میرنیوز
دکتر "محمد جلالی جواران" عصر امروز ۱۵ شهریورماه در حاشیه سفر به استان کرمان در جمع خبرنگاران به مناسبت آغاز سال تحصیلی جدید با اشاره به تاریخچه دانشگاه علمی کاربردی گفت: در سال ۷۲ دانشگاه علمی کاربردی با هدف دانشگاه نسل چهارم راه اندازی شد و تاکنون حدود ۲ میلیون دانش آموخته داشته است.
وی با بیان اینکه ۶۳۰ مرکز علمی کاربردی در سطح کشور مشغول به فعالیت هستتد که در این مراکز حدود ۲۰۰ هزار دانشجو در حال تحصیل می باشد ادامه داد: حدود ۳۰ هزار مدرس و ۸۰۰ کد رشته در حوزه صنعت، کشاورزی، مدیریت و هنر در مراکز علمی کاربردی سراسر کشور ارایه می شود.
معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور، علمی کاربردی را یک مرکز دانشگاهی متمایز از سایر دانشگاه های کشور دانست و بیان کرد: مهارت آموزی و کارآفرینی هدف اصلی دانشگاه علمی کاربردی است.
وی با اشاره به شیوع کرونا و محدودیت های ایجاد شده عنوان کرد: ۶۰ درصد کلاس های دانشگاه علمی کاربردی عملی است و در ترم گذشته درس های نظری این دانشگاه کاملا به صورت مجازی برگزار ضمن آنکه امتحانات این دانشگاه نیز به صورت آنلاین برگزار شد.
جلالی از گام برداشتن دانشگاه علمی کاربردی در راستای ارتقای بیشتر کیفیت خبر داد، بیان کرد: در گذشته حدود ۹۰ هزار مدرس در مراکز علمی کاربردی فعالیت داشتند که با ارزیابی های علمی و مصاحبه های صورت گرفته در راستای افزایش کیفیت مدرسین این تعداد مدرس به حدود ۳۰ هزار نفر رسید.
معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور ادامه داد: هر ساله بحث پذیرش مدرس داریم و امسال نیز در دو نوبت فراخوان جذب مدرس داشته که فراخوان دوم آن تا پایان شهریورماه اعلام خواهد شد
وی با تاکید برآنکه دانشگاه علمی کاربردی تقویت دوره های مهارتی و کوتاه مدت را در کنار کیفیت بالای این دوره ها در دست اجرا دارد، تصریح کرد: هدف از برگزاری دوره های کوتاه مدت تربیت نیرو در مواقع بحران و ضروری است.
معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور از تسهیلات دانشگاه جامع علمی کاربردی به دانش آموختگانش سخن به میان آورد و بیان کرد: به دانش آموختگان این دانشگاه که بتوانند در راستای رشته تحصیلی خود شرکت یا کارگاهی را تاسیس کنند تسهیلاتی با نرخ بهره ۲ درصد اعطاء خواهد شد.
وی عنوان کرد: در بحث بین المللی، پذیرش دانشجویان خارجی ر در دستور کار داریم که تاکنون به ۴ مرکز که زیرساخت های لازم پذیرش دانشجوی خارجی را داشتند مجوز پذیرش را داده ایم و در حال حاضر ۱۰ هزار دانشجوی خارجی در مراکز علمی کاربردی ما در سراسر کشور در حال تحصیل هستند.
جلالی با بیان این مطلب که برای ترم جاری (نیمسال اول سال تحصیلی ۹۹-۱۴۰۰) براساس دستورالعمل وزارت علوم، آموزش ها به صورت مجازی است، در ادامه درباره استقبال دانشجویان از رشته های دانشگاه علمی کاربردی اظهار کرد: جامعه دیگر از مدرک گرایی به سمت مهارتی تمایل پیدا کرده است که نمونه بارز این ادعا را می توان در رشد ۱۷ درصدی پذیرش دانشجوی این دانشگاه در سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷ می توان جستجو کرد.
وی تاکید کرد: پیش بینی می کنیم باتوجه به استقبال مردم از رشته های دانشگاه علمی کاربردی و شیوع ویروس کرونا، پذیرش دانشجو امسال دانشگاه علمی کاربردی نسبت به سال گذشته بیشتر باشد.
معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور با اشاره به پذیرش دانشجو در مقاطع کاردانی و کارشناسی این دانشگاه بیان کرد: تمایلی برای تکمیل ظرفیت نداریم و اکنون ثبت نام دانشجویان جدید در حال انجام است.
