میرنیوز

کروناویروس و کاهش ۱.۲ میلیارد گردشگر در جهان

کروناویروس و کاهش ۱.۲ میلیارد گردشگر در جهان 2020-09-27T04:02:23+03:30

انتخاب این روز نقش گردشگری در حفظ و ترویج فرهنگ و میراث جهانی را برجسته می‌کند.

سازمان جهانی گردشگری در اواخر سپتامبر ۱۹۷۹ تصمیم به جانمایی روزی تحت عنوان روز جهانی جهانگردی در تقویم گرفت و مراسم این روز برای اولین بار در ۲۷ سپتامبر ۱۹۸۰ برگزار شد. این تاریخ هم‌زمان با سالگرد تصویب اساس‌نامه سازمان جهانی گردشگری در ۲۷ سپتامبر ۱۹۷۰ بود. سازمان جهانی گردشگری بر این باور است که این تاریخ بسیار مناسب است زیرا این تاریخ مصادف با پایان فصل گردشگری در نیم‌کره شمالی و شروع فصل گردشگری در نیم‌کره جنوبی است.

برای اولین مرتبه در تاریخ ۴۰ ساله روز جهانی جهانگردی، جشن رسمی سال ۲۰۲۰ به میزبانی گروهی از کشورها و نه تنها یک کشور عضو UNWTO برگزار می‌شود. همکاری فرامرزی کشورهای مرکوسور(بازار مشترک کشورهای آمریکای جنوبی) شامل آرژانتین، برزیل، پاراگوئه، اروگوئه و شیلی به‌ عنوان ناظر نشان‌دهنده نیاز کنونی به همبستگی و همکاری بین‌المللی است. این میزبانی مشترک بیانگر روحیه همبستگی بین‌المللی است که از طریق پاسداشت ارزش گردشگری صورت می‌گیرد و سازمان جهانی گردشگری آن را برای بهبود وضعیت توریسم ضروری می‌داند.

چهل و یکمین مراسم روز جهانی گردشگری در شرایطی برگزار می‌شود که عدم اطمینان ناشی از تحولات بیماری همه‌گیر کووید-۱۹ همچنان وجود دارد و پایان آن نیز مشخص نیست. این همه‌گیری منجر به کاهش شدید تحرک و گردشگری شده است.

تعلیق پروازهای بین‌المللی، بسته شدن فرودگاه‌ها و مرزها، تصویب محدودیت‌های شدید سفر از جمله سفرهای داخلی در بسیاری از بخش‌های مربوط به صنعت گردشگری باعث ایجاد بحران بی‌سابقه‌ای شده است.

هدف از روز جهانی گردشگری که هر ساله در ۲۷ سپتامبر در سراسر جهان برگزار می‌شود، پرورش آگاهی جامعه جهانی درباره اهمیت گردشگری و ارزش اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی آن است. این رویداد به دنبال پرداختن به چالش‌های جهانی است که در برنامه اهداف توسعه پایدار(SDG) ذکر آن رفته است و سهم بخش گردشگری در دستیابی به این اهداف را برجسته می‌کند.

گردشگری باید به‌ عنوان ابزاری برای گرد هم آوردن افراد، فرهنگ‌ها و ادیان در ایجاد رفاه و توسعه و ارائه راهکار به ملت‌ها برای بازسازی پل‌های دوستی در پرورش دانش مشترک، قدردانی از ظرفیت‌های فرهنگی و گردشگری و ارائه فرصت‌های همکاری در قالب طرح‌های بزرگ گردشگری استفاده شود.

زوراب پولولیکاشویلی، دبیر کل سازمان جهانی جهانگردی، در این خصوص گفته «گردشگری و جهانگردی در میان همه بخش‌ها، بیشترین آسیب را از بیماری همه‌گیر کووید-۱۹ دیده است. هیچ کشوری در جهان نیست که  تحت تاثیر بیماری کروناویروس قرار نگرفته باشد».

محدودیت سفر و کاهش ناگهانی تقاضای مصرف‌کننده، منجر به کاهش بی‌سابقه تعداد گردشگران بین‌المللی شده که به ‌نوبه خود، منجر به کاهش درآمدهای اقتصادی حاصل از آن و از دست دادن مشاغل شده است.

