میرنیوز
برای افراد کاریزماتیک این یک مدل زندگی است که هرکسی تحت تاثیر آنها قرار میگیرد، مردم به شکل آهنربا مجذوب آنها میشوند و احساس میکنند به طرز عجیبی تمایل دارند که هر طوری شده به آنها کمک کنند.
افراد کاریزماتیک زندگیهای جذابی دارند، آنها گزینههای عاشقانه بیشتری دارند، کسب و کارشان رونق دارد و استرس کمتری را تجربه میکنند؛ امروزه کاریزما به یک دانش کاربردی تبدیل شده است.
کاری که این کتاب انجام میدهد این است که این دانش را با ابزارهای کاربردی و قابل اجرا به همراه نتایج قابل اندازهگیری در اختیار شما قرار میدهد.
کتاب “افسانه کاریزما” نوشته اولیویا فاکس کابان، راجع به پیرامون هنر جذاب بودن و راهکارهای موثر رفتار کاریزماتیک نوشته شده است؛ آیا تا به حال فکر کردهاید که به اندازه استیو جابز محبوب بودن چه حسی دارد؟
کاریزما باعث میشود که مردم شما را دوست داشته باشند، به شما اعتماد کنند و بخواهند آنها را رهبری کنید. این نشانهای است که تعیین میکند آیا به عنوان یک پیرو یا یک رهبر دیده میشوید، آیا ایدههای شما پذیرفته میشود و پروژههای شما چگونه به شکل موثری به اجرا در میآید. دوست داشته باشید یا نه، کاریزما جهان را به حرکت درمیآورد، کاریزماست که باعث میشود افراد بخواهند چیزی را که شما از آنها میخواهید انجام دهند.
کاریزما البته در کسب و کار لازم است. چه زمانی که برای یک شغل جدید اقدام میکنید و چه زمانی که بخواهید در سازمان خودتان ارتقا پیدا کنید به شما کمک خواهد کرد تا به هدفتان برسید. چندین مطالعه هم زمان نشان داده است که افراد کاریزماتیک ردههای سازمانی بالاتری را کسب میکنند و افراد بالاتر یا زیر دستشان آنها را موثرتر میبینند.
کاریزما سحر و جادو نیست، رفتاری است قابل فراگیری
برخلاف تصور عامه مردم، افراد کاریزماتیک متولد نمیشوند تا از بدو تولد فطرتا جذاب باشند اگر کاریزما یک ویژگی ذاتی بود، افراد کاریزماتیک میبایست همیشه جذاب و محبوب باشند در حالی که اینگونه نیست.
حتی برای جذابترین و مشهورترین ستارگان هم کاریزما میتواند در یک لحظه وجود داشته باشد و در لحظه دیگری غیرفعال باشد؛ مریلین مونرو میتوانست کاریزمایش را مثل فشار دادن یک دکمه خاموش کند و کاملا از دیدگان محو شود او برای اینکه بتواند دوباره کاریزمایش را فعال کند تنها ظاهرش را تغییر داد.
همانگونه که تحقیقات گسترده در سالهای اخیر نشان دادهاند، کاریزما نتیجه رفتارهای غیرکلامی ویژهای است، نه یک ویژگی اختصاصی ذاتی یا خارقالعاده؛ یکی از دلایلی که بفهمیم چرا سطوح کاریزما نوسان میکند این است که وجود آن وابسته به این است که شخص این رفتارها را نشان میدهد یا خیر.
آیا تا به حال حس اعتماد کامل و تسلط بر شرایط را تجربه کردهاید؟ لحظهای به نظرتان برسد که افراد تحت تاثیر شما قرار گرفتهاند، حتی همان لحظهای که اشخاص پیرامونتان از تعجب در دلشان بگویند وای و غرق حیرت شوند؟ ما الزاما چنین تجربههایی را کاریزما نمیپنداریم یا خودمان را کاریزماتیک حساب نمیکنیم، زیرا تصور میکنیم که افراد کاریزماتیک در هر لحظه از روز جذاب هستند، در حالی که واقعا این طور نیست.
یکی از دلایلی که کاریزما به اشتباه ذاتی تصور میشود این است که رفتارهای کاریزماتیک نیز مانند بسیاری از مهارتهای اجتماعی عموما در سنین کودکی فراگرفته میشوند.
