میرنیوز
به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان، پرورش زالو گرچه یکی از مشاغل با درآمدزایی خوب محسوب میشود ولی هنوز در کشور استانداردی برای پرورش زالو وجود ندارد و از سویی به دلیل عدم رعایت استانداردهای صادراتی آنطور که باید نتوانستیم از پرورش زالو ارزآوری داشته باشیم.
از سویی وجود مقررات سخت در پیشپای پرورشدهندگان و تکثیرکنندگان زالو باعث شده که بسیاری از علاقمندان در پیچ و خم قوانین برای پرورش زالو گرفتار شوند.
از این رو با توجه به وجود چنین مشکلاتی در سر راه پرورش و تکثیر زالو همایش ملی استاندادسازی و مدیریت مصارف دارویی زالو طبی در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان برگزار شد.
مدیر مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در همایش ملی و سمینار تخصصی استانداردسازی مراکز پرورش و تکثیر زالوی طبی با رویکرد صادرات، کاربردهای درمانی و قوانین و مقررات اظهار کرد: با وجود آنکه برخی چند سال در حوزه زالو فعالیت میکنند اما هنوز استاندارد و وحدت رویهای در حوزه پرورش زالو وجود ندارد.
سیدرضا هاشمی تصریح کرد: ضمن آنکه در تولید زالو نسبت به راهکارها و استانداردهای صادراتی و نحوه ورود به بازارهای جهانی آگاه نیسیتم حمایتهای دولتی نیز شامل فعالان حوزه زالو نمیشود.
وی بیان کرد: کسانی هم که در امر صادرات کار میکنند همچنان به روش سنتی فعالیت میکنند.
هاشمی خاطرنشان کرد: اگر تولیدکنندهای میخواهد موفق شود باید نگاهی به بازارهای جهانی داشته باشد تا موفق شود و در بازارهای جهانی نیز استانداردها را فرا بگیرد.
*محدودیتی برای پرورش زالو وجود ندارد
رئیس گروه ماهیان زینتی و سایر آبزیان شیلات ایران نیز در این نشست اظهار کرد: سازمان شیلات ایران متولی کلیه آبزیان نیست اما در کشور تکثیر و بهرهبرداری تمام موجوداتی که در آب زندگی میکنند را به شیلات ارتباط میدهند.
علیرضا رحمانی تصریح کرد: پرورش زالو حدود 15 سال در کشور آغاز شده و در سال گذشته 3 میلیون و 700 هزار قطعه زالو در کارگاههای مجاز و رسمی در سراسر کشور تولید شده است البته برخی کارگاههای غیرمجاز نیز تا 50 هزار قطعه تولید زالو دارند.
وی تأکید کرد: کسانی که میخواهند کار پرورش زالو انجام دهند صدور مجوز باید از طریق سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی صورت بگیرد و یک کارگاه برای اخذ مجوز باید تولید زالو از 50 هزار قطعه را آغاز کند.
رئیس گروه ماهیان زینتی و سایر آبزیان شیلات ایران گفت: هیچ محدودیتی در کل کشور برای صدور مجوز پرورش زالو وجود ندارد اما توصیه میکنیم در نقاط گرم و مرطوب نسبت به پرورش زالو اقدام شود.
*رغبت مردم به زالودرمانی بیشتر شده است
وی با بیان اینکه در حال حاضر پرورش زالو فراگیر شده است و مصرف کننده دارو وزارت بهداشت است، افزود: متأسفانه وزارت بهداشت آمار دقیقی از میزان مصرف داروهای حاصل از زالو نمیدهد و یا آماری که از میزان مصرف میدهد بسیار اندک است حال آنکه در حقیقت اینطور نیست و امروزه مردم نسبت به زالو درمانی رغبت بیشتری پیدا کردند.
رحمانی با بیان اینکه داروهای قاچاق حاصل از زالو وارد کشور میشود، ابراز کرد: نظر ما این است نیاز ما به داروهای زالو بیش از مقدار فعلی است و پیشبینی میکنیم تولید 10 میلیون قطعه زالو در سال نیاز کشور باشد.
رئیس گروه ماهیان زینتی و سایر آبزیان شیلات ایران یادآور شد: خون غذای اصلی زالو است و در یک سال گذشته به تولیدکنندگان مجاز زالو، خون نمیدادند اما با اقدامات و پیگیریهای انجام شده خون مصرفی برای پرورش و تولید زالو تأمین میشود.
