میرنیوز
به گزارش ژاپن تایمز، مجموعه (API Geoeconomic Briefing) که توسط طرح ابتکاری آسیا و اقیانوسیه ارائهشده، اتاق فکر مستقل مستقر در توکیو است. این مجموعه روندهای ژئوپلیتیک و اقتصادی در جهان پس از کووید- ۱۹ را با تمرکز ویژه در چهار حوزه فناوری و نوآوری، زنجیرههای تامین جهانی، ایجاد قوانین بینالمللی و تغییرات آب و هوایی بررسی خواهد کرد.
در پی شیوع بیماری همهگیر کووید- ۱۹، کشورهای جهان مرزهای خود را بستهاند. اما اکنون، آنها امیدوارند که فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی خود را از سر بگیرند و مرزهای خود را دوباره بازگشایی کنند و دیپلماسی کشورها نیز از سر گرفته شود.
درحالیکه سفرهای بینالمللی بهتدریج از سر گرفته میشود، متخصصان بهداشت عمومی ابراز نگرانی میکنند که کاهش اقدامات کنترل مرزی بهطور حتم منجر به گسترش بیشتر ویروس خواهد شد.
فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی جهانی و همچنین سیاستهای بینالمللی با گشودن مرز کشورها پیشرفت میکند. از طرف دیگر، تا زمانی که مرزهای ملی باز باشد، ملتها بهطور مداوم با این تهدید نامرئی روبرو میشوند.
چگونه در دوره شیوع ویروس کرونا کشورها میتوانند با خیال راحت مرزهای خود را بازگشایی کنند؟
عبور از مرزهای ملی اساسا آسان نیست. در سالهای اخیر مهاجران بیشماری تلاش کردهاند برای رهایی از درگیری و فقر در آفریقا و خاورمیانه از دریای مدیترانه عبور کنند. اگرچه بحران پناهجویان در اروپا در سال ۲۰۱۵ به اوج خود رسید، اما از آن زمان هرساله بیش از ۱۰۰۰ نفر در دریای مدیترانه جان خود را ازدستدادهاند. بااینحال، امروز نهتنها پناهجویان بهسختی میتوانند از مرزهای ملی عبور کنند، بلکه رهبران دولتها و مدیران شرکتها که سابقا آزادانه به هر کشوری پرواز میکردند، اکنون قادر به عبور از مرزهای ملی نیستند.
کووید- ۱۹ از طریق گردشگران یا افراد در سفرهای کاری هنگامیکه به کشورهای خود بازگشتهاند بهسرعت در سراسر جهان گسترشیافته است. در چنین شرایطی، تایوان، ویتنام و نیوزیلند خیلی سریع از ورود افراد از کشورهایی که موارد زیادی از ابتلا داشتند، جلوگیری کردند. سایر کشورها نیز از این امر پیروی کردند و کنترل شدیدتر مرزها را در پیش گرفتند. افزایش سفرهای جهانی مردم به شیوع ویروس کمک کرد و ازقضا منجر به وضعیتی شد که مردم مجبور به ماندن در داخل مرزهای ملی شوند.
بسته شدن مرزها ضربه سنگینی به اقتصاد جهانی وارد کرد. ازآنجاییکه افراد پس از ورود به بسیاری از کشورها ملزم به قرنطینه خود به مدت ۱۴ روز هستند، ازاینرو سفرهای کاری مدیران دشوار شده است. کاهش شدید پروازهای بینالمللی، صنعت هواپیمایی را تهدید کرده و سایر صنایع را نیز تحت تاثیر قرار داده است، ازجمله زنجیره تامین اقلام پزشکی که وابسته به پروازهای مسافری با بار هوایی است.
مسافرت تجاری
چین و کره جنوبی اولین کشورهایی بودند که با امضای توافقنامههایی، تجارت بینالمللی را از سر گرفتند و تجار را از اقدامات سخت قرنطینه معاف کردند. اگر مسافران قبل و بعد از ورود تست کرونای منفی داشته باشند، دورههای قرنطینه تا حد زیادی کوتاه میشوند.
