میرنیوز
موسسه کوثر بهمنظور حمایت از بانوان سرپرست خانوار اقدام به برپایی نمایشگاهی کرده است که در آن محصولاتی تولیدی بانوان سرپرست خانوار ازجمله شیره، کشمش، انواع آلو، عناب، نان محلی، رب، عسل، عرقیجات و هنرهای دستی به فروش میرسد.
تصمیم میگیرم در روزهای برگزاری نمایشگاه به آنجا بروم، آدرس را میگیرم و پس از پیدا کردن محل نمایشگاه در کمال تعجب با یک واحد منزل مسکونی سهطبقه مواجه میشومطبقه اول خبری نیست، در طبقه دوم هم با یک کارگاه نجاری مواجه میشوم، سراغ نمایشگاه را میگیرم و فردی که در کارگاه است مرا به سمت طبقه سوم راهنمایی میکند.
درب واحد مسکونی را میزنم و با استقبال گرمی مواجه میشوم، بوی اگردک که یک نان محلی است از خانه بیرون میزند، هنوز خودم را معرفی نکردهام که با همان نان محلی از من پذیرایی میکنند، همهمهای برپاست، در یک اتاق پذیرایی کوچک چند میز کنار هم گذاشته و روی آن محصولات متنوعی چیده شده است. سر میچرخانم تا محصولات را ببینیم از عروسک و سرویس آشپزخانه گرفته تا حبوبات و زیتونپرورده و ترشی روی میزها چیده شده است؛ بوی آش رشته مرا به سمت دیگری هدایت میکند، خودم را معرفی میکنم و از خانمی که در این غرفه است میخواهم درباره خودش و کاری که انجام میدهد کمی توضیح بدهد، خودش را مریم احسانی معرفی میکند و میگوید: به علت ابتلا به افسردگی دوقطبی از طریق بهزیستی به این موسسه خیریه معرفی شدم تا بدین طریق بخشی از درمان من که کاردرمانی است طی شود.
وی ادامه میدهد: در این نمایشگاه مشکلاتی از قبیل در دسترس نبودن مکان نمایشگاه، اطلاعرسانی ضعیف و بارش برف را داشتیم که باعث شد بازدید از نمایشگاه کم باشد ولی درمجموع تا به امروز فروش خوبی در نمایشگاه داشتیم.
احسانی ضمن اشاره به اینکه با تعطیلی نمایشگاه مجدداً بیکار خواهیم شد، تصریح میکند: در تلاش هستم تا با دریافت سیب سلامت طی قرارداد با رستورانها، محصولات تولیدی خود را عرضه کنم.
وی با تأکید روی این موضوع که از مسئولین تقاضای وام و یا پول را نداریم، عنوان میکند: نبود بازارچه دائمی بزرگترین مشکل ماست، ما به دنبال مکانی برای عرضه محصولات خود هستیم چراکه به دلیل برگزاری نمایشگاه در منطقه مسکونی همسایگان نسبت به شهرداری اعتراض داشتهاند که چرا این ملک مسکونی را به خیریه اختصاص دادهاند.
«فروش» یکی از مشکلات مشاغل خانگی است
فاطمه امیری، دیگر بانوی کارآفرین که زیورآلات درست میکند؛ میگوید: دو دختر دارم و به دلیل علاقه به کارهای هنری دستبند، گیره روسری و گردنبند رو مانتویی درست میکنم، مادرم هم در منزل گلیم میبافد، همچنین خالههایم در منزل به رشتههای هنری دیگر اشتغال داشته و محصولاتی را تولید میکنند.
وی اضافه میکند: «فروش» یکی از مشکلات مشاغل خانگی است وقتی محصول تولیدی را به بازار میبریم با پایینترین قیمت آن را خریداری میکنند برای مثال از یک گیره روسری تنها ۵۰۰ تومان سود میکنیم، یا یک دستنبد را تنها ۲۰۰۰ تومان میخرند درحالیکه خرید یک بند مروارید برای من ده تومان تمام میشود اگر چنین نمایشگاههایی برگزار شود برای فروش مشکل نخواهیم داشت و واسطه حذف خواهد شد.
