میرنیوز
"مرجان شاکری" در گفتوگو با ایسنا، در خصوص ریزگردها در استان کرمان گفت: به دلیل کانونهای متعدد و استعداد فوق العاده ای که در کویر لوت در این زمینه وجود دارد، به ضرس قاطع کرمان غبارخیزترین استان کشور است.
وی از تحت تاثیر بودن استان کرمان از گرد و غبار سخن به میان آورد و بیان کرد: در حال حاضر ۲۹ کانون ریزگرد در استان کرمان شناسایی شده است که کانونهای اصلی گرد و غبار و فرسایشی بیشتر در شرق و شمال استان کرمان است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان باغات خشک شده پسته را مستعد تبدیل شدن به کانون گرد و غبار دانست و اظهار کرد: زمانی که به خاک دست ورزی میکنیم و خاک را تغییر میدهیم و آن را بهطول مثال به محلی برای کشاورزی تبدیل میکنیم و با خشک شدن باغات و هر جایی که پوشش گیاهی از بین برود، کانونهای جدیدی برای گرد وغبار ایجاد میشود.
وی با اشاره به برداشت بیرویه آب از چاهها و کاهش آبهای سفرههای زیرزمینی که جبران آن بسیار مشکل خواهد بود، افزود: از ابتدا نباید طرح های توسعهای در جاهایی که منابع آب محدود است، اجرا میشد و نباید در این مناطق کشاوزی صورت می گرفت. اکنون متاسفانه EC آب(شوری یا املاح موجود در آب) در برخی از مناطق در حوزه رفسنجان و انار بالای ۱۷ هزار است بنابراین این آب دیگر قابلیتی برای کشاورزی ندارند.
شاکری عنوان کرد: کارگروه گرد و غبار در سطح استان شکل میگیرد و دستگاههای متولی پیشنهاداتشان را ارایه میدهند و دبیرخانه اطلاعات را جمع آوری و سند گرد و غبار را تنظیم میکند و به تایید مسئولان در شورای توسعه و برنامهریزی میرساند تا برنامههای تصممگیری در راستای این اطلاعات اتخاذ میشود.
سال گذشته محیط زیست استان کرمان برای نخستین بار از بودجه گرد و غبار کشور منتفع شد
وی با اعلام این خبر که در سال گذشته محیط زیست استان کرمان برای نخستین بار از بودجه گرد و غبار کشور منتفع شد، اظهار کرد: استان کرمان در سال گذشته جزء چهار استان برتر کشور بعد از استانهای خوزستان، سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی بود که ۷۳ میلیارد تومان اعتبار از بودجه گرد و غبار کشور وارد استان شد که به ادارات منابع طبیعی شمال و جنوب اختصاص پیدا کرد گفتنی است که با افزایش نرخ یورو در ابتدای سال اعلام شد که تخصیص بودجه بالای ۱۰۰ درصد بوده است و چون این اعتبار اختصاصی به استان کرمان براساس یورو بود بنابراین این عدد به بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان رسید که برای تثبیت کانونهای فرسایشی وارد استان شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان افزود: حدود ۴۵.۵ میلیارد تومان منابع طبیعی شمال و بیش از ۳۴ میلیارد تومان منابع طبیعی جنوب استان از بودجه گرد و غبار اعتبار دریافت کردند که منابع تثبیت کانونهای فرسایشی، حفاظت و قرق، احیاء پوششها از این محل باید تامین شود.
وی اضافه کرد: مبلغی به اداره کل محیط زیست استان نیز اختصاص یافت که در حال خرید دستگاههای سنجش کیفیت هوا برای شهرستانهای انار و راور ( به عنوان دو کانون فرسایشی استان) هستیم که مناقصات این خرید در حال برگزاری است و امیدواریم تا پایان سال جاری این این دستگاه ها راه اندازی شوند.
شاکری با اشاره به آلودگی هوا در برخی از روزها در استان کرمان از سمت استانهای دیگر عنوان کرد: امسال یکسری آلودگی از سمت استان یزد وارد استان کرمان شد که موجب تعطیلی شهر کرمان در برخی از روزها گردید. متاسفانه در برخی از شهرهای استان کرمان از جمله انار، شهربابک، سیرجان و رفسنجان ایستگاه پایش کیفی هوا نداریم که برای دولت نیز تامین اعتبار جهت خریداری این دستگاه ها سخت است زیرا هر کدام از این ایستگاهها نزدیک به یک میلیارد تومان هزینه دارد.
شرکتهای بزرگ مسی استان کرمان، ایستگاه سنجش کیفی هوا احداث میکنند
وی افزود: کرمان برای نخستین بار در کشور با تعاملات پیش آمده و مصوباتی که در هیات دولت گرفت، تصویب کرد که شرکت مس سرچشمه دو ایستگاه سنجش کیفی هوا در شهرستان رفسنجان و شرکت مس خاتون آباد دو ایستگاه سنجش کیفی هوا در شهربابک احداث و خودشان راهبریها را انجام دهند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان بیان کرد: با توجه به اینکه این دو شهرستان صنعتی می باشند، علاوه بر فعالیت برای گرد و غبار، این ایستگاهها گازهای خطرناک را هم سنجش و رصد خواهند کرد ضمن آنکه تلویزیون شهری نیز برای این دستگاه ها در نظر گرفته شده تا مردم آگاهی داشته باشند هوایی که تنفس میکنند چه کیفیتی دارد و این میتواند در آرامش روانی اجتماعی موثر باشد.
