میرنیوز
به گزارش مدیکال نیوز، این تحقیق حاصل همکاری محققان پژوهشگاه Tropospheric لایبنیتس، لایپزیگ آلمان و آزمایشگاه ملی فیزیک نیودهلی هند ( CSIR) است. این گروه نقش رطوبت نسبی (RH) در انتقال ذرات معلق آلوده به ویروس SARS-CoV-۲ در هوا را بررسی کردند.
آنان دریافتند، مکانها با رطوبت بالاتر خطر گسترش در محیط داخلی بسته را افزایش میدهند. رطوبت بهینه برای حفظ سلامت انسان بین ۴۰ تا ۶۰ درصد است و تعیین استانداردهای RH در محیط داخلی برای جلوگیری از انتقال عفونت ضروری است.
دکتر آجیت احلاوات، محقق این تحقیق از TROPOS اظهار کرد: "در تحقیقات آئروسل از مدتها قبل مشخص شده که رطوبت هوا نقش اصلی در انتقال ویروس ایفا میکند؛ هر چه هوا مرطوبتر باشد، آب بیشتری به ذرات میچسبد و سریعتر رشد میکنند."
انتقال ویروسها از طریق هوا
این گروه اعلام کرد که عوامل خاصی میتوانند در انتقال کروناویروس نقش داشته باشند. این موارد شامل ورود ذرات ویروس به محیطهای سرپوشیده از منابعی است که عوامل دیگری مانند رطوبت نسبی، سرعت باد و دما به انتقال آن کمک میکنند.
آنان تشریح کردند که عفونتهای تنفسی مانند بیماری کووید-۱۹ میتوانند از طریق ذرات معلق در هوا با اندازه کمتر از ۵ میکرومتر و قطرات ویروسی که اندازه آنها بین ۵ تا ۱۰ میکرومتر است، گسترش یابند. فرد آلوده معمولا از طریق تنفس این ذرات آلوده را وارد بدن میکند. قطرات بزرگتر به دلیل وزن سنگین به زمین میافتند، قطرات کوچکتر به دلیل تبخیر، جرم خود را از دست میدهند و برای مدتزمان طولانیتری در هوا معلق میمانند.
این گروه گفت: "قطرات کوچک با شعاع تقریبا ۵ میکرومتر برای رسیدن به زمین هنگام تولید در ارتفاع ۱۶۰ سانتیمتری، یعنی متوسط ارتفاع انتشار قطرات در زمان صحبت کردن، ۹ دقیقه زمان لازم دارند تا بر زمین بیفتد. آنان معتقدند این قطرات در انتقال SARS-CoV-۲ بسیار مهم هستند.
محیطهای داخلی و انتقال ویروس
این گروه توضیح داد، مناطقی که تهویه مطبوع نامناسبی دارند و گردش مجدد هوای آلوده در داخل اتاقها صورت میگیرد و در آبوهوای سرد و معتدل، در یک محیط داخلی، مقادیر RH بهطورمعمول کم است. در هوای خشک و رطوبت نسبی کم، تبخیر سریعتر انجام میشود و قطرات بزرگتر به قطرات کوچکتر تبدیل میشوند که میتوانند به انتقال ویروس کمک کنند.
اما در مناطقی با رطوبت زیاد، اندازه قطرات ویروس افزایش مییابد. بنابراین سریع تر سقوط میکنند و احتمال خطر انتقال به سایر افراد در مجاورت قطرات عفونی تنفسی وجود ندارد. این گروه خاطرنشان کرد که میتواند سه اثر RH در انتقال ویروس نقش داشته باشند که شامل موارد ذیل است:
سرنوشت میکروارگانیسمها در داخل قطرات ویروسی
میزان زنده ماندن ویروسها در RH کم بین ۳۳ تا ۱۰۰ درصد بود؛ در کمتر و بیشتر از این میزان ویروسها زنده ماندند.
زنده ماندن یا غیرفعال کردن ویروس بر روی سطوح
درجه حرارت پایین و رطوبت کم، بقای طولانیمدت ویروسها روی سطوح را افزایش میدهد.
نقش هوای خشک در محیط داخلی در انتقال ویروسهای منتقلشده از هوا
در RH کمتر از ۴۰ درصد، خطر ابتلا به عفونتهای تنفسی ویروسی بسیار جدی است.
مقایسه خطر RH در محیطهای داخلی و خارجی و خطر ابتلا به کووید-۱۹
نتایج تحقیق نشان داد که در محیط داخلی خشک با RH کمتر از ۴۰ درصد خطر انتقال کووید-۱۹ از طریق هوا افزایش مییابد. در یک مطالعه گفته میشود که خطر RH از ۲۳.۳۳ درصد به ۸۲.۶۷ درصد افزایشیافته است.
آنان خاطرنشان کردند که رطوبت مطلق (AH) با خطر گسترش کووید-۱۹ ارتباط مستقیمی دارد. نتایج تحقیقی نشان داد که ۷۳ درصد موارد تایید شده از مناطق دارای AH در محدوده سه تا ۱۰ گرم در مترمکعب بود.
