میرنیوز
محمد حیدری امروز، هفتم دیماه در جلسه بررسی نحوه برآورد خسارت وارد شده ناشی از بارندگی شدید اخیر به اماکن مسکونی، تجاری، خودروها و تاسیسات زیربنایی در خوزستان اظهار کرد: سازمان هواشناسی اعلام کرده بود که در خرمشهر در مدت یک روز ۲۰ تا ۴۰ میلیمتر بارندگی خواهیم داشت که در این راستا جلساتی برگزار کردیم و از سوی دستگاههای متولی اعلام شد که این میزان بارندگی مشکل خاصی در خرمشهر ایجاد نمیکند و تنها برخی مناطق دچار آبگرفتگی میشوند که در دو تا سه ساعت این شرایط مدیریت خواهد شد.
به گزارش ایسنا، وی افزود: اما در دو تا سه ساعت چندین برابر آن میزان که پیشبینی شده بود، بارندگی رخ داد و در مدت کوتاهی، ۱۱۲ میلیمتر بارندگی داشتیم.
فرماندار خرمشهر با اشاره به مشکلات زیربنایی و اساسی این شهر، گفت: فقدان شبکه دفع آبهای سطحی و تکمیل نشدن شبکه دفع فاضلاب شهری دو معضل خرمشهر هستند که موجب شدهاند تا روز گذشته با معضل آبگرفتگی دست و پنجه نرم کنیم.
حیدری ادامه داد: اقدامات انجام شده پس از بحران قابل تقدیر است اما این اقدامات باید قبل از وقوع بحران انجام میشد.
وی عنوان کرد: ما از نظر دانش و تجهیزات مدیریت بحران به شدت در فقر به سر میبریم. باید دانشافزایی حوزه مدیریت را بالا ببریم. کلاسهای آموزشی لزوما موجب دانشافزایی نخواهند شد بلکه دانشافزایی در قلمرو تخصص سازمانهای رسمی است و نهادهای متولی و تخصصی که مسئولیت قانونی دارند، باید به وظایف خود در زمان مناسب عمل کنند.
فرماندار خرمشهر گفت: بخش اعظمی از بحرانهایی که در حوادث طبیعی ایجاد میشود، ناشی از عدم نظارت و عدم پیگیری مسئولین تخصصی در شرایط عادی است. به طور مثال خط اصلی فاضلاب خرمشهر پیش از بارندگی از چند نقطه دچار شکستگی شده بود اما کسی به این موضوع رسیدگی نکرد. همچنین در برخی مناطق نشت فاضلاب از یک سال پیش وجود داشت اما به دلیل عدم پیگیری مسئولین ذیربط، از کنار موضوع گذشتیم.
حیدری با اشاره به مختلط شدن آب باران و فاضلاب در خرمشهر عنوان کرد: اعتراض مردم نسبت به آب بارندگی نبود بلکه به دلیل تجمع فاضلاب بود و این موضوع قابل مدیریت بود و مسئولین ذیربط میتوانستند از قبل این مساله را رفع کنند.
وی بیان کرد: شهرداری خرمشهر مطالعات اولیه دفع آبهای سطحی را انجام داده که باید این مطالعات متناسب با شرایط امروز آپدیت شوند و به مرحله عملیاتی برسند، در غیر این صورت این مشکل خرمشهر همچنان باقی میماند. سایر زیرساختهای خرمشهر از عدم وجود شبکه دفع آبهای سطحی به شدت در معرض خطر است و دچار آسیب میشود. اگر شبکه فاضلاب اکنون با ۶۰ تا ۷۰ درصد ظرفیت کار میکند در آیندهای نهچندان دور این ضریب نیز کاهش مییابد زیرا حجم دفع آبهای سطحی بالا است و آبهای سطحی وارد کانالهای شبکه فاضلاب میشوند.
وی عنوان کرد: مشکلات زیرساختی و شهرسازی خرمشهر از گذشته بوده و مهندسین و مشاورانی که شهرکها را طراحی کردند، دقت لازم را برای ارتفاع منطقه از سطح زمین رعایت نکردهاند و شیب لازم را نیز برای هدایت آبهای سطحی در نظر نگرفتهاند. در شبکه فاضلاب کوی بهروز که ۱۰ روز است درگیر آن هستیم، سادهترین مساله ریاضی یعنی تراز آب را مهندسین مشاور رعایت نکردهاند.
حیدری تصریح کرد: در برآورد اولیه به جز خسارت وارد شده به اماکن آموزشی و دولتی و عمومی، حدود ۴۷ میلیارد تومان به سایر اماکن ما خسارت وارد شده است. در پی بارندگی اخیر یک هزار منزل مسکونی دچار خسارت شدند که برای هر کدام از این منازل به طور میانگین ۱۵ میلیون تومان خسارت در نظر گرفتیم.
فرماندار خرمشهر ادامه داد: همچنین بیش از ۴.۵ میلیارد تومان خسارت به آبفا و ۲۶ میلیارد تومان به شهرداری خرمشهر، خسارت وارد شده است. به تاسیسات برق نیز خساراتی وارد شده است.