وی به دیگر تعامل سازمان حفاظت محیط زیست با صنایع اشاره کرد و افزود: طی مذاکرات صورت گرفته با شرکت صنعتی معدنی گل گهر مقرر شد ایستگاه پایش کیفی هوا در سیرجان نصب شود و این میتواند بار مالی را از دوش دولت برداشته و کمک شایانی به اطلاعات محیط زیست کرده کما اینکه رصد، نظارت و پایش این ایستگاهها کاملا با اداره کل حفاظت محیط زیست استان کرمان خواهد بود.
آیا در استان کرمان نقطه بحرانی به لحاظ آلایندگی صنایع وجود دارد؟
شاکری تصریح کرد: درصد آلایندگی صنعت برای محیط زیست راحتتر است و اگر صنعتی خارج از استانداردهای محیط زیست اقدام کند این قابلیت برای محیط زیست وجود دارد که با آنها برخورد کند و حتی مواردی داشتیک که صنعتی، آلایندگی داشته و اقدام به تعطیلی آن کردهایم یا جرایم سنگین برای آنها در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: اکنون صنایع به دنبال مشمولیت معافیتهای مالیاتی می باشند بنابراین بیشتر به دنبال دریافت استانداردهای زیست محیطی هستند، بهطورمثال در بحث صادرات یکی از مهمترین ایزوهایی که یک صنعت باید داشته باشد ایزوی محیط زیست است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان آلودگی در صنایع را انکار نکرد و اظهار کرد: پایه سنجش ما برای میزان آلودگی صنایع آلایندگی گازهای خروجی یا پسابها و آلودگی خاک است. وقتی این آلودگیها از حد تعیین شده بیشتر شود، اآن صنعت ستاندارد لازم را دریافت نخواهد کرد و تعارضی بین استانداردها و مسایل اجتماعی وجود دارد و باید مردم بدانند که استاندارد به این معنی نیست که هیچگونه آلودگی وجود نداشته باشد که این امکانپذیر نیست و باید مدنظر داشت که صنعت بدون آلودگی بههیچ عنوان معنا ندارد اما باید استانداردها را رعایت کنند.
وی تاکید کرد: هیچ نقطه بحرانی به لحاظ آلودگی صنایع در سطح استان نداریم و هنوز مثل کلانشهرهای دیگر با این مشکل روبرو نشدهایم و یکی از محاسن زندگی در کرمان این است که مردم کرمان هوای آلودهای از نظر گازهای تنفس نمی کنند.
کرمانیها سه ماهه اول امسال ۸۲ روز هوای پاک وارد ریههای خود کردهاند
شاکری در ادامه گفتوگوی خود با ایسنا گفت: برای اعلام آلودگی هوا، شاخص کیفی آلایندگی هوا در یک زمان خاص مدنظر نیست بلکه محیط زیست برای اعلام آلودگی فرمول و شاخص دارد و باید مدت زمان مشخص با پایداری و شرایط مشخص آلودگی ایجاد و تاثیرات منفی بر سلامت فردی داشته باشد تا اعلام شود به طور مثال آلودگی هوا برای افراد در شرایط خطرناک است.
وی در پاسخ به این سوال که چند روز پاک در سه ماهه اول امسال کرمان تجربه کرده است، اظهار کرد: کرمان در سه ماهه اول امسال ۸۲ روز هوای پاک داشته است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
۹۵۰ گروه جهادی در هفته بسیج به مناطق محروم خدمت رسانی کردند
۳ کارگر جوان حین لایروبی در مشهد جان باختند
بسیج تبدیل به حرکتی جهانی شده است
ورزشکاران ناشنوا در استان تهران صاحب سالن تخصصی می شوند
فعالیت سامانه بارشی در کرمانشاه شدت می گیرد
فعالیت معدن گنجه رودبار تا اطلاع ثانوی متوقف شد
کشف یک میلیون قرص چاقی و لاغری و هورمونی غیرمجاز در ورامین
ورود دستگاه قضائی به آلودگی مزارع پرورش میگوی هرمزگان
دستگاه قضایی به حادثه فوت کارگر کارخانه قند مغان ورود کرد
انبارهای اموال تملیکی کردستان تعیین تکلیف شوند
انفجار در معدن گنجه رودبار مصدومی نداشته است
کشف کارگاهی با یک میلیون قرص چاقی و لاغری و هورمونی غیرمجاز در ور
دشمنان از اشاعه تفکر بسیجی به سایر کشورها هراس دارند
۱۲۰ هزار دست لباس گرم و ۵ هزار پتو در پویش ملی «هبه» جمع آوری شد
رئیس هیئت گلف استان خراسان رضوی انتخاب شد
جبهه مقاومت ناحیه امنی برای کشور ایجاد کرده است
ترویج تفکر شهید فخری زاده برای کشور سازنده است
حضور ۱۰۰ مهمان رسمی و خارجی در اجلاس وزرای خارجه اکو
حضرت زهرا (س) نمونه بارز تبیین مقام الهی و ارتباط با خداوند است
۳۶ قطعه سکه بهار آزادی در هنگ مرزی تایباد کشف شد
کوهنوردان از صعود به ارتفاعات پایتخت اجتناب کنند
امام جمعه قم: بانوان در اسلام از جایگاه والایی برخوردار هستند
علت مسمومیت اهالی و دانش آموزان دهستان ویژنان در دست بررسی است
تفکر بسیجی گرهگشای مشکلات است
بوشهر پایلوت پژوهش اقتصادکرانه و پسکرانه شد
خبرنگاران مهر در اختتامیه جشنواره ۳۵ تئاتر کردستان تجلیل شدند
تولید انرژی برق در نیروگاه نکا از ۶.۷ میلیارد کیلووات گذشت
کاروان ترویج بهره وری ویژه الگوی کشت ملی به آذربایجان غربی رسید
محور اصلی طرح جامع زیارت باید مشهد و حرم امام رضا(ع) باشد
ساخت پروژه پل زیرگذر نواب چالوس ۶۰ درصد پیشرفت کرد