در واقع مردم معمولا آگاهانه متوجه نمیشوند که دارند آنها را میآموزند تنها رفتارهای جدید را امتحان میکنند، نتایج را میبینند و آنها را بهبود میبخشند و در نهایت رفتارها غریزی و ذاتی میشوند.
تعداد بیشماری از چهرههای سرشناس کاریزماتیک سخت تلاش کردهاند تا کاریزمای خود را افزایش دهند و آن را گام به گام بهبود بخشند، اما چون ما آنها را در بالاترین سطح کاریزما میبینیم، برای ما دشوار است که بپذیریم چنین ستارگانی همیشه این طور اثرگذار نبودهاند.
مدیر عامل پیشین شرکت اپل، استیو جابز، که به عنوان یکی از کاریزماتیکترین مدیران ده ساله ۲۰۰۲-۲۰۱۲ به شمار میرود، کارش را این گونه آغاز نکرده بود.
در واقع اگر نخستین سخنرانیهای او را ببینید، خواهید دید که او به وضوح کمرو و خجالتی بود و برخوردش از حالت به شدت هیجانی به صورت تماما کسل کنندهای تغییر میکرد. جابز به تدریج سطح کاریزمایش را در طول سالها بهبود بخشید و میتوانید پیشرفت تدریجی او را در محلهای عمومی مشاهده کنید.
کتاب افسانه کاریزما (The Charisma Myth) ممکن است در نگاه اول، به خاطر عنوانش کمی تجاری به نظر برسد.
اولیویا فاکس کابان (Olivia Fox Cabane) نویسنده فرانسوی-آمریکایی کتاب، چنانکه در معرفی خود در کتاب آورده است، در دانشگاههای مطرح و نیز برای بسیاری از شرکتهای بزرگ در زمینه کاریزما و ویژگیهای افراد کاریزماتیک سخنرانی کرده است.
اما اگر کمی کتاب را ورق بزنید، به این نتیجه میرسید که حداقل در مقایسه با تأثیرگذاری اولیه کتابی نسبتاً علمی است.
نویسنده کوشیده است توصیهها و حرفهایش را با تکیه بر مقالات و مطالعات معتبر، مستند کرده و تا حد امکان، خواننده را به بررسی منابع بیشتر در زمینه پیشنهادهایش، ترغیب کند.
اگر بخواهیم کتاب افسانه کاریزما را با کتاب قوانین کاریزما (که از نظر میزان علمی – تجاری بودن، مشابه هستند) مقایسه کنیم، میتوانیم بگوییم که هر دو کتاب، به جنبههای ذهنی و رفتاری کاریزما پرداختهاند؛ اما کتاب قوانین کاریزما در مقایسه با افسانه کاریزما، سهم بیشتری را به جنبههای ذهنی داده است.
در واقع فاکس کابان در کتاب خود، گاهی به سمت مهندسی معکوس کاریزما نزدیک شده و کوشیده است مخاطب را به تقلید از رفتار افراد کاریزماتیک، تشویق کند (مثلاً در نخستین صفحهها با این پیشنهاد مواجه میشویم که پیش از اینکه پاسخ طرف مقابل را بدهید، همواره دو ثانیه سکوت کنید).
چرا افسانه کاریزما؟
حدس زدن اینکه چرا نویسنده، عنوان افسانه کاریزما را برای کتاب خود انتخاب کرده دشوار نیست.
او معتقد است که نباید فکر کنیم برخی افراد کاریزماتیک به دنیا میآیند و برخی دیگر، هرگز نمیتوانند به این ویژگی دست پیدا کنند.
در واقع او ذاتی بودن کاریزما را یک افسانه (Myth) میداند و معتقد است که همه با تلاش و تمرین، حتی اگر نتوانند به بالاترین سطح کاریزما دست پیدا کنند، میتوانند جایگاه فعلی خود را در این زمینه، بهبود بخشند.
سه ویژگی یک شخصیت کاریزماتیک
تقریباً تمام کتاب افسانه کاریزما بر روی سه ویژگی متمرکز شده است سه ویژگی که نویسنده آنها را ویژگی شخصیتهای کاریزماتیک میداند و البته هر سه مورد را با اشاره به مطالعات و تحقیقات معتبر، مستند کرده است.
