میرنیوز
دلشورهایی همچون خطر راه، رفت و آمدهای خیلی زیاد، هزینه های بالا و پیدا کردن مکانی برای اقامت در شهرهای دیگر و ... باعث می شود که بسیاری از زنان خراسان شمالی که با مشکل ناباروری مواجه هستند خیال مادر شدن را از سر بیرون کنند.
البته قرار بود تا مرکز درمان ناباروری در خراسان شمالی راه اندازی شود و حتی قسمتی از کار انجام و روبان راه اندازی این مرکز در بجنورد طی دو سال گذشته قیچی شد و این مرکز نور امیدی را در دل زنان خراسان شمالی که دچار مشکل ناباروری بودند، روشن کرد.
ولی همان مرکز نیمه تعطیل و دوباره به صورت نیمه در محلی دیگر راه اندازی شد اما از نظر زنان نابارور همین مرکز همچنان عقیم است و نمی تواند پاسخ گوی نیاز این بیماران باشد و آن ها که نیازمند خدمات پیشرفته تر هستند همچنان در جاده های طولانی در حال رفت و آمد به امید باردار شدن می باشند.
پاهایی که برای سفر و پیدا کردن محل اقامت سست می شد
سمیرا یکی از زنان بجنوردی است که با مشکل ناباروری مواجه است و در گفت و گو با ایسنا، می گوید: تاکنون هفت مرتبه عمل IVF را در شهرهای تهران و مشهد انجام داده ام که سه مرتبه در تهران و چهار مرتبه نیز در شهر مشهد بوده است.
وی با اشاره به اینکه باردار شدن برای زنان نابارور خراسان شمالی با سختی و رنج های خیلی زیادی همراه است، می افزاید: هزینه خیلی زیاد درمان از یک سو، از سوی دیگر طی کردن مسافت خیلی زیاد راه برای رسیدن به مرکز درمانی و همچنین اقامت برای امر درمان در آن شهرها از سوی دیگر هر کسی را از پا در می آورد.
وی با بیان اینکه درمان ناباروری در زنان باید بدون داشتن استرس انجام شود در غیر این صورت خیلی به اقدامات درمانی انجام شده پاسخ نمی دهد، ادامه می دهد: همیشه وقتی پاهایم به شهر تهران می رسید، استرس تمام وجودم را برای پیدا کردن یک محل می گرفت چراکه هزینه های درمان خیلی بالا بود و باید جای ارزان قیمتی را پیدا می کردم.
وی اظهارمی دارد: برای امر تخمک کشی به یکی از مراکز درمان ناباروری در تهران رفته بودم و باید شب را در آنجا اقامت می داشتم که هزینه یکی از هتل ها برای یک شب در چند سال گذشته ۳۰۰ تومان بود که برای من رقم بالایی بود و مجبور شدم آن شب را در ماشین بخوابم و البته در شهر مشهد این مشکل کمتر است چراکه اطراف حرم مطهر امام رضا(ع) سوئیت و مراکز اقامتی وجود دارند که قیمت آن ها کمتر است.
سمیرا بیان می کند: از سوی دیگر رفت و آمد از دیگر مشکلاتی بود که من را خیلی اذیت می کرد، اگر با خودروی شخصی سفر می کردم، خطر تصادف بالا بود که البته یک مرتبه نزدیک بود تصادف کنم و در نتیجه مجبور شدم با اتوبوس سفر کنم ولی هزینه اتوبوس برای من خیلی زیاد بود و در مرحله پایانی که امر تخمک کشی انجام می شود، نمی توان با اتوبوس برگشت در نتیجه مجبور بودم با هواپیما برگردم که برای من هزینه خرید بلیت هواپیما که مجبور بودم پول خیلی زیادی را برای دارو، پزشک، عمل هزینه کنم، خیلی زیاد بود.
عطای بچه دار شدن را به لقای آن بخشیدم
وی خاطرنشان کرد: زنانی که نیاز به انجام عمل IVFدارند باید به صورت مرتب برای انجام آزمایش، نشان دادن آزمایش ها، سونوگرافی و ... در حال رفت و آمد باشند در نتیجه استرس رفت و آمد و پیدا کردن یک مکان برای اقامت آنقدر زیاد بود که به طور کلی عطای بچه دار شدن را به لقای آن بخشیدم و اکنون سه چهار سالی است که دیگر به دنبال درمان به شیوه IVF نرفته ام.
