میرنیوز
دکتر سید محمد جمالیان دهم شهریورماه در جلسه هیات رئیسه این دانشگاه که با حضور علی اکبرکریمی نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی برگزار شد، با اشاره به برخی تهدیدات ناشی از شیوع ویروس کرونا در ماههای اخیر، بیان کرد: در شرایط کرونا با افزایش هزینهها و کاهش درآمدها روبرو شدهایم، اغلب خریدها نقدی شده و با توجه افزایش قیمتها دانشگاه تحت فشار قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه تهیه وسایل حفاظت فردی برای پرسنل، دانشگاه را به لحاظ نقدینگی با مشکل روبرو کرده است و باید حمایت ویژهای از دانشگاههای علوم پزشکی صورت گیرد، خستگی مفرط کادر درمان و پرستاران را نیز از دیگر تهدیدات دانست و گفت: آمار تروما، تصادفات و حوادث صنعتی بالاست به طوری که بیمارستان ولیعصر به عنوان مرکز تروما و بیمارستان امیرالمومنین به عنوان سانتر کرونا با تمام ظرفیت مشغول خدمات رسانی هستند، تعدادی از بیماران مبتلا به کرونا نیز در بخش قدیمی بیمارستان آیت الله خوانساری پذیرش شدهاند و این مسئله باعث شده است که پزشکان نیز تحت فشار بسیار باشند.
جمالیان تصریح کرد: دستمان باز نیست و به لحاظ بیمارستانی محدودیت جدی داریم و فقط می توان روی بیمارستان امیرکبیر حساب باز کرد که این مرکز درمانی سی تی اسکن و سیستم اکسیژنرسانی ندارد، در این مدت دانشگاه سعی کرد لوله کشی سیستم اکسیژن رسانی بیمارستان امیرالمومنین را تکمیل کند که محقق شد و درصدد تهیه یک دستگاه سی تی اسکن در بیمارستان امیرکبیر هستیم تا در پاییز در صورت شدت گرفتن بیماری بتوان از این مرکز درمانی هم استفاده کرد.
وی با اشاره به اینکه بیمارستان آیتالله خوانساری سانتر بیماران سرطانی است و این شرایط، تصمیمگیری را سخت کرده است، گفت: بیمارستان آیتالله طالقانی ویژه زنان است و نمیتوان شرایط را تبدیل کرد، ولی با وجود همه مشکلات اتفاقات خوبی رقم خورده است.
وی اظهار کرد: دانشکده دندانپزشکی استاندارد لازم را نداشت و حتی کلینیک داندانپزشکی دولتی نیز در اختیار نبود که با جابجایی انجام شده و انتقال کلینیک با وجود هزینههای بالا، مشکلات دانشکده پس از هشت سال به پایان رسید.
وی اضافه کرد: با انتقال دانشکده دندانپزشکی، این محل به بخش اعصاب و روان اختصاص مییابد و در کنار بخش اعصاب و روان بیمارستان امیرکبیر، خدمات رسانی خواهد داشت.
رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک افزود: کمبود فضای آموزشی یکی از مشکلات دانشگاه است که خوشبختانه تکمیل فضای خیرساز در دستور کار دانشگاه قرار گرفت و تا پایان سال به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی با اشاره به کمبود دستگاه اکسیژنساز در مراکز درمانی استان، گفت: برای بیمارستان امیرالمومنین با هزینه ۲.۵ میلیارد تومان یک دستگاه خریداری شد و ظرفیت اکسیژن بیمارستان به سه برابر افزایش یافت، همچنین سیستم اکسیژن ساز بیمارستان آیتالله خوانساری به روز شد و در بیمارستان امیرکبیر نیز تا ۱۵ شهریورماه سیستم نصب خواهد شد.
جمالیان اظهار کرد: ۲۰ تخت ICU در بیمارستان خوانساری اضافه شده است، فضایی در بیمارستان امیرالمومنین در حال ساخت است که تا پایان شهریورماه نیز ۲۰ تخت ICU در این مرکز درمانی به بهرهبرداری میرسد و ۶۰ درصد افزایش تختهای ویژه در این مدت برای استان مرکزی رقم خورده است.
وی با اشاره به اینکه دستگاه MRI بیمارستان امیرالمومنین مستهلک شده بود که با بروز رسانی انجام شده در شهریورماه به بهره برداری میرسد، گفت: جذب اعضای هیات علمی در استان انجام شده است به طوری که۳۰ نفر عضو هیات علمی به دانشگاه افزوده شده است و گروه رادیولوژی تغییرات اساسی خواهد داشت.