امیری تأکید میکند: وام کلان نمیخواهیم فقط جایی باشد که بتوانیم محصولات خود را عرضه کنیم و بازار فروش داشته باشیم؛ این گلیمها را از شهریورماه به غرفههای سنتی سعدالسلطنه دادهام ولی تا به امروز فروش نرفتهاند آوردهام اینجا شاید بفروشم.
این کارآفرین خاطرنشان میکند: مادرم باوجوداینکه به آسم مبتلاست با ماسک مشغول بافتن گلیم است چون علاقه دارد؛ اگر مکان متمرکزی برای فروش محصولات وجود داشته باشد بخش اعظمی از مشکلات فروش این محصولات حل خواهد شد.
برای تأمین نیاز مالی خانواده سرویس آشپزخانه میدوزم
شیما محمدی که انواع سرویس آشپزخانه و عروسک میدوزد، میگوید: برای تأمین نیاز مالی خانواده در خانه سرویس آشپزخانه میدوزم و به این طریق هزینههای تحصیل فرزندانم را تأمین میکنم ولی برای فروش مشکل دارم.
وی ادامه میدهد: برای فروش محصولاتم به مغازههای بازار مراجعه کردم که قیمت خیلی پایینی را گفتند؛ پارچه را متری ۲۲ هزار تومان خریدم ولی دمکنی سهتکه را از من ۱۰ هزار تومان میخریدند.
محمدی اشاره میکند: به دلیل مشکلات فروش، فرزندانم فروش اینترنتی را پیشنهاد دادند ولی بهواسطه عدم فروش محصولات، انگیزه خود را ازدستدادهام؛ وقتی میبینم با هزار زحمت پارچه میخرم و میدوزم و درنهایت اجناسم فروش نمیرود مأیوس میشوم.
این بانوی کارآفرین عنوان میکند: از مسئولان میخواهم تا خانمهایی که شرایط اقتصادی مطلوبی ندارند را یاری کنند؛ زنان بدسرپرست برای چرخاندن چرخ زندگی خود مجبور به حفظ ظاهر هستند؛ اگر یک مکان ثابت برای عرضه محصولات زنان بدسرپرست و یا سرپرست خانوار اختصاص دهند محصولات تولیدشده با قیمت مناسب به دست مصرفکننده خواهد رسید.
خرید از نمایشگاه یک تیر و چند نشان است
نگاهم را میچرخانم در کنار غرفه محصولات تزئینی نگاهم به دختری میافتد به سمتش میروم؛ شکوفه میرعلمی میگوید: بهواسطه یکی از دوستانم از برپایی نمایشگاه مطلع شده و حضور پیدا کردم؛ نمایشگاه خوبی بود و الان دستپر از آن بیرون میروم، محصولات متنوع و قیمتها نیز مناسب بود در حقیقت خرید از این نمایشگاه یک تیر و چند نشان است چون افراد علاوه بر خریدهای خود به امرارمعاش خانوادههایی که از این طریق روزگار سپری میکنند؛ کمک میرساندند.
وی اضافه میکند: پیشنهاد میکنم این نمایشگاه مداوم باشد بالاخره خریدهای روزانه برای هر خانواده وجود دارد؛ البته باید تبلیغات گستردهای برای آن صورت گیرد و مواد غذایی متنوعتری در آن عرضه شود و مکان نمایشگاه نیز در دسترس عموم باشد.
اگر بازارچه دائمی وجود داشته باشد میتوانیم تولید بیشتری داشته باشیم
فاطمه مهدوی که در غرفه محصولات خوراکی فعالیت میکند، میگوید: رب، سمنو و اگردک درست میکنم و با کمک مدیر داخلی نمایشگاه آن را در محافل زنانه میفروشم، البته خیاطی هم میکنم دخترانم نیز نمد، اسکاچ، تاج و تل درست میکنند.