سمیرا می افزاید: قرار بر این بود تا مرکز درمان ناباروری در استان راه اندازی شود اما نشد و هم اکنون فقط مرحله آی یو آی در بجنورد انجام می شود که این مرحله به درد ما نمی خورد و پاسخ گو نیست و دوباره پزشک ما را به مراکز درمانی شهرهای مشهد و تهران ارجاع می دهند.
وی با تاکید بر اینکه باید زیرساخت انجام درمان پیشرفته درمان نازایی در این استان نیز راه اندازی شود تا بیماران مجبور نشوند با این هزینه های خیلی زیاد به شهرهای دیگر مراجعه کنند، ادامه می دهد: من هزینه پرداخت این هزینه ها را داشتم اما افراد زیادی هستند که نه توان رفت و آمد و نه توان پرداخت هزینه ها را دارند در نتیجه به طور کلی به دنبال درمان نمی روند.
افزایش هزینه های درمان؛ دغدغه ای بزرگ برای زنان مبتلا به مشکل ناباروری
مهتاب یکی دیگر از زنان بجنوردی است که با مشکل ناباروی مواجه است و در ادامه در گفت و گو با ایسنا می گوید: مرتبه آخر که برای انجام IVF به تهران رفتم ۲۰ میلیون تومان برای من آب خورد این هزینه ها طوری بوده که من محلی برای اقامت داشتم و برای آن هزینه ای پرداخت نکردم و این هزینه فقط برای خرید دارو، آزمایش، سونوگرافی و انجام عمل های مختلف بوده است و فکر می کنم این مرتبه که دوباره برای درمان بروم هزینه ها خیلی زیادتر شده است و آن تبدیل به یک دغدغه بزرگ شده است.
وی با اشاره به اینکه البته یک مرتبه برای درمان به یزد مراجعه کردم که در آنجا مجبور شدم برای یک و ماه نیم در هتل اقامت داشته باشم، می افزاید: در واقع هزینه درمان ناباروری خیلی بالا است و باید یک مرکز دولتی در استان راه اندازی شود تا هم مجبور نباشیم که همیشه رفت و آمد کنیم و از سوی دیگر مقداری از هزینه ها نیز کمتر شود.
مهتاب تصریح می کند: از زمانی که مرحله درمان آغاز می شود تا به اتمام می رسد، باید به صورت مداوم با اتوبوس و هواپیما در مسیر بجنورد به تهران و بالعکس در حال رفت و آمد باشیم.
عدم مراجعه به مراکز درمان ناباروری از نگرانی های موجود
طوبی فرازمند هاشمی پزشک درمان ناباروری در بیمارستان بنت الهدی بجنورد همچنین در گفت و گو با ایسنا می اظهارمی دارد: در حال حاضر برای درمان ناباروری در خراسان شمالی امر آی یو آی در این بیمارستان انجام می شود اما بیمارانی که نیازمند درمان های پیشرفته تر هستند به سایر شهرها همچون مشهد ارجاع داده می شوند.
وی با اشاره به اینکه هزینه درمان ناباروی برای زنان زیر ۴۰ سال در مراکز دولتی خیلی کمتر است، ادامه می دهد: خراسان شمالی نیازمند یک مرکز کامل برای درمان نازایی است که در صورت ایجاد این مرکز دیگر بیماران مجبور نیستند به شهرهای دیگر مراجعه کنند.
فرازمند هاشمی با تاکید بر اینکه فاکتور سن در درمان ناباروری بسیار مهم است، تصریح می کند: یکی از مهمترین دغدغه های ما این است که نبود این مرکز موجب می شود تا بسیاری از افراد برای درمان به شهرهای دیگر مراجعه نکنند در نتیجه سن آن ها افزایش می یابد و درمان آن ها بسیار سخت تر می شود و از سوی دیگر مشمول طرح های دولتی نیز نخواهند شد.
