میرنیوز
خبرگزاری مهر - گروه استانها: مردم استان سیستان و بلوچستان سال هاست که مجبورند برای دریافت برخی از ضروریات زندگی خود ساعتها در صفهای طولانی وقت بگذارنند و منتظر باشند تا شاید به منظور خود که ممکن است، گاز، نفت، بنزین و گاهاً حتی آب آشامیدنی باشد، برسند. اما متأسفانه این روزها شرایط اقتصادی حاکم وضعیت را بدتر از گذشته هم کرده است.
از سوی دیگر متأسفانه در روزهایی که کرونا در سطح کشور و همچنین استان سیستان و بلوچستان به پیک سوم خود رسیده و در حال اوج گرفتن است اما متأسفانه همچنان مردم مرزدار این استان استراتژیک برای دریافت سیلندر گاز و یا ثبت نام و ویرایش اطلاعات خود جهت دریافت نفت سفید مورد نیاز و یا حتی در برخی از شهرستانها برای بنزین زدن باید در صفهای طولانی بایستند.
معطلی مردم سیستان و بلوچستان در صفهای طولانی پایانی ندارد
حمید ریگی یکی از شهروندان زاهدانی در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: ما مردم سیستان و بلوچستان مرزداران کشور هستیم و در این راه حاضریم همچون گذشته جانمان را هم فدا کنیم.
وی افزود: اما متأسفانه سالهاست که به دلیل بی تدبیری مسئولان و همین طور عقب ماندگیهای تاریخی در دوره پهلوی با مشکلات متعددی رو به رو هستیم.
این شهروند زاهدانی ادامه داد: متأسفانه به نظر میرسد که معطلی مردم استان سیستان و بلوچستان در صفهای طولانی پایانی ندارد و تنها از عاملی به عامل دیگر تغییر پیدا میکند.
وی با اشاره به اینکه این روزها صفهای طولانی بنزین، گاز و نفت سفید موجب سرگردانی و نارضایتی مردم شده است، تصریح کرد: ما در شهر زاهدان که مرکز استان سیستان و بلوچستان است برای برداشت آب بهداشتی به مراکز عرضه ان مراجعه میکنیم، حالا شما حساب کنید در دیگر مناطق استان اوضاع چطور است.
ریگی گفت: امیدواریم مسئولان برای بر طرف شدن این مشکلات به دنبال راهکارهای اساسی باشند نه اینکه تنها به گفتار درمانی کفایت کنند و فقط قولها و افتتاحهای نمایشی داشته باشند.
امتداد صفهای دریافت گاز مایع از شمال تا جنوب سیستان و بلوچستان
کمبود سیلندرهای گاز مایع موضوعی است که هرساله در شهرهای مختلف استان سیستان و بلوچستان شاهد آن هستیم و ظاهراً قرار هم نیست که این مشکل به این زودی ها حل شود اما متأسفانه امسال این صفها زودتر و قبل از شروع شدن فصل سرد تشکیل شده است و مسئولان هم همچون گذشته قول حل شدن هرچه سریعتر موضوع را میدهند.
تا سال ۱۳۹۳ استان سیستان و بلوچستان تنها استان کشور بود که از نعمت گاز لوله کشی بی بهره بود و این مساله مشکلات فروانی را برای مردم این استان به وجود آورده بود تا اینکه بالاخره در سال ۹۳ پس از رسیدن خط لوله گاز به ایرانشهر مردم این شهر از نعمت گاز بهره مند شدند اما باقی استان همچنان از نعمت گاز بی بهره بودند.
این موضوع تا پایان سال ۹۵ ادامه داشت تا اینکه بالاخره با تبلیغات فراوان در تاریخ ۱۰ اسفند سال ۹۵ با حضور رئیس جمهور مشعلی در میدان گاز شهر زاهدان روشن شد، اما تاکنون که در مهر ماه سال ۹۹ قرار داریم همچنان مشکل گاز در این شهر وجود دارد.
از همه این مسائل که بگذریم نکته عجیب و جالب توجه این است که موضوع کمبود سیلندر های گاز مایع هرساله در این ایام در سیستان و بلوچستان تکرار میشود و مسئولان هم هر ساله با تبلیغات فروان قول پیگیری میدهند اما باز هم این مشکل ادامه پیدا میکند.