نتیجهگیری
دکتر آجیت احلاوات با بیان خلاصه این یافتهها گفت: "اگر رطوبت نسبی هوای داخلی زیر ۴۰ درصد باشد، ذرات منتشرشده توسط افراد آلوده آب کمتری جذب میکنند، سبکتر میشوند، بیشتر در داخل محیط بسته منتشرشده و احتمالا توسط افراد سالم استنشاق میشوند. علاوه بر این، هوای خشک باعث میشود که غشاهای مخاطی در بینی ما خشکشده و نسبت به ویروسها نفوذپذیرتر باشد. "
پروفسور آلفرد ویددنشلر از TROPOS افزود: "گرم کردن هوا تضمین کننده خشک شدن هواست. بنابراین در مناطق آب و هوایی سرد و معتدل، هوای داخلی معمولا در فصل گرما بسیار خشک است و این مورد در انتشار کروناویروس نقش دارد. "
دکتر سامیت کومار میشرا از CSIR، آزمایشگاه ملی فیزیکی در دهلی نو گفت: "رطوبت حداقل ۴۰ درصد در ساختمانهای عمومی و حملونقل محلی باعث میشود نهتنها تاثیر کووید-۱۹ بلکه سایر انتقال بیماریهای ویروسی کاهش یابد. مقامات باید ضریب رطوبت را در زمان شیوع آنفلوآنزای فصلی و دستورالعملهای داخلی برای کاهش انتقال بیماریهای ویروسی مانند این مورد را در آینده ارائه دهند. "
توصیه
این گروه با اعلام اینکه هنوز هیچ سیاستی برای تنظیم دما و RH در محیط داخل برای جلوگیری از انتقال SARS CoV-۲ وجود ندارد، توصیه کردند، "بر اساس یافتههای تحقیق، برای سناریوهای آینده، تعیین حداقل استاندارد RH به میزان ۴۰ درصد برای ساختمانهای عمومی نهتنها تاثیر کووید-۱۹ را کاهش میدهد، بلکه تاثیر شیوع بیشتر ویروس فصلی را نیز کاهش میدهد.
آنان همچنین بر دیگر اقدامات کنترل عفونت مانند افزایش تهویه طبیعی با استفاده از پنجرههای باز، استفاده از ماسک صورت و شیلد برای جلوگیری از تماس نزدیک افراد آلوده به ویروس با افراد سالم را تاکید کردند.
این تحقیق با عنوان "مروری بر نقش رطوبت نسبی در انتقال هوای SARS-CoV-۲ در محیطهای داخلی در جدیدترین شماره نشریه Aerosol and Research Quality Quality منتشرشده است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
تعطیلی ۵ واحد صنعتی به علت تخلفات زیست محیطی در میبد
ثبتنام اعتکاف رجبیه در حرم مطهر امام رضا(ع) آغاز شد
کمک به بخش خصوصی راهبردی مطمئن برای توسعه و اشتغالزایی است
استاندار با تفکیک استان کرمان به شمال و جنوب مخالف است
ایربریج چهارم فرودگاه مشهد به پیشرفت فیزیکی ۹۰ درصدی رسید
همه ظرفیتهای استان سمنان در راستای توسعه بهکارگیری میشود
استاندار مازندران: تفکر راهبردی بسیج منظومه فراحکمرانی است
استاندار مازندران:تفکر راهبردی بسیج منظومه فراحکمرانی است
متخلفان حوزه دارو و اقلام پزشکی در کردستان محکوم شدند
استاندار جدید سمنان ظرفیتهای بومی را بکارگیری کند
طرح نظارتی ویژه برخورد با تخلفات نانواییهای خراسان رضوی آغاز شد
ترافیک در آزادراه های البرز به سمت تهران سنگین است
عامل شهادت جانشین پلیس اطلاعات خاش دستگیر شد
جزئیات فوت دلخراش ۴ مأمور نیروی انتظامی خراسانی اعلام شد
چند نفر از کارکنان شهرداری خرمآباد به اتهام ارتشا دستگیر شدند
کمک ۵۰ هزار میلیارد ریالی خیرین به بخش سلامت کشور
افزایش ۵۵ درصدی صید میگو در هرمزگان
اولین مرکز هوش مصنوعی در ایلام افتتاح شد
آئین استقبال از ۱۲ شهید گمنام در شیراز برگزار شد
جمع آوری زباله ها در ورامین از ساعت ۲۱ تا ۵ بامداد انجام می شود
آب و جمعیت ۲ مشکل اساسی در استان سمنان است
بیش از ۲۰۰۰ واحدمسکونی در بندرعباس تا اسفند ماه تحویل مردم میشود
نیروی دریایی امنیت را برای خطوط کشتیرانی فراهم کرده است
وزیر کشور: آب اولویت استان سمنان است
۹۷ درصد اراضی ملی استان ایلام در طرح حدنگاری ثبت شد
فرمانده نیروی دریایی: کارنامه نیروی دریایی درخشان است
شاخص روزانه آلودگی هوای شیروان در وضعیت ناسالم قرار دارد
شناسایی ۹ مادر باردار مبتلا به HIV در کاشان
وزیر کشور وارد سمنان شد
افتتاح پروژه نوسازی باند فرودگاه کرمانشاه در هفته آینده