میرنیوز
بسیاری از افراد، در سراسر جهان، خودرو را یک ضرورت میدانند و بدون آن، نمیتوانند بهراحتی به مقصد برسند. امروزه تخمین زده میشود که ۱.۴ میلیارد اتومبیل در جادههای سراسر جهان تردد دارد.
زمانی، ایالاتمتحده، بیشترین مالک خودرو بود و در حال حاضر، چین مدعی این عنوان است. فولکسواگن و تویوتا، بیش از سایر شرکتها خودرو تولید میکنند. اتومبیلها، راهی مناسب برای رفتوآمد هستند، اما به محیطزیست آسیب میرسانند و همچنین عاملی در گرم شدن زمین هستند.
روز بدون خودرو، از اواسط دهه ۱۹۹۰ در شهرهای اروپا آغاز شد، سپس در سال ۲۰۰۰ این رویداد، در سراسر اروپا توسط کمیسیون اروپا گسترش یافت، از آن زمان تاکنون این رویداد در بسیاری از کشورها برگزار میشود. در این روزبه رانندگان فرصت داده میشود تا از منظر دیگری به محیط اطراف خود نگاه کنند و بدون افزایش آلودگی هوا یا به خطر انداختن جان عابران پیاده و دوچرخهسواران تردد داشته باشند.
استفاده رایگان از حملونقل عمومی در اسپانیا
منطقه فوئنهیرولا در اسپانیا، طرح رایگان استفاده از اتوبوس را برای ۲۲ سپتامبر، روز جهانی بدون خودرو در نظر گرفته است. به دنبال گرامیداشت هفته تحرک که از ۱۶ سپتامبر شروع شده است، در ۲۲ سپتامبر این طرح ارائهشده و از ساکنان درخواست میشود، بهجای استفاده از خودرو شخصی از اتوبوس استفاده کنند و اندکی در کاهش آلودگی محیطزیست تاثیر داشته باشند.
همچنین، یادآوری میشود که برای جلوگیری از شیوع بیشتر بیماری کووید- ۱۹ در وسایل حملونقل عمومی حتما از ماسک استفاده کنند.
افراد میتوانند برای کاهش ازدحام وسایل نقلیه در خیابانها از وسایلی همچون، دوچرخه استفاده کنند و یا پیادهروی کنند، البته در این روزها، بهتر است با توجه به همهگیری بیماری کووید- ۱۹ پروتکلهای بهداشتی در این موارد رعایت شود.
روز بدون خودرو در ایران
در ایران، پویش سهشنبههای بدون خودرو، باهدف استفاده کمتر از خودروهای تکسرنشین، در روزهای سهشنبه است تا بهجای استفاده از خودروی شخصی، از دیگر گزینههای جایگزین مفید برای انجام کارهای روزمره استفاده کنند.
شهرهای جهان برای افزایش آگاهی از آلودگی هوا، در روز یکشنبه عدم استفاده از خودرو را اعلام کردهاند.
هرساله روز جهانی بدون خودرو در ۲۲ سپتامبر برگزار میشود،البته برخی از شهرها ترجیح میدهند، در سایر روزهای سال، نیز روز بدون خودرو اعلام کنند.
با توجه به شیوع ویروس همهگیر کروناویروس، این روز در سال ۲۰۲۰ در بسیاری از کشورهای جهان برگزار نمیشود، اما با پیادهروی، دوچرخهسواری و موارد دیگر از روز بدون خودرو لذت ببرید.
بزرگداشت روز جهانی بدون خودرو در روزهای کرونایی
در سالهای گذشته، روشهای بسیاری برای جایگزین کردن وسایل نقلیه دیگر، بهجای اتومبیل در روز جهانی بدون خودرو تبلیغ میشد، از جمله استفاده از وسایل نقلیه عمومی، پیادهروی و دوچرخهسواری، اما با توجه به شیوع بیماری کووید- ۱۹ و گسترش انتقال بیماری در وسایل حملونقل عمومی از چنین مراسمی در سال ۲۰۲۰ کمتر استقبال خواهد شد.
از زمان شروع بیماری کووید- ۱۹، ۶۶ درصد از افراد شاغل در امریکا دورکاری دارند و از این طریق، نیز تغییرات بسیاری را تجربه کردهاند.
همهگیری باعث شده تا افراد بیشتر از اتومبیلهای شخصی استفاده کنند و کمتر تمایل به استفاده از وسایل نقلیه عمومی داشته باشند و در مواردی حتی در استفاده از وسایل نقلیه عمومی وحشت دارند. امیدواریم با کاهش موارد این بیماری، بتوان بهراحتی از وسایل نقلیه عمومی، دوچرخه و پیادهروی استفاده کرد.
