میرنیوز
خسروی سه شنبه ۲۸ مرداد در جمع خبرنگاران، هزینه تولید انرژی برق با روشهای مختلف را بسیار بالا ارزیابی و اضافه کرد: هزینه تولید، انتقال و توزیع انرژی برق حدود ۱۵۰۰ دلار به ازای هر کیلووات محاسبه میشود و متناسب با نوع نیروگاه تولید برق، هزینه بالاتر هم خواهد بود.
او قیمت تمام شده انرژی برق در ایران را حدود ۱۴۰ تومان و متوسط هزینه دریافتی را ۵۵ تومان به ازای هر کیلووات اعلام و خاطرنشان کرد: به طور میانگین تامین (تولید، انتقال و توزیع) برق روزانه یک مشترک خانگی که از برق ۲۵ آمپر استفاده میکند، حدود ۵ دلار محاسبه میشود.
خسروی با تاکید بر اینکه الگوی مصرف انرژی برق از طرف مشترک برای صنعت برق تعریف میشود، گفت: مصرف برق در فصل تابستان و خصوصا روزهای گرم این فصل، به شدت افزایش مییابد؛ میزان افزایش در بعضی روزها و ساعات، به ۲ برابر سایر زمانها نیز میرسد؛ برای تامین برق مطمئن و پایدار در این زمانها، نیازمند مدیریت مصرف هستیم.
او با بیان اینکه تامین زیرساخت تولید، انتقال و توزیع انرژی برق با هدف تامین نیاز یک مدت زمان کوتاه، به دلیل بالا بودن هزینهها، اقتصادی و عاقلانه نیست، گفت: در کل سال، حدود ۳۰۰ ساعت شاهد افزایش مصرف برق هستیم و اینکه برای تامین این میزان نیاز میلیاردها دلار سرمایه گذاری در زیرساخت انجام شود، اقتصادی و عاقلانه نیست، لذا در موضوع برنامهریزی برای مدیریت بار تمرکز شده است.
خسروی با اشاره به موفقیت استان فارس طی سه سال اخیر در مدیریت بار فصل تابستان، خاطرنشان کرد: امسال در کل کشور حدود ۶۵۰۰ مگاوات کمبود انرژی برق برای زمان پیک مصرف وجود داشت که به همت همکاران صنعت برق در سراسر کشور این موضوع مدیریت شد و سهم فارس نیز در این موضوع بالغ بر ۶۰۰ مگاوات یعنی حدود ۱۰ درصد کل بار بوده است.
او با یادآوری اینکه هر استان متناسب با حجم برق مصرفی در بخشهای مختلف، برنامه ریزی مشخصی را دنبال میکند، گفت: در استانهایی نظیر اصفهان و اراک، مصرف برق در بخش صنعت بیش از سایر بخشهاست اما در فارس بالغ بر ۵۰ درصد از کل برق مصرفی مربوط به ۲۷ هزار مشترک بخش کشاورزی است.
خسروی ضمن اشاره به عدد یک میلیونی تعداد کل مشترکان برق در ۲۶ شهرستان تحت پوشش توزیع نیروی برق استان فارس، گفت: اینکه ۲۷ هزار مشترک حدود ۵۰ درصد کل مصرف برق در ۲۶ شهرستان را داشته باشند، عدد بالایی محسوب میشود، بنابراین تمرکز مدیریت مصرف در فارس بر بخش کشاورزی بوده است.
مدیرعامل توزیع نیروی برق فارس با قدردانی از همکاری مشترکان بخشهای مختلف خصوصا بخش کشاورزی در مدیریت مصرف انرژی برق، گفت: یکی از اقدامات شاخص این شرکت، نصب کنتورهای هوشمند برای مشترکان بخش کشاورزی و جلب همکاری آنان در موضوع مدیریت مصرف بوده است.