وی ادامه میدهد: گاهی حساب میکنم با کسر هزینه مواد اولیه تنها ۳۰ هزار تومان سود میکنم که هزینههای زندگی ما را پوشش نمیدهد اگر بازارچه دائمی وجود داشته باشد میتوانیم تولید بیشتری داشته باشیم و محصولات خود را به فروش برسانیم.
مسئولان کمک کنند تا روی پای خود بایستیم
معصومه احمدی که حدود یک سال است در مشاغل خانگی وارد شده و در حوزه بستهبندی فعالیت دارد و در این نمایشگاه ادویه، خشکبار، حبوبات و دمنوش عرضه میکند با اشاره به اینکه بستهبندی را در منزل و به همراه دوستانش انجام میدهد، بیان میکند: مشکلات زیادی بر سر راه ما وجود دارد و مکان مناسبی برای عرضه محصولات نداریم؛ از مسئولان تقاضا داریم از بانوان سرپرست خانوار حمایت داشته باشد و مکانی را برای فروش محصولات تولیدی اختصاص دهند تا ما بتوانیم روی پای خود بایستیم.
عرضه محصولات بانوان کارآفرین در محافل زنانه
مهناز شیری مدیر داخلی نمایشگاه فروش محصولات خانگی در گفتوگو با ایسنا اظهار میکند: این نمایشگاه تا پایان هفته جاری دایر است، در این نمایشگاه ۲۰ بانو تولیدات خود را برای فروش آوردهاند که در حقیقت میتوان گفت ۲۰ خانوار از این محل ارتزاق میکنند. هدف از برگزاری این نمایشگاه اشتغال و کارآفرینی بوده است تا خانمها مکانی برای ارائه محصولات خود داشته باشند.
وی ادامه میدهد: بسیاری از بانوان محصولات خود را محافل زنانه عرضه میکنند البته تعداد محدودی از آنان هم از طریق فضای مجازی محصول خود را به فروش میرسانند و ما نیز با معرفی محصولات به دوستان و آشنایان برای آنان بازار فروش فراهم میکنیم ولی همه اینها دردی را دوا نمیکند و مشکل باید بهصورت ریشهای حل شود.
مدیر داخلی نمایشگاه با اشاره به اینکه به دلیل حذف واسطه قیمتها پایینتر از بازار است، اضافه میکند: یکی از تولیدکنندگان بهصورت مستقیم زیتون را از شمال تهیه و آن را به زیتونپرورده تبدیل میکند وبه این ترتیب پای واسطه حذف شده و محصولات با قیمت مناسب عرضه میشوند.
شیری با اشاره به اینکه این بانوان در تلاش هستند تا ضمن کارآفرینی روی پای خود بایستند و درآمد کسب کنند، تصریح میکند: یکی دیگر از بانوان از طریق نیازسنجی بازار محصولات متناسب با نیاز روز جامعه را تولید میکند تا درآمد حاصل از آن کمکخرجی برای خانواده باشد.
وی بیان میکند: مکان فعلی نمایشگاه را شهرداری در اختیار ما قرار داده است، سال قبل شهرداری یک اتاق در محله دیمج به این امر اختصاص داده بود که با مشاهده فعالیت خوب بانوان در این عرصه این ساختمان سهطبقه را در اختیار این موسسه قرار داده است که در طبقه نخست کارگاه خیاطی و در طبقه دوم کارگاه نجاری و نقاشی روی تخته دایر است، در طبقه سوم نیز بانوان در آشپزخانه فعالیت دارند و محصولاتی از جمله آش و فلافل تهیه میکند که از طریق دوستان و آشنایان برای آنان بازار فروش پیدا میکنیم.
مدیر داخلی نمایشگاه فروش محصولات خانگی تصریح میکند: تلاش کردیم تا نمایشگاه را در یک مکان عمومی دایر کنیم ولی متأسفانه کرایهها بالا بود و علیرغم دعوت از ارگانهای دولتی تا به امروز مسئولان از این نمایشگاه بازدید نداشتند البته باید بگویم که از سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری برای خرید به اینجا مراجعه کردند که مایه دلگرمی تولیدکنندگان است.
