میرنیوز

چانه های کمرنگ در اقتصاد

چانه های کمرنگ در اقتصاد 2020-09-26T09:02:20+03:30

به طور معمول در بیشتر بازارها، خریدار و فروشنده سعی می‌کنند شرایط معامله را تا حدی تعدیل کنند. بسیاری بر این باورند که فروشندگان تنها به دنبال سود حداکثری خود هستند، بنابراین در ابتدا قیمتی غیرمنصفانه را عنوان می کنند در این شرایط خریدار با چانه زنی، سعی می کند شرایط معامله را به سمت خود پیش ببرد و در نهایت فروشنده و خریدار با قیمتی بینا بین راضی به معامله می شوند.

البته از گذشته تا به امروز چانه زدن در خرید برخی کالاها و اجناس و معاملات رایج بوده و به طور معمول مردم در خرید مایحتاج ضروری خود همچون خورد و خوراکشان هیچ گاه چانه نمی زنند، اما در برخی کالاها همچون لوازم خانگی، لباس، پارچه، کیف، کفش، معاملات خرید و فروش خودرو و مسکن و ... اقدام به چانه زنی می کنند. اگرچه این روزها مردم معتقدند که دیگر همچون گذشته نمی توانند چانه بزنند و فروشندگان زیربار نمی روند و می گویند اگر شما امروز نخرید فردا با قیمت بیشتری می توانم بفروشم.

خانم جوانی در این باره به ایسنا می گوید: اهل چانه زدن نیستم و فروشنده در زمان خرید هر قیمتی بگوید، پرداخت می کنم، البته بعضا پیش آمده در زمان خرید خود فروشنده قیمت را گرد و کمتر می کند.

خانم دیگری می گوید: البته امروز در بیشتر مغازه ها زده شده «قیمت ها مقطوع» یا «چانه بی چانه». پیش از این امکان تخفیف گرفتن وجود داشت، اما امروز فروشندگان تاکید می کنند اگر جنس را با قیمت پایین بدهند، بعدا ناچارند با قیمت بالاتری آن را خریداری کنند و این به ضرر آنها خواهد شد.

مرد جوانی هم به ایسنا در خصوص تجربه هایش از تخفیف گرفتن در هنگام خرید به ایسنا، می گوید: بیشتر زمانی که به شهر دیگری می روم با توجه به آشنایی نسبت به اینکه همواره به مسافران قیمت ها را بالاتر می گویند، در زمان خرید از فروشنده تخفیف می گیرم.

او توضیح می دهد: البته جالب است فروشندگان در زمان خرید با قسم و آیه، همواره می گویند که اگر تخفیف دهند، سودی عایدشان نمی شود، اما من تا جایی که امکان داشته باشد در خریدهایم به خصوص کیف و کفش و لباس، چانه می زنم.

جوان دیگری می گوید: به خصوص طی دو سال گذشته فضای بازار بسیار تغییر کرده و قیمت ها به نوعی لحظه ای تغییر می کند و فروشندگان کمتر حاضر به تخفیف دادن می شوند، مثلا قبلا در زمان خرید لوازم خانگی به خصوص اگر برای جهیزیه بود، امکان چانه زدن و حتی پرداخت قسطی وجود داشت، اما امروز هیچ فروشنده ای حاضر نیست، تخفیف دهد.

وی از تجربه اخیر خرید خود می گوید: در زمان خرید، اگر احساس کنم فروشنده قیمت را بالا می گوید شروع به چانه زدن می کنم، به عنوان مثال چندی پیش برای خرید شلوار که فروشنده قیمت آن را ۲۸۰ هزار تومان اعلام کرده بود، شروع به چانه زدن کردم و گفتم این قیمت با این جنس برابری نمی کند که فورا ۶۰ هزار تومان از قیمت آن کم کرد، با این وجود حاضر به خرید نشدم چون مشخص بود قیمت را واقعی نگفته که حاضر به تخفیف بالایی است و در نهایت چند روز بعد شلوار را با همان کیفیت از مغازه ای دیگر با قیمت ۱۰۰ هزار تومان خریدم.

او تاکید می کند: متاسفانه هر چه اجناس گران تر و گرانی ها در بازار بیشتر می شود میزان تخفیف ها کمتر و کمتر و به نوعی حذف می شود.

