میرنیوز
مهدی ابراهیمی در گفتوگو با ایسنا در خصوص حذف حصارهای فیزیکی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: با توجه به تجربه حضور آموزشی در دانشگاه و ۸ سال حضور اجرایی که در سطح معاونت دانشگاه داشتم، میتوان گفت ۲ نوع طراحی برای سیستم ساختمانهای دانشگاهها وجود دارد؛ یک مدل آن است که دانشکدهها در ابعاد مختلف آموزشی، دانشجویی، فرهنگی و رفاهی در محیط جداگانهای نبوده و مانند بقیه ساختمانها مثل یک مدرسه جدا از فضای شهری نباشد. این مدلی است که در گذشته دانشگاههای فردوسی و علوم پزشکی براساس آن طراحی شدهاند. در این مدل نیازی به جداسازی و دیوارکشی وجود ندارد.
وی ادامه داد: اما دیدگاه دوم این است که برای آرامتر بودن محیط آموزشی و اینکه فضا کنترل شدهتر باشد، فضای دانشگاه از محیط شهری تفکیک شود. مدلی که اکنون در دانشگاه فردوسی و بعضی از دانشگاههای دیگر در سطح ایران و دنیا وجود دارد.
ابراهیمی اظهار کرد: اگر دیوارهای دانشگاه برداشته شود و محیط دانشگاه به جزئی از شهر تبدیل شود، آن وقت چه اتفاقی میافتد؟ پاسخ روشن است؛ بخشی از مشکلات شهری به سمت فضای فیزیکی دانشگاه منتقل شده و قطعا مشکلات دانشگاه بزرگتر خواهد شد.
عضو هیات علمی گروه معارف دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: فرض کنید فردی میخواهد وارد پارک ملت شود اما جایی برای پارک خودروی خود پیدا نمیکند؛ در این صورت با برداشته شدن حصارها وارد فضای دانشگاه فردوسی میشود و همزمان استاد دانشگاه هم اتوموبیلش را در فضای دانشگاه پارک میکند که در این صورت خواهناخواه تناقضاتی ایجاد خواهد شد. در واقع برداشتن دیوارهای دانشگاه، ساختار و شرایط خاص فرهنگی را میطلبد و در آن ساختار خاص فرهنگی، شرایط و زمینهها باید پیشبینی شده باشد.
وی افزود: به نظر من باید تجدید نظری در امور رفاهی دانشگاهی صورت گیرد. طبق قانون اساسی، ما آموزش رایگان داریم که به دانشگاه هم آن را سرایت دادهایم اما در قانون اساسی رفاه رایگان برای دانشجو وجود ندارد. با این حال ما آن را اختصاصی کردهایم؛ یعنی بخشی از فضای فیزیکی دانشگاهها را به امور رفاهی اختصاصی، مختص کردهایم که به نظر من میشود در این مورد تمهیداتی اندیشید. به عنوان نمونه سلف در دست بخش خصوصی باشد. اگرچه اکنون هم این رویه وجود دارد و بخش خصوصی آنجا را اداره میکند اما منظور من این است که سلف دانشگاه یک رستوران عمومی باشد و دانشجو و افراد بیرون از دانشگاه همزمان از آن فضا استفاده کنند که در این صورت برای دولت هم میتواند درآمدزایی داشته باشد اما این روش باید با قوانین و فرهنگ دانشجویی پیش رود.
معاون سابق فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: من امور دانشجویی را به امور رفاهی، دانشجویی، فرهنگی و امور آموزشی دانشگاه تفکیک میکنم. در واقع اینکه امور آموزشی دانشگاه وارد حیطه مسائل شهری شود، فضای مناسبی را برای دانشگاه ایجاد نمیکند اما اینکه در امور رفاهی و فرهنگی حصار و محدودیت را برداریم، مشکل چندانی برای دانشگاه ایجاد نخواهد شد.