زنان، جوانان و کارگران اقتصاد غیررسمی(فعالیت‌های اقتصادی که برخلاف اقتصاد رسمی، مالیات نمی‌پردازند و تحت نظارت دولت نیز انجام نمی‌گیرد) در معرض بیشترین خطر برای از دست دادن شغل در بخش گردشگری و تعطیلی مشاغل ناشی از بیماری همه‌گیر قرار گرفته‌اند. در عین ‌حال مقاصدی که بیشترین وابستگی شغلی و رشد اقتصادی آن‌ها به گردشگری است، احتمالا بیشترین آسیب را خواهد دید.

همچنین بحران گردشگری تهدیدی برای ابتکارات حفاظت از حیات‌وحش و حفاظت از میراث فرهنگی جهان است. سقوط ناگهانی درآمدهای گردشگری بودجه برای حفظ تنوع زیستی را از بین برده است.

کروناویروس و کاهش ۱.۲ میلیارد گردشگر در جهان

برگزاری روز جهانی گردشگری در زمانی که بحران شیوع بیماری کووید-۱۹ بیداد می‌کند، فرصتی برای بازنگری در آینده بخش گردشگری است تا از طریق ارزش‌های اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی مرتبط با آن به اهداف توسعه پایدار کمک کنیم.

تعطیلی ۹۰ درصد از سایت‌های میراث جهانی به دنبال همه‌گیری، باعث شده میراث فرهنگی بشریت در تمام نقاط جهان در معرض خطر قرار گیرد. داده‌های سازمان جهانی گردشگری(UNWTO)  نشان می‌دهد که ۱۰۰ تا ۱۲۰ میلیون شغل گردشگری به‌ طور مستقیم در معرض خطر است.

همچنین کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل متحد(UNCTAD) ضرر ۱.۵ تا ۲.۸ درصدی تولید ناخالص داخلی جهانی را پیش‌بینی کرده است.

جهانگردی یکی از مهم‌ترین بخش‌های اقتصاد جهان است. شاید از هر ۱۰ نفر، یک نفر در این بخش شاغل شود اما می‌تواند معیشت صدها میلیون نفر دیگر را تامین کند. در برخی از کشورها بیش از ۲۰ درصد از تولید ناخالص داخلی از این بخش حاصل می‌شود.

روز جهانی گردشگری فرصتی منحصر به ‌فرد برای افزایش آگاهی در مورد سهم واقعی و بالقوه گردشگری در توسعه پایدار است.

گردشگری را نباید تنها یک شغل دانست بلکه این صنعت می‌تواند به معنای ارتباط با افراد از دیگر کشورها و اقشار مختلف، عضو بودن در یک جامعه و یا مشارکت در یک سبک زندگی باشد. گردشگران، بازدیدکنندگانی هستند که می‌توانند به حفظ یک اکوسیستم کمک کنند؛ به ‌شرط آنکه به روشی متفکرانه و هوشیارانه سفر کنند.

گردشگری مسئولانه و پایدار، گردشگری است که بیشترین استفاده را از منابع و فعالیت‌های محلی دارد و باید به‌ عنوان یک منبع حیاتی در مبارزه با فقر مورد تشویق قرار گیرد که به دلیل همه‌گیری بیماری کووید-۱۹ به میزان قابل ‌توجهی افزایش‌ یافته است.

ترس از این است که در پایان سال ۲۰۲۰ در بدترین حالت، کاهش گردشگران که اکنون ۸۵۰ میلیون نفر است، به ۱.۲ میلیارد گردشگر بین‌المللی افزایش یابد و ضرر اقتصاد جهانی نیز حدود ۱.۲ تریلیون دلار باشد. در کل این به معنای از دست دادن حدود ۱۰۰ میلیون شغل در بخش گردشگری است.

بازگشایی مجدد جهان به روی گردشگران می‌تواند در نجات مشاغل، محافظت از معیشت و ایفای نقش حیاتی در ایجاد توسعه پایدار موثر باشد.