جمالیان افزود: چهار دستگاه دیالیز در خنداب خریداری و مستقر شد و نیازی به مراجعه بیماران به اراک نیست، در کمیجان اورژانس بیمارستان تجهیز و دستگاه رادیولوژی دیجیتال تهیه شد و آزمایشگاه نیز ارتقا یافت، در حوزه کادر درمان در استان کارانهها به صورت منظم پرداخت میشود و بسیاری از معوقات پرسنلی و حق مسکن نیز پرداخت شد.
وی با بیان اینکه پرستاران با قراردادهای ۸۹ روزه حاضر به عقد قرارداد نیستند و نیروهای طرحی نیز به دلیل فشار بالای کار طرح خود را آغاز نمیکنند، گفت: مجوز جذب ۱۶۰ پرستار برای بیمارستان ولیعصر ذخیره شده است و مقرر بود قبل از افتتاح ساختمان جدید بیمارستان تامین شود، با توجه به کمبود شدید نیروی پرستاری و شرایط کرونا، لازم است که مجوزی دریافت شود که خارج از آزمون سراسری آزمون جذب برگزار و این تعداد نیرو نیز تامین شود و لازم است پیگیری در این راستا صورت گیرد تا نیروهای تازه نفس به سیستم تزریق شوند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک تصریح کرد: با توجه به وضعیت پرداخت ها در استان که ساماندهی مناسبی دارد، اما متاسفانه به جای اینکه تشویق شویم کمتر مورد توجه قرار می گیریم به طوری که از رقم دو هزار میلیارد تومان تزریق شده به دانشگاه های کشور، فقط ۱۳ میلیارد تومان به دانشگاه علوم پزشکی اراک اختصاص یافت در حالی که دلیل نمیشود که دانشگاه با عملکرد خوب و پرداختهای بهروز کمتر مورد توجه قرار گیرد و لازم است که با پیگیری حق دانشگاه محقق شود.
وی با اشاره به ضرورت حمایت از راه اندازی دانشکده داروسازی در دانشگاه علومپزشکی اراک، افزود: سعی بر این است که دانشگاه علوم پزشکی اراک به تیپ یک ارتقا یابد، مجوزهایی در سال ۱۳۹۳ برای فعالیت دانشکده داروسازی به دانشگاه آزاد داده شد که پس از هفت سال موفق نبوده است و درصدد هستیم که این مجوز را دریافت کنیم. اگر این دانشکده راهاندازی شود، امکان ارتقا دانشگاه به تیپ یک میسر میشود و مسلما مزایای بسیاری خواهد داشت.
جمالیان در خصوص پروژه های در دست ساخت دانشگاه اظهار کرد: بیمارستان سوختگی به ۸۰ درصد، بیمارستان زنان به ۴۵ درصد و پروژه ولیعصر به ۷۰ درصد پیشرفت رسیده است و نیاز است با حمایتهای ویژه سریعتر این پروژهها تعیین تکلیف شوند.
وی خواستار حمایت جدی صنایع از دانشگاه شد و گفت: صنایع باید وظایف اجتماعی خود را عملیاتی کنند، هزینههای دانشگاه ۱۰۰ درصد افزایش و درآمدها کاهش یافته است، تامین منابع مالی هر روز سخت میشود و لازم است که صنایع در این بحران کرونا که به نظر میرسد حداقل هفت ماه دیگر ادامه یابد، به وظایف خود جامه عمل بپوشانند.
جمالیان با اشاره به اینکه در بحث آموزش مجازی رتبه چهارم کشور به دانشگاه علوم پزشکی اراک رسید و در صدد توسعه زیرساختها در این راستا هستیم، گفت: دانشکدهها چارت سازمانی نداشتند و در حال تکمیل چارتها هستیم، در بحث پژوهشی اقدامات خوبی به انجام رسیده است و از رتبه ۳۳ به رتبه ۲۰ رسیدهایم که ارتقای خوبی حاصل شده و در بحث سرطان سینه به عنوان مشکل استان، بیماریهای تروما و سایر موارد موفقیتهای خوبی به دست آمده است.
