میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، دکتر سهیلا مرادی بیدهندی صبح امروز در جمع خبرنگاران درباره روشهای مختلف تشخیصی باکتری سالمونلا با بیان اینکه این باکتری از طریق مواد غذایی به ویژه مرغ به انسان انتقال پیدا میکند، گفت: از نظر سازمان بهداشت جهانی و استانداردهای بین المللی در مواد غذایی به ویژه فرآوردههای گوشتی، در هر ۲۵ گرم به هیچ عنوان نباید این باکتری وجود داشته باشد.
وی افزود: با توجه به پیشرفتهای علمی دنیا روشهای جدید و نوآورانه برای تشخیص این باکتری شناخته و معرفی شده است تا در زمانی کوتاه قادر باشیم باکتری سالمونلا را در مواد غذایی تشخیص داده و از بروز بیماری در افرادی که فرآوردههای گوشتی مصرف میکنند، جلوگیری کنیم.
مدیر تحقیق، توسعه و فناوری مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با اشاره به اینکه در بخش میکروب شناسی مؤسسه رازی، طرحهای متعددی در ارتباط با جداسازی این باکتری از مزارع پرورش مرغ و کشتارگاهها انجام و نمونههای مختلفی از سالمونلا جداسازی شده است، یادآور شد: بیش از دو هزار و ۶۴۰ سروتایپ از این باکتری شناخته شده است.
دکتر مرادی گفت: شناخت انواع شایع سروتایپ سالمونلا در ایران برای انتخاب نمونه مناسب که در نهایت به ساخت واکسن منجر شود، کمک شایانی میکند.
وی افزود: علاوه بر جداسازی نمونههای مختلف باکتری سالمونلا در مؤسسه رازی، طرح بهینه سازی شرایط رشد و غیرفعال سازی و بررسی ایمنی زایی باکتری کشته شده سالمونلا در حال اجرا است که امیدواریم نتایج این تحقیقات گامی برای تولید واکسن سالمونلا در آینده باشد.
مدیر تحقیق، توسعه و فناوری مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی بیماری سالمونلوز را از بیماریهای مشترک بین انسان و دام و طیور نام برد و در مورد نشانههای بالینی آن در انسان گفت: در صورت ابتلاء به این بیماری، دستگاه گوارش تحت تأثیر قرار میگیرد و به صورت اسهال و بیرون روی در افراد مشاهده میشود، گرچه افراد در صورت مشاهده این علائم حتماً باید به پزشک مراجعه کنند زیرا علائم بالینی این باکتری مشابه برخی باکتریهای دیگر است.
این عضو هیئت علمی مؤسسه رازی با بیان اینکه بیماری سالمونلوز، میتواند خود محدود شونده باشد، تاکید کرد آنچه مهم است اینکه باکتری سالمونلا میتواند در بعضی از ارگانهای بدن قرار بگیرد بی آنکه افراد علائم بالینی از خود نشان دهند و سپس از طریق مدفوع این باکتری را دفع کنند و به این ترتیب انتقال این باکتری در صورت عدم رعایت اصول بهداشتی به ویژه در افرادی که در رستورانها کار میکنند، به سادگی امکان پذیر است و میتواند مشکلات متعددی ایجاد کند.
منبع : خبرگزاری مهر
نسل جوان با خود آگاهی مسیر انقلاب ادامه دهند
سالن فرهنگی ورزشی شهدای روستای منزل آباد به بهرهبرداری رسید
برای داشتن حرف در دنیا باید بازدارندگی دفاعی و موشکی داشته باشیم
مراجعه ۲۲ نفر به مراکز درمانی اردبیل به دلیل سگ گزیدگی/۷نفر متحمل آسیب جدی شدند
دمای هوای کرمانشاه به شکلی محسوس کاهش مییابد
نوای جاودانهی استاد احمد مراتب در آرامگاه تخت فولاد، به یادگار ماند
نوای جاودانهی استاد حسن مراتب در آرامگاه تخت فولاد، به یادگار ماند
فیروزآباد فارس لرزید
مدیرکل تبلیغات اسلامی مازندران مطرح کرد؛ ضرورت شناخت و نقش آفرینی در جبهه فرهنگی
پیگیری مشکلات پتروشیمی آبادان از طریق وزیر کار
همه وجود سپاه وقف خدمت به مردم است
امید بخشی به مردم با شعار محقق نمی شود؛ به وعده ها عمل کنیم
«شیراز» میزبان بیست و ششمین جشنواره ملی قصهگویی
۶۷۱ کلاس درس جدید به ظرفیت آموزشی مشهد اضافه شد
زادگاه حاج قاسم میزبان اختتامیه دهمین جشنواره روستا و عشایر دوستدار کتاب
ضرورت استفاده از نیروهای بومی در استان سمنان
مراجعه بیش از ۱۰۰۰ نفر با علائم تنفسی به بیمارستانهای خوزستان
نیروی دریایی ارتش آماده عملیاتهای برونمرزی است
رژیم صهیونیستی از مقابله با جوانان مقاومت عاجز است
سردار غیاثی از آحاد مردم برای مشارکت در برنامههای هفته بسیج قدردانی کرد
احمد مراتب؛ میراثدار موسیقی مذهبی و مکتب تاج اصفهانی
سردار غیاثی از آحاد مردم برای مشارکت در برنامههای های هفته بسیج قدردانی کرد
افتتاح مدرسه خیرساز در قم با حضور وزیر آموزش و پرورش + تصاویر
آیت الله اعرافی: حضرت فاطمه (س) پیشگام تغییر معادلات تمدنی بود
ارومیه میزبان ۵ شهیدگمنام/جزییات تشییع شهدا اعلام شد
کلاهبردار ۲۰ میلیاردی توسط پلیس فرودگاههای خراسانرضوی دستگیر شد
مشکل تامین زمین ایثارگران در یزد حل شد
وزیرآموزش و پرورش: عقب ماندگی فضای آموزشی قم جبران می شود
دستگیری سارقان باغ ویلاهای خالی از سکنه در ساوجبلاغ
ترویج گفتمان مهدویت نیازمند مهدی باوری است