میرنیوز
دکتر "مقداد تکلوزاده" صبح امروز ۳۱ شهریورماه در جمع خبرنگاران درباره وضعیت کشاورزی در استان کرمان گفت: مشخصا در حیطه باغی، بیشترین سطح باغات کشور را در استان کرمان داریم اما وقتی به موضوع استفاده بهینه از تولید و رسیدن به هدف می رسیم، می بینیم که در نهایت در استانی هستیم که با خشسالی ربرو بوده و باید تمام برنامه های کشاورزی استان در این راستا باشد که به نحوی مدیریت آب داشته باشیم.
وی با تاکید بر اینکه باید برنامه ریزی های تولیدی در استان کرمان بر این موضوع استوار باشد که ارتقای بهرهوری در حوزه آب را داشته باشیم اظهار کرد: معنای واقعی جهش تولید این است که باید از نهاده های موجود در استان و ظرفیت های شناسایی شده نهایت استفاده را کرد که در این راستا باید اصلاح روشها و ارتقای دانش را داشته باشیم زیرا در استان کرمان زیرساخت های زیادی فراهم است اما بهره وری مناسبی صورت نمی گیرد.
دبیر کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی استان کرمان با تاکید بر اینکه در استفاده از نهاده های تولید، جا برای کار زیاد است اظهار کرد: متاسفانه ۵۰ تا ۶۰ درصد کشاورزی استان کرمان به روش های سنتی و با عدم بهره کاری صورت می گیرد که در این راستا باید ضریب نفوذ دانش در بخش کشاورزی و در نهایت اصلاح روش کشاورزی را دنبال کرد.
تکلوزاده با بیان اینکه به دنبال آموزش روش های نوین کشاورزی به کشاورزان استان هستیم، به موضوع بروکراسی های اداری و نقش آنها در تولید اشاره و اظهار کرد: یکسری قوانین و مقررات وجود دارد که سازمان ها و دستگاه های مربوط آنها را وضع کرده اند که در خیلی وقتها این قوانین دست و پاگیر بوده و چالش هایی را برای تولید کننده به وجود می آورد.
وی با بیان اینکه در جلسات تخصصی شورای گفت و گوی دولت با بخش خصوصی این مشکلات را مطرح و در سال گذشته نیز این قوانین مزاحم را احصا، شناسایی و به دستگاه های مربوطه در راستای رفع آنها اعلام کرده ایم اظهار کرد: متاسفانه این ذهنیت در بین تولید کنندگان وجود دارد که قوانین به جای آنکه کمک کننده باشد بعضا دست و پاگیر بوده و چالش برانگیز است که نیاز است در این راستا اقدامات اساسی از سوی مراجع قانون گذار صورت گیرد.
دبیر کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی استان کرمان به موضوع مشکلات تولیدکنندگان با بانک ها اشاره کرد و گفت: در کشورهای در حال توسعه رویکرد و دید نظام بانکی به طرح های یک نگاه همکاری و همیاری بوده و شراکت بانکها در طرح ها هم در سود و هم در زیان آنهاست اما متاسفانه این دید در بانک های کشور ما وجود ندارد.
وی با بیان اینکه در ایران بانک ها به طرح ها به عنوان یک منبع درآمد نگاه می کنند اظهار کرد: در ایران وقتی بانکها در مشارکت با طرحی وارد ضرر می شوند، سریعا واکنش نشان داده و وسیقه های شرکت ضرر ده را به اجرا می گذارند و از سوی دیگر نیز وقتی شرکتی در حال سوددهی می باشد، صرفا به دنبال وصول مطالبات خودشان هستند و در هر دو صورت نگاه منفعتی را صرفا برای خودشان دارند.
دبیر کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی استان کرمان ادامه داد: خوشبختانه در سنوات گذشته با دستوراتی که از سازمان های مختلف صورت گرفته است تا حدودی یکسری از مشکلات حوزه بانکی حل شده است اما نیاز است دیدگاه بانک های عامل به صورت کامل نسبت به این موضوع عوض شود.
تکلوزاده در بخش دیگری از صحبت های خود به موضوع جهش تولید و تکمیل زنجیره های ارزشی در استان ها اشاره کرد و گفت: متاسفانه در سطح استان کرمان در خیلی از محصولات کشاورزی به ویژه محصولات جالیزی و خرما با چالش عدم تکمیل زنجیره های ارزشی روبرو هستیم.
وی با طرح این پرسش که چرا باید بزرگترین واحد تولید فرآوری خرمای کشور در استان آذربایجان شرقی باشد که هیچ ربطی به این منطقه و این محصول ندارد اظهار کرد: در حوزه گوجه فرنگی که هر ساله در یک بازه زمانی شاهد اعتراضات گوجه کاران جنوب استان کرمان هستیم، چرا نباید کارخانه های فرآوری گوجه در این استان باشد اما از سوی دیگر شاهد هستیم بیشترین تعداد کارخانجات تولید رب گوجه فرنگی در استان های خراسان و فارس واقع هستند.
