میرنیوز
یوسف بیدخوری در گفتوگو با ایسنا در اینباره اظهار کرد: سیاست و برنامه اصلی ما در ادارهکل میراث فرهنگی استان بیشتر متمرکز بر این بوده که این فعالیتها منحصر به شهر مشهد و یا چند شهر بزرگ نباشد؛ به عبارتی نگاه این است که بتوانیم مناطق کمتر برخوردار که قابلیتها و ظرفیتهای خوبی در حوزه گردشگری دارند را نیز فعال کنیم و یکی از مجوزهایی که در آییننامه ما برای اماکن روستایی پیشبینی شده که میتوانند مورد بازدید و اقبال گردشگران قرار گیرند، اقامتگاههای بومگردی است که با صدور مجوزها میتوانند فعالیتهایی را در این حوزه آغاز کنند.
وی افزود: بعضا انتقادات بر این است که چرا مجوزهای این حوزه به شکل گسترده صادر میشود، باید گفت که خوشبختانه در استان تنها 100 اقامتگاه بومگردی مجوز فعالیت دارد. ضمنا سعی بر آن بوده که این تعداد با نهایت توجه و دقت در مورد شاخصهای تعریف شده در حوزه اقامتگاههای بومگردی و اصالت آنها راهاندازی شود.
معاون گردشگری ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی با بیان این که اصالت فرهنگ و آداب و رسوم مردم محلی، معماری بومی و محلی و استفاده از مصالح بومی مد نظر است، گفت: در ارائه مجوزهای این حوزه سعی شده به فاکتورهای مهمی همچون موارد مطرح شده توجه لازم صورت گیرد.
بیدخوری بیان کرد: به طور مثال شهرستان بجستان، گناباد و شهرهای جنوبی خراسان از نوعی معماری برخوردارند که طبیعتا با شهرهای شمالی متفاوت است و هریک دارای ویژگیهایی هستند. در مجموع به ازای هر شهرستان در سطح استان حدود سه اقامتگاه بومگردی مجوز فعالیت دارند. البته ما نمیخواهیم به تعداد روستاها این کار را انجام دهیم، اما از جایی که در تعریف گردشگری آمده است «گردشگر به فردی اطلاق میشود که حداقل یک شب، کمتر از یک سال خارج از محیط زندگی خود حضور داشته باشد»، پس گردشگری بیمعنا خواهد بود اگر ما فضایی برای اقامت در مقاصد گردشگری تعریف نکرده باشیم و افرادی که میخواهند خدماتی دریافت کنند، طبیعتا نیاز به واحدهایی استاندارد و دارای مجوز احساس خواهد شد که نظارت کافی بر ساخت و ساز و تبدیل آن و نیروی انسانی آموزشدیده صورت میگیرد.
معاون گردشگری ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی با اشاره به این که در حوزه اقامتگاههای بومگردی سیاست حاضر تمرکززدایی از مرکز استان است، بیان کرد: در این حوزه سعی کردیم به مدیران شهرستانها اختیاراتی دهیم تا با سرمایهگذاران مختلف این بخش وارد مذاکره شده و پس از شناسایی اماکن دارای قابلیت، گفتوگو با شورای روستا، بخشداران و فرمانداران، به معرفی این اماکن دارای پتانسیل به اداره کل بپردازند. این تقاضاها از شهرستانهای مختلف به دست ما رسیده و نهایتا منجر به پروانه بهرهبرداری میشود.
به دنبال افزایش تعداد واحدهای بومگردی نسبت به سطح کشور نیستیم
بیدخوری با بیان این که در حال حاضر شهرستان نیشابور با 12 اقامتگاه بومگردی و سپس گناباد بالاترین تعداد را در این حوزه در سطح استان به خود اختصاص دادهاند، گفت: در سطح کشوری در استانی مانند اصفهان صحبت بر سر 400 اقامتگاه بومگردی است و تقریبا میتوان گفت در برخی روستاهای کشور تمام خانههای روستا به نحوی تقاضای فعالیت به عنوان اقامتگاه داشتند که شاید ویژگیها و قابلیتهای لازم به لحاظ فنی و ساختاری را ندارند. ضمن این که به لحاظ تعداد واحدهای بومگردی مقام بالایی در سطح کشور نداریم و به دنبال آن نیز نیستیم.
وی در خصوص توجه به اصول صحیح پراکندگی واحدهای بومگردی در سطح استان بیان کرد: تراکم واحدهای بومگردی متناسب با میزان تقاضایی است که برای سفر وجود دارد. به طور مثال شهری مثل نیشابور که در مجاورت مشهد است، طبیعتا متقاضی گردشگری در آن زیاد بوده و از تعداد واحدهای بیشتری برخوردار است. با این وجود، سعی بر این بوده تا مناطق کمبرخوردار و اماکنی که این امکان به لحاظ تقویت گردشگری در آنها وجود دارد، مد نظر باشند. با این حال باز هم شرط اول صدور مجوز، حتما متقاضیان و سرمایهگذرانی هستند که درخواست دارند و این امر اولیت ماست و بر مبنای آن به صدور مجوز اقدام میکنیم.