شیری در پایان یادآور شد: برای بازارچه ثابت به بسیاری دستگاههای اجرایی مراجعه کردهایم، عنوان مجوز این موسسه «اشتغال و کارآفرینی برای محرومان» است و چون عنوان خیریه ندارد تا به امروز موفق نشدیم مکانی را برای بانوان تهیه کنیم.
به گزارش ایسنا، هفته گذشته صدیقه ربیعی، مدیرکل دفتر بانوان و خانواده استانداری قزوین در کارگروه اقتصادی بر توجه به اشتغال زنان بدسرپرست و بیسرپرست تأکید کرد و هدایتالله جمالیپور، استاندار قزوین نیز بر ایجاد اشتغال و اختصاص سهمی برای اشتغال این بانوان تأکید کرد.
بسیاری از بانوان توانمند بوده و در منازل به تولید مشغول هستند ولی برای فروش محصولات با مشکل مواجه شدهاند که با توجه به حجم تولیدات، این مشکل را میتوان با برپایی بازارچه دائمی حل کرد تا علاوه بر حل مشکل فروش، محصولات بدون واسطه و با قیمت مناسب به دست مصرفکننده برسد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
کلاهبردار ۲۰ میلیاردی توسط پلیس فرودگاههای خراسانرضوی دستگیر شد
مشکل تامین زمین ایثارگران در یزد حل شد
وزیرآموزش و پرورش: عقب ماندگی فضای آموزشی قم جبران می شود
دستگیری سارقان باغ ویلاهای خالی از سکنه در ساوجبلاغ
ترویج گفتمان مهدویت نیازمند مهدی باوری است
رجوع به سیره شهدا اکسیر شفابخش جامعه است
بازگشت ۵٠ واحد تولیدی راکد در کهگیلویه وبویراحمد به چرخه تولید
پرونده ثبت جهانی دره خرمآباد امروز در پاریس بررسی میشود
وجود ۲۶۰ هزار نمونه در بانک ژنتیک پزشک قانونی کشور
کوهرنگ سردترین نقطه چهارمحال و بختیاری
تعزیر قاچاقچیان خودرو در کرمانشاه
کاروان اهالی بهشت امشب توسط مردم اصفهان بدرقه میشوند
سد لاستیکی ماسال ۲۲ بهمن امسال افتتاح میشود
بانوی البرزی منزل مسکونی خود را وقف امور خیریه کرد
رشد بیسابقه تجارت در بازارچههای مرزی سیستان و بلوچستان
توانمندسازی بانوان مداح در استان اردبیل ضروری است
استاندار آذربایجان شرقی: دریاچه ارومیه باید ردیف بودجه مشخص داشته باشد
فرزندان فاطمه(س) آمدند
۱۰۰ راس دام توسط عشایر روستاهای نهبندان به جبهه مقاومت اهدا شد
محکومیت بیش از ۴ میلیارد ریالی قاچاقچی لوازم آرایشی در رشت
۹۵ هزار تن چغندرقند در چهارمحال و بختیاری برداشت میشود
برگزاری سومین جشنواره ملی «هنرهای تجسمی ایثار» در گلستان
پیکر مطهر ۱۴ شهید گمنام وارد مشهدالرضا(ع) شد
ثبت ۶۳.۲ میلیمتر بارش در شهرستان ایوان
هشدار زرد هواشناسی در استان سمنان
سند مالکیت چهلستون و تالار تیموری اصفهان صادر شد
۲۵۰۰ تن کیوی از نوشهر صادر شد
لزوم تخصیص ردیف بودجه مشخص برای احیای دریاچه ارومیه
مانور زلزله در ۵۶۰۰ مدرسه اصفهان برگزار میشود
نهم آذرماه جاده کرج- چالوس بازگشایی میشود