خانم دیگری به ایسنا، می گوید: اگرچه از قدیم مواد خوراکی و مایحتاج اصلی هیچ وقت شامل تخفیف نمی شد، اما در بازار هم امکان خرید نسیه وجود داشت و هم اینکه بقیه اجناس را با تخفیف خریداری می کردیم.

او توضیح می دهد: در زمان خرید اهل چانه زدن هستم و زمانی که احساس کنم جنسی را فروشنده گران می دهد و قصد خرید داشته باشم تاجایی که امکان داشته باشد، تخفیف می گیرم.

او تصریح می کند: پیش تر امکان چانه زدن با فروشندگان بر سر قیمت ها وجود داشت، اما امروز به نوعی قبول نمی کنند و تنها شاید در خرید لباس، پارچه، کیف و کفش امکان تخفیف گرفتن آن هم به صورت اندک وجود دارد و فروشندگان تاکید می کنند که قیمت ها مقطوع است.

خانم میانسالی در این باره به ایسنا، می گوید: متاسفانه با وجودی که اطمینان دارم فروشنده جنس را گران می دهد و او هم حتی حاضر به تخفیف دادن جزئی نیست و بالا رفتن نرخ دلار را بهانه قیمت ها می کند.

او می گوید: بعضا پیش آمده یک لباس با همان جنس و کیفیت مشابه و تنها با طرح متفاوت قیمت های متفاوتی دارد در این شرایط اصرار به تخفیف گرفتن می کنم. طی دو سال گذشته بیشتر تخفیفی که گرفتم ۲۰۰ هزار تومان و مربوط به پارچه چادری بود.

اما استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان در این باره به ایسنا، می گوید: چانه زدن در هنگام خرید نشان از این است که قیمت ها در بازار واقعی نیست و به عبارتی اقتصاد ناسالم است و مصرف کننده برای رسیدن به قیمت واقعی، در این فضا اقدام به تخفیف گرفتن می کند.

کمیل طیبی می افزاید: البته در اقتصادهای سالم، فروشندگان با تغییرات فصلی، به جهت اینکه متحمل هزینه های نگهداری در انبار نشوند، اقدام به حراج می کنند که این از مقوله تخفیف و چانه زنی متفاوت است.

او توضیح می دهد: زمانی که مصرف کننده اقدام به تخفیف کند، نشان از اقتصادی ناسالم و واقعی نبودن قیمت ها در بازار است، اما اگر حراج و پیشنهادی از سوی فروشنده عنوان شود، بیشتر به جهت رفاه بیشتر و تغییر شرایط فروش است.

استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان تصریح کرد: چانه زنی در زمان خرید نشان دهنده قیمت های کاذب در بازار است و با توجه به انحصار قیمت ها، مصرف کننده به این یقین می رسد که قیمت ها واقعی نیست.

او تاکید می کند: هر چه اقتصاد کنترلی و دست انحصار در آن قوی تر باشد، چانه زدن در زمان خرید از سوی مشتریان بیشتر می شود.

طیبی تصریح می کند: محدود شدن منابع درآمدی مردم در شرایط کنونی اقتصاد موجب شده تا اولویت آنها برای خرید کالاهای غیرضروری کمتر شود و بیشتر به سمت خرید مواد خوراکی و کالاهای ضروری بروند و به نوعی خرید کالاهای دیگر را به تعویق می اندازند.

او می گوید: در شرایط تشدید تحریم ها و شایعه افزایش قیمت ها، خرید کالاهای ضروری با توجه به بار روانی آن از سوی مردم بیشتر می شود که این موجب کمبود و افزایش قیمت ها می شود و در نهایت موجب اثر منفی در اقتصاد خواهد شد.

استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان در خصوص اینکه چرا میزان تخفیف ها از سوی فروشندگان کمتر شده، تصریح می کند: کم شدن میزان تخفیف ها از سوی فروشندگان به معنای واقعی شدن شرایط در اقتصاد نیست، بلکه بدان معناست که به دلیل بی ثباتی در اقتصاد، فروشندگان می داند اگر جنس خود را نفروشند، به عنوان دارایی می توانند در آینده با قیمتی بالاتر عرضه کنند و به نوعی اینگونه سود می کنند که این شرایط ناشی از کمبودها در اقتصاد کشور است و حتی با وجود رکود فعلی در بازار، فروشندگان حاضر به شکستن قیمت های خود نیستند.

