میرنیوز
این روزها دیگر از حیاط خانه مادربزرگ و بستن طناب به درخت خبری نیست، حتی از جنگیدن و رقابت کردن برای اول سوار تاب شدن و بازی کردن.
حالا خیلی وقت است که کودکی گم شده؛ گمشده ای غریب در عصری جدید، در هیاهوی زمان و تکنولوژی، در میان ساختمان های سر به فلک کشیده، در اتاق های مجهز به گرانترین و لوکس ترین وسایل بازی و دنیای محدود کودکی در فضایی که پدر و مادر برای سرگرمی فرزندشان چیزی کم نگذاشته اند. این روزها همه چیز هست، همه چیز به جز دنیای پر شور و نشاط کودکی و بازی های دسته جمعی.
زندگی امروز خانوادهها با پیشرفت تکنولوژی و زیاد شدن مشغله پدر و مادر بسیار متفاوت با گذشته شده و خانواده ها را به سمت داشتن یک فرزند سوق میدهد. این در حالی است که بیشتر والدین بر این باورند که با فراهم کردن امکانات مورد نیاز، فرزند آنها در زندگی کمبودی نخواهد داشت.
به گزارش ایسنا، از علل تک فرزندی می توان به شرایط اقتصادی حاکم بر جامعه، بالا رفتن سن ازدواج، شاغل بودن مادر، ترس از مسئولیت پذیری و کوچک شدن محیط خانه در سالهای اخیر اشاره کرد؛ حال آن که تک فرزندی مشکلات خاصی نیز به همراه دارد که شاید کمتر به آن توجه می شود.
وقتی وسایل آسایشی جایگزین مسائل آرامشی می شود
حسین خاکشور- کارشناس و مشاور اداره کل بهزیستی استان اصفهان در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: با توجه به اینکه سبک زندگیِ امروز تغییر کرده است به جای اینکه دنبال آرامش برای خود و خانوادمان باشیم، برای رسیدن به آن خود را در میان وسایل و ابزارها پنهان کرده ایم.
وی با بیان اینکه اگر قرار باشد سبک زندگی را به اعتدال برگردانیم باید نیازها را در اولویت قرار دهیم، افزود: متاسفانه امروز برای سلامت روان خانواده و فرزند همه مسائل آرامشی را کنار گذاشته ایم و وسایل آسایشی را در نظر گرفته ایم. بر این اساس، با توجه به شرایط بد اقتصادی و مشکلات اجتماعی داشتن بچه دوم را به صلاح نمی دانیم، چرا که داشتن فرزندان بیشتر می تواند نظم و آسایشی که مد نظر خانواده است را به هم بریزد.
این کارشناس اداره کل بهزیستی استان با اعتقاد براینکه داشتن یک فرزند در خانواده می تواند در درجه اول برای خود بچه و بعد از آن برای خانواده مشکلاتی به وجود آورد، افزود: برای مثال اگر خانواده ای که تک فرزند است به هر دلیلی فرزند خود را از دست بدهند تا مدت ها و شاید هیچ وقت امکان جایگزینی برای آن نداشته باشد. این امر یکی از مهمترین معایب تک فرزندی است، چرا که خانواده به معنای داشتن فرزندان و تکامل نسل هاست، کانونی که در آن به ما آرامش، امنیت، عشق و در کل مفهوم درست زندگی را هدیه می دهد.
خاکشور اضافه کرد: اگرچه براساس یک نظریه داشتن فرزند کمتر می تواند در پیشگیری از آسیب های اجتماعی درست باشد، اما این موضوع را نیز باید در نظر گرفت که برای حفظ و توسعه شبکه های ارتباطی، به انسان ها و روابط گسترده آنها نیاز است. این مهم در گرو داشتن ارتباطات قوی تر و گسترده تری است، درحالی که با نظریه تک فرزندی، جامعه به سمت پیر شدن و در نتیجه محدود شدن روابط و شبکه های ارتباطی می رود.
اضطراب و نگرانی فرزند و والدین، از پیامدهای تک فرزندی
این کارشناس اداره کل بهزیستی استان اصفهان با اشاره به اینکه بچه هایی که تک فرزند هستند، در مرکز توجه والدین قرار دارند و هر رفتار آنها توسط والدین پایش می شود، مضطرب و نگران بودن بچه ها را از آثار این توجه زیاد برشمرد و گفت: علاوه بر بچه ها، والدین هم از این قضیه آسیب می بینند، چرا که مدام باید نگران فرزندشان باشند، آن هم نه یک نگرانی معمولی، بلکه یک اضطراب آزار دهنده.
