میرنیوز
سید علیرضا علوی ضمن تبریک فرا رسیدن سالروز تاسیس جهاد دانشگاهی، عید غدیر خم و روز خبرنگار، اظهار کرد: از طرف شورای عالی انقلاب فرهنگی چهار ماموریت به جهاد دانشگاهی واگذار شده است که یکی از این ماموریتها، حوزه فعالیتهای پژوهشی و علمی و فناوری است. در استان خوزستان از سال ۱۳۵۹ جهاد دانشگاهی در دانشگاه شهید چمران اهواز شکل گرفت و با توجه به اینکه تاریخ تاسیس جهاد دانشگاهی بلافاصله با آغاز جنگ تحمیلی بود، جهاد دانشگاهی در خوزستان متولی ساماندهی اعزام دانشگاهیان به جبهه شد. از جمله ماموریتهای آن ایام، انجام فعالیتهای پژوهشی برای بهبود ادوات نظامی و کمک به رزمندگان بود. در آن ایام کارهای ارزشمندی توسط حوزه پژوهشی و فناوری انجام شد.
به گزارش ایسنا، وی افزود: پس از پایان جنگ و در دوران سازندگی نیز با توجه به صنعتی بودن استان خوزستان، در حوزه فولاد و نفت، مراکزی در جهاد دانشگاهی تاسیس شد. مرکز خدمات تخصصی بازرسی و فنی که بعدها به پژوهشکده تکنولوژی تولید تبدیل شد از جمله این مراکز بود. در این راستا با مسئولان در بخش صنعت نشستهای مختلفی برگزار شد و تا امروز، تدوین دانش فنی بیش از ۱۲ هزار قطعه مورد نیاز صنعت نفت در جهاد دانشگاهی خوزستان انجام شده است.
رئیس سازمان جهاد دانشگاهی استان که در گفتوگوی ویژه خبری شامگاه ۱۵ مردادماه شبکه استانی خوزستان صحبت میکرد، با اشاره به اینکه در سازمان جهاد دانشگاهی قطب بندیهایی وجود دارد، بیان کرد: با توجه به اینکه استان خوزستان صنعتی است ما در جهاد دانشگاهی به دنبال پژوهشهای بنیادی نیستیم و پژوهشهای ما کاربردی است. یعنی ابتدا یک کارفرما باید وجود داشته باشد، یک نیاز تشخیص داده شود و بر اساس این نیاز، پروژه تعریف و پژوهش انجام میشود. تلاش ما در نهایت بر این است که پژوهش ما تبدیل به یک خدمت یا یک محصول شود.
علوی در خصوص اقدامات سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان در دوران کرونا، گفت: در پژوهشکده تکنولوزی تولید در مرکز تولید فرآوردههای شیمیایی، ظرف یک هفته خط تولید ژل ضدعفونی کننده دست را تولید و با قیمت مصوب و تولید فراوان وارد بازار کردیم که در آن مقطع کار بسیار ارزشمندی بود. همچنین در حوزه آموزشی با توجه به اینکه امکان برگزاری کلاسهای آموزشی چه در سطح آموزش عالی و چه مهارتی وجود نداشت، با کمک حوزه فناوری و IT جهاد دانشگاهی، مرکز آموزشهای مجازی را راه اندازی و خدمات خود را از ۱۶ اسفند ماه آغاز کردیم.
وی در ادامه به تولید متههای حفاری توسط جهاددانشگاهی خوزستان اشاره و عنوان کرد: در صنعت نفت، اولین قدم حفاری است که در اینجا اهمیت متههای حفاری مشخص میشود. طبق گفته کارشناسان این صنعت، مته حفاری یکی از پیچیدهترین قطعاتی است که در صنعت نفت مورد استفاده قرار میگیرد. از سال ۱۳۸۹ همکاران ما در پژوهشکده تکنولوژی تولید کار مطالعاتی این پروژه را با شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب آغاز کردند و توانستیم طی فرآیند ده ساله با همکاری وزارت نفت، در قدم اول پنج قلم مته حفاری را به عنوان نمونه و پایلوت بسازیم. با توجه به اینکه این نمونهها در چاه های نفت تست شدند و خوشبختانه نمره خوبی کسب کردند، پس از آن توانستیم قرارداد تولید انبوه متههای حفاری برای ساخت بیش از ۸۰۰ مته حفاری را با وزارت نفت منعقد کنیم.
