میرنیوز
فاطمه محمدبیگی در گفتوگو با ایسنا، تصریح کرد: مسئله جمعیت یکی از مسائل اساسی هر کشوری است، در حال حاضر ما با بحران کاهش رشد جمعیت روبهرو و جزو کشوهایی هستیم که در دنیا ضریب سقوط رشد جمعیتی بالایی داریم، با توجه به شرایط فعلی نگران افتادن در تله جمعیتی و سیاهچاله جمعیتی هستیم.
وی افزود: در حال حاضر تعداد افرادی که در سن باروری قرار دارند خوب است اما در پنج سال آینده این تعداد از سن باروری خارج میشوند، خروج افراد از سن باروری باعث ایجاد پدیده سالمندی میشود؛ با توجه به کاهش تعداد فرزندان این نسل، عدم جبران نسل و عدم جایگزینی جمعیت بهتناسب مورد نیاز، میتوان گفت در آینده نزدیک تعداد نسل جدید بارور تقریباً دوسوم امروز خواهد بود.
نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: ممکن است تمایل نسل جدید به فرزند آوری کمتر از نسلهای گذشته باشد بنابراین این خطر را ایجاد میکند که نسل آینده ما قادر به نگهداری از سالمندان نباشد، حدود جمعیتی چهار تا هفت درصد که معمولاً در کشورهای مختلف به جمعیت سالمند تعلق پیدا میکند در نسل آینده ما درواقع از دهه ۱۴۳۰، ۳۰ درصد میشود.
وی اظهار کرد: این پدیده خطرناک جمعیتی است که کشور را با مشکل شدید نیروی کار، نقدینگی و فراهم کردن امکانات اقتصادی، ورشکستگی اقتصادی، تکنولوژیکی و امنیتی روبهرو میکند.
محمدبیگی با اشاره به طرح کمیسیون ویژه جمعیت و خانواده در مجلس شورای اسلامی، خاطرنشان کرد: در این کمیسیون مطابق اصل ۳۱ قانون اساسی به ملزومات خانواده میپردازیم، داشتن مسکن متناسب با نیاز، حق هر خانواده ایرانی است، دولت موظف است با رعایت اولویت برای آنها که نیازمندتر هستند بهخصوص روستانشینان و کارگران زمینه اجرای این اصل را فراهم کند.
وی بیان کرد: در اصل ۴۳ قانون اساسی نیز تأمین نیازهای اساسی برای تشکیل خانواده مورد تأکید است، همینطور در حوزه خانواده در حال حاضر سیاستهای کلی خانواده و ابلاغ سیاستهای کلی جمعیت را از منظر مقام معظم رهبری داریم، مسئله جمعیت که ناگزیر از تشکیل خانواده و تمایل برای فرزندآوری است برای ما مهم است.
نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: در قانون اساسی نیز گفتهشده ازآنجاکه خانواده واحد بنیادی جامعه اسلامی است همه قوانین، مقررات و برنامهریزیهای مربوط باید در جهت آسان کردن تشکیل خانواده، پاسداری و استواری روابط خانوادگی بر پایه حقوق اسلامی شکل بگیرد.
وی اظهار کرد: برای اینکه کمیسیون خوب عمل کند ابتدا باید افرادی که در کمیسیون حضور دارند عزم و اراده جدی داشته باشند، از طرفی بدنه کارشناسی موجود در مجلس و استفاده از نمایندگانی که در این عرصه فعالیتهای علمی، پژوهشی و میدانی کردند، استفاده از نیروهای متخصص برای طراحی قوانین مربوط به سیاستهای جمعیتی و تقویت خانواده، استفاده از نیروهای نخبه و کارآمد میتواند به موفقیت کمیسیون ویژه جمعیت و خانواده در صورت تشکیل کمک کند.
محمدبیگی تأکید کرد: مجلس شورای اسلامی باید تمامقد برای تحقق سیاستهای کلی مقام معظم رهبری در حوزه جمعیت و خانواده پایکار باشد، مرکز پژوهشهای مجلس و اندیشمندان حوزههای مختلف اجتماعی، اقتصادی، جامعهشناسی، سلامت و فرهنگی نیز باید به عرصه بیایند تا یک قانون خوب تدوین شود.
افزایش جمعیت نیازمند مشارکتهای بین بخشی است
وی عنوان کرد: برای اینکه بتوانیم برای مردم در حوزه جمعیت کارکنیم نیاز به بستههای اورژانسی، کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت داریم درواقع باید به انواع بستههای تشویقی جمعیتی فکر کنیم، طرح جمعیت چندین بخش دارد و نیازمند مشارکتهای بین بخشی است.
