میرنیوز
کریم لطفی در گفت وگو با ایسنا، اظهار کرد: سایت موزه شهریری در 400 هکتار به عنوان یکی از پایگاههای ملی شاخص میراث فرهنگی است که با تایید در سال 98 کارگاهی برای ساماندهی آن تعریف شده و در حال حاضر نیز عملیات ساماندهی در این محوطه در حال انجام است.
وی با اشاره به اینکه سالانه 7 محوطه شاخص در کشور با پیگیری معاونت میراث فرهنگی مطالعه شده و برای ساماندهی مورد تائید قرار میگیرد، خاطرنشان کرد: محوطه باستانی شهریری نیز از سال 98 در ردیف این محوطهها قرار گرفته با اختصاص اعتبار مناسب مراحل تکمیل و ساماندهی را سپری میکند.
معاون میراث فرهنگی استان اردبیل گفت: تیم جامع طراحی این پایگاه با نیروی انسانی و تشکیلات اداری اعم از دفتر فنی طراح معمار سازه در حال کار بر روی این مجموعه است.
لطفی بیان کرد: به همت این تیم پوشش شهریری که در نوع خود جزو سازههای جدید، مدرن و بینظیر است ساخته شده به طوری که برای مسیر دسترسی و سنگفرش ورودی مجموعه به طول سه کیلومتر و عرض 7 متر 700 میلیون تومان، تجهیز سرویس بهداشتی بخش اداری و نمازخانه 500 میلیون، سازه پوششی 1.5 میلیارد، پوشش لایت پنل یک میلیارد و 750 میلیون تومان با پوشش 70 درصدی هزینه شده است.
معاون میراث فرهنگی استان اردبیل با یادآوری اینکه طرح ساماندهی محوطه باستانی شهریری در سه مرحله تصویب شده است، افزود: در حال حاضر وضعیت آثار باستانی موجود در این محوطه مناسب است و با تدابیر اندیشیده شده اقلیم سخت منطقه و شرایط آب و هوایی تغییر چندانی در این آثار ایجاد نکرده است.
وی با بیان اینکه سازهای که پیش از این برای این محوطه طراحی شده بود در شان این منطقه نبود، گفت: به محض تایید این منطقه از سوی معاونت میراث فرهنگی و قرار گرفتن در ردیف محوطههای دارای پایگاه پوشش مدرن از لحاظ سازهای با فرم شکل مناسب طراحی و تهیه شد و در حال حاضر این محوطه تاریخی و باستانی تحت حفاظت و پوشش کامل است.
وی ادامه داد: برای ساماندهی این محوطه تاکنون 5 میلیارد و 200 میلیون تومان هزینه شده که با اختصاص ردیف بودجهای مستقل اقدامات مناسب در این محوطه انجام خواهد شد.
لطفی با استقبال از حضور سرمایهگذاران بخش خصوصی در این منطقه بیان کرد: اگر سرمایهگذاری در این زمینه اعلام آمادگی کند سازمان میراث فرهنگی آماده پذیرش این افراد است و ما با حمایت از این سرمایهگذاریها بهرهبرداری از این مجموعه را نیز با قوانین میراث فرهنگی واگذار میکنیم.
معاون میراث فرهنگی به ثبت جهانی محوطه باستانی شهریری نیز اشاره و تصریح کرد: در صورتی که این محوطه تاریخی ویژگیهای خاص جهانی شدن را داشته باشد، پژوهشگران و باستانشناسان ما آمادگی آن را دارند در این خصوص نیز وارد عمل شوند.
وی به سابقه تاریخی 7 هزار ساله این محوطه اشاره و اظهار کرد: تاکنون شواهد منحصربفرد جهانی شدن در این مجموعه به دست نیامده است از سویی باید دولت در این خصوص اعتبارات ویژهای را در نظر بگیرد که با شرایط اقتصادی فعلی این امر ممکن نیست.
معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل ویژگی سازههای این محوطه باستانی را بسیار سفت و محکم اعلام کرد و گفت: سنگهای موجود در شهریری سفت و محکم است و در این مکان از تعداد سنگهای موجود کمتر نشده است.
لطفی ادامه داد: به دلیل اینکه این آثار باستانی به حالت ایستاده موجود هستند، در اثر تغییرات اقلیمی و جوی و تکیهگاههای ضعیف اندکی جابجایی در این مکان دیده میشود.
وی خاطرنشان کرد: با همکاری محققان دانشگاه تبریز تفاهمنامه همکاری برای مرمت و تثبیت سنگها و آثار باستانی محوطه شهریری منعقد شده است تا در صورتی که قارچ و یا جلبکی بر روی این سنگنوشتهها وجود داشته باشد، با مطالعات علمی و به صورت دقیق زدوده شود.