وی توضیح می دهد: پیگیری برای تکمیل کردن مرکز درمان نازایی این استان در حال انجام بود که به شیوع ویروس کرونا مواجه شدیم و در حال حاضر بیشتر وقت و اعتبارات موجود در دانشگاه درگیر این مسئله شده است.
پیگیری برای راه اندازی بخش پیشرفته درمان نازایی در حال انجام است
مویدی کارشناس مسئول اداره مامایی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی همچنین در گفت و گو با ایسنا، ادامه می دهد: تا سال گذشته تمام بیمارانی که با مشکل نازایی مواجه بودند به استان های همجوار و تهران مراجعه می کردند و از سال ۹۸ مرکز سطح دو درمان ناباروری در بجنورد راه اندازی شد اما هنوز در این مرکز مرحله سطح سه که مراحل پیشرفته تر درمان است، راه اندازی نشده است.
وی می افزاید: در حال حاضر در این مرکز خدمات آی یو آی به بیماران ارائه می شود و حدود ۱۵۰ پرونده نیز تشکیل شده است البته ممکن است بیماری دو تا سه مرتبه به این مرکز مراجعه کرده و پرونده برای آن ها تشکیل شده باشد.
وی اظهار می دارد: در حال راه اندازی سطح سه این مرکز هستیم و حتی بخشی از تجهیزات آن آن نیز خریداری شده است و باید فضای آن در محل بیمارستان بنت الهدی بجنورد بهینه سازی شود.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
فعالیت معدن گنجه رودبار تا اطلاع ثانوی متوقف شد
کشف یک میلیون قرص چاقی و لاغری و هورمونی غیرمجاز در ورامین
ورود دستگاه قضائی به آلودگی مزارع پرورش میگوی هرمزگان
دستگاه قضایی به حادثه فوت کارگر کارخانه قند مغان ورود کرد
انبارهای اموال تملیکی کردستان تعیین تکلیف شوند
انفجار در معدن گنجه رودبار مصدومی نداشته است
کشف کارگاهی با یک میلیون قرص چاقی و لاغری و هورمونی غیرمجاز در ور
دشمنان از اشاعه تفکر بسیجی به سایر کشورها هراس دارند
۱۲۰ هزار دست لباس گرم و ۵ هزار پتو در پویش ملی «هبه» جمع آوری شد
رئیس هیئت گلف استان خراسان رضوی انتخاب شد
جبهه مقاومت ناحیه امنی برای کشور ایجاد کرده است
ترویج تفکر شهید فخری زاده برای کشور سازنده است
حضور ۱۰۰ مهمان رسمی و خارجی در اجلاس وزرای خارجه اکو
حضرت زهرا (س) نمونه بارز تبیین مقام الهی و ارتباط با خداوند است
۳۶ قطعه سکه بهار آزادی در هنگ مرزی تایباد کشف شد
کوهنوردان از صعود به ارتفاعات پایتخت اجتناب کنند
امام جمعه قم: بانوان در اسلام از جایگاه والایی برخوردار هستند
علت مسمومیت اهالی و دانش آموزان دهستان ویژنان در دست بررسی است
تفکر بسیجی گرهگشای مشکلات است
بوشهر پایلوت پژوهش اقتصادکرانه و پسکرانه شد
خبرنگاران مهر در اختتامیه جشنواره ۳۵ تئاتر کردستان تجلیل شدند
تولید انرژی برق در نیروگاه نکا از ۶.۷ میلیارد کیلووات گذشت
کاروان ترویج بهره وری ویژه الگوی کشت ملی به آذربایجان غربی رسید
محور اصلی طرح جامع زیارت باید مشهد و حرم امام رضا(ع) باشد
ساخت پروژه پل زیرگذر نواب چالوس ۶۰ درصد پیشرفت کرد
رزمایش مشترک نیروهای ویژه سپاه و ارتش آذربایجان در حال اجرا است
رزمایش مشترک نیرویهای ویژه نیروی زمینی ایران و آذربایجان در حال برگزاری است
حوزههای علمیه به مناسبت ایام فاطمیه سه روز تعطیل شدند
استاندار جدید مازندران: برنامهمحور و میدانی هستم؛ بکارگیری نیروهای معتدل و کاردان
ظلم ستیزی و تحقق عدالت پیام انقلاب اسلامی است