وی تصریح کرد: ما اگر بتوانیم محصولی را بسازیم، باعث ایجاد خودباوری در بدنه صنعت میشود که ارزش آن بسیار بیش از خود محصول است. ویژگی منحصر به فرد متههای حفاری در جهاد دانشگاهی این است که تدوین دانش فنی، تولید و استفاده از آن کاملا در استان خوزستان انجام میشود. بخشی از همکاران پژوهشگر ما از مناطق محروم استان هستند و ثابت کردهاند که ما در استان خوزستان میتوانیم به توسعه استان و کشور کمک کنیم. همچنین سال گذشته صنعت آب به دلیل تحریمها، مشکلی در تامین فیلترهای جاذب روغن در نیروگاههای برق داشت که یک تیم جوان توانست محصولی بسازد و در یکی از سدهای استان مورد استفاده قرار گرفت. بنابراین اگر بخواهیم خودباوری را در جوانان تقویت کنیم، باید الگوی عملی نشان دهیم.
به گزارش ایسنا، رئیس سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان در ادامه درخصوص طرحهای اشتغالزایی این سازمان بیان کرد: در این زمینه در استان دو طرح داریم؛ طرح اول "طرح ملی توسعه مشاغل خانگی" است. در این طرح در تلاش هستیم که افرادی که میتوانند یک شغل خانگی داشته باشند، شاغل شوند. در این طرح ابتدا مشخص میشود که چه حوزههایی مزیت دارند و چه اشخاصی میتوانند وارد این حوزهها شوند. به عنوان مثال ما در استان خوزستان یکی از پرمصرفترین استانهای کشور در لباس کار هستیم، در این طرح شخصی که مهارت خیاطی دارد به فردی که در حوزه تولید لباس کار فعال است معرفی میشود که این طرح اکنون در مرحله مطالعاتی است. طرح دیگری نیز توسط جهاد دانشگاهی اجرا میشود؛ در این طرح برای زنان سرپرست خانواری که تحت پوشش هیچ نهاد حمایتی نیستند، اشتغال ایجاد میشود. از سال گذشته تاکنون ۴۷۰ نفر شناسایی شدند و این طرح پیشرفت خوبی داشته و تا اواسط سال آینده نهایی و به اتمام میرسد.
وی همچنین درباره فعالیت مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی خوزستان گفت: با توجه به ضرورت راهاندازی و خلایی که در استان احساس میشد، مرکز درمان ناباروری در ابتدای دهه ۹۰ تشکیل شد. با راهاندازی این مرکز، هر زوجی که تمایل دارد به موضوع درمان ناباروری بپردازد، دیگر نیاز نیست که به خارج از استان مراجعه کند و همه مراحل آزمایشات تشخیصی، مشاورههای پزشکی، عملهای جراحی، مراقبتهای بالینی و مشاوره، تا تولد فرزند در مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی انجام میشود. همچنین اخیرا مرکز تشخیص اختلالات جنینی را به خدمات درمانی خود اضافه کردهایم. هزینههای ما حدود ۵۰ درصد هزینههای بخش خصوصی است، در کنار آن با بنیاد برکت نیز قراردادی داریم که از افرادی که تحت پوشش این بنیاد هستند، هزینه کمتری دریافت میشود. هزینههای درمان ناباروری در جهاد دانشگاهی خوزستان در مقایسه با هزینههای بخش خصوصی تفاوت قابل ملاحظهای دارد. اولویت اول ما رفع نیازهای هماستانیها است و خوشبختانه تاکنون بیش از ۳۰۰ نوزاد در مرکز درمان ناباروری ما متولد شدهاند.
