میرنیوز
جواد حسینزاده ساداتی، شامگاه (چهارشنبه- ۱۵ مرداد) در نشست خبری، اظهار کرد: یک گروه فرانسوی به سرپرستی رومن گریشمن تپههای باستانی سیلک را از سال ۱۳۱۲ به مدت پنج سال مورد کاوش قرار دادند، اما هنوز ۹۵ درصد از محوطه باستانی این اثر ارزشمند کاوش نشده است.
وی افزود: محدوده عرصه سیلک در سال ۱۳۳۳ به نام دولت وقت ایران ثبت و در سال ۱۳۴۷ این محوطه فنسکشی شد و برای حفظ و نگهداری آن نگهبان ۲۴ ساعته با سرنگهبان قرار دادند.
به گزارش ایسنا، سرپرست پایگاه پژوهشی تپههای سیلک کاشان، تصریح کرد: سند مالکیت حدود ۴۰ هکتار از محدوده عرصه سیلک در اختیار مردم است که مالکیت آن محرز و تقریبا نیمی از وسعت آن به اسم دولت ثبت و سند شده است، اما متصرف غیرقانونی دارد.
حسین زاده ساداتی تاکید کرد: برای آزادسازی عرصه محوطه باستانی سیلک به وسعت ۳۰ هکتار، بر اساس برآورد سال گذشته اعتباری معادل دو هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال (۲۵۰ میلیارد تومان) نیاز است.
وی گفت: عرصه تپههای سیلک ۴۰ هکتار است و شهرداری کاشان تا کنون با خرید ۴.۲ هکتار، عرصه و حریم را آزاد کرده که در حال حاضر در تصرف دارد و باید به میراث فرهنگی تحویل دهد.
حسین زاده ساداتی به ادامه پیگیریها برای آزادسازی بین ۴ تا ۶ هکتار از زمینهای عرصه سیلک در سال جاری، اشاره کرد و گفت: برای ثبت جهانی این اثر ارزشمند ۴۰ هکتار زمین باید آزاد شود که هم اکنون ۱۰ هکتار آن در اختیار میراث فرهنگی به نمایندگی از دولت است.
سرپرست پایگاه پژوهشی تپههای سیلک کاشان افزود: ۱۳ هکتار از ۳۰ هکتار باقی مانده، دارای سند دولتی است، اما در دست متصرفان غیرقانونی قرار دارد که از سال ۵۹ آن را تصرف کردهاند و بقیه نیز در دست مالکان قانونی آن است که از گذشته سند دارند.
عضو هیات علمی گروه باستانشناسی دانشگاه کاشان تصریح کرد: تپههای سیلک از سال ۱۳۹۲ در فهرست موقت آثار جهانی قرار گرفته است، اما بزرگترین مانع برای ثبت آن، ساخت و سازهای غیرمجاز در عرصه این اثر ارزشمند تاریخی است.
وی اظهار کرد: تپههای سیلک دست کم چهار معیار از هشت معیار ثبت در فهرست میراث جهانی را دارد که کهنترین شهر بشری در جهان و کهنترین منطقه در جهان که خط و نوشتار در آن وجود داشته محسوب می شود.
حسینزاده ساداتی افزود: واگذاری زمین دولتی در ازای زمینهای عرصه سیلک یک فرآیند طولانی است و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در یک برنامه زمانبندی شده حداکثر تا ۱۰ سال آینده میتواند ۸۰ درصد از عرصه سیلک را آزاد کند.
این عضو هیات علمی گروه باستانشناسی دانشگاه کاشان، تاکید کرد: هر گونه دخل و تصرف در عرصه سیلک ممنوع است و حتی باستان شناسان نیز برای پژوهش در این عرصه باید مجوز از پژوهشگاه میراث فرهنگی داشته باشند.
سرپرست پایگاه پژوهشی تپههای سیلک کاشان گفت: افرادی به طمع ارزان خریدن زمین، به صورت غیرقانونی به عرصه سیلک تجاوز کردند که تاکنون شش مورد تخریب قانونی با همکاری شهرداری انجام شده است و ۱۶ رای دیگر نیز آماده اجرا است.
حسینزاده ساداتی افزود: نزدیک به ۵۰۰ پرونده شامل انواع تخلف مانند ساخت و ساز غیرمجاز یا ارتفاع غیرمجاز در عرصه سیلک تشکیل شده که برای دو هکتار آن باید تخریب و رفع تخلف شود که دو سال اخیر دو مورد رفع تخلف از سوی شهرداری انجام شده و چهار مورد نیز مردم اقدام به تخریب کردند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
۹۵۰ گروه جهادی در هفته بسیج به مناطق محروم خدمت رسانی کردند
۳ کارگر جوان حین لایروبی در مشهد جان باختند
بسیج تبدیل به حرکتی جهانی شده است
ورزشکاران ناشنوا در استان تهران صاحب سالن تخصصی می شوند
فعالیت سامانه بارشی در کرمانشاه شدت می گیرد
فعالیت معدن گنجه رودبار تا اطلاع ثانوی متوقف شد
کشف یک میلیون قرص چاقی و لاغری و هورمونی غیرمجاز در ورامین
ورود دستگاه قضائی به آلودگی مزارع پرورش میگوی هرمزگان
دستگاه قضایی به حادثه فوت کارگر کارخانه قند مغان ورود کرد
انبارهای اموال تملیکی کردستان تعیین تکلیف شوند
انفجار در معدن گنجه رودبار مصدومی نداشته است
کشف کارگاهی با یک میلیون قرص چاقی و لاغری و هورمونی غیرمجاز در ور
دشمنان از اشاعه تفکر بسیجی به سایر کشورها هراس دارند
۱۲۰ هزار دست لباس گرم و ۵ هزار پتو در پویش ملی «هبه» جمع آوری شد
رئیس هیئت گلف استان خراسان رضوی انتخاب شد
جبهه مقاومت ناحیه امنی برای کشور ایجاد کرده است
ترویج تفکر شهید فخری زاده برای کشور سازنده است
حضور ۱۰۰ مهمان رسمی و خارجی در اجلاس وزرای خارجه اکو
حضرت زهرا (س) نمونه بارز تبیین مقام الهی و ارتباط با خداوند است
۳۶ قطعه سکه بهار آزادی در هنگ مرزی تایباد کشف شد
کوهنوردان از صعود به ارتفاعات پایتخت اجتناب کنند
امام جمعه قم: بانوان در اسلام از جایگاه والایی برخوردار هستند
علت مسمومیت اهالی و دانش آموزان دهستان ویژنان در دست بررسی است
تفکر بسیجی گرهگشای مشکلات است
بوشهر پایلوت پژوهش اقتصادکرانه و پسکرانه شد
خبرنگاران مهر در اختتامیه جشنواره ۳۵ تئاتر کردستان تجلیل شدند
تولید انرژی برق در نیروگاه نکا از ۶.۷ میلیارد کیلووات گذشت
کاروان ترویج بهره وری ویژه الگوی کشت ملی به آذربایجان غربی رسید
محور اصلی طرح جامع زیارت باید مشهد و حرم امام رضا(ع) باشد
ساخت پروژه پل زیرگذر نواب چالوس ۶۰ درصد پیشرفت کرد