جلالی در پاسخ به این سوال که وضعیت اشتغال دانش آموختگان دانشگاه علمی کاربردی چگونه است؟ اظهار کرد: براساس آمار و ارقام بیشترین اشتغال به دانش آموختگان دانشگاه های سراسر کشور به دانشگاه علمی کاربردی تعلق دارد.
وی درباره وضعیت نمرات و برگزاری کلاس ها در ترم جاری نیز گفت: با توجه به شرایط کرونایی برخی از استان ها مجوز برگزاری کلاس های عملی را از ستاد مقابله با کرونای استانشان را گرفته اند و در سایر استان هایی که این مجوز صادر نشده است، نمره دروس عملی به صورت ناتمام وارد می شود تا شرایط خوب شده و بتوان کلاس های عملی را برگزار کرد ضمن آنکه برای دانشجویان ترم اول نیز برنامه ریزی کرده ایم تا بیشتر دروس نظری ارایه شود.
به گزارش ایسنا، دکتر "محسن شمسی" رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد استان کرمان نیز در این نشست به مناسبت آغاز سال تحصیلی جدید گفت: تربیت نیروهای مهارتی مهمترین ماموریت دانشگاه علمی کاربردی است.
وی ادامه داد: دانشگاه در کنار رسالت خود که مهارت به دانشجویان آموزش می دهد باید مسایل فرهنگی را به دانشجویان آموزش دهد زیرا 95 درصد مسایل مطرحی در کشور، فرهنگی است.
رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد استان کرمان لباس کار را یک لباس مقدس دانست و بیان کرد: لباس کار جایگاه واقعی خودش را در جامعه ندارد و وظیفه دانشگاه این است که دوباره به این لباس جایگاه بدهد.
شمسی اظهار کرد: باتوجه به اینکه شهرهای زرند و سیرجان شهرهای صنعتی و معدنی هستند لذا از دو سال پیش مسئولین به فکر تربیت نیروی بومی در این حوزه ها افتادند که اکنون در رشته های معدن، متالوژی و تاسیسات در این دانشگاه پذیرش دانشجو داریم.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
آغاز بارش برف در جادههای اراک و شازند
آماده باش اورژانس ۱۱۵ استان مرکزی به دنبال وقوع زمین لرزه در اراک
لنج صیادی متخلف ترالر در آبهای بوشهر توقیف شد
۱۲۰ رأس دام سبک قاچاق در قروه کشف شد
اعلام آمادهباش به دستگاههای امدادی پس از زلزله در حسینیه خوزستان
اعزام ۴ تیم امداد ونجات هلالاحمر به منظور ارزیابی مناطق متأثر از زمین لرزه
نبود خسارت در زلزله حسینیه بر اساس گزارشهای اولیه
هشدار یک کارشناس در مورد میزان لرزه خیزی حسینیه
واژگونی پراید وانت منجر به فوت راننده شد
وقوع دو زلزله شدید در حسینیه خوزستان؛ خسارتی گزارش نشده است
اعزام تیمهای اورژانس به منطقه زلزلهزده حسینیه
مسئله اصلی در سازمان فنی و حرفه ای موضوع مهارت است
دومین زلزله شدید «حسینیه» را لرزاند
اعزام تیمهای ارزیاب اورژانس به منطقه زلزلهزده حسینیه
حسینیه بازهم به شدت لرزید
زلزله شدید حسینیه در اهواز هم احساس شد
آغاز ساعت کاری گمرک دوغارون از ۷ صبح خواهد شد
طرحهای پدافند غیرعامل باید بومی سازی و عملیاتی شوند
دستگیری دومین باند کلاهبرداری از پزشکان کشور در البرز
چگونگی انتخاب کرمانشاه به عنوان پایتخت فرهنگی آسیا
آغاز کاری گمرک دوغارون از ۷ صبح خواهد شد
نماز طلب باران در حرم مطهر رضوی اقامه میشود
بازداشت ۳ پیمانکار دیگر شهرداری خرمآباد به اتهام تحصیل مال از طریق نامشروع
تمام دانش آموزان مسموم شده شاهین دژی از بیمارستان مرخص شدند
چگونگی انتخاب کرمانشاه به عنوان پایتخت فرهنگی شهرهای آسیایی در سال ۲۰۲۵
دیدار استاندار خراسان جنوبی با خانواده مرحوم «امیرمحمدخالقی»
استاندار خراسان جنوبی با خانواده مرحوم «امیرمحمدخالقی»
شکستگی خط انتقال آب شرق گیلان
احتمال سفر پزشکیان به اصفهان پیش از پایان سال