خسروی تابستان امسال را بسیار سخت تر از سالهای گذشته ارزیابی و اضافه کرد: امسال هم به لحاظ میانگین افزایش دما و هم به واسطه تعداد روزهای گرم، نسبت به سال گذشته شاهد تغییرات افزایشی بودیم؛ اما با همت همکاران پرتلاش و همراهی مشترکان، علاوه بر اینکه در مدیریت مصرف موفق عمل شد، نسبت به سال گذشته هم شاهد بهبود هشت درصدی بودهایم.
مدیرعامل توزیع نیروی برق فارس با اشاره به اهمیت آموزش به شهروندان برای مدیریت مصرف انرژی برق، خاطرنشان کرد: مدیریت مصرف علاوه بر تاثیرگذاری مستقیم در مدیریت هزینهها، به دلیل کاهش میزان آلایندههای زیست محیطی، تاثیر مطلوبی در بهبود شرایط زیست محیطی خواهد داشت. متوجه باشیم که یک نیروگاه برق فسیلی به ازای هر کیلووات ساعت، ۱۲۰۰ گرم گاز آلاینده تولید و در محیط منتشر میکند.
هوشمندسازی مدیریت بار
خسروی، شرکت توزیع نیروی برق فارس را در هوشمندسازی مدیریت بار هم پیشتاز کشور برشمرد و هوشمندسازی لوازم اندازهگیری (کنتور) را حاصل همین اقدامات دانست و گفت: کل کنتورهای مشترکان بزرگ (دیماندی) در حوزه تحت مدیریت این شرکت به کنتور هوشمند تبدیل شده است.
او یکی دیگر از اقدامات را تلاش برای آگاهی بخشی و اطلاعرسانی در زمینه مدیریت مصرف برق دانست و گفت: یکی از بخشهایی که رسانه بسیار تاثیرگذار عمل کرده و میتواند عمل کند، افزایش آگاهیها و جلب مشارکتهای مردم با طرحهای مدیریت مصرف انرژی برق است.
خسروی با بیان اینکه امسال عملکرد موفقی در این بخش (مشارکتپذیری مردم) در کشور شاهد بودیم، گفت: تغییر الگوی مصرف برق در کشور طی ماههای اخیر نشان دهنده تاثیرگذاری اقدامات آموزشی و اطلاع رسانی است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان فارس با یادآوری اینکه امسال ۲۰۰۰ مگاوات پیک مصرف برق پیشبینی میشد، به تاثیر اقدامات اجرایی شده برای جلب همکاری و مشارکت مشترکان اشاره و خاطرنشان کرد: امسال پیک بار در ساعات اوج باری شبکه (روز) به حدود ۱۵۰۰ مگاوات رسید، حال آنکه این عدد برای ساعات شب که معمولا با کاهش بار مواجه بودیم، به عدد ۱۹۰۰ مگاوات رسید.
مدیریت مصرف برق در بخش دولتی
او با این تاکید که مصرف برق در دوایر دولتی محدوده مدیریتی توزیع برق فارس، در مقایسه با سایر بخشها زیاد نیست، گفت: از سال گذشته با تجهیز ادارات دولتی شهرستانهای گرمسیری فارس به کنتورهای هوشمند، موفق به مدیریت مصرف برق در این بخش شدیم و این الگو برای امسال هم اجرایی شد.
خسروی با اشاره به اینکه فارس در اجرای این طرح، پیشتاز بوده است، خاطرنشان کرد: این طرح برای مساجد شهرستانهای گرمسیری هم اجرایی شد و با توجه به رایگان بودن حق انشعاب و هزینه برق مصرفی این اماکن، شاهد کاهش قابل توجه مصرف بودیم.
الکترونیکی شدن ۸۲ خدمت
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق فارس یکی از اقدامات شاخص این شرکت را، فراهم کردن بستر برای الکترونیکی کردن ارائه ۸۲ خدمت برشمرد و گفت: هماینک مشترکان این شرکت امکان دریافت خدمات مختلف از طریق بستر اینترنتی را دارند.
خسروی اضافه کرد: علاوه بر این، در هر شهرستان یک میزخدمت الکترونیک نیز با هدف افزایش اعتماد مردم و تسریع در روند امور راهاندازی کردهایم تا به شهروندانی که به هر دلیل امکان بهره گیری از فضای مجازی و دریافت خدمات را ندارند، در این مسیر کمک کند.
