میرنیوز
دانشگاه شهید چمران اهواز در هشت سال دفاع مقدس مقری برای برنامهریزی و تفکر بود. دانشگاهیان علاوه بر ادامه آموزش مقابل دشمن ایستادند و برخی از آنها جانشان را فدا کردند تا حتی یک وجب از خاک ایران در تصرف دشمن نماند.
دکتر عبدالرسول کاظمپور متولد سال ۱۳۲۹ در شهرضا استان اصفهان به دنیا آمد. او فارغالتحصیل دکتری شیمی فیزیک از انگلستان است. وی از سال ۱۳۶۲ تا ۱۳۶۹ ریاست دانشگاه شهید چمران اهواز را بر عهده داشت. وی پس از آن ریاست دانشگاه فردوسی مشهد و ریاست دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) را عهده دار شد و مشاور معاون وزیر علوم بود.
دکتر کاظمپور، رئیس وقت دانشگاه شهید چمران اهواز در دوران جنگ، در گفتوگو با ایسنا درمورد نقش دانشگاه شهید چمران اهواز در پیروزی در جنگ اظهار کرد: پس از بازگشت به کشور از چند دانشگاه دعوتنامه داشتم که در دانشگاه صنعتی اصفهان استخدام شدم اما افراد زیادی به من توصیه کردند بهترین جا برای خدمت، اهواز است. بنا بر توصیهها به اهواز رفتم و مدیریت گروه شیمی و سپس رئیس دانشکده علوم و از سال ۶۲ تا ۶۹ به عنوان رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز فعالیت کردم.
وی افزود: یک ترم فعالیت آموزشی داشتیم که جنگ شروع و به مدت دو سال دانشگاه تعطیل شد. در این مدت کارهای اساسی انجام شد. با دانشجویان، مهندسان و سایر اعضای هیات علمی در مورد قرارگاههای جنگ که در جنوب اهواز قرار داشتند همکاری داشتیم.
رئیس وقت دانشگاه شهید چمران اهواز بیان کرد: گردانی در دانشگاه تشکیل دادم و به اکثر دانشگاهیان در محیط دانشگاه آموزش نظامی داده میشد و سپس در هویزه یک ماه آموزش میدیدند و بعد به جبهه اعزام میشدند. فعالیت این گردان تا پایان جنگ ادامه داشت.
کاظمپور ادامه داد: سایر مقامات در دانشگاه رفت و آمد داشتند و جلسات به صورت مستمر تشکیل می شد. در آن زمان آیت الله خامنهای رئیس جمهور بود و تصویب کرد بیشتر امکانات در اختیار دانشگاهیان قرار بگیرد.
وی گفت: در سال سوم جنگ صحبتهایی مبنی بر بازگشایی دانشگاهها مطرح بود اما به دلیل اینکه هنوز گلولههای توپ و تانک بر سر دانشگاه اهواز میبارید، عنوان شد که دانشگاه چمران اهواز دانشجو نپذیرد. اما با توجه به علاقه دانشجویان برای ادامه تحصیل و فارغالتحصیلان دیپلم برای ورود به دانشگاه، دانشگاه اهواز نیز بازگشایی شد.
رئیس وقت دانشگاه شهید چمران اهواز درمورد بازگشایی دانشگاه شهید چمران اهواز در شرایط بمباران اهواز خاطرنشان کرد: هنگام امتحانات دانشجویان شاهد بمباران هوایی بودیم و برگزاری امتحانات در این شرایط خطر بالایی داشت. دانشجویان مضطرب میشدند و حتی چند دختر دانشجو غش کردند و با آمبولانس به مراکز درمانی منتقل شدند.
وی بیان کرد: در آن شرایط مکانهای متعدد محرمانهای برای تصمیمگیری وجود داشت اما یکی از مراکز فعال، دانشگاه شهید چمران اهواز بود که ضمن آن بسیاری از دانشگاهیان جانباز یا شهید شدند.
کاظمپور گفت: دانشگاه شهید چمران اهواز نقش موثری در آموزشها، برنامهریزیها و پیروزی داشت. همچنین در زمان جنگ ساختمانهایی مانند کتابخانه مرکزی و دانشکده مهندسی احداث شد که در هیچ جای کشور چنین ساختمانهایی نداشتیم. همچنین لشکر نجف اشرف که شهید احمد کاظمی فرمانده آن بود در دانشگاه شهید چمران اهواز اسکان داده شده بود.
وی یادآوری کرد: در جنگ تحمیلی فضایی ایجاد شده بود که دانشجویان پسر و دختر برای حضور در جبهه رقابت داشتند. این دانشجویان از طریق بسیج آموزش میدیدند و دختران در پشت جبهه میماندند و پسران به جبهه میرفتند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
نسل جوان با خود آگاهی مسیر انقلاب ادامه دهند
سالن فرهنگی ورزشی شهدای روستای منزل آباد به بهرهبرداری رسید
برای داشتن حرف در دنیا باید بازدارندگی دفاعی و موشکی داشته باشیم
مراجعه ۲۲ نفر به مراکز درمانی اردبیل به دلیل سگ گزیدگی/۷نفر متحمل آسیب جدی شدند
دمای هوای کرمانشاه به شکلی محسوس کاهش مییابد
نوای جاودانهی استاد احمد مراتب در آرامگاه تخت فولاد، به یادگار ماند
نوای جاودانهی استاد حسن مراتب در آرامگاه تخت فولاد، به یادگار ماند
فیروزآباد فارس لرزید
مدیرکل تبلیغات اسلامی مازندران مطرح کرد؛ ضرورت شناخت و نقش آفرینی در جبهه فرهنگی
پیگیری مشکلات پتروشیمی آبادان از طریق وزیر کار
همه وجود سپاه وقف خدمت به مردم است
امید بخشی به مردم با شعار محقق نمی شود؛ به وعده ها عمل کنیم
«شیراز» میزبان بیست و ششمین جشنواره ملی قصهگویی
۶۷۱ کلاس درس جدید به ظرفیت آموزشی مشهد اضافه شد
زادگاه حاج قاسم میزبان اختتامیه دهمین جشنواره روستا و عشایر دوستدار کتاب
ضرورت استفاده از نیروهای بومی در استان سمنان
مراجعه بیش از ۱۰۰۰ نفر با علائم تنفسی به بیمارستانهای خوزستان
نیروی دریایی ارتش آماده عملیاتهای برونمرزی است
رژیم صهیونیستی از مقابله با جوانان مقاومت عاجز است
سردار غیاثی از آحاد مردم برای مشارکت در برنامههای هفته بسیج قدردانی کرد
احمد مراتب؛ میراثدار موسیقی مذهبی و مکتب تاج اصفهانی
سردار غیاثی از آحاد مردم برای مشارکت در برنامههای های هفته بسیج قدردانی کرد
افتتاح مدرسه خیرساز در قم با حضور وزیر آموزش و پرورش + تصاویر
آیت الله اعرافی: حضرت فاطمه (س) پیشگام تغییر معادلات تمدنی بود
ارومیه میزبان ۵ شهیدگمنام/جزییات تشییع شهدا اعلام شد
کلاهبردار ۲۰ میلیاردی توسط پلیس فرودگاههای خراسانرضوی دستگیر شد
مشکل تامین زمین ایثارگران در یزد حل شد
وزیرآموزش و پرورش: عقب ماندگی فضای آموزشی قم جبران می شود
دستگیری سارقان باغ ویلاهای خالی از سکنه در ساوجبلاغ
ترویج گفتمان مهدویت نیازمند مهدی باوری است