او با اشاره به مثالی، گفت: پیش از این قیمت میوه در زمان صبح و عصر متفاوت بود و فروشندگان به دلیل خاصیت خراب شدن میوه در ساعات پایانی روز، قیمت ها را کمتر می کردند، اما امروز به دلیل شرایط تورم و همچنین دست قوی انحصار، حتی میوه فروشان نیز در زمان عصر و شب حاضر نیستند میوه را با قیمتی پایین عرضه کنند.

انتهای پیام

منبع : خبرگزاری ایسنا


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار استان ها

استاندار خراسان جنوبی با خانواده مرحوم «امیرمحمدخالقی»

استاندار خراسان جنوبی با خانواده مرحوم «امیرمحمدخالقی»
2025-02-16T19:52:59+03:30
بیرجند - استاندار خراسان جنوبی با خانواده مرحوم امیر محمد خالقی دانشجوی ۱۹ ساله دانشگاه تهران دیدار کرد.

شکستگی خط انتقال آب شرق گیلان

شکستگی خط انتقال آب شرق گیلان
2025-02-16T19:52:59+03:30
رشت - معاون بهره برداری شرکت آب و فاضلاب گیلان گفت: خط انتقال آب شرق گیلان در منطقه تازه آباد جنگاه سیاهکل دچار شکستگی و آب آشامیدنی برخی نقاط شهر سیاهکل قطع...

احتمال سفر پزشکیان به اصفهان پیش از پایان سال

احتمال سفر پزشکیان به اصفهان پیش از پایان سال
2025-02-16T19:11:15+03:30
اصفهان- استاندار اصفهان از سفر قریب‌الوقوع رئیس‌جمهور به این استان خبر داد.

رئیس جمهور به اصفهان سفر می‌کند

رئیس جمهور به اصفهان سفر می‌کند
2025-02-16T18:43:06+03:30
اصفهان- استاندار اصفهان از سفر قریب الوقوع رئیس جمهوری به این استان خبرداد.

مهارت آموزی دانش آموزان رویکرد محوری وزارت آموزش و پرورش است

مهارت آموزی دانش آموزان رویکرد محوری وزارت آموزش و پرورش است
2025-02-16T18:30:35+03:30
اراک- معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: مهارت آموزی دانش آموزان رویکرد محوری این وزارتخانه است و این مهم با جدیت دنبال می‌شود.

ظرفیت تولید برق استان سمنان ۱۲۰۰ مگاوات است

ظرفیت تولید برق استان سمنان ۱۲۰۰ مگاوات است
2025-02-16T18:30:35+03:30
سمنان- استاندار سمنان با بیان اینکه ظرفیت تولید برق استان یک هزار و ۲۰۰ مگاوات است، گفت: دو سوم این میزان در درون استان مصرف می‌شود.

افزایش مبادلات تجاری توسعه حمل و نقل ریلی ایران- آستانه در بندر شهید رجایی

افزایش مبادلات تجاری توسعه حمل و نقل ریلی ایران- آستانه در بندر شهید رجایی
2025-02-16T18:16:40+03:30
بندرعباس - مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان از افزایش مبادلات تجاری توسعه حمل و نقل ریلی ایران- آستانه در بندر شهید رجایی خبر داد.

۱۰ هزار مازندرانی به اردوی راهیان نور اعزام شدند

۱۰ هزار مازندرانی به اردوی راهیان نور اعزام شدند
2025-02-16T17:36:25+03:30
ساری- مسئول سازمان اردویی، راهیان نور و گردشگری سپاه کربلا گفت: تاکنون بیش از ۱۰ هزار نفر از اقشار مختلف مردم استان به اردوی راهیان نور اعزام شدند.

شیخ الاسلام: تغییر برنامه درسی در دستور کار وزارت آموزش و پرورش است

شیخ الاسلام: تغییر برنامه درسی در دستور کار وزارت آموزش و پرورش است
2025-02-16T17:09:42+03:30
اراک- معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: تغییر برنامه درسی در دستور کار این وزارتخانه است و در این راستا نیازمند تأمین زیرساخت‌ها و نیروی انسانی باانگیزه هستیم.

امنیت، زیربنای تمامی پیشرفت‌ها و تحولات اجتماعی و اقتصادی است

امنیت، زیربنای تمامی پیشرفت‌ها و تحولات اجتماعی و اقتصادی است
2025-02-16T16:30:13+03:30
مشهد - تولیت آستان قدس رضوی امنیت را زیربنای تمامی پیشرفت‌ها و تحولات اجتماعی و اقتصادی دانست و گفت: بدون امنیت، هیچ‌گونه پیشرفتی در زمینه‌های مختلف ممکن نخو...