وی با بیان اینکه وقتی بچه های تک فرزند بزرگ می شوند و سر زندگی خودشان می روند، تازه خیلی از مسائل خودنمایی می کند، توضیح داد: با دور شدن و جدا شدن تک فرزندها از خانواده، به پدر و مادر بسیار سخت می گذرد و گاهی حتی خانواده دچار آسیب هایی خواهد شد، چرا که والدین از فرزندان خود انتظار همراهی دارند و آنها را عصای روزهای پیری خود قلمداد می کنند. با این وصف تک فرزندان با توجه به تک بودن و به قولی یک دست بودن، قادر به برآورده کردن این انتظار نخواهند بود.
دبیر ستاد مدیریت بحران بهزیستی استان اصفهان ادامه داد: تک فرزند بودن به دلیل نداشتن تجربه خواهر و برادری، امکان ارتباطات بیشتر همزمان با گسترده شدن خانواده را در بزرگسالی از افراد می گیرد، تصریح کرد: در مواردی و البته نه به طور قطعی، تک فرزندان با پدر و مادر خود همبازی می شوند و عمدتا فرصت بازی با همسالان خود را کمتر پیدا می کنند، به همین دلیل فرصت کمتری برای همدلی کردن و گذاشتن خود به جای دیگران پیدا می کنند.
وی اضافه کرد: گاهی بچه های تک فرزند نسبت به بچه هایی که خواهر و برادر دارند، احساس تنهایی بیشتر و احساس شادکامی کمتری تجربه می کنند.
وی خاطرنشان کرد: یأس و نا امیدی و در بیشتر موارد آسیب های روانی ناشی از احساس تنهایی، از مشکلات مشترک بین خانواده و فرزند در خانواده های تک فرزند است.
ریحانه راهپیما_خبرنگار افتخاری ایسنا
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
۱۰۰ راس دام توسط عشایر روستاهای نهبندان به جبهه مقاومت اهدا شد
محکومیت بیش از ۴ میلیارد ریالی قاچاقچی لوازم آرایشی در رشت
۹۵ هزار تن چغندرقند در چهارمحال و بختیاری برداشت میشود
برگزاری سومین جشنواره ملی «هنرهای تجسمی ایثار» در گلستان
پیکر مطهر ۱۴ شهید گمنام وارد مشهدالرضا(ع) شد
ثبت ۶۳.۲ میلیمتر بارش در شهرستان ایوان
هشدار زرد هواشناسی در استان سمنان
سند مالکیت چهلستون و تالار تیموری اصفهان صادر شد
۲۵۰۰ تن کیوی از نوشهر صادر شد
لزوم تخصیص ردیف بودجه مشخص برای احیای دریاچه ارومیه
مانور زلزله در ۵۶۰۰ مدرسه اصفهان برگزار میشود
نهم آذرماه جاده کرج- چالوس بازگشایی میشود
دارالقرآن الکریم هرمزگان رتبه برتر کشوری را کسب کرد
بسیج در مسائل انقلاب بن بست نداشته است
نجات فرد گرفتار شده در دیواره ارتفاعات سرپلذهاب توسط هلال احمر
تشییع و خاکسپاری ۸ شهید گمنام دفاع مقدس در اهواز
سقوط خودرو در محور ملکشاهی یک کشته و ۲ مصدوم برجا گذاشت
صدور ۱۲۴ اخطار زیست محیطی به واحدهای تولیدی کاشان
تصادفات فوتی در راههای استان بوشهر ۱۵ درصد کاهش یافت
بسیج همواره حمایتگر و کمک کننده دولت ها بوده است
آماده باش مدیریت بحران اصفهان/باران و طوفان در راه است
۹۵۰ گروه جهادی در هفته بسیج به مناطق محروم خدمت رسانی کردند
۳ کارگر جوان حین لایروبی در مشهد جان باختند
بسیج تبدیل به حرکتی جهانی شده است
ورزشکاران ناشنوا در استان تهران صاحب سالن تخصصی می شوند
فعالیت سامانه بارشی در کرمانشاه شدت می گیرد
فعالیت معدن گنجه رودبار تا اطلاع ثانوی متوقف شد
کشف یک میلیون قرص چاقی و لاغری و هورمونی غیرمجاز در ورامین
ورود دستگاه قضائی به آلودگی مزارع پرورش میگوی هرمزگان
دستگاه قضایی به حادثه فوت کارگر کارخانه قند مغان ورود کرد