خطرات استفاده از وسایل حملونقل عمومی برای محصلین
سفرهای کوتاه، استفاده از ماسک و کاهش تعداد مسافران بهعنوان بهترین توصیهها برای استفاده دانشآموزان از وسایل حملونقل برای رفتن به مدرسه در زمان شیوع بیماری کروناویروس است. بر اساس توصیههای محققان، اتوبوسهای حامل دانشآموزان، باید مسیرهایی را طی کنند که حداکثر زمان ۱۵ دقیقه باشد که قبل از همهگیری این زمان ۴۵ دقیقه بود. تمام مسافران باید ماسک بزنند و تعداد کمتری سوار یک وسیله نقلیه شوند.
ذرات معلق آلوده به کروناویروس
هنوز مشخص نیست که حداقل میزان ویروس کرونا برای آلوده شدن چه اندازه است، اما اکنون بر اساس تجزیهوتحلیلهای اخیر، مشخصشده که ویروس عمدتا از طریق ذرات معلق در هوا از فردی به فرد دیگر در حال افزایش است.
زمانی که فردی سرفه، عطسه، آواز و حتی صحبت کند، ذرات ویروس با اندازههای مختلف را خارج میکند. ذرات با عرض بیش از ۵۰ میکرون که تقریبا بهاندازه ضخامت موی انسان است در محدوده صندلی قرار میگیرد و ذرات کوچکتر، ساعتها معلق میمانند و عاملی برای انتشار ویروس در اتوبوس و دیگر وسایل نقلیه خواهند شد.
جریان هوایی که تولید میشود برای گرمایش، خنکسازی یا تهویه میتواند به پخش این ذرات کمک کند و از فرد آلوده به دیگران انتقال پیدا کند. پنجرههای باز میتوانند هوای تازه را وارد کنند و خطر شیوع را بسیار کاهش دهند.
ناگفته نماند، تعداد دانشآموزانی که بهطور منظم از سرویسهای مدارس یا وسایل حملونقل عمومی استفاده میکنند، نسبت به گذشته بهشدت کاهشیافته است، زیرا دانشآموزان کمتر در مدرسه حضور دارند و از راه دور، آموزش میبینند.
رانندگان به دلیل قرار گرفتن در معرض خطر بیشتر ویروس، باید از تجهیزات محافظتی کامل استفاده کنند.
منابع
wikipedia.org
theweek.co.uk
visitlondon.com
krausanderson.com
nationaldaycalendar.com
theconversation.com
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
دمای هوای کرمانشاه به شکلی محسوس کاهش مییابد
نوای جاودانهی استاد احمد مراتب در آرامگاه تخت فولاد، به یادگار ماند
نوای جاودانهی استاد حسن مراتب در آرامگاه تخت فولاد، به یادگار ماند
فیروزآباد فارس لرزید
مدیرکل تبلیغات اسلامی مازندران مطرح کرد؛ ضرورت شناخت و نقش آفرینی در جبهه فرهنگی
پیگیری مشکلات پتروشیمی آبادان از طریق وزیر کار
همه وجود سپاه وقف خدمت به مردم است
امید بخشی به مردم با شعار محقق نمی شود؛ به وعده ها عمل کنیم
«شیراز» میزبان بیست و ششمین جشنواره ملی قصهگویی
۶۷۱ کلاس درس جدید به ظرفیت آموزشی مشهد اضافه شد
زادگاه حاج قاسم میزبان اختتامیه دهمین جشنواره روستا و عشایر دوستدار کتاب
ضرورت استفاده از نیروهای بومی در استان سمنان
مراجعه بیش از ۱۰۰۰ نفر با علائم تنفسی به بیمارستانهای خوزستان
نیروی دریایی ارتش آماده عملیاتهای برونمرزی است
رژیم صهیونیستی از مقابله با جوانان مقاومت عاجز است
سردار غیاثی از آحاد مردم برای مشارکت در برنامههای هفته بسیج قدردانی کرد
احمد مراتب؛ میراثدار موسیقی مذهبی و مکتب تاج اصفهانی
سردار غیاثی از آحاد مردم برای مشارکت در برنامههای های هفته بسیج قدردانی کرد
افتتاح مدرسه خیرساز در قم با حضور وزیر آموزش و پرورش + تصاویر
آیت الله اعرافی: حضرت فاطمه (س) پیشگام تغییر معادلات تمدنی بود
ارومیه میزبان ۵ شهیدگمنام/جزییات تشییع شهدا اعلام شد
کلاهبردار ۲۰ میلیاردی توسط پلیس فرودگاههای خراسانرضوی دستگیر شد
مشکل تامین زمین ایثارگران در یزد حل شد
وزیرآموزش و پرورش: عقب ماندگی فضای آموزشی قم جبران می شود
دستگیری سارقان باغ ویلاهای خالی از سکنه در ساوجبلاغ
ترویج گفتمان مهدویت نیازمند مهدی باوری است
رجوع به سیره شهدا اکسیر شفابخش جامعه است
بازگشت ۵٠ واحد تولیدی راکد در کهگیلویه وبویراحمد به چرخه تولید
پرونده ثبت جهانی دره خرمآباد امروز در پاریس بررسی میشود
وجود ۲۶۰ هزار نمونه در بانک ژنتیک پزشک قانونی کشور