دبیر کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اظهار کرد: جمعیت موضوعی با ابعاد مختلف است که نیاز به پیشرانهای متعددی دارد، مثلاً به پیشران سلامتی، علمی، فرهنگی و اقتصادی نیاز دارد در این میان پیشران اقتصادی برای مردم اهمیت بیشتری دارد.
وی یادآور شد: پیشرانهای اقتصادی متعددی وجود دارد که میتوان به تسهیل ازدواج، مصوب کردن قوانین برای خانهدار شدن زوجهای جوان، ایجاد شرایط مساعد برای فرزند آوری، ایجاد بستههای تشویقی جمعیتی، ارائه تسهیلات مربوط به فرزند آوری، مشوقهایی در باب تسهیلاتی برای مهدهای کودک، تسهیلات برای کالا و خدمات اشاره کرد.
محمدبیگی اظهار کرد: در دهههای گذشته سیاست تنظیم خانواده بر کاهش جمعیت استوار بوده است اما در شرایط فعلی ایجاد شرایط مساعد برای فرزند آوری را باید موردتوجه قرار دهیم، در دهههای گذشته به دلیل سیاست تنظیم خانواده دچار تغییر نگرش شدیم و فرهنگ اشرافیگری افزایش پیدا کرد و از طرفی برخی زوجین مسئولیت فرزندآوری و فرزند پروری را قبول نمیکنند.
وی تصریح کرد: لازم است برای نسلهای آینده هزینه شود، برای اینکه این طرحها اجرا شود نیاز است که بعضی از ساختارها تغییر پیدا کند، جوانان باید توجه داشته باشند که پدر و مادرها در دوران سالمندی موردحمایت قرار میگیرند.
نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در شرایط کنونی باید عوارض تکفرزندی، پدیده سالمندی، عوارض اجتماعی و اقتصادی کاهش جمعیت بازگو شود، مردم در سختترین شرایط پای آرمانهای خود ایستادهاند در حال حاضر مسئله جمعیت نیز هویت ملی ما است و نسل آینده و سرمایه اجتماعی آینده را میسازد، بنابراین باید در این حوزه تلاش کنیم.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
نوای جاودانهی استاد احمد مراتب در آرامگاه تخت فولاد، به یادگار ماند
نوای جاودانهی استاد حسن مراتب در آرامگاه تخت فولاد، به یادگار ماند
فیروزآباد فارس لرزید
مدیرکل تبلیغات اسلامی مازندران مطرح کرد؛ ضرورت شناخت و نقش آفرینی در جبهه فرهنگی
پیگیری مشکلات پتروشیمی آبادان از طریق وزیر کار
همه وجود سپاه وقف خدمت به مردم است
امید بخشی به مردم با شعار محقق نمی شود؛ به وعده ها عمل کنیم
«شیراز» میزبان بیست و ششمین جشنواره ملی قصهگویی
۶۷۱ کلاس درس جدید به ظرفیت آموزشی مشهد اضافه شد
زادگاه حاج قاسم میزبان اختتامیه دهمین جشنواره روستا و عشایر دوستدار کتاب
ضرورت استفاده از نیروهای بومی در استان سمنان
مراجعه بیش از ۱۰۰۰ نفر با علائم تنفسی به بیمارستانهای خوزستان
نیروی دریایی ارتش آماده عملیاتهای برونمرزی است
رژیم صهیونیستی از مقابله با جوانان مقاومت عاجز است
سردار غیاثی از آحاد مردم برای مشارکت در برنامههای هفته بسیج قدردانی کرد
احمد مراتب؛ میراثدار موسیقی مذهبی و مکتب تاج اصفهانی
سردار غیاثی از آحاد مردم برای مشارکت در برنامههای های هفته بسیج قدردانی کرد
افتتاح مدرسه خیرساز در قم با حضور وزیر آموزش و پرورش + تصاویر
آیت الله اعرافی: حضرت فاطمه (س) پیشگام تغییر معادلات تمدنی بود
ارومیه میزبان ۵ شهیدگمنام/جزییات تشییع شهدا اعلام شد
کلاهبردار ۲۰ میلیاردی توسط پلیس فرودگاههای خراسانرضوی دستگیر شد
مشکل تامین زمین ایثارگران در یزد حل شد
وزیرآموزش و پرورش: عقب ماندگی فضای آموزشی قم جبران می شود
دستگیری سارقان باغ ویلاهای خالی از سکنه در ساوجبلاغ
ترویج گفتمان مهدویت نیازمند مهدی باوری است
رجوع به سیره شهدا اکسیر شفابخش جامعه است
بازگشت ۵٠ واحد تولیدی راکد در کهگیلویه وبویراحمد به چرخه تولید
پرونده ثبت جهانی دره خرمآباد امروز در پاریس بررسی میشود
وجود ۲۶۰ هزار نمونه در بانک ژنتیک پزشک قانونی کشور
کوهرنگ سردترین نقطه چهارمحال و بختیاری