در ۱۷ مه، معاون رئیس شرکت سامسونگ الکترونیک، لی جه یونگ به چین سفر کرد و از کارخانه تولید نیمههادی این شرکت در شهر ژیان بازدید کرد. برای این سفر، لی قبل از ترک کره جنوبی، پس از ورود به چین و پس از بازگشت به کره جنوبی، چندین بار واکنش زنجیرهای پلیمراز (PCR) را انجام داد. لی با داشتن یک گواهینامه پزشکی دارای مجوز ویروس کرونا که اکنون بدون شک برای گذرنامه از اهمیت بیشتری برخوردار شده است، موفق شد سفر کاری خود را بدون قرنطینه ۱۴ روزه به پایان برساند. گفته میشود سفر سهروزه وی زمانی که دو کشور موفق به مهار موج اول عفونتها شدهاند موردحمایت دولت کره جنوبی بوده و این کشور مشتاق ازسرگیری فعالیتهای اقتصادی با چین است.
بازگشایی مرزها بر روی کشورهایی که آلودگی کووید -۱۹ تقریبا مشابه دارند، نسبتا آسان است. ژاپن در ابتدا برای تسهیل ممنوعیت ورود، تایلند، ویتنام، استرالیا و نیوزیلند را انتخاب کرد که تعداد موارد ابتلا و مرگ ناشی از کووید -۱۹ نسبتا کمی داشتند.
در همین حال، برخی از کشورهای اروپایی قبل از شروع فصل تعطیلات تابستانی به افراد اجازه سفر در کشورهای عضو اتحادیه اروپا و کشورهای مرتبط با ویزای شینگن را میدادند. آنها همچنین محدودیتهای سفر را برای بازدید کنندگان از کشورهایی که تعداد نسبتا کمی آلودگی دارند، ازجمله ژاپن و استرالیا، لغو کردند.
شیوع در مقیاس بزرگتر
چالش مشترک بسیاری از دولتها این است که چگونه دوباره مرزهای خود را برای سایر کشورها که شیوع عفونت جدیدتری نسبت به کشور خوددارند، بهویژه کشورهای اروپایی و ایالاتمتحده، باز کنند.
متخصصان اپیدمیولوژی خطرات کاهش ممنوعیت ورود را ارزیابی میکنند بر این اساس اگر دولت اجازه ورود افراد از کشورهایی با عفونت گسترده دهد، حتی در صورت انجام آزمایش PCR بر روی تمام مسافران ورودی به فرودگاهها و قرنطینه آنها به مدت دو هفته، بازهم نمیتوان از ورود افراد آلوده بهطور کامل جلوگیری کرد.
طبق شبیهسازیهای انجامشده در ماه ژوئن توسط هیروشی نیشیورا، استاد سابق دانشکده تحصیلات تکمیلی دانشگاه هوکایدو و در حال حاضر استاد دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه کیوتو، اگر روزانه ۱۰ فرد آلوده از خارج وارد ژاپن شوند، ۹۸.۷ درصد احتمال شیوع گسترده در عرض سه ماه وجود دارد.
درحالیکه آزمایشهای PCR معمولا بسیار دقیق تلقی میشوند، میزان صحت واقعی آنهاحدود ۷۰ درصد است، به این معنی که حدود ۳۰ درصد افراد آلوده نتایج منفی کاذب دریافت میکنند. همچنین اگر مسافرانی که منتظر نتایج آزمایش هستند، از مناطق تعیینشده خارج شوند، خطر عفونت ثانویه نیز وجود دارد.
ردیابی تماس افراد مبتلا
تصمیم برای باز کردن مرزهای ملی، بهویژه در کشورهای اروپایی و ایالاتمتحده که عفونت در آنها گسترشیافته است، یک تصمیم سیاسی است که شامل تعادل خطرات بهداشتی و منافع اقتصادی است.
سه نکته وجود دارد که دولتها باید در نظر بگیرند:
اولین مورد این است که آیا سیستمهای نظارت و آزمایش بهداشت عمومی برای کووید- ۱۹ در فرودگاهها بهاندازه کافی اجرا میشود؟ برای جلوگیری از ورود افراد آلوده از خارج از کشور، شناسایی سریع و دقیق چنین مسافرهایی ضروری است.
اگرچه آزمایشهای PCR بهترین نیستند، اما وقتی آزمایشها روی همه افرادی که به فرودگاه میآیند انجام نشود، طبیعتا احتمال گسترش عفونت بیشتر است. برای تقویت قابلیتهای آزمایش، لازم است که سهولت انجام آزمایش و تعداد کارکنان افزایش یابد و روشهای انجام آزمایشها با خیال راحت، آسان، سریع و با حداکثر دقت ممکن توسعه داده شود.