منابع

eventbrite.com
un.org
sdg.iisd.org
timeanddate.com
news.gtp.gr
visitscotland.org
unwto.org
humandevelopment.va
oecd.org

انتهای پیام

منبع : خبرگزاری ایسنا


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار استان ها

کارگران معادن استان سمنان شرایط کار ناایمن را گزارش کنند

کارگران معادن استان سمنان شرایط کار ناایمن را گزارش کنند
2025-02-17T07:02:59+03:30
سمنان- مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان گفت: طبق قانون کار، کارگران استان می‌توانند شرایط کار ناایمن را گزارش کنند تا از مخاطرات به خصوص در معادن...

آغاز بارش برف در جاده‌های اراک و شازند

آغاز بارش برف در جاده‌های اراک و شازند
2025-02-17T02:03:00+03:30
اراک- رئیس مرکز مدیریت راه‌های اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان مرکزی از آغاز بارش برف در جاده‌های اراک و شازند خبر داد.

آماده باش اورژانس ۱۱۵ استان مرکزی به دنبال وقوع زمین لرزه در اراک

آماده باش اورژانس ۱۱۵ استان مرکزی به دنبال وقوع زمین لرزه در اراک
2025-02-17T00:56:21+03:30
اراک- رییس اورژانس پیش‌بیمارستانی استان مرکزی از آماده باش تمامی پایگاه های اورژانس ۱۱۵ این استان به دنبال وقوع زمین لرزه در اراک خبر داد.

لنج صیادی متخلف ترالر در آب‌های بوشهر توقیف شد

لنج صیادی متخلف ترالر در آب‌های بوشهر توقیف شد
2025-02-17T00:56:20+03:30
بوشهر- فرمانده یگان حفاظت منابع آبزیان شیلات استان بوشهر گفت: یک فروند موتور لنج صیادی متخلف ترالر در آب‌های شمال استان توقیف شد.

۱۲۰ رأس دام سبک قاچاق در قروه کشف شد

۱۲۰ رأس دام سبک قاچاق در قروه کشف شد
2025-02-17T00:16:22+03:30
قروه-رئیس جهاد کشاورزی شهرستان قروه گفت: ۱۲۰ رأس دام سبک نژاد بومی محلی در این شهرستان کشف و ضبط شد.

اعلام آماده‌باش به دستگاه‌های امدادی پس از زلزله در حسینیه خوزستان

اعلام آماده‌باش به دستگاه‌های امدادی پس از زلزله در حسینیه خوزستان
2025-02-17T00:16:21+03:30
اهواز -بلافاصله پس از وقوع دو زمین‌لرزه در حسینیه، استاندار خوزستان در تماس تلفنی فوری با فرماندار شهرستان اندیمشک آخرین وضعیت را بررسی و دستور آماده‌باش به ...

اعزام ۴ تیم امداد ونجات هلال‌احمر به منظور ارزیابی مناطق متأثر از زمین لرزه

اعزام ۴ تیم امداد ونجات هلال‌احمر به منظور ارزیابی مناطق متأثر از زمین لرزه
2025-02-16T23:49:40+03:30
اهواز ـ سرپرست جمعیت هلال احمر استان خوزستان از اعزام تیم های امداد و نجات در پی وقوع زلزله‌ای به بزرگی ۵.۴ ریشتر در منطقه حسینیه استان خوزستان خبر داد.

نبود خسارت در زلزله حسینیه بر اساس گزارش‌های اولیه

نبود خسارت در زلزله حسینیه بر اساس گزارش‌های اولیه
2025-02-16T23:49:39+03:30
اهواز - سخنگوی مرکز اورژانس خوزستان از نبود خسارت های جانی بر اساس گزارش‌های اولیه از وقوع دو زمین ارزه شدید در استان خبر داد.

هشدار یک کارشناس در مورد میزان لرزه خیزی حسینیه

هشدار یک کارشناس در مورد میزان لرزه خیزی حسینیه
2025-02-16T23:49:39+03:30
اهواز - استاد پژوهشگاه زلزله‌شناسی با اشاره به وقوع زلزله در حسینیه گفت: این منطقه به دلیل قرارگیری در مرز فروبار دزفول و مجاورت با گسل‌های فعال، مستعد زلزل...