علوی با اشاره به فعالیتهای فرهنگی جهاد دانشگاهی خوزستان، افزود: خبرگزاری ایکنا پس از تهران، در سال ۸۵ در استان خوزستان راه اندازی شد و خوشبختانه برای سه سال متوالی به عنوان شعبه برتر شناخته شد. حوزه بعدی اطلاع رسانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) است که دانشجویان علاقهمند با مراجعه به این خبرگزاری، با کار عملی رسانه آشنا میشوند. دیگر حوزه فرهنگی ما، سازمان دانشجویان است که مسابقه مهم ارتقای فرهنگ گفتوگو و مناظره را اجرا کرد و در استان با استقبال بسیار خوبی مواجه شد. یکی دیگر از ماموریتهای ما در حوزه فرهنگی، افکارسنجی است؛ نظرسنجی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) در خوزستان، در خصوص انتخابات مجلس شورای اسلامی با یک درصد خطا، به عنوان برترین نظرسنجی کشور انتخاب شد. اگر در تصمیمگیریها اول بدانیم که افکار عمومی چه نگاهی نسبت به یک موضوع دارند، میتوانیم تصمیمات بهتری اتخاذ کنیم.
رئیس سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان در پایان گفت: مرکز رشد فناوریهای نوین سلامت ماموریت شناسایی استعداهای جوان را برعهده دارد. همچنین در حوزه معاونت پژوهش و فناوری گروههای پژوهشی داریم که از دانشجویانی که پروپوزال ارائه دهند، کاملا حمایت میشود. در برخی از طرحها، دانشجویان همکاری میکنند به عنوان مثال در انتشار کتاب "سیل همدلی" که در خصوص تجربهسنجی سیل استان خوزستان بود و با همکاری استانداری خوزستان مدون شد، تیمی که در این طرح همکاری داشت، متشکل از اعضای هیات علمی و دانشجویان بودند. هر دانشجویی که به کار پژوهشی علاقهمند است و ایدهای دارد میتواند به جهاد دانشگاهی مراجعه کند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
بسیج تبدیل به حرکتی جهانی شده است
ورزشکاران ناشنوا در استان تهران صاحب سالن تخصصی می شوند
فعالیت سامانه بارشی در کرمانشاه شدت می گیرد
فعالیت معدن گنجه رودبار تا اطلاع ثانوی متوقف شد
کشف یک میلیون قرص چاقی و لاغری و هورمونی غیرمجاز در ورامین
ورود دستگاه قضائی به آلودگی مزارع پرورش میگوی هرمزگان
دستگاه قضایی به حادثه فوت کارگر کارخانه قند مغان ورود کرد
انبارهای اموال تملیکی کردستان تعیین تکلیف شوند
انفجار در معدن گنجه رودبار مصدومی نداشته است
کشف کارگاهی با یک میلیون قرص چاقی و لاغری و هورمونی غیرمجاز در ور
دشمنان از اشاعه تفکر بسیجی به سایر کشورها هراس دارند
۱۲۰ هزار دست لباس گرم و ۵ هزار پتو در پویش ملی «هبه» جمع آوری شد
رئیس هیئت گلف استان خراسان رضوی انتخاب شد
جبهه مقاومت ناحیه امنی برای کشور ایجاد کرده است
ترویج تفکر شهید فخری زاده برای کشور سازنده است
حضور ۱۰۰ مهمان رسمی و خارجی در اجلاس وزرای خارجه اکو
حضرت زهرا (س) نمونه بارز تبیین مقام الهی و ارتباط با خداوند است
۳۶ قطعه سکه بهار آزادی در هنگ مرزی تایباد کشف شد
کوهنوردان از صعود به ارتفاعات پایتخت اجتناب کنند
امام جمعه قم: بانوان در اسلام از جایگاه والایی برخوردار هستند
علت مسمومیت اهالی و دانش آموزان دهستان ویژنان در دست بررسی است
تفکر بسیجی گرهگشای مشکلات است
بوشهر پایلوت پژوهش اقتصادکرانه و پسکرانه شد
خبرنگاران مهر در اختتامیه جشنواره ۳۵ تئاتر کردستان تجلیل شدند
تولید انرژی برق در نیروگاه نکا از ۶.۷ میلیارد کیلووات گذشت
کاروان ترویج بهره وری ویژه الگوی کشت ملی به آذربایجان غربی رسید
محور اصلی طرح جامع زیارت باید مشهد و حرم امام رضا(ع) باشد
ساخت پروژه پل زیرگذر نواب چالوس ۶۰ درصد پیشرفت کرد
رزمایش مشترک نیروهای ویژه سپاه و ارتش آذربایجان در حال اجرا است
رزمایش مشترک نیرویهای ویژه نیروی زمینی ایران و آذربایجان در حال برگزاری است