آزمایشهای PCR با استفاده از نمونههای بزاق در حال اجراست و روش آزمایش جدیدی برای شناسایی ویروس از نمونههای بزاق، به نام تقویت سیگنال توسط مدار مجتمعهای شروع سهگانه(SATIC) به کاهش خطرات عفونت افراد کمک میکند.
ازنظر تدارکات نیز، افزایش ظرفیت امکانات اقامتی برای مسافرانی که منتظر نتایج آزمایش هستند، ظرفیت حمل آنها به این مکانهای اقامتی و تعداد کارکنان موجود برای اجرای آنها نیز ضروری است.
نکته دوم این است، تصمیمگیری درباره اینکه چه کسی مجاز به سفر به کشور است. تعیین اولویتها و سهمیههای پذیرش افراد در گروههای مختلف بر اساس نیازهای داخلی ضروری است. بهعنوانمثال، در ژاپن، بستگان افرادی که در این کشور زندگی میکنند، مقامات ارشد دولتی، متخصصان، مدیران شرکتها، دانشجویان بینالمللی و کارگران خارجی باید در اولویت باشند.
نکته سوم این است که آیا سیستم کافی برای نظارت و ردیابی مسافران پس از ورود آنها به کشور وجود دارد؟ مردم باید ملزم به ارائه اطلاعات تماس و برنامههای سفر خود باشند و مقامات بهداشت عمومی باید بتوانند محل اقامت آنها را تایید کنند. استفاده از یک برنامه ردیابی تماس برای پیگیری مکانهای رفتوآمد آنان مفید است.
اطلاعات مربوط بهسلامتی افراد را به اشتراک بگذارید
وقتی دولتها با توافقنامههای دوجانبه محدودیتهای سفر را کاهش میدهند، سفرهای بینالمللی بهتدریج از سر گرفته میشوند و درعینحال، اقدام برای محدود کردن ورود به کشور میتواند مطابق با معیارهای خاصی دوباره انجام شود.
کلید کنترلهای مرزی در دوره شیوع بیماری، کارایی درروش کار و استانداردسازی آن بر اساس توافقات چندجانبه است. ایجاد قوانینی برای شناسایی دادههای مربوط بهسلامتی افراد در مورد نتایج آزمایشهای منفی از کشورهای مختلف ضروری است.
چند روش برای به اشتراکگذاری دادههای سلامت افراد در بین کشورها
صدور گواهی مانند "گواهینامه بینالمللی واکسیناسیون یا پیشگیری ICVP " که "کارت زرد" نیز نامیده میشود برای تب زرد. کارت زرد یک گواهینامه معتبر بینالمللی است که بر اساس قالب تنظیمشده توسط سازمان بهداشت جهانی صادر میشود و بسیاری از کشورهای آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین از مسافران خواستهاند آن را به همراه گذرنامه هنگام ورود ارائه دهند. اگر گواهی بهصورت کاغذی صادر شود، میتواند در کنترل مهاجرت در کشورهای درحالتوسعه نیز ارائه شود. این گواهینامهها فقط پس از تولید واکسنهای موثر و در دسترس قرار گرفتن برای افراد در سراسر جهان، برای کووید- ۱۹ نیز قابلیت صدور دارد.
گزینه دیگر ایجاد پایگاه داده از اطلاعات سلامت مسافران است که میتواند در میان کشورها به اشتراک گذاشته شود یا یک قالب مشترک برای آنها ایجاد شود.
بهترین کار استفاده از سیستم (Advance Passenger Information" (API" است که برای جلوگیری از ورود غیرقانونی تروریستها و قاچاق، اطلاعات الکترونیکی مسافران پرواز و خدمه را جمعآوری کرده و انتقال میدهد. این سیستم در کنترل مهاجرت در فرودگاههای کشورهایی ازجمله ایالاتمتحده، ژاپن، چین و هند به تصویب رسیده است و سازمان هواپیمایی کشوری بینالمللی (ICAO) کشورها را به معرفی این سیستم تشویق کرده است.
استانداردسازی مدیریت مرزهای ملی، اخیرا و عمدتا در اروپا، جایی که کنترل مهاجرت مستقیما با اقتصاد و امنیت ملی در ارتباط است، معرفیشده است.