از سه مورد حضور، دوستانه بودن و شایستگی، فاکس کابان دو مورد آخر (دوستانه بودن و شایستگی) را از تحقیقات خانم سوزان فیسکه (Susan Fiske) استخراج کرده است.
البته کابان این بحث را هم با نیمنگاهی به مطالعات امی کادی مطرح کرده و جالب اینجاست که خود امی کادی در سال ۲۰۱۵ (سه سال پس از انتشار کتاب افسانه کاریزما) کتاب مستقلی را با عنوان Presence منتشر کرده است.
منظور از حضور چیست؟
فاکس کابان به نکته مهمی در زمینه کاریزما توجه کرده است، افراد کاریزماتیک در جلسهها، گفتگوها و سخنرانیها با تمام جسم و ذهن خود حضور دارند.
او توضیح میدهد که وقتی به سخنرانی یک فرد کاریزماتیک توجه میکنید، یک نکته مشخص غیرقابل انکار وجود دارد و آن این است که تمام ذهن او در آنجا و در فضای سخنرانی است.
این حسی است که نه فقط از کلمات او، بلکه از زبان بدن و پیامهای غیرکلامیاش هم کاملاً مشخص است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
امارات هیچ سندی بر مالکیت ۲ جزیره «آریانا» و «زرکوه» ندارد
اگر جمهوری اسلامی نبود قطع به یقین جبهه مقاومت وجود نداشت
کمیسیون پزشکی برای محیط بان آسیبدیده شاهرودی تشکیل میشود
پیگیری و اجرای مناسب برنامه ها نسخه اصلی حل مشکلات در استان تهران است
زلزله رستم آباد خسارتی نداشته است
بسیجیان دو ویژگی تولی و تبری را در خود تقویت کنند
شناسایی ۱۷۵ ملک دولتی مازاد برای مولدسازی در مازندران
حضور بسیجیان در لبنان و سوریه برای دفاع از اسلام و انقلاب است
کشور به ۶ حلقه تولید داروی استامینوفن دست یافته است
لزوم پرهیز از سبک زندگی کاریکاتوری/ مفاخر فرهنگی تجلیل شوند
کوهنورد اردبیلی در علم کوه جان باخت؛ گم شدن نوجوان سیرجانی
دومین ایستگاه هواشناسی کوهستان کشور در اردبیل افتتاح شد
۶ شهید گمنام از دوران دفاع مقدس میهمان کرمانشاه هستند
کوهنورد اردبیلی در علم کوه جان باخت؛ گمشدن نوجوان سیرجانی
مدیریت مصرف انرژی در کشور فرهنگ سازی شود
تحقق عدالت نسبی مطالبه شاهرودیها از آموزش و پرورش استان سمنان
رئیس سازمان بسیج: انقلاب اسلامی هندسه قدرت را در جهان تغییر داد
ستار هاشمی: ضرر فیلترینگ برای ارتباطات کشور بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان است
ضرر فیلترینگ برای ارتباطات کشور بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان است
افزایش۱۲میلیونی جوجه ریزی در استان تهران؛بازار مرغ به ثبات می رسد
بیش از ۲۵ هزار لیتر سوخت قاچاق در هنگ مرزی تایباد کشف شد
متهمین نزاع دسته جمعی «مهدیه» اسلامشهر دستگیر شدند
وزیر کشور و معاون اول رئیس جمهور جویای احوال استاندار مرکزی شدند
سازمان ملل در برابر قتل عام مردم غزه بی خاصیتی خود را نشان داد
ضرورت مهارت آموزی مددجویان تحت پوشش سازمان بهزیستی
تداوم تخصیص ارز ترجیحی برای وارد کنندگان تجهیزات پزشکی
بی عملی کشورهای عربی سبب سلطه اسرائیل بر منطقه می شود
مردم کرمان میزبان ۱۰ شهید گمنام در ایام فاطمیه
گیلان میزبان ۶ شهید گمنام میشود
کشف ۱۵ تن برنج تاریخ گذشته در اهواز