میرنیوز
خبرگزاری مهر - گروه استانها، وقتی صحبت از تولید و ارزش افزوده میشود ذهنمان به سمت یک کارخانه عظیم سوق پیدا میکند که میلیاردها تومان تجهیزات میخواهد و چندین متخصص و دهها کارگر حرفهای و نیم حرفهای؛ کار را آنقدر سخت میپنداریم که مطمئن میشویم تولید امری ناممکن است.
هیچ گاه نیز به این فکر نمیکنیم که سختترین راهها، بهترین چارهها نیست و گاهی ممکن است سادهترین اقدامات بالاترین درآمدها را به دنبال داشته باشد.
در سال جهش تولید جدای از راه اندازی کارخانههای صنعتی و پرهزینه راکد و نیمه راکد به فعالیت کارگاههای خرد و کوچک نیاز داریم. این مسئله در روستاها که قشر مولد جامعه هستند اهمیت بیشتری دارد و در صورتی که تولید در روستا شکل نگیرد عواقب جبران ناپذیری رقم خواهد خورد؛ همانطور که تا کنون جامعه از این آسیبها کم ضربه نخورده است.
تولید اگر به کلید واژه روستاها تبدیل شود، میتواند باعث برکات زیادی باشد. تولیدی که لزوماً نیازمند هزینههای گزاف نیست و میشود با کمترین امکانات بیشترین بازدهی را کسب کرد.
هرچند عدهای این حرفها را شعاری میپندارند اما گروهی این شعارها را به واقعیت مبدل کردهاند و اکنون از یک ابتکار بسیار ساده درآمدی برای خود کسب کرده و به زندگی خود رونق دادهاند. اهالی روستای زوارم از توابع شهرستان شیروان از این گروهها هستند که توانستهاند با اندکی همت، حال برای خود کسب و کار ویژهای راه اندازی کنند.
خیارشور؛ عامل درآمد ۶۰ درصد یک روستا
روستای زوارم قابلیتهای اقتصادی مناسبی دارد که از این طریق توانسته اشتغال مناسبی برای اهالی ایجاد کند. در این روستا سالهاست صیفیجات کشت میشود و اینک با یک فکر خلاقانه یک محصول ابتدایی تبدیل به عامل درآمد یک روستا شده است.
کشت خیار در این روستا به وفور وجود دارد و حال فردی با تولید خیار شور باکیفیت، خوش طعم و بهداشتی مشتریان زیادی را برای خود دست و پا کرده است.
اما کار به اینجا ختم نمیشود و تولید خیارشور در روستا گسترش مییابد به حدی که اکنون ۲۳ کارگاه تولید خیار شور در این روستا فعال است و زمینی به مساحت ۱۵۰ هکتار، سالانه زیر کشت خیار میرود.
به این ترتیب ۶۰ درصد مردم روستای هزار و ۵۰۰ نفری زوارم به این شغل مشغول هستند؛ شغلی که در تابستان به اوج کار میرسد و در پاییز و زمستان با فروش خیار شورها به وصول درآمد میانجامد.
فعالیت ۳۵ کارگاه تولید خیارشور در یک روستا
حمزه تیموری، مسئول یکی از مهمترین کارگاههای تولید خیارشور این روستا در گفتگو با مهر اظهار کرد: این کارگاه ۳۵ سال است که راه اندازی شده و سالانه حدود ۳۵ هزار دبه ۸ کیلویی خیار شور تولید و به شهرستانهای شاهرود، کرج، گرگان، گناباد، مشهد و تربت حیدریه ارسال میشود.
وی در ادامه با اشاره به فعالیت ۸ نفر به صورت مستقیم در این کارگاه، افزود: کار اصلی از زمان برداشت خیارها، حدود بیستم تیرماه آغاز میشود و تا اول آبان ماه ادامه خواهد داشت و اکنون اوج کار ماست.
تیموری گفت: ابتدا بار خیار را به کارگاه میآوریم و پس از طی مراحل شست و شو، اقدام به تولید خیارشور میکنیم.
نیاز به مجوز صادرات به کشورهای همسایه داریم
این تولید کننده تصریح کرد: این کارگاه دارای مجوز و کد بهداشتی است اما به طور محدود میتواند فعالیت کند زیرا مجوز صادرات به کشورهای دیگر را نداریم.