دبیر کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی استان کرمان با بیان اینکه متاسفانه در سنوات گذشته خیلی در بحث های تکمیل زنجیره ارزش تولید و صنایع تبدیلی سرمایه گذاری در استان کرمان صورت نگرفته است اظهار کرد: پیشنهاد می کنیم سازمان های دولتی و بانکهای عامل شرایطی به وجود آوردند که سرمایه گذاران به جای آنکه سرمایه خودشان را در محصولات خام وارد کنند، در حوزه فرآوری ها محصولات این سرمایه گذاری را انجام دهند.
وی با بیان اینکه در شرایط کنونی در کشور، ریسک کار خیلی بالاست اظهار کرد: شرایطی امروز در کشور به وجود آمده که باعث شده سرمایه گذار ترجیح دهد هیچ فعالیتی را انجام نداده و تنها در بحث خرید و فروش و واسطه گری ورود پیدا کند و به عبارتی دلالی در کشور هم اکنون ریسک خیلی پایین دارد که این یک آفت برای کشور و اقتصاد کشور است.
تکلوزاده در بخش پایانی صحبت های خود به موضوع صادرات محصولات کشورزی در سال جاری اشاره کرد و گفت: سال گذشته وضعیت صادرات محصولات کشاورزی خوب داشتیم اما متاسفانه امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا و همچنین حساسیت جهانی نسبت به مسائل محصولات غیرفرآوری شده، تا حدودی میزان صادرات محصولات کشاورزی کاهش یافته است.
دبیر کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی استان کرمان درباره کرونا و اثر آن بر روی محصولات کشاورزی نیز گفت: با استعلاماتی که از سازمان فائو و همچنین دانشگاه های علوم پزشکی معتبر کشور گرفته ایم، خوشبختانه کرونا قایلبت رشد روی سطوح محصولات کشاورزی را ندارد و مانند سایر سطوح کرونا بعد از مدتی از روی محصولات کشاورزی از بین می رود و در این راستا جای نگرانی وجود ندارد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
تصادف در اتوبان کرج- قزوین دو فوتی و دو مصدوم بر جا گذاشت
نیم ضریح حرم حضرت علی (ع) در البرز رونمایی شد
ماموریت ناوگروه ۸۶ نقطه عطف تاریخ دریایی جمهوری اسلامی است
ترافیک در برخی نقاط آزادراهی البرز سنگین است
۲ شهید گمنام در رشت تشییع و خاکسپاری می شوند
تصادف تریلی و اتوبوس در محور گرمسار_آرادان/ ۲۰ نفر مصدوم شدند
تصویربرداری از یک قلاده «گربه پالاس» در «تنگه واشی» فیروزکوه
شهر زنجان سومین مرکز سرد کشور ثبت شد
استان کرمان مملو از فرصتهای خوب برای رشد و توسعه است
کلنگ زنی مزرعه پنل خورشیدی در گمیشان
برگزاری راهپیمایی جمعههای خشم در سراسر خوزستان
برخورد کامیون حمل شیر و پراید در خراسان شمالی۲ مجروح داشت
۲ شهید گمنام در رشت تشییع و خاکسپاری می شود
وزیر میراث فرهنگی: توسعه زیرساخت های گردشگری؛ «بوموسی» قطب گردشگری داخلی می شود
تردد در راه های مازندران روان است
برنامههای هشتاد و هفتمین سالگرد شهادت آیتالله مدرس تشریح شد
مقرّ «کنفدراسیون کبدی آسیا» در ایران افتتاح میشود
زیرگذر حرم مطهر رضوی تبدیل به رواقهای موضوعی میشود
املش لرزید
وزیر میراث فرهنگی: سهم پایین ایران از گردشگری؛ فقط ۴۰ درصد آثار باستانی ثبت شده است
قدرت جبهه مقاومت سبب شکست صهیونیستها و آتش بس در لبنان شد
صادرات نفت و میعانات گازی تداوم می یابد/ توان بارگیری روزانه ۲۰۰ هزار بشکه نفت در شمال
اعتکاف کانون تربیت نسل جهادی و احیا کننده مساجد است
اختلاف مسوولان رژیم صهیونیستی با آمریکا سبب آتش بس در لبنان شد
صادرات نفت و میعانات گازی تداوم می یابد؛ توان بارگیری روزانه ۲۰۰ هزار بشکه نفت در شمال
تبدیل ایران به هاب انرژی؛ سوآپ نفتی احیا می شود
تکلیف «هاشمی» به مدیران حوزه کشاورزی برای تدوین برنامه ۶ ماهه
دستگیری یک عضو شورای شهر گلستان؛ ۲کارمند شهرداری و ۲ دلال هم بازداشت شدند
تصویب منطقه گردشگری سبب جهش در کلاردشت می شود
ارسال کمکهای مردمی توسط آستان قدس رضوی به مردم مظلوم لبنان