وی بر لزوم استانداردسازی در تولید زالو تأکید کرد و گفت: شیلات بیشتر در امر تولید، پرورش و تکثیر زالو وارد شده اما در بحث زالو ما تنها توانستیم استفاده درمانی کنیم ولی هنوز موفق به تولید فرآوردههای زالو نشدیم این بخش به سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت و درمان مرتبط است.
رحمانی با بیان اینکه سازمان شیلات متولی تولید زالو است، بیان کرد: هنوز در کشور رسماً یک مورد دارو از زالو تولید نشده است به همین دلیل صادرات زالو و استانداردسازی آن کار سادهای نیست.
دبیر همایش تخصصی استانداردسازی مراکز پرورش و تکثیر زالوی طبی نیز در این همایش گفت: این همایش به همت مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه منابع طبیعی و کشاورزی گرگان برگزار شده است.
جواد حلیمی ادامه داد: در این همایش سرفصلهای مختلف از جمله موضوع فرآوری زالو و محصولات جانبی، کابردهای درمانی زالو، زالو در بازارهای جهانی و نکته های طلایی در پرورش و تکثیر، استانداردسازی زالو در مزارع پرورش و تکثیر و قوانین و مقررات و مجوزهای بهداشتی مطرح شده است.
وی با بیان اینکه متأسفانه قوانین و مقررات سخت و دستوپاگیر پیشروی پرورش زالو قرار دارد، بیان کرد: امید است همایشهای مشابه موانع پرورش زالو را برطرف کند.
انتهای پیام/83018/و
منبع : خبرگزاری فارس
دمای هوای کرمانشاه به شکلی محسوس کاهش مییابد
نوای جاودانهی استاد احمد مراتب در آرامگاه تخت فولاد، به یادگار ماند
نوای جاودانهی استاد حسن مراتب در آرامگاه تخت فولاد، به یادگار ماند
فیروزآباد فارس لرزید
مدیرکل تبلیغات اسلامی مازندران مطرح کرد؛ ضرورت شناخت و نقش آفرینی در جبهه فرهنگی
پیگیری مشکلات پتروشیمی آبادان از طریق وزیر کار
همه وجود سپاه وقف خدمت به مردم است
امید بخشی به مردم با شعار محقق نمی شود؛ به وعده ها عمل کنیم
«شیراز» میزبان بیست و ششمین جشنواره ملی قصهگویی
۶۷۱ کلاس درس جدید به ظرفیت آموزشی مشهد اضافه شد
زادگاه حاج قاسم میزبان اختتامیه دهمین جشنواره روستا و عشایر دوستدار کتاب
ضرورت استفاده از نیروهای بومی در استان سمنان
مراجعه بیش از ۱۰۰۰ نفر با علائم تنفسی به بیمارستانهای خوزستان
نیروی دریایی ارتش آماده عملیاتهای برونمرزی است
رژیم صهیونیستی از مقابله با جوانان مقاومت عاجز است
سردار غیاثی از آحاد مردم برای مشارکت در برنامههای هفته بسیج قدردانی کرد
احمد مراتب؛ میراثدار موسیقی مذهبی و مکتب تاج اصفهانی
سردار غیاثی از آحاد مردم برای مشارکت در برنامههای های هفته بسیج قدردانی کرد
افتتاح مدرسه خیرساز در قم با حضور وزیر آموزش و پرورش + تصاویر
آیت الله اعرافی: حضرت فاطمه (س) پیشگام تغییر معادلات تمدنی بود
ارومیه میزبان ۵ شهیدگمنام/جزییات تشییع شهدا اعلام شد
کلاهبردار ۲۰ میلیاردی توسط پلیس فرودگاههای خراسانرضوی دستگیر شد
مشکل تامین زمین ایثارگران در یزد حل شد
وزیرآموزش و پرورش: عقب ماندگی فضای آموزشی قم جبران می شود
دستگیری سارقان باغ ویلاهای خالی از سکنه در ساوجبلاغ
ترویج گفتمان مهدویت نیازمند مهدی باوری است
رجوع به سیره شهدا اکسیر شفابخش جامعه است
بازگشت ۵٠ واحد تولیدی راکد در کهگیلویه وبویراحمد به چرخه تولید
پرونده ثبت جهانی دره خرمآباد امروز در پاریس بررسی میشود
وجود ۲۶۰ هزار نمونه در بانک ژنتیک پزشک قانونی کشور