اطفای حریق آپارتمان ۴ طبقه در شیراز

اطفای حریق آپارتمان ۴ طبقه در شیراز
2025-02-16T16:16:25+03:30
شیراز- رئیس سازمان آتش نشانی شیراز گفت : حریق در یک واحد آپارتمان ۴ طبقه در خیابان محبت شیراز با تلاش آتش نشانان مهار شد.

صدور هشدار نارنجی هواشناسی برای استان فارس

صدور هشدار نارنجی هواشناسی برای استان فارس
2025-02-16T16:16:24+03:30
شیراز- سازمان هواشناسی کشور با صدور هشدار نارنجی هواشناسی برای فارس از فعالیت سامانه بارشی تا روز یکشنبه ۲۸ بهمن تا دوشنبه ۲۹ بهمن در بخش های عمده استان فارس...

جهادی بودن اساس رسالت طلبگی و اثرگذاری اجتماعی و فرهنگی است

جهادی بودن اساس رسالت طلبگی و اثرگذاری اجتماعی و فرهنگی است
2025-02-16T16:16:24+03:30
مشهد - نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی بر ضرورت کاربرد اجتماعی روحانیت تاکید کرد و گفت: جهادی بودن، اساس رسالت طلبگی و اثرگذاری اجتماعی و فرهنگی است.

کشف خط لوله ۷۰۰ متری انتقال سوخت قاچاق در سواحل قشم

کشف خط لوله ۷۰۰ متری انتقال سوخت قاچاق در سواحل قشم
2025-02-16T16:16:23+03:30
بندرعباس - فرمانده انتظامی شهرستان قشم از کشف یک خط لوله ۷۰۰ متری در یکی از سواحل جزیره قشم که برای انتقال غیرقانونی سوخت قاچاق از خشکی به دریا استفاده می‌شد...

اجرای طرح های آبرسانی در شهرستان عباس آباد

اجرای طرح های آبرسانی در شهرستان عباس آباد
2025-02-16T16:03:10+03:30
عباس آباد - مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مازندران از اجرای طرح های آبرسانی در شهرستان عباس آباد خبر داد.

لیدر تجمعات دهدشت دستگیر شد

لیدر تجمعات دهدشت دستگیر شد
2025-02-16T16:03:09+03:30
دهدشت- لیدر تجمعات دهدشت با رصد اطلاعات سپاه کهگیلویه‌وبویراحمد دستگیر شد.

کاهش ۷۰ هزار تنی واردات موز به استان سیستان و بلوچستان

کاهش ۷۰ هزار تنی واردات موز به استان سیستان و بلوچستان
2025-02-16T16:03:09+03:30
زاهدان- رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان، از رشد چشمگیر صادرات و کاهش قابل توجه واردات موز در ده ماهه اول سال ۱۴۰۳ خبر داد.

بیمارستان تخصصی درمان ناباروری مازندران لنگ اعتبار است

بیمارستان تخصصی درمان ناباروری مازندران لنگ اعتبار است
2025-02-16T15:49:40+03:30
ساری- نماینده ولی فقیه در مازندران گفت: تنها بیمارستان تخصصی درمان ناباروری استان در بابل لنگ ۱۰ تا ۲۰ میلیارد تومان اعتبار است.

ثبت ۱۳۶ میلیون هکتار اراضی ملی

ثبت ۱۳۶ میلیون هکتار اراضی ملی
2025-02-16T15:49:40+03:30
شیراز- معاون سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: از ۱۳۶ میلیون هکتار اراضی ملی تقریباً ۹۹ درصد آن ثبت شده و یک درصد باقیمانده در مراجع قضایی در حال بررسی است.

فارس رتبه اول در تولید «طلای سفید ایران»

فارس رتبه اول در تولید «طلای سفید ایران»
2025-02-16T15:36:27+03:30
شیراز- رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: در سال جاری نیز همانند سنوات گذشته این استان با تولید بیش از ۲۵ درصد الیاف پنبه کشور رتبه اول تولید را کسب کرد.

هیچ گونه کمبودی در بازار ماه رمضان و شب عید پذیرفتنی نیست

هیچ گونه کمبودی در بازار ماه رمضان و شب عید پذیرفتنی نیست
2025-02-16T15:36:26+03:30
ارومیه- استاندار آذربایجان غربی گفت: هیچ گونه کمبودی در بازار ماه رمضان و شب عید پذیرفتنی نیست.

