میرنیوز
رئیس پژوهشکده باستان شناسی در ادامه از فعالیتهای مربوط به ساماندهی شهر تاریخی استخر و همچنین محوطه پیش از تاریخ تل قلعه به عنوان یکی از محوطههای شاخص در جوار رود سیوند که در بردارنده آثاری از هزاره پنجم قبل از میلاد تا دوران هخامنشی است، بازدید و نسبت به برنامه ریزی در خصوص تعیین عرصه و حریم این محوطه باستانی که اکنون در معرض تهاجم زمینهای کشاورزی قرار گرفته، تاکید کرد.
حمید فدایی، مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید در حین این بازدید، ضمن ارائه جزئیات بیشتری از فعالیتهای صورت گرفته در محوطههای نقش رستم و شهر استخر، از برنامه ریزی به منظور انتشار نتایج مستندنگاری و مطالعات انجام شده در محوطه نقش رستم خبر داد و در این زمینه افزود: فعالیتهای انجام شده بر روی آرامگاه خشایارشا از جمله انجام مستندنگاری، آسیب نگاری، مطالعات آزمایشگاهی و همچنین حفاظتهای اضطراری انجام شده بر روی آرامگاه در جهت رسیدن به طرح جامع حفاظت و مرمت این آرامگاه انجام شد و چارچوبی را ارائه میدهد که قابل تعمیم به دیگر آرامگاهها و میراث صخرهای در محوطه نقش رستم میباشد.
وی بیان کرد: انتشار نتایج مطالعات از جمله اهداف پایگاه است و به خصوص با توجه به وجود مشکلات مشابه در آثار صخرهای، چارچوبهای اتخاذ شده در مطالعات نقش رستم میتواند الگویی باشد که در دیگر محوطههای دارای میراث صخرهای در ایران نیز مورد استفاده قرار گیرد.
مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید، ساماندهی مسیرهای بازدید از شهر تاریخی استخر را از فعالیتهای بسیار تأثیرگذار و کارآمد ارزیابی کرد و نسبت به فعالیتهای آتی این پایگاه در این محوطه، مطرح کرد: حفاظت بخشهای کاوش شده که محل ترانشه های آن امروزه به هنگام بارندگی بدل به حوضچههای آب میشوند از جمله برنامههای آتی پایگاه است. همچنین ساماندهی آثار سنگی در محلهای کاوش و حفاظت و نمایش بهینه آنها موضوعی است که در حال انجام است.
وی افزود در حال حاضر با بهسازی کانکسهای موجود در محوطه شهر استخر و تجهیز آن بعنوان مکانی برای حضور مداوم کارشناسان در محوطه، زیرساختهای لازم برای آغاز فعالیتهای گسترده مستندنگاری، حفاظت و مطالعه فراهم شده است.
فدایی در بازدید تل قلعه، تعیین عرصه و حریم این محوطه باستانی را قابل اهمیت دانست و در رابطه با فرآیند مداخلاتی آن، تصریح کرد: متأسفانه عدم وجود عرصه و حریم در خیلی از محوطههای دشت مرودشت و از جمله در محوطه تل قلعه باعث تجاوز به حریم آن شده است و در حال حاضر بخشی از این محوطه در فرایند شخم زنی مداوم به منظور کشت قرار دارد. بنابراین با هماهنگیهای بعمل آمده با ریاست پژوهشکده باستان شناسی و بازدید ایشان طی چند روز گذشته، مقرر شده است با تسهیل فرآیند اخذ مجوزهای باستان شناسی، محوطه تل قلعه و به تدریج سایر محوطهها و تپههای موجود در منطقه تعیین عرصه و حریم گردند.
مدیر پایگاه تخت جمشید افزود: بررسی و مطالعه روشمند محوطه تل قلعه و همچنین لایه نگاری محوطه نیز از برنامههای پژوهشی پایگاه خواهد بود که به شناخت توالی فرهنگی محوطه و الگوهای استقراری آن خواهد انجامید.
منبع : خبرگزاری مهر
زینیوند: زمینه فعالیت برای حضور افراد شایسته در دولت فراهم شود
آیت الله جوادی آملی: مسئولان در رفع مشکلات اقتصادی بکوشند
خراسان رضوی میزبان ۱۴ پیکر شهید گمنام دفاع مقدس می شود
دومین اجلاس ملی خیرین هیئت در مشهد آغاز شد
حفظ نیروهای نخبه سیستان و بلوچستان در اولویت است
اختصاص اعتبارات ویژه دولت برای توسعه استان سیستان و بلوچستان
دیدار رئیس جمهور با جمعی از خانواده شهدای سیستان و بلوچستان
خراسان رضوی میزبان ۱۴ پیکر شهید گمنام گمنام دفاع مقدس می شود
نیروگاه زباله سوز ساری دهه فجر بهره برداری می شود
صدور مجوز تبدیل وضعیت بیش از پنج هزار نیرو در سیستان و بلوچستان
مرحوم شکوری زندگی خود را وقف اشاعه شیعه کرد/ فاطمیه کمرنگ نشود
پزشکیان: اراده مردم، سیستانوبلوچستان را به گلستان تبدیل میکند
کشف کالای قاچاق در خرمشهر
خلیج فارس مواج میشود
زلزله ۴.۶ ریشتری برازجان خسارتی نداشت
امضای تفاهمنامه ۳۹ طرح اقتصادی در سیستان و بلوچستان
سرطان رودهبزرگ شایعترین علت مرگ در آقایان
کارکنان شهرداری ساری ۳ ماه حقوق نگرفتند
۶۰ زندانی به مناسبت هفته بسیج در قم آزاد شدند
واژگونی اتوبوس کارگران در ورزقان ۱۰ نفر را راهی بیمارستان کرد
بروز حادثه برق شهر لنده را قطع کرد
مشاورین املاک متخلف در کردستان محکوم شدند
ساری نیازمند نردبان ۶۴ متری اطفای حریق است
دیتا سنتر هوش مصنوعی ایران در شاهرود مستقر شد
رفع موانع رونق تجارت مرزی و توسعه سیستان و بلوچستان
وزیر دادگستری: مطالبه مردم باید توسط مدیران دستگاه قضا شنیده شود
اشراف اطلاعاتی زیرساخت فرایند موفقیتهای عملیات انتظامی است
تربیت بانوانی مبارز و مجاهد مانند خواهر دباغ خاصیت مکتب انقلاب
۷ اولویت و ماموریت اصلی برای فراجا مشخص شد
ارائه «برنامه عمل» ایران برای ریزگردها؛ بهشدت تحتتأثیر گردوغبار خارج از کشوریم