ابراهیمی ادامه داد: در خصوص فضای سبز دانشگاه میتوان گفت دانشگاه به کمک شهرداری میتواند این فضا را فعالتر کند اما من تصور میکنم اگر با همین کیفیت طرح، دیوارها را برداریم، اصلا طرح موفقی نبوده و بسیار هم مضر خواهد بود و تعارضهای فرهنگی شهری به درون دانشگاه کشیده خواهد شد. با این حال میتوان برای پیشبرد امور راهکاری را اتخاذ کرد؛ اول اینکه مسائل رفاهی و فرهنگی دانشگاه را تا اندازهای به بخش خصوصی مرتبط کنیم و مورد دوم این است که استفاده بهینه از عرصههای دانشگاه را به گونهای مدیریت کنیم که دانشگاهیان در محیط دانشگاه از آن استفاده کنند.
استاد گروه معارف دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: میتوان بدون برداشتن دیوار، ورود شهروندان را به محیطهای رفاهی دانشگاه، البته با رعایت قوانین دانشگاهی آزاد کرد و با استفاده از مجموعه آبی دانشگاه، سلف و سالنهای ورزشی هم بخشی از مشکل شهری را حل و هم برای دانشگاه درآمدزایی ایجاد نمود.
وی اظهار کرد: کار کارشناسی و علمی در مورد این طرح انجام نشده است. من پیشنهاد میکنم گروههایی متشکل از مدیران ۲ طرف و کارشناسان و جامعهشناسان زبده با همکاری همهجانبه به یک طرح جامع برسند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
تصادف در اتوبان کرج- قزوین دو فوتی و دو مصدوم بر جا گذاشت
نیم ضریح حرم حضرت علی (ع) در البرز رونمایی شد
ماموریت ناوگروه ۸۶ نقطه عطف تاریخ دریایی جمهوری اسلامی است
ترافیک در برخی نقاط آزادراهی البرز سنگین است
۲ شهید گمنام در رشت تشییع و خاکسپاری می شوند
تصادف تریلی و اتوبوس در محور گرمسار_آرادان/ ۲۰ نفر مصدوم شدند
تصویربرداری از یک قلاده «گربه پالاس» در «تنگه واشی» فیروزکوه
شهر زنجان سومین مرکز سرد کشور ثبت شد
استان کرمان مملو از فرصتهای خوب برای رشد و توسعه است
کلنگ زنی مزرعه پنل خورشیدی در گمیشان
برگزاری راهپیمایی جمعههای خشم در سراسر خوزستان
برخورد کامیون حمل شیر و پراید در خراسان شمالی۲ مجروح داشت
۲ شهید گمنام در رشت تشییع و خاکسپاری می شود
وزیر میراث فرهنگی: توسعه زیرساخت های گردشگری؛ «بوموسی» قطب گردشگری داخلی می شود
تردد در راه های مازندران روان است
برنامههای هشتاد و هفتمین سالگرد شهادت آیتالله مدرس تشریح شد
مقرّ «کنفدراسیون کبدی آسیا» در ایران افتتاح میشود
زیرگذر حرم مطهر رضوی تبدیل به رواقهای موضوعی میشود
املش لرزید
وزیر میراث فرهنگی: سهم پایین ایران از گردشگری؛ فقط ۴۰ درصد آثار باستانی ثبت شده است
قدرت جبهه مقاومت سبب شکست صهیونیستها و آتش بس در لبنان شد
صادرات نفت و میعانات گازی تداوم می یابد/ توان بارگیری روزانه ۲۰۰ هزار بشکه نفت در شمال
اعتکاف کانون تربیت نسل جهادی و احیا کننده مساجد است
اختلاف مسوولان رژیم صهیونیستی با آمریکا سبب آتش بس در لبنان شد
صادرات نفت و میعانات گازی تداوم می یابد؛ توان بارگیری روزانه ۲۰۰ هزار بشکه نفت در شمال
تبدیل ایران به هاب انرژی؛ سوآپ نفتی احیا می شود
تکلیف «هاشمی» به مدیران حوزه کشاورزی برای تدوین برنامه ۶ ماهه
دستگیری یک عضو شورای شهر گلستان؛ ۲کارمند شهرداری و ۲ دلال هم بازداشت شدند
تصویب منطقه گردشگری سبب جهش در کلاردشت می شود
ارسال کمکهای مردمی توسط آستان قدس رضوی به مردم مظلوم لبنان