میرنیوز
شهناز ظفری در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه هویت را میتوان بهعنوان درختی مثمر تلقی کرد، اظهار کرد: درخت هویت باید در سن جوانی به ثمر بنشیند و باید گفت که بذر این درخت نه تنها از بدو تولد بلکه پیش از تولد کاشته میشود.
وی با اشاره به ترتیب به استقلال رسیدن فرزندان در خانواده، گفت: ترتیب تولد در رسیدن به استقلال هویتی افراد نقش دارد اما مهمتر از آن، نحوه برخورد والدین از بدو تولد با کودک است اما به طور کلی معمولا فرزندان اول زودتر به استقلال میرسند.
این مدرس دانشگاه فرهنگیان شهرکرد نقش والدین در هویتیابی کودکان را مهم ارزیابی و تصریح کرد: با توجه به اینکه بذر تشکیل هویت از بدو تولد کاشته میشود و در این سنین والدین مهمترین افردی هستند که با کودک رابطه دائم داشته و پاسخگوی نیازهای وی هستند، بنابراین مهمترین افراد در تشکیل هویت کودک، والدین او محسوب میشوند.
این کارشناس ارشد مشاوره افزود: اینکه والدین از بدو تولد با کودک چگونه ارتباط برقرار میکنند، این ارتباط در چه سطحی از کیفیت است، کی، کجا و به چه صورت به نیازهای کودکان پاسخ داده و چگونه به کودک احساس ارزشمندی القا شود، اینکه والدین چگونه در موقعیت شکست و ناکامی فرزندان را حمایت کنند، در دوران خوشی و ناخوشی چگونه الگوهایی برای فرزندان باشند و ... همه و همه نقش والدین را در تشکیل هویت یک کودک نشان میدهد.
عوارض بحران هویت
ظفری نقش دوستان و همسالان و جامعه را در سنین بالاتر پررنگ برشمرد و ادامه داد: بحران هویت یک مرحله از مراحل سیر تکاملی افراد بوده که تقریبا برای همه افراد در سن نوجوانی اجتناب ناپذیر است.
این مشاور خانواده سن بحران هویت را بین ۱۲ تا ۱۸ سالگی عنوان کرد و افزود: خودانگاره هر شخص در بازه زمانی مذکور شکل میگیرد، یعنی ادغام عقاید در مورد خود و درباره اینکه دیگران چه تصوری از ما دارند مربوط به این سن است و اگر این فرایند به نحو رضایتبخشی حل شود، نتیجه آن تصویری منسجم و با ثبات در آینده خواهد بود.
وی تشکیل هویت و پذیرفتن آن را کاری دشوار و اغلب مملو از اضطراب دانست و گفت: افرادی که این مرحله را با احساس هویتی قوی و نیرومند پشت سر میگذارند، با اطمینان و اعتماد کافی به بزرگسالی میرسند.
این مشاور خانواده با اشاره به اینکه افرادی که نمیتوانند به هویت منسجم دست یابند، دچار بحران هویت میشوند، بیان کرد: از عوارض حل نشدن درست و به موقع بحران هویت این است که فرد در خلال بحران هویت دچار آشفتگی و سردرگمی درباره نقشهای خود در خانواده و جامعه میشود و مدام در حال رنج کشیدن است.
این مدرس دانشگاه خاطرنشان کرد: در وضعیت بحران هویت، فرد احساس میکند منزوی، مردد، افسرده، تهی و مضطرب است، بنابراین امید خود را از دست میدهد، او میداند لازم است تصمیمات مهمی را اتخاذ کند، اما کاری از دستش ساخته نیست و در مورد همه چیز تردید دارد، از طرفی نوعی فشار از سوی جامعه و خانواده بر روی خود حس میکند، در طی این آشفتگی فرد به جای پیشرفت، پسروی کرده و مدام دچار دوگانگی و تضاد خواهد شد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
۱۰۰ راس دام توسط عشایر روستاهای نهبندان به جبهه مقاومت اهدا شد
محکومیت بیش از ۴ میلیارد ریالی قاچاقچی لوازم آرایشی در رشت
۹۵ هزار تن چغندرقند در چهارمحال و بختیاری برداشت میشود
برگزاری سومین جشنواره ملی «هنرهای تجسمی ایثار» در گلستان
پیکر مطهر ۱۴ شهید گمنام وارد مشهدالرضا(ع) شد
ثبت ۶۳.۲ میلیمتر بارش در شهرستان ایوان
هشدار زرد هواشناسی در استان سمنان
سند مالکیت چهلستون و تالار تیموری اصفهان صادر شد
۲۵۰۰ تن کیوی از نوشهر صادر شد
لزوم تخصیص ردیف بودجه مشخص برای احیای دریاچه ارومیه
مانور زلزله در ۵۶۰۰ مدرسه اصفهان برگزار میشود
نهم آذرماه جاده کرج- چالوس بازگشایی میشود
دارالقرآن الکریم هرمزگان رتبه برتر کشوری را کسب کرد
بسیج در مسائل انقلاب بن بست نداشته است
نجات فرد گرفتار شده در دیواره ارتفاعات سرپلذهاب توسط هلال احمر
تشییع و خاکسپاری ۸ شهید گمنام دفاع مقدس در اهواز
سقوط خودرو در محور ملکشاهی یک کشته و ۲ مصدوم برجا گذاشت
صدور ۱۲۴ اخطار زیست محیطی به واحدهای تولیدی کاشان
تصادفات فوتی در راههای استان بوشهر ۱۵ درصد کاهش یافت
بسیج همواره حمایتگر و کمک کننده دولت ها بوده است
آماده باش مدیریت بحران اصفهان/باران و طوفان در راه است
۹۵۰ گروه جهادی در هفته بسیج به مناطق محروم خدمت رسانی کردند
۳ کارگر جوان حین لایروبی در مشهد جان باختند
بسیج تبدیل به حرکتی جهانی شده است
ورزشکاران ناشنوا در استان تهران صاحب سالن تخصصی می شوند
فعالیت سامانه بارشی در کرمانشاه شدت می گیرد
فعالیت معدن گنجه رودبار تا اطلاع ثانوی متوقف شد
کشف یک میلیون قرص چاقی و لاغری و هورمونی غیرمجاز در ورامین
ورود دستگاه قضائی به آلودگی مزارع پرورش میگوی هرمزگان
دستگاه قضایی به حادثه فوت کارگر کارخانه قند مغان ورود کرد