وی اظهار امیدواری کرد؛ در آینده سایت موزه زیبایی در این محوطه طراحی شود تا با حضور گردشگران فرهنگ منطقه را بیش از پیش به کشور و حتی جهان معرفی کنیم.
معاون سرمایهگذاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل افزود: پیشبینی میکنیم در صورت اختصاص اعتبار مناسب تا سال 1400 سایت موزه شهریری به صورت شایسته و درخور تاریخ اردبیل ساخته شده و در اختیار گردشگران و مشتاقان میراث فرهنگی قرار گیرد.
وی از تلاشها و پیگیریهای مدیر کل سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل در راستای تحقق برنامهها و تکمیل این سایت موزه در اردبیل قدردانی کرد و گفت: برای جذب سرمایهگذاری بخش خصوصی و سرمایهگذاران در سطح کلان و ملی برنامهریزیها انجام شده و در صورت استقبال بخش خصوصی آماده همکاری با سرمایهگذاران هستیم.
به گزارش ایسنا، شهریئری یک محوطه باستانی در شهرستان مشگینشهر از شهرهای استان اردبیل و از توابع روستای بیرآزمیان است. منطقه باستانی معروف به شهریئری، در ۶۵ کیلومتری اردبیل و ۳۱ کیلومتری شرق مشگینشهر در کنار رود قره سو قرار دارد.
وسعت این منطقه تاریخی ۴۰۰ هکتار است و از سه قسمت دژ نظامی، معبد و قوشا تپه تشکیل میشود. قدمت قلعه و معبد به۱۴۵۰ سال پیش از میلاد و قوشا تپه به ۷ هزار سال پیش از میلاد میرسد. اولین بار در حدود ده سال پیش از انقلاب اسلامی چارلز برنی در این محوطه، عملیات کاوش را شروع نمود.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
تصادف در اتوبان کرج- قزوین دو فوتی و دو مصدوم بر جا گذاشت
نیم ضریح حرم حضرت علی (ع) در البرز رونمایی شد
ماموریت ناوگروه ۸۶ نقطه عطف تاریخ دریایی جمهوری اسلامی است
ترافیک در برخی نقاط آزادراهی البرز سنگین است
۲ شهید گمنام در رشت تشییع و خاکسپاری می شوند
تصادف تریلی و اتوبوس در محور گرمسار_آرادان/ ۲۰ نفر مصدوم شدند
تصویربرداری از یک قلاده «گربه پالاس» در «تنگه واشی» فیروزکوه
شهر زنجان سومین مرکز سرد کشور ثبت شد
استان کرمان مملو از فرصتهای خوب برای رشد و توسعه است
کلنگ زنی مزرعه پنل خورشیدی در گمیشان
برگزاری راهپیمایی جمعههای خشم در سراسر خوزستان
برخورد کامیون حمل شیر و پراید در خراسان شمالی۲ مجروح داشت
۲ شهید گمنام در رشت تشییع و خاکسپاری می شود
وزیر میراث فرهنگی: توسعه زیرساخت های گردشگری؛ «بوموسی» قطب گردشگری داخلی می شود
تردد در راه های مازندران روان است
برنامههای هشتاد و هفتمین سالگرد شهادت آیتالله مدرس تشریح شد
مقرّ «کنفدراسیون کبدی آسیا» در ایران افتتاح میشود
زیرگذر حرم مطهر رضوی تبدیل به رواقهای موضوعی میشود
املش لرزید
وزیر میراث فرهنگی: سهم پایین ایران از گردشگری؛ فقط ۴۰ درصد آثار باستانی ثبت شده است
قدرت جبهه مقاومت سبب شکست صهیونیستها و آتش بس در لبنان شد
صادرات نفت و میعانات گازی تداوم می یابد/ توان بارگیری روزانه ۲۰۰ هزار بشکه نفت در شمال
اعتکاف کانون تربیت نسل جهادی و احیا کننده مساجد است
اختلاف مسوولان رژیم صهیونیستی با آمریکا سبب آتش بس در لبنان شد
صادرات نفت و میعانات گازی تداوم می یابد؛ توان بارگیری روزانه ۲۰۰ هزار بشکه نفت در شمال
تبدیل ایران به هاب انرژی؛ سوآپ نفتی احیا می شود
تکلیف «هاشمی» به مدیران حوزه کشاورزی برای تدوین برنامه ۶ ماهه
دستگیری یک عضو شورای شهر گلستان؛ ۲کارمند شهرداری و ۲ دلال هم بازداشت شدند
تصویب منطقه گردشگری سبب جهش در کلاردشت می شود
ارسال کمکهای مردمی توسط آستان قدس رضوی به مردم مظلوم لبنان