میرنیوز
به تازگی پیشنهادی از سوی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی برای ساماندهی خانههای مسافر در کشور ارائه شده که این پیشنهاد با انتقاد و گلایه فعالان گردشگری یزد به خصوص هتلداران همراه بوده است.
بنا به پیشنهاد مطرح شده؛ وزارت گردشگری باید دستورالعملی را برای صدور مجوز فعالیت شرکتهای خدمات اقامتی تدوین کند که متفاوت از مجوز بند "ب" باشد، همچنین وزارت گردشگری از ورود به هرگونه ایجاد فرایندهای دست و پاگیر برای فعالیتهای خانهمسافر منع شده و صرفاً به سیاستگذاری و ابلاغ اصول کلی، شرایط میزبانی و نظارت بر شرکتهای اقامتی باید اقدام کند. از طرفی بنا به این پیشنهاد، شرکتهای خدمات اقامتی باید تمام اطلاعات مربوط به مسافر و خانهمسافر را در اختیار اداره اماکن قرار دهند و خانههای ثبت شده در شرکتهای خدمات اقامتی نیز برای پنج سال از پرداخت عوارض شهری و مالیات از کسب و کارهای نوپا معاف میشوند.
«سیدامیرناصر طباطبایی» رییس جامعه هلتداران یزد و خزانهدار جامعه هتلداران کشور در گفتوگو با خبرنگار ایسنا ضمن انتقاد به پیشنهاد جدید مرکز پژوهشهای مجلس در رابطه با فعالیت خانههای مسافر، اظهار میکند: طرح خانههای مسافر فقط ضربه به بدنه گردشگری و هتلداری است که به دنبال شیوع کرونا و بحرانهای اخیر به شدت ضربه خورده است و قطعاً طرح مذکور نیز مزید این مشکلات خواهد شد.
وی اضافه میکند: متاسفانه نه تنها از گردشگری و هلتداری حمایتی صورت نمیگیرد بلکه نداشتن دانش فنی و تخصصی در این بخش بیشتر منجر به ضربه زدن به صنعت گردشگری شده است.
هتلهای خلوت و خانههای مسافر شلوغ
این مسئول از پیشنهاد طرح ارائه شده در مورد توسعه فعالیت خانههای مسافر و استیجاری به علت تاثیر خانههای مسافر در شیوع کرونا گلایه میکند و میگوید: خانههای مسافر نه تنها در رعایت پروتکل های بهداشتی به وضوح کوتاهی میکنند بلکه در دوران تعطیلی هتلها و اقامتگاههای مجاز بدون هیچ نگرانی فعالیت داشتند.
طباطبایی با بیان این که هتلها به دلیل ارائه مشخصات کامل مورد نظارت هستند، میگوید: متاسفانه نظارت بر خانه های مسافر به علت فعالیت غیرقانونی ممکن نیست و این پیشنهاد زمینه سواستفاده را فراهم کرده و ضربه بزرگی به هتلداری کشور وارد میشود به طوری که هتلساز و سرمایه گذار تمایل و علاقه خود به سرمایه گذاری در این بخش را از دست میدهند.
پیشنهاد طرح خانههای مسافر زمینهی سواستفاده را فراهم کرده و ضربه بزرگی به هتلداری کشور وارد میشود
وی با بیان این که آمار ورودی خانههای مسافر نیز ثبت نمیشود، میگوید: در حالی که هتلها خالی هستند، خانههای مسافر پر از مهمانانی هستند که نه آماری از آنها ثبت میشود و نه نسبت به رعایت شیوع کرونا تعهدی دارند و در عین حال در اشاعه کرونا هم نقش جدی دارند.
رییس جامعه هتلداران یزد از افزایش توریسم درمانی و فعالیت خانه های مسافر انتقاد میکند و میگوید: این پیشنهاد مرکز پژوهشهای مجلس ضربه سنگینی را به صنعت هتلداری وارد کرده و این صنعت را تخریب میکند.