توهم اقتدار دشمن را با جهاد تبیین باید از بین برد

توهم اقتدار دشمن را با جهاد تبیین باید از بین برد
2025-02-16T15:23:07+03:30
مشهد - رئیس عقیدتی - سیاسی فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی گفت: امروز موظف هستیم با جهاد تبیین، توهم اقتدار دشمن را از بین ببریم.

القاصی مهر: قاچاق سوخت تهدیدی برای امنیت عمومی نیز محسوب می‌شود

القاصی مهر: قاچاق سوخت تهدیدی برای امنیت عمومی نیز محسوب می‌شود
2025-02-16T15:23:06+03:30
ری- رئیس کل دادگستری استان تهران گفت: قاچاق سوخت علاوه بر خسارت اقتصادی، تهدیدی برای امنیت عمومی نیز محسوب می‌شود.

اقتصاد دریا محور می‌تواند مشکلات مناطق جنوبی کشور را حل کند

اقتصاد دریا محور می‌تواند مشکلات مناطق جنوبی کشور را حل کند
2025-02-16T15:23:06+03:30
قم- رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: رهبر معظم انقلاب بر اقتصاد دریا محور تأکید بسیاری دارند و استفاده از این نعمت خدادادی می‌تواند مشکلات مناطق و استان‌...

حوزه علمیه خراسان پیشرو در تولید محتوای دینی در فضای مجازی است

حوزه علمیه خراسان پیشرو در تولید محتوای دینی در فضای مجازی است
2025-02-16T15:23:05+03:30
مشهد - مدیر حوزه علمیه خراسان گفت: حوزه علمیه خراسان، با درک اهمیت فضای مجازی، رسانه و هوش مصنوعی، به طور جدی وارد این عرصه‌ها شده است.

القاصی مهر: ۴۱ فرد مرتبط با شبکه‌های قاچاق سوخت در استان تهران دستگیر شدند

القاصی مهر: ۴۱ فرد مرتبط با شبکه‌های قاچاق سوخت در استان تهران دستگیر شدند
2025-02-16T15:10:05+03:30
ری- رئیس کل دادگستری استان تهران گفت: در کمتر از دو ماه گذشته، بیش از ۴۱ نفر از افراد کلیدی مرتبط با شبکه‌های قاچاق سوخت دستگیر شده‌اند و بالغ بر ۶۰۰ هزار لی...

اطفا حریق آپارتمان ۴ طبقه در شیراز

اطفا حریق آپارتمان ۴ طبقه در شیراز
2025-02-16T14:43:01+03:30
شیراز- رئیس سازمان آتش نشانی شیراز گفت : حریق در یک واحد آپارتمان ۴ طبقه در خیابان محبت شیراز با تلاش آتش نشانان مهار شد.

القاصی مهر: ۴۱ فرد مرتبط با شبکه های قاچاق سوخت در استان تهران دستگیر شده اند

القاصی مهر: ۴۱ فرد مرتبط با شبکه های قاچاق سوخت در استان تهران دستگیر شده اند
2025-02-16T14:43:00+03:30
ری- رئیس کل دادگستری استان تهران گفت: طی کمتر از دو ماه گذشته، بیش از ۴۱ نفر از افراد کلیدی مرتبط با شبکه‌های قاچاق شناسایی و دستگیر شده‌اند و بالغ بر ۶۰۰ هز...

۸۹ نفر در مازندران قربانی کلاهبرداری ارز دیجیتال شدند

۸۹ نفر در مازندران قربانی کلاهبرداری ارز دیجیتال شدند
2025-02-16T14:29:48+03:30
ساری - فرمانده انتظامی مازندران از دستگیری دو متهم که از طریق برداشت ارز دیجیتال از ۸۹ شهروند ۸۰ میلیارد ریال کلاهبرداری کرده بودند، خبر داد.

مازندران هنوز با فرونشست زمین مواجه نشده است

مازندران هنوز با فرونشست زمین مواجه نشده است
2025-02-16T14:16:22+03:30
ساری - مدیرعامل آب منطقه‌ای مازندران با اشاره به قابل جبران نبودن تبعات فرونشست زمین گفت: هنوز در استان با این پدیده مواجه نیستیم.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)