گاز رسانی به کلیه شهرهای سیستان و بلوچستان سال ۱۴۰۲ به پایان میرسد
رضا پنجابی مدیر عامل شرکت گاز سیستان و بلوچستان چندی پیش در نشست خبری خود با اصحاب رسانه اظهار داشت: هم اکنون یک هزار و ۲۲۰ کیلومتر از عملیات لوله گذاری گاز در شهر زاهدان انجام شده و حدود ۱۰۰ کیلومتر باقی مانده که طبق برنامه ریزی انجام شده آن نیز تا پایان سال جاری انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه، در حال حاضر ۱۳ پیمانکار با شرکت گاز سیستان و بلوچستان همکاری دارند، افزود: همچنین تاکنون ۷ روستا در این استان از نعمت گاز برخوردار شدهاند که تعداد مشترکان روستایی به ۸۰۰ مشترک میرسد.
مدیر عامل شرکت گاز سیستان و بلوچستان تصریح کرد: پیش بینی میشود در سال ۱۴۰۲ گاز رسانی به کلیه شهرهای سیستان و بلوچستان به پایان برسد و کلیه صنایع استان هم از این نعمت بهره مند شوند.
همان طور که بیان شد امسال نیز این موضوع تکرار شد اما کمی زودتر و مسئولان امسال نیز پای کار آمدند اما صفهای طولانی همچنان ادامه دارد و هنوز تغییری در وضعیت ایجاد نشده است.
همانطور که بیان شد مشعل گاز چندسالی است که در شهرهایی مانند ایرانشهر و زاهدان روشنشده است اما متأسفانه همچنان شبکه گازرسانی همهگیر نشده است و لذا استفاده از سیلندر های گاز برای تأمین سوخت در خانهها امری متداول است.
البته لازم به ذکر است که در حال حاضر استان سیستان و بلوچستان ۲۳ شهرستان دارد که تقریباً همه آنها با مشکلات مشابه در این خصوص مواجه هستند اما در برخی شهرستانهای مرزی مشکل صفهای بنزین بسیار پررنگتر است.
تداوم صفهای طولانی بنزین در سراوان
این روزها مردم شهرستان مرزی سراوان در شرقی ترین نقطه کشور و استان سیستان و بلوچستان هم حال و روز مساعدی ندارند، زیرا هر روز مجبورند در صفهای طولانی از جمله صف بنزین وقت گران بهای خود را هدر بدهند و ظاهراً به نظر میرسد در صف ایستادن در این شهرستان مرزی به یک سنت و رسم دیرینه تبدیل شده است.
این روزها افزایش ارزش ارزهای خارجی از جمله روپیه پاکستان و همچنین سودجویی قاچاقچیان سوخت عامل تشکیل صفهای طولانی در مقابل جایگاههای فروش سوخت در شهرهای مرزی از جمله شهرستان سراوان شده است به طوری که برای تأمین چند لیتر بنزین باید ساعتها وقت مردم در صف انتظار هدر رود.
افزایش ارزهای خارجی و همچنین سودجویی قاچاقچیان سوخت عامل تشکیل صفهای طولانی در مقابل جایگاههای فروش سوخت در شهرهای مرزی از جمله شهرستان سراوان شده است
این موضوع در حالی است که سال گذشته مسئولین اعلام کردند، اجرای طرح کدینگ در استان سیستان و بلوچستان باعث ساماندهی وضعیت سوخت و جلوگیری از قاچاق این سرمایه ملی میشود اما این روزها با مشاهده صفهای طولانی بنزین در شهرهای استان و همچنین افزایش کشفیات سوخت قاچاق در سطح استان متوجه میشویم که این طرح هم نتوانسته جلوی قاچاق سوخت را بگیرد.
البته اجرای طرح کدینگ برای مدت کوتاهی باعث کمتر شدن صفهای بنزین شد زیرا کارتهای مهاجر دیگر در استان سیستان و بلوچستان کار نمیکرد اما افراد سودجو برای این مشکل هم راه کار پیدا کردند و ماشینهای فرسوده را از شهرهای دیگر خریداری و در این استان سوخت گیری میکنند که همین امر باعث ایجاد ترافیک سنگین در جایگاههای سوخت شده است و همچنین برخی از آنها هم با ترفندهایی کارتهای مهاجر را دوباره فعال کردند.