واژگونی پراید وانت منجر به فوت راننده شد

واژگونی پراید وانت منجر به فوت راننده شد
2025-02-16T23:09:40+03:30
بوشهر- فرمانده انتظامی شهرستان دیلم از واژگونی یک دستگاه خودروی پراید وانت در مسیرهای خاکی منتهی به استان همجوار و فوت راننده خبر داد.

وقوع دو زلزله شدید در حسینیه خوزستان؛ خسارتی گزارش نشده است

وقوع دو زلزله شدید در حسینیه خوزستان؛ خسارتی گزارش نشده است
2025-02-16T23:09:40+03:30
اهواز - دو زمین لرزه به قدرت ۴.۴ و ۵.۴ ریشتر حسینیه خوزستان را لرزاند که این زلزله در استان های لرستان، کرمانشاه، مرکزی و ایلام و حتی همدان نیز احساس شده است.

اعزام تیم‌های اورژانس به منطقه زلزله‌زده حسینیه

اعزام تیم‌های اورژانس به منطقه زلزله‌زده حسینیه
2025-02-16T22:56:24+03:30
اهواز - وقوع دو زمین‌لرزه پیاپی در حسینیه خوزستان، تیم‌های اورژانس را راهی مناطق زلزله‌زده کرد.

مسئله اصلی در سازمان فنی و حرفه ای موضوع مهارت است

مسئله اصلی در سازمان فنی و حرفه ای موضوع مهارت است
2025-02-16T22:56:23+03:30
قم- رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور گفت: مسئله اصلی در سازمان فنی و حرفه ای موضوع مهارت است که با آموزش‌های مختلف در صدد است بستر اشتغال را در کشور فراه...

دومین زلزله شدید «حسینیه» را لرزاند

دومین زلزله شدید «حسینیه»  را لرزاند
2025-02-16T22:42:59+03:30
اهواز - دومین زمین‌لرزه شدید به بزرگی ۵.۴ ریشتر شهر حسینیه در استان خوزستان را لرزاند.

اعزام تیم‌های ارزیاب اورژانس به منطقه زلزله‌زده حسینیه

اعزام تیم‌های ارزیاب اورژانس به منطقه زلزله‌زده حسینیه
2025-02-16T22:29:40+03:30
اهواز - وقوع دو زمین‌لرزه پیاپی در حسینیه خوزستان، تیم‌های ارزیاب اورژانس را راهی مناطق زلزله‌زده کرد.

حسینیه بازهم به شدت لرزید

حسینیه بازهم به شدت لرزید
2025-02-16T22:29:40+03:30
اهواز - دومین زمین‌لرزه شدید به بزرگی ۵.۴ ریشتر شهر حسینیه در استان خوزستان را لرزاند.

اراک لرزید

اراک لرزید
2025-02-16T22:16:29+03:30
اراک- زلزله اراک در استان مرکزی را لرزاند.

زلزله شدید حسینیه در اهواز هم احساس شد

زلزله شدید حسینیه در اهواز هم احساس شد
2025-02-16T22:16:27+03:30
اهواز - زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۴.۴ ریشتر حسینیه در استان خوزستان را لرزاند.

آغاز ساعت کاری گمرک دوغارون از ۷ صبح خواهد شد

آغاز ساعت کاری گمرک دوغارون از ۷ صبح خواهد شد
2025-02-16T22:03:02+03:30
مشهد - فرماندار تایباد گفت: بر اساس مصوبه امروز شورای ساماندهی مبادی مرزی استان خراسان رضوی، ساعت کاری گمرک دوغارون بزودی از ۷ صبح آغاز خواهد شد.

طرح‌های پدافند غیرعامل باید بومی سازی و عملیاتی شوند

طرح‌های پدافند غیرعامل باید بومی سازی و عملیاتی شوند
2025-02-16T21:49:40+03:30
اراک - معاون امور استانهای سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: طرح‌های پدافند غیرعامل باید بومی سازی و عملیاتی شوند و کوتاهی از اجرای آن جرم انگاری و جزو تخلفات ...

دستگیری دومین باند کلاهبرداری از پزشکان کشور در البرز

دستگیری دومین باند کلاهبرداری از پزشکان کشور در البرز
2025-02-16T21:36:22+03:30
کرج- رئیس پلیس فتای البرز گفت: اعضای دومین باندی که به بهانه وصول مطالبات بیمه ای از پزشکان و متصدیان داروخانه های به صورت اینترنتی کلاهبرداری می کردند دستگی...

