میرنیوز
خبرگزاری مهر - گروه استانها، پژمان امیدی: این روزها ۱۶۶ هزار و ۸۵۹ دانش آموز در سه هزار و ۴۶ مدرسه در کهگیلویه و بویراحمد سال تحصیلی جدید را به صورت حضوری و مجازی آغاز کردند.
برای کهگیلویه و بویراحمد که تا قبل از انقلاب از کمترین فضاها و امکانات آموزشی هم برخوردار نبود و بسیاری از روستاها و مناطق آن بی بهره از معلم و کلاس درس بودند، این آمار نشان از اهتمام انقلاب اسلامی برای تحقق عدالت آموزشی به خصوص در مناطق محروم دارد.
اما طی سالیان اخیر رشد مدارس غیردولتی در شهرها موجب به حاشیه رفتن مدارس دولتی شده است. این مسئله به خصوص در شهر یاسوج بیشتر رخ نشان میدهد تا جایی که تبلیغات این مدارس در بسیاری از خیابانها و بلوارهای شهر به وفور دیده میشود.
۱۵۷ مدرسه غیر دولتی با حدود ۲۲ هزار دانش آموز در استان دایر است که اگرچه به نسبت بقیه استانها زیاد نیست اما در استانی که یک پنجم جمعیتش تحت پوشش نهادهای حمایتی هستند میتواند نگران کننده باشد.
به نظر میرسد رشد مدارس غیرانتفائی در شهر یاسوج متأثر از کمبود فضای آموزشی دولتی در این شهر است آنگونه که هر ساله و در آستانه شروع سال جدید تحصیلی این کمبودها صدای مسئولین آموزش و پرورش استان را در میآورد و دست نیاز به سوی خیرین مدرسه ساز دراز میشود.
مهاجرت بی رویه علت کمبود فضای آموزشی در یاسوج
مدیرکل آموزش و پرورش استان مهمترین دلیل کمبود فضای آموزشی مناسب در شهر یاسوج و حاشیه آن را مهاجرت پذیری این شهر عنوان میکند و میگوید: سالانه حدود ۶ تا ۷ هزار نفر به جمعیت دانش آموزی بویراحمد بویژه یاسوج اضافه میشود.
هادی زارعپور میافزاید: رشد مهاجرتها از روستاها و شهرهای دیگر استان به شهر یاسوج به شکلی است که سالانه با کمبود فضای آموزشی و مدارس متناسب با جمعیت دانش آموزی مواجه میشویم.
اما در حالی شهر یاسوج به عنوان یکی از مهاجر پذیرترین شهرهای کشور با بحران فضای آموزشی مواجه است که در بسیاری از روستاها مدارس کمتر از ۱۰ دانش آموز دارند.
در دورهای با هدف تحقق عدالت آموزشی در بسیاری از روستاها مدارسی بنا نهاده شد اما طی سالیان اخیر بسیاری از این روستاها به دلیل مهاجرتها خالی از سکنه شدهاند و این فضاهای آموزشی یا بلا استفاده مانده ویا تعداد اندکی دانش آموز در آن تحصیل میکنند.
زارع پور میگوید: دوهزار و۴۴ مدرسه استان در روستاها با ۳۴ درصد دانش آموزان وهزار و۲۲ مدرسه در شهرها با ۶۶ درصد جمعیت دانش آموزی هستند.
۱۲۹ مدرسه در استان استیجاری است
آنچه مشخص است جمعیت دانش آموزان در شهرها بر خلاف روستاها در حال افزایش است و این موجب کمبود فضای آموزشی در این شهرها به خصوص شهر یاسوج شده است.
زارع پور میگوید: در حال حاضر ۱۲۹ مدرسه در کهگیلویه و بویراحمد استیجاری است و آموزش و پرورش یکسال است که نتوانسته اجاره آنها را پرداخت کند از طرف دیگر قیمتها برای اجاره مدرسه استیجاری در مناطق حاشیه نشین شهر یاسوج همچون بلهزار و مادوان نجومی است و همین امر آموزش و پرورش را در سال جدید دچار مشکل کرده است.
اما شیوع کرونا باز زخمهای کمبود فضای آموزشی در شهر یاسوج را باز کرد و اگر در سال گذشته مدارس غیرانتفائی بخشی از بار این کمبود را بردوش میکشیدند ولی کرونا این مدارس را با رکود مواجه کرد.
کوچ دانش آموزان به سمت مدارس دولتی و کمبود فضا
با مجازی شدن اغلب مدارس در استان در سال تحصیلی گذشته، مدارس غیرانتفائی اقدام به کاهش و یا باز پس دادن شهریههای هنگفت خود نکردند و اولیا دنش آموزان ترجیح دادند در سال تحصیلی جدید و آموزش مجازی زیر بار این هزینهها نروند و بر این اساس کوچ به سمت مدارس دولتی آغاز شد.