در مجموع به نظر میرسد این صفها قصد برچیده شدن از شهرستانهای استان سیستان و بلوچستان را ندارد و مردم نیز مجبورند که یک روز در صف تهیه سیلندر، یک روز در صف تأیید کالا برگ نفت سفید و روز دیگر در صف تهیه بنزین باشند.
این در حالی است که احمد علی موهبتی، استاندار سیستان و بلوچستان در آخرین نشست خبری خود با اصحاب رسانه در پاسخ به سوال خبرنگار مهر، در خصوص مشکل تأمین گاز مایع با چاشنی عصبانیت اظهار داشت: اقدامات زیر بنایی متعددی در استان سیستان و بلوچستان انجام شده که به زودی شاهد نتایج و ثمرات آن خواهیم بود.
وی با اشاره به اینکه گازرسانی به مردم شهر زاهدان تا پایان سال جاری به پایان میرسد، افزود: قطعاً برای انجام کارهای بزرگ و زیربنایی نیاز به صبر و حوصله است.
استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: این استان به دلیل دوری از پالایشگاهها همواره در حمل گاز مایع با مشکل روبهرو بوده است و باید این مشکل یکبار و برای همیشه حل شود.
منبع : خبرگزاری مهر
دمای هوای کرمانشاه به شکلی محسوس کاهش مییابد
نوای جاودانهی استاد احمد مراتب در آرامگاه تخت فولاد، به یادگار ماند
نوای جاودانهی استاد حسن مراتب در آرامگاه تخت فولاد، به یادگار ماند
فیروزآباد فارس لرزید
مدیرکل تبلیغات اسلامی مازندران مطرح کرد؛ ضرورت شناخت و نقش آفرینی در جبهه فرهنگی
پیگیری مشکلات پتروشیمی آبادان از طریق وزیر کار
همه وجود سپاه وقف خدمت به مردم است
امید بخشی به مردم با شعار محقق نمی شود؛ به وعده ها عمل کنیم
«شیراز» میزبان بیست و ششمین جشنواره ملی قصهگویی
۶۷۱ کلاس درس جدید به ظرفیت آموزشی مشهد اضافه شد
زادگاه حاج قاسم میزبان اختتامیه دهمین جشنواره روستا و عشایر دوستدار کتاب
ضرورت استفاده از نیروهای بومی در استان سمنان
مراجعه بیش از ۱۰۰۰ نفر با علائم تنفسی به بیمارستانهای خوزستان
نیروی دریایی ارتش آماده عملیاتهای برونمرزی است
رژیم صهیونیستی از مقابله با جوانان مقاومت عاجز است
سردار غیاثی از آحاد مردم برای مشارکت در برنامههای هفته بسیج قدردانی کرد
احمد مراتب؛ میراثدار موسیقی مذهبی و مکتب تاج اصفهانی
سردار غیاثی از آحاد مردم برای مشارکت در برنامههای های هفته بسیج قدردانی کرد
افتتاح مدرسه خیرساز در قم با حضور وزیر آموزش و پرورش + تصاویر
آیت الله اعرافی: حضرت فاطمه (س) پیشگام تغییر معادلات تمدنی بود
ارومیه میزبان ۵ شهیدگمنام/جزییات تشییع شهدا اعلام شد
کلاهبردار ۲۰ میلیاردی توسط پلیس فرودگاههای خراسانرضوی دستگیر شد
مشکل تامین زمین ایثارگران در یزد حل شد
وزیرآموزش و پرورش: عقب ماندگی فضای آموزشی قم جبران می شود
دستگیری سارقان باغ ویلاهای خالی از سکنه در ساوجبلاغ
ترویج گفتمان مهدویت نیازمند مهدی باوری است
رجوع به سیره شهدا اکسیر شفابخش جامعه است
بازگشت ۵٠ واحد تولیدی راکد در کهگیلویه وبویراحمد به چرخه تولید
پرونده ثبت جهانی دره خرمآباد امروز در پاریس بررسی میشود
وجود ۲۶۰ هزار نمونه در بانک ژنتیک پزشک قانونی کشور