وی تصریح کرد: در بحرانها میزان نارضایتیها بیشتر میشود و در واقع فشار کاری، جابجایی پرستاران، اتخاذ تصمیمات سریع و سخت زمینهساز نارضایتی است به همین دلیل لازم است در این روزها حمایت قاطع و منصفانه و به دور از تخریب از دانشگاه صورت گیرد، دانشگاه در حال حاضر با بحران کووید ۱۹، کمبود نیرو و کمبود منابع درگیر است که مدیریت را سخت میکند و از طرفی باید به مباحث دانشجویی، خوابگاه، آموزشی، تامین دارو و امکانات پرسنلی هم توجه داشت. با این وجود مدیریت مناسبی اعمال شده است و جزو اولین استانهایی هستیم که مشکل ماسک و مواد ضدعفونی تحت کنترل درآمد.
جمالیان با تاکید بر اینکه در شرایط کنونی راهی نداریم جز اینکه بهداشت را سدی برای درمان کنیم و اگر ذرهای نسبت به پروتکلها بی توجه باشیم، قطعا بار بیمارستان ها سنگینتر میشود، گفت: مراسمهای عزاداری در استان خوب انجام شد، پروتکلهای بهداشتی مدنظر بود و این تجربه نشان داد که میتوان همه مراسمها را در کنار رعایت پروتکلها برگزار کرد، در این مدت فشار زیادی برای بازگشایی آرامستان بود ولی در این زمینه با دانشگاه همراهی شد و نیاز است که حمایت قاطعتری از دانشگاه، مباحث بهداشتی و رعایت پروتکلها صورت بگیرد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
دستگیری یک عضو شورای شهر گلستان؛ ۲کارمند شهرداری و ۲ دلال هم بازداشت شدند
تصویب منطقه گردشگری سبب جهش در کلاردشت می شود
ارسال کمکهای مردمی توسط آستان قدس رضوی به مردم مظلوم لبنان
واژگونی اتوبوس در محور تیران - نجف آباد ۲۵ مصدوم و ۲ کشته داشت
مشهد پایگاه اصلی گردشگری زیارت در جهان تشیع است
برگزاری مسابقات قویترین مردان ایران ۹ و ۱۰ آذر در اراک
استاندار جدید کرمانشاه را بیشتر بشناسیم
تشکیل بسیج مستضعفان منشأ یک تحول عظیم در جهان است
کمک ۱۵۲ میلیارد ریالی مازندرانیها به مردم غزه و لبنان
۱۳ واحد معدنی راکد در استان بوشهر فعال سازی شدند
افزایش ۱۰۳ درصدی عملیات کانتینری و ۵۶ درصدی صادرات از بندر شهید باهنر
۶۰ شکارچی متخلف با ۲۹ قطعه پرنده شکارشده دستگیر شدند
آذربایجان غربی در ردیف پنج استان پیشتاز کشور در سرشماری کشاورزی است
مهم ترین تهدید از دست رفتن نیروهای انسانی متخصص است
معاون اول دستگاه قضا: وجود دادگاههای برخط جهت تسریع در روند رسیدگی پروندهها ضروری است
نداشتن شاخصه پیروزی بدترین راهبرد دشمن است
صدور ۶۱۱ اخطاریه زیست محیطی برای واحدهای صنعتی مرکزی
هفته آینده مشهد میزبان رئیسجمهور خواهد بود
غیر حضوری شدن مدارس نوبت عصر هندیجان و ایذه
قم میزبان یک شهید گمنام دفاع مقدس خواهد بود
۱۳۰۰ پروژه محرومیت زدایی در مازندران بهره برداری رسید
آتش بس اسرائیل نتیجه پیروزیهای حزب الله در میدان جنگ و دیپلماسی بود
معاون اول دستگاه قضا: وجود دادگاههای برخط در جهت تسریع در روند رسیدگی پروندهها ضروری است
ستاد هماهنگی پشتیبانی از جبهههای مقاومت در استان سمنان تشکیل شد
درخواست تعطیلی ۹ معدن ذغال سنگ در مازندران
حریق گسترده انبار روغن در شیراز
محور ارتباطی سی سخت به پادنا مسدود شد؛ بارش سنگین برف ادامه دارد
فرودگاه مشهد تائیدیه «نظامنامه امنیتی» را دریافت کرد
تکمیل طرحهای آبرسانی هرمزگان ۲۹۰ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد
مدارس گناوه و دیلم در نوبت بعدازظهر چهارشنبه تعطیل هستند