هفته دولت
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان فارس گفت: برای هفته دولت امسال، علیرغم دشواریهای اقتصادی موجود، بالغ بر ۵۰ میلیارد تومان پروژه آماده بهرهبرداری شده است.
خسروی با اشاره به اینکه بخشی از طرحهای در دست اجرا نیز تا دهه فجر امسال آماده بهرهبرداری میشود، گفت: یکی از اقدامات توزیع برق فارس که به نیابت توانیر انجام شد، سیستمهای قابل حمل روشنایی خورشیدی بود.
او توضیح داد: مطالعات این طرح انجام شده و تولید کننده را نیز به این سمت سوق دادهایم و اکنون فارس به هاب تامین ۵۱۰۰ دستگاه سیستم قابل حمل روشنایی خورشیدی بدل شده است.
خسروی با بیان اینکه این سیستمهای تامین روشنایی، ویژه عشایر است، گفت: سیستمهای تولید شده روشنایی خورشیدی قابل حمل برای عشایر هفت استان کشور خواهد بود و بالغ بر ۲۴۵۰ دستگاه آن با همکاری اداره کل امور عشایر، بین خانوارهای عشایر فارس، توزیع میشود.
وی با یادآوری اینکه هم اینک ۲۴۰۰ روستای استان فارس از نعمت برق برخوردارند، گفت: تامین برق روستایی و تولید سیستم روشنایی خورشیدی قابل حمل ویژه عشایر از اعتبارات محل عوارض برق، تامین میشود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان فارس گفت: امیدوار هستیم که در نیمه دوم امسال، تحویل دستگاههای پرتابل (قابل حمل) تامین روشنایی خورشیدی به عشایر عملیاتی شود.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
شهرهای شمالی تهران چهارشنبه برفی است
توسعه آموزشهای مهارتی نیاز امروز جامعه و جوانان است
یک هزار قالیباف نائینی بیمه میشوند
آسیب دیدن چند واحد مسکونی در زلزله حسینیه
پاسداری و دفاع از حرم امری واجب است
کاشت ۲۷ هزار اصله نهال در قم
بیش از ۵۴۰ هزار تن کالا از پایانه مرزی ماهیرود صادر شد
مجازی شدن برخی از مدارس سنندج
کارگران معادن استان سمنان شرایط کار ناایمن را گزارش کنند
آغاز بارش برف در جادههای اراک و شازند
آماده باش اورژانس ۱۱۵ استان مرکزی به دنبال وقوع زمین لرزه در اراک
لنج صیادی متخلف ترالر در آبهای بوشهر توقیف شد
۱۲۰ رأس دام سبک قاچاق در قروه کشف شد
اعلام آمادهباش به دستگاههای امدادی پس از زلزله در حسینیه خوزستان
اعزام ۴ تیم امداد ونجات هلالاحمر به منظور ارزیابی مناطق متأثر از زمین لرزه
نبود خسارت در زلزله حسینیه بر اساس گزارشهای اولیه
هشدار یک کارشناس در مورد میزان لرزه خیزی حسینیه
واژگونی پراید وانت منجر به فوت راننده شد
وقوع دو زلزله شدید در حسینیه خوزستان؛ خسارتی گزارش نشده است
اعزام تیمهای اورژانس به منطقه زلزلهزده حسینیه
مسئله اصلی در سازمان فنی و حرفه ای موضوع مهارت است
دومین زلزله شدید «حسینیه» را لرزاند
اعزام تیمهای ارزیاب اورژانس به منطقه زلزلهزده حسینیه
حسینیه بازهم به شدت لرزید
زلزله شدید حسینیه در اهواز هم احساس شد
آغاز ساعت کاری گمرک دوغارون از ۷ صبح خواهد شد
طرحهای پدافند غیرعامل باید بومی سازی و عملیاتی شوند
دستگیری دومین باند کلاهبرداری از پزشکان کشور در البرز
چگونگی انتخاب کرمانشاه به عنوان پایتخت فرهنگی آسیا