیه بازهم به شدت لرزید
زلزله شدید حسینیه در اهواز هم احساس شد
آغاز ساعت کاری گمرک دوغارون از ۷ صبح خواهد شد
طرحهای پدافند غیرعامل باید بومی سازی و عملیاتی شوند
دستگیری دومین باند کلاهبرداری از پزشکان کشور در البرز
چگونگی انتخاب کرمانشاه به عنوان پایتخت فرهنگی آسیا
آغاز کاری گمرک دوغارون از ۷ صبح خواهد شد
نماز طلب باران در حرم مطهر رضوی اقامه میشود
بازداشت ۳ پیمانکار دیگر شهرداری خرمآباد به اتهام تحصیل مال از طریق نامشروع
تمام دانش آموزان مسموم شده شاهین دژی از بیمارستان مرخص شدند
چگونگی انتخاب کرمانشاه به عنوان پایتخت فرهنگی شهرهای آسیایی در سال ۲۰۲۵
دیدار استاندار خراسان جنوبی با خانواده مرحوم «امیرمحمدخالقی»
استاندار خراسان جنوبی با خانواده مرحوم «امیرمحمدخالقی»
شکستگی خط انتقال آب شرق گیلان
احتمال سفر پزشکیان به اصفهان پیش از پایان سال