چگونگی انتخاب کرمانشاه به عنوان پایتخت فرهنگی آسیا

چگونگی انتخاب کرمانشاه به عنوان پایتخت فرهنگی آسیا
2025-02-16T21:36:22+03:30
کرمانشاه- شهردار کرمانشاه چگونگی انتخاب این شهر به عنوان پایتخت فرهنگی شهرهای آسیایی در سال ۲۰۲۵ را تشریح کرد.

آغاز کاری گمرک دوغارون از ۷ صبح خواهد شد

آغاز کاری گمرک دوغارون از ۷ صبح خواهد شد
2025-02-16T21:36:21+03:30
مشهد - فرماندار تایباد گفت: بر اساس مصوبه امروز شورای ساماندهی مبادی مرزی استان خراسان رضوی، ساعت کاری گمرک دوغارون بزودی از ۷ صبح آغاز خواهد شد.

نماز طلب باران در حرم مطهر رضوی اقامه می‌شود

نماز طلب باران در حرم مطهر رضوی اقامه می‌شود
2025-02-16T21:36:21+03:30
مشهد - فردا دوشنبه ۲۹ بهمن ماه با حضور زائران و مجاوران حضرت رضا علیه السلام، نماز باران بین نماز ظهر و عصر اقامه خواهد شد.

بازداشت ۳ پیمانکار دیگر شهرداری خرم‌آباد به اتهام تحصیل مال از طریق نامشروع

بازداشت ۳ پیمانکار دیگر شهرداری خرم‌آباد به اتهام تحصیل مال از طریق نامشروع
2025-02-16T21:23:00+03:30
خرم آباد- دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان لرستان از بازداشت ۳ پیمانکار مرتبط با پرونده تخلفات مالی شهرداری این شهرستان خبر داد.

تمام دانش آموزان مسموم شده شاهین دژی از بیمارستان مرخص شدند

تمام دانش آموزان مسموم شده شاهین دژی از بیمارستان مرخص شدند
2025-02-16T21:23:00+03:30
ارومیه- رییس اورژانس آذربایجان غربی از ترخیص تمام دانش آموزان مسموم شده شاهین دژی از بیمارستان خبر داد.

چگونگی انتخاب کرمانشاه به عنوان پایتخت فرهنگی شهرهای آسیایی در سال ۲۰۲۵

چگونگی انتخاب کرمانشاه به عنوان پایتخت فرهنگی شهرهای آسیایی در سال ۲۰۲۵
2025-02-16T21:22:59+03:30
کرمانشاه- شهردار کرمانشاه چگونگی انتخاب این شهر به عنوان پایتخت فرهنگی شهرهای آسیایی در سال ۲۰۲۵ را تشریح کرد.

دیدار استاندار خراسان جنوبی با خانواده مرحوم «امیرمحمدخالقی»

دیدار استاندار خراسان جنوبی با خانواده مرحوم «امیرمحمدخالقی»
2025-02-16T20:43:02+03:30
بیرجند - استاندار خراسان جنوبی با خانواده مرحوم امیر محمد خالقی دانشجوی ۱۹ ساله دانشگاه تهران دیدار کرد.

استاندار خراسان جنوبی با خانواده مرحوم «امیرمحمدخالقی»

استاندار خراسان جنوبی با خانواده مرحوم «امیرمحمدخالقی»
2025-02-16T19:52:59+03:30
بیرجند - استاندار خراسان جنوبی با خانواده مرحوم امیر محمد خالقی دانشجوی ۱۹ ساله دانشگاه تهران دیدار کرد.

شکستگی خط انتقال آب شرق گیلان

شکستگی خط انتقال آب شرق گیلان
2025-02-16T19:52:59+03:30
رشت - معاون بهره برداری شرکت آب و فاضلاب گیلان گفت: خط انتقال آب شرق گیلان در منطقه تازه آباد جنگاه سیاهکل دچار شکستگی و آب آشامیدنی برخی نقاط شهر سیاهکل قطع...
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)