معاون گردشگری ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی همچنین در خصوص آموزشهای لازم برای سرمایهگذاران حوزه اقامتگاههای بومگردی اظهار کرد: برای افراد سرمایهگذار در این حوزه یک دوره کلی با عنوان مدیران ظرفیت گردشگری و نیز دورهای با عنوان کارکنان اقامتگاهبومگردی پیشبینی شده که دو دوره آموزشی مجزاست و البته با توجه به شرایط اخیر و شیوع کرونا بر طبق دستورالعمل ابلاغ شده، بخشی از این دورهها به شکل مجازی برگزار شد. به علاوه دورهای به شکل ارزیابی تخصصی ویژه واحدهای اقامتی بومگردی نیز اخیرا به ما ابلاغ شده که برای افراد علاقهمند و واجد شرایط به عنوان ارزیاب این تاسیسات برگزار میشود و تصدیق استاندارد خدمات واحدها صورت خواهد گرفت. بنابراین استانداردسازی واحدها نیز برای ما اجباری شده و پس از دریافت مجوز اولیه، این استانداردها باید تایید شود و متقاضیان این حوزه سپس میتوانند پروانه خود را دریافت کنند.
وی عنوان کرد: موضوع دیگری که وزارتخانه پیگیر آن بوده، «بوتیک هتلها» است که همین نگاه سنتی را دارد و به اقامتگاههای بومگردی دارای کیفیت بالاتر و امکانات مناسبتر و کاملتر اطلاق میشود که از سوی وزارت به ما ابلاغ شده و به زودی در آییننامه گنجانده میشود.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
بازگشایی راه ۶۵ روستای پشتکوه فریدونشهر در اصفهان
دو قلاده پلنگ در قاب دوربین محیط بانان طالقان ثبت شد
۱۶ مسیر آسفالت بین مزارع در ارومیه اجرا شد
زندان مرکزی اصفهان به «قارنه» منتقل میشود
جنایت پاراچنار ریشه در تحت الشعاع قرار دادن حکم نتانیاهو دارد
آغاز عملیات آسفالت پروژه تعریض محور آریاشهر بسمت کمربندی کرمانشاه
دولت و نهادهای امنیتی پاکستان از خون شیعیان مظلوم صیانت کنند
سرپرست دانشگاه فردوسی مشهد منصوب شد
تقویت اقتصاد دیجیتال، نیروگاه های خورشیدی و حوزه دانشبنیان در برنامههای یزد
نمایشگاه جهادگران علمی مازندران در ساری برپا شد
احتمال مرگ درنای سیبری وجود دارد
هوای بجنورد و شیروان برای همه گروهها ناسالم شد
بررسی مشکلات درمانی گرمسار/ نگاه افراطی به مرکز استان وجود دارد
برای ترویج فرهنگ بسیج از هیچ اقدامی کوتاهی نکنید
مومنی: وفاق ملی موجب افزایش قدرت و امنیت ملی کشور میشود
لذت شیرین گره گشایی از کار محرومان/آب مشکل اصلی روستاهای شهر مود
آیتالله نوری همدانی: دولت پاکستان امنیت شیعیان را تأمین کند
عامل قدرت نمایی در پردیس دستگیر شد
مسمومیت دانشجویان دانشکده علوم پزشکی شوشتر
میزبانی خوزستان از ۱۴ شهید گمنام دفاع مقدس
۳۰ آذر آخرین مهلت ارسال آثار به جشنواره رسانهای ابوذر در مرکزی
بازدید نزدیک به ۷۰۰۰ نفر از نمایشگاه کتاب کودک و نوجوان قزوین
مسئولان باید به عنوان یک بسیجی خالصانه به مردم خدمت کنند
متهم پرونده فروش گوشتهای تاریخ مصرف گذشته در بجنورد نقره داغ شد
۲۰ هرمزگانی بر اثر برق گرفتگی جان خود را از دست دادند
جلوه های زیبای انگشتر رونمایی شده مقاومت در قم +تصاویر
مردم خراسان جنوبی ۱۵ هزار واحد خون اهدا کردند
جلوه های زیبای انگشتر مقاومت +تصاویر
۱۳۵ نفر از مددجویان اردوگاه و زندان ساری آزاد شدند
۷ هزار فقره تسهیلات نهضت ملی مسکن جدید سمنان در راه است