وی عنوان کرد: باید توجه کنیم قبل از اینکه خسارات را پرداخت کنیم، از داشتههایمان حفاظت کنیم. ما هنوز خسارات سیل ۹۸ را پرداخت نکردهایم و اگر یکدهم خسارتهای وارد شده را در زمینه پیشگیری کار میکردیم، شاهد این مشکلات نبودیم.
به گزارش ایسنا، عزیز ساعدی شهردار خرمشهر نیز در این جلسه اظهار کرد: در خرمشهر، چهار پنج نقطه بحرانی داشتیم، که بیشترین مشکل در کوی بهروز بود. تاکنون نتوانستهایم متوجه شویم مشکل کل سیستم فاضلاب کوی بهروز چیست و مشکل این منطقه حل نشده است.
شهردار خرمشهر گفت: مشکل این منطقه را از طریق نهرهای همجوار هدایت کردیم و به صورت موقت، پمپهایی در این منطقه در حال کار کردن هستند اما شرکت آبفا تاکنون متوجه نشده است که علت عدم خروج فاضلاب از این منطقه چیست که یکی از مشکلات ما همین موضوع است.
وی با اشاره به اظهارات مدیر شرکت آب و فاضلاب خوزستان در مورد برخی مناطق خرمشهر، عنوان کرد: اطلاعات کاملا واهی و اشتباه به آقای حقیقی داده شده و ایشان از این اطلاعات نتایج را به دست میآورد.
ساعدی گفت: قدمت کوی بهروز به ۸۰ سال قبل برمیگردد. این منطقه شبکه دفع آبهای سطحی داشت اما با اجرای طرح جدید، طرح آبهای سطحی از بین رفت و شهردار وقت مجبور شد طرح آبهای سطحی را جمع کند. شش ماه است که در این منطقه مشکل فاضلاب وجود دارد و گزارشات و مستندات ارائه شده است اما اکنون نیز پنج روز است که پس از بازدید آقای حقیقی از منطقه، هیچ کاری در این منطقه انجام نمیشود. طرح موقتی که در این منطقه اجرا شد، باقی مانده و همه این منطقه حفاری شده اما اکنون نه کارگری و نه پیمانکاری در این منطقه حضور دارد.
شهردار خرمشهر گفت: بعد از گذشت ۱۱ روز از بارندگی اخیر، شب گذشته فاضلاب مرکز شهر در منطقهای به طول ۲۰۰ متر و با قطر ۱۵ سانتیمتر بالا زده است.
انتهای پیام
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
تصادف در اتوبان کرج- قزوین دو فوتی و دو مصدوم بر جا گذاشت
نیم ضریح حرم حضرت علی (ع) در البرز رونمایی شد
ماموریت ناوگروه ۸۶ نقطه عطف تاریخ دریایی جمهوری اسلامی است
ترافیک در برخی نقاط آزادراهی البرز سنگین است
۲ شهید گمنام در رشت تشییع و خاکسپاری می شوند
تصادف تریلی و اتوبوس در محور گرمسار_آرادان/ ۲۰ نفر مصدوم شدند
تصویربرداری از یک قلاده «گربه پالاس» در «تنگه واشی» فیروزکوه
شهر زنجان سومین مرکز سرد کشور ثبت شد
استان کرمان مملو از فرصتهای خوب برای رشد و توسعه است
کلنگ زنی مزرعه پنل خورشیدی در گمیشان
برگزاری راهپیمایی جمعههای خشم در سراسر خوزستان
برخورد کامیون حمل شیر و پراید در خراسان شمالی۲ مجروح داشت
۲ شهید گمنام در رشت تشییع و خاکسپاری می شود
وزیر میراث فرهنگی: توسعه زیرساخت های گردشگری؛ «بوموسی» قطب گردشگری داخلی می شود
تردد در راه های مازندران روان است
برنامههای هشتاد و هفتمین سالگرد شهادت آیتالله مدرس تشریح شد
مقرّ «کنفدراسیون کبدی آسیا» در ایران افتتاح میشود
زیرگذر حرم مطهر رضوی تبدیل به رواقهای موضوعی میشود
املش لرزید
وزیر میراث فرهنگی: سهم پایین ایران از گردشگری؛ فقط ۴۰ درصد آثار باستانی ثبت شده است
قدرت جبهه مقاومت سبب شکست صهیونیستها و آتش بس در لبنان شد
صادرات نفت و میعانات گازی تداوم می یابد/ توان بارگیری روزانه ۲۰۰ هزار بشکه نفت در شمال
اعتکاف کانون تربیت نسل جهادی و احیا کننده مساجد است
اختلاف مسوولان رژیم صهیونیستی با آمریکا سبب آتش بس در لبنان شد
صادرات نفت و میعانات گازی تداوم می یابد؛ توان بارگیری روزانه ۲۰۰ هزار بشکه نفت در شمال
تبدیل ایران به هاب انرژی؛ سوآپ نفتی احیا می شود
تکلیف «هاشمی» به مدیران حوزه کشاورزی برای تدوین برنامه ۶ ماهه
دستگیری یک عضو شورای شهر گلستان؛ ۲کارمند شهرداری و ۲ دلال هم بازداشت شدند
تصویب منطقه گردشگری سبب جهش در کلاردشت می شود
ارسال کمکهای مردمی توسط آستان قدس رضوی به مردم مظلوم لبنان