وی افزود: به دلیل اینکه کارگاههای این روستا به صورت سولهای فعالیت میکنند و هیچکدام مجوز کارخانه ندارند، استانهای دیگر این محصول را از ما میخرند و با نام تجاری خود حتی به کشورهای همسایه صادر میکنند.
تیموری در انتها به همت مردم این روستا و فعالان فرهنگی آن اشاره کرد و گفت: لازم است مجوزی به فعالیتهای اقتصادی و تولیدی در این خصوص اختصاص یابد که بتوانیم به طور مستقیم محصول تولیدی را به کشورهای همسایه صادر کنیم و شاهد رونق اقتصادی در این منطقه باشیم.
فعالیتهای خرد تولیدی میتواند باعث تحرک اقتصادی جامعه شود؛ زیرا عموم آنها شخصی بوده و دولت در آن دخالت ندارد و همین امر سبب میشود خلاقیت، رشد و توسعه در آن مشاهده شده و به این ترتیب با اندکی تلنگر اقتصادی، آن کارگاه تولیدی فلج نشود.
آنچه عیان است لزوم حمایت مسئولان دولتی از این مشاغل و هموار کردن مسیر دریافت مجوز هاست. اگر دولتیها صرفاً صدور مجوزها را تسریع کنند میشود امید زیادی به رونق تولید در استان خراسان شمالی داشت؛ استانی که سرشار از ظرفیتهای کشاورزی است و با اندکی خلاقیت میتوان دهها برابر ارزش افزوده به وجود آورد.
منبع : خبرگزاری مهر
افتتاح پروژه نوسازی باند فرودگاه کرمانشاه در هفته آینده
حریق جنگلهای رودبار مهار شد
راهبرد دشمن در جنگ نرم ترویج ناامیدی در بین مردم است
هدیه رهبر معظم انقلاب به ملیپوش والیبال نشسته قم اهدا شد
فعالیتهای تجاری و مسافری در مرز خسروی با حالت عادی دنبال میشود
تعبیر الهامی از مربی های دوشنبه ای؛ نساجی خوب بازی کرد
استاندار جدید قزوین را بیشتر بشناسید
مداحان در ایجاد پیوند میان مردم و مکتب اهل بیت(ع) وظیفه مهمی دارند
حضرت فاطمه(س) از یک افق علمی بسیار والایی برخوردار است
استاندار جدید مازندران را بیشتر بشناسیم
«کولیوند» استاندار سمنان شد
استاندار جدید سمنان را بیشتر بشناسید
تصادف زنجیرهای در قشم ۹ مصدوم برجا گذاشت
صادرات محصولات دانش بنیان به اروپا از کریدور کشورهای حاشیه خزر
۹۱۰۰ مترمربع اراضی کشاورزی در محمودآباد آزادسازی شد
پلمب ۷ واحد صنفی کرمان به دلیل استفاده از اتباع بیگانه غیرمجاز
تشییع پنج شهید گمنام در استان مرکزی
بیش از ۴۰۰ واحد تولیدی راکد و نیمه راکد در آذربایجان غربی احیا شد
هشدار مدیریت بحران خوزستان برای تقویت سامانه بارشی
آغاز عملیات آسفالت پروژه تعریض محور آریاشهر به کمربندی کرمانشاه
۶۰ انشعاب غیرمجاز آب در روستای گمیزدر مشهد قطع شد
۱۴۰ طرح عمرانی و اجتماعی در قالب قرارگاه کوثر در ارومیه اجرا شد
مقاومت و اربعین به گفتمان تبدیل شود
کیفیت هوای استان البرز به وضع اضطرار رسید
طرح مردمیاری ارتش برای دانشآموزان بجستانی آغاز شد
بازگشایی راه ۶۵ روستای پشتکوه فریدونشهر در اصفهان
دو قلاده پلنگ در قاب دوربین محیط بانان طالقان ثبت شد
۱۶ مسیر آسفالت بین مزارع در ارومیه اجرا شد
زندان مرکزی اصفهان به «قارنه» منتقل میشود
جنایت پاراچنار ریشه در تحت الشعاع قرار دادن حکم نتانیاهو دارد