به گفته مدیرکل آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد ۴۰ درصد دانش آموزان غیر انتفاعی در مدارس دولتی ثبت نام کردند که با توجه به کمبود فضای آموزشی، تراکم کلاسهای درس بیش از ۴۴ نفر خواهد بود و همین موضوع یادگیری را برای دانش آموزان با مشکل مواجه میکند.
اگرچه مسئولین آموزش و پرورش از کمبود فضای آموزشی گلایه مندند اما مشاهده میدانی حاکی از تعطیلی برخی مدارس دولتی است که اتفاقاً فضای مناسب و کافی آموزشی دارند.
یکی از این مدارس، مدرسه دخترانه محمودآباد در حاشیه شهر یاسوج است. تنها مدرسه ابتدایی دخترانه این منطقه تعطیل است و هیچ عزمی از سوی متولیان برای احیای مجدد این مدرسه وجود ندارد.
مدرسه دخترانه ابتدایی منطقه محمودآباد که از دهه ۶۰ راه اندازی شده بود با داشتن فضای آموزشی مناسب، بیش از دو سال است که تعطیل شده و مشخص نیست که چرا متولیان اقدام به راه اندازی آن نمیکنند.
منطقه محمود آباد در شرق یاسوج یکی از قدیمی ترین محلات این شهر است که به دلیل افزایش ساخت و سازها در آن هر روز برجمعیتش افزوده میشود با این حال این منطقه از داشتن مدرسه ابتدایی دخترانه دولتی محروم است.
چه کسانی از تعطیلی مدارس دولتی سود میبرند؟
مدارس غیردولتی در شهر یاسوج هر ساله مثل قارچ سبز میشوند و با کمبود مدرسه و فضای آموزشی دولتی، خانوادهها مجبور به ثبت نام فرزندان خود در این مدارس هستند.
این روزها مشکلات اقتصادی گریبان خانوادهها را گرفته و بسیاری از آنها توان پرداخت هزینههای سرسام آور مدارس غیرانتفائی را ندارند و این سوال مطرح میشود که چه کسانی از راه اندازی مدارس غیردولتی و تعطیلی مدارس دولتی سود میبرند؟
یکی از شعارهای انقلاب اسلامی آموزش رایگان و تحقق عدالت آموزشی بود اما انگار با گذشت زمان این شعار رو به فراموشی میرود و مدارس دولتی زیر سایه مدارس غیردولتی قرار میگیرند.
منبع : خبرگزاری مهر
متخلفان حوزه دارو و اقلام پزشکی در کردستان محکوم شدند
استاندار جدید سمنان ظرفیتهای بومی را بکارگیری کند
طرح نظارتی ویژه برخورد با تخلفات نانواییهای خراسان رضوی آغاز شد
ترافیک در آزادراه های البرز به سمت تهران سنگین است
عامل شهادت جانشین پلیس اطلاعات خاش دستگیر شد
جزئیات فوت دلخراش ۴ مأمور نیروی انتظامی خراسانی اعلام شد
چند نفر از کارکنان شهرداری خرمآباد به اتهام ارتشا دستگیر شدند
کمک ۵۰ هزار میلیارد ریالی خیرین به بخش سلامت کشور
افزایش ۵۵ درصدی صید میگو در هرمزگان
اولین مرکز هوش مصنوعی در ایلام افتتاح شد
آئین استقبال از ۱۲ شهید گمنام در شیراز برگزار شد
جمع آوری زباله ها در ورامین از ساعت ۲۱ تا ۵ بامداد انجام می شود
آب و جمعیت ۲ مشکل اساسی در استان سمنان است
بیش از ۲۰۰۰ واحدمسکونی در بندرعباس تا اسفند ماه تحویل مردم میشود
نیروی دریایی امنیت را برای خطوط کشتیرانی فراهم کرده است
وزیر کشور: آب اولویت استان سمنان است
۹۷ درصد اراضی ملی استان ایلام در طرح حدنگاری ثبت شد
فرمانده نیروی دریایی: کارنامه نیروی دریایی درخشان است
شاخص روزانه آلودگی هوای شیروان در وضعیت ناسالم قرار دارد
شناسایی ۹ مادر باردار مبتلا به HIV در کاشان
وزیر کشور وارد سمنان شد
افتتاح پروژه نوسازی باند فرودگاه کرمانشاه در هفته آینده
حریق جنگلهای رودبار مهار شد
راهبرد دشمن در جنگ نرم ترویج ناامیدی در بین مردم است
هدیه رهبر معظم انقلاب به ملیپوش والیبال نشسته قم اهدا شد
فعالیتهای تجاری و مسافری در مرز خسروی با حالت عادی دنبال میشود
تعبیر الهامی از مربی های دوشنبه ای؛ نساجی خوب بازی کرد
استاندار جدید قزوین را بیشتر بشناسید
مداحان در ایجاد پیوند میان مردم و مکتب اهل بیت(ع) وظیفه مهمی دارند
حضرت فاطمه(س) از یک افق علمی بسیار والایی برخوردار است