قانونگذار
در یک کشور جزیرهای مانند ژاپن، سیاست کنترل مهاجرت در مقایسه با مکانهایی مانند اروپا که در همسایگی خاورمیانه قرار دارد و ایالاتمتحده که به آمریکای لاتین متصل است، از اولویت بالایی برخوردار نبوده است.
ژاپن سومین اقتصاد بزرگ جهان، تعداد زیادی مسافر تجاری خارج از کشور دارد. ازآنجاکه ژاپن تاکنون تعداد مرگومیرهای ناشی از کووید- ۱۹ را در مقایسه با سایر کشورهای G۷ پایین نگهداشته است، با تمایل کشورها برای ازسرگیری سفرهای بینالمللی در دوران ویروس کرونا، میتواند نقش یک قانونگذار را بازی کند.
۶ کشور در منطقه هند و اقیانوس آرام که در توافقنامه جامع و پیشرو برای مشارکت بین اقیانوس آرام (CPTPP) شرکت میکنند یعنی ویتنام، نیوزیلند، استرالیا، برونئی، مالزی، سنگاپور و تایوان نیز موفقتر از ژاپن در کنترل کووید- ۱۹ بودهاند.
برای اینکه یکبار دیگر مردم از مرزهای ملی عبور کنند، همکاری بینالمللی برای ایجاد قوانینی در مورد مهاجرت جهانی اجتنابناپذیر است، همانگونه که همکاری برای مبارزه با بیماری همهگیر کووید- ۱۹ موردنیاز است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
دفترمقام معظم رهبری در قم از تلاشهای هیئت خادم الرضا(ع)تقدیر کرد
وزیر کشور: سرمایه گذاری داخلی و خارجی مولفهای مهم برای توسعه است
مسمومیت ۱۲ نفر با گاز مونوکسیدکربن در استان مرکزی
مازندران مهد ورزش است؛ کسب ۲۸۰ مدال در سال جاری
وزیر کشور: سرمایه گذاری داخلی و خارجی مولفه ای مهم برای توسعه است
اقدامات دشمنان خیال باطل است
مردم و مومنان نقش ویژه ای در مملکت داری پیامبر(ص) داشتند
صدورحکم بینالمللی علیه سران صهیونیست آرزوی چندین ساله بشریت بود
دستور دستگیری سران رژیم صهیونیستی شکست مفتضحانه آنها است
کشف لاشه یک قلاده پلنگ در سمنان؛ محیط زیست تائید کرد
فرهنگ بسیج نسخه شفابخشی برای حل مشکلات و پیشرفت کشور
هر کسی با تلاش شبانهروزی مشکلی از مردم را برطرف کند بسیجی است
دستور دستگیری سران رژیم صهیونیستی شکست مفتضحانه آنهاست
بسیج فراتر از تفکرات و گرایشهای جناحی در ایران است
ریشه گرانیهای بیضابطه بررسی شود
ناکامی آدم ربایان در کرمانشاه با هوشیاری اپراتور پلیس
امام جمعه قزوین: اعضای باندهای فساد نباید در قزوین مسئولیت بگیرند
ادامه انسداد جاده کرج- چالوس تا ۱۰ آذرماه
پاسخ قاطع به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام ضروری است
ضرورت شکلگیری هرچه بیشتر حلقههای صالحین بسیج در سرزمین آفتاب
امام جمعه شیراز: خواستار تحقق انتظارات رهبر انقلاب از دولت چهاردهم هستیم
دولت توجه ویژه به سفره و معیشت مردم داشته باشد
امام جمعه رشت: رژیم صهیونیستی رو به اضمحلال است
امام جمعه اصفهان: ایثار شهدا الگویی برای جوانان نسل جدید است
امام جمعه اهواز: کمک به مردم غزه و لبنان باید تداوم یابد
فرهنگ بسیج از مرزهای ایران به سراسر جهان رسیده است
خداحافظی آیت الله اسلامی از امامت جمعه تاکستان
حادثه رانندگی در محور دامغان_فولاد محله جان یک نفر را گرفت
صدور حکم بازداشت نتانیاهو در دادگاه «لاهه» اقدامی بجا بود
انفجار منزل مسکونی در رشت ۶ مصدوم بر جا گذاشت