وی با بیان این که کسب و کار نوین کسب و کار توسعه بخش است، یادآور میشود: نه این کسب و کارها نوین هستند و نه توسعه بخش و جز از زیان به صنعت گردشگری هیچ مزایایی در پی نخواهند داشت.
تکدی گری و ناامنی دستاوردهای خانههای مسافر
اما یزدیها نیز دل خوشی از فعالیت خانه های مسافر ندارند، این مسئله را از گفتوگو با چند نفر از ساکنان محلاتی با تجمع مراکز درمانی و خانههای مسافر دریافتیم، مردمانی که از مدیریت نشدن زبالهها و حضور و رفت و آمد اتباع بیگانه و مهاجران غیربومی گلایهمند هستند. محلاتی که روز به روز خالیتر از سکنه شده و به بازاری داغ برای صاحبان خانههای مسافر و استیجاری تبدیل شده است، محلاتی که بعضاً هویت خود را از دست دادهاند.
یکی از شهروندان ساکن در بلوار طالقانی به خبرنگار ایسنا میگوید: هر چهار طرف خانهی من یک نفر خریده و همگی را به مسافران به خصوص مراجعان جنوبی و شرق کشور اجاره میدهد و هر روز نیز به تعداد خانههایش افزوده میشود.
یکی از دیگر شهروندان هم از تکدیگری و افزایش آمار سرقت در این محلات گلایه و عنوان میکند: روزگاری کوچه قدیمی حنا محله اعیاننشینان و افراد اسم و رسمدار بوده اما حالا تبدیل به محلهای با ساکنان غیربومی و مملو از خانههای مسافر شده است.
وی ادامه میدهد: همسایهها هم یاد گرفتهاند که یکی از اتاقهایشان را اجاره دهند تا درآمدی در این وانفسای اقتصادی کسب کنند، حتی برخی از پزشکان نیز خانههای حوالی مطبشان را خریداری کردهاند و خودشان به بیماران اجاره میدهند.
این طور که به نظر میرسد خانههای مسافر در یزد نه تنها مزایایی برای این شهر گردشگرپذیر نداشته بلکه علاوه بر جامعه گردشگری، گلایه عمومی را نیز به همراه داشته است. البته برخی از مسئولان شهر نیز از فعالیت این مراکز گلهمند هستند به طوری که یکی از مسئولان شهرداری یزد به تاثیر این واحدها در افزایش زبالههای شکری و مشکل تکدیکری اشاره کرده بود و به نظر میرسد که پیشنهاد ارائه شده تنها بر بار مشکلات شهرهای گردشگرپذیر و مهاجرپذیری مانند یزد خواهد افزود.
اصلاح خوب است اما نه در این شرایط
«سید مصطفی فاطمی» مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یزد نیز در رابطه با پیشنهاد ارائه شده معتقد است که این پیشنهاد در مورد مدیریت خانههای استیجاری و مسافر نباید باعث حذف دیگر مصادیق اقامت شود.
وی در این باره به خبرنگار ایسنا میگوید: به نظر من پیشنهاد اصلاح در قانون پیشنهاد خوبی است اما در این شرایط که مجموعههای اقامتی همچون هتل ها ، بومگردی ها و مهمانپذیر ها در حال ورشکستگی هستند به شدت باید مراقب بود تا به آنها آسیبی وارد نشود.
وی با بیان این که سرمایه گذاری در بخش هتلداری تحت تاثیر عملکرد خانههای مسافر و استیجاری قرار خواهند گرفت، میگوید: متاسفانه در شرایطی هستیم که توصیه ما به سرمایه گذاری در هتلهای جدید هم دست به عصا راه رفتن است و برنامه ریزی در این بخش نباید به گونهای باشد که به واحدهای اقامتی مجاز به خصوص هتلها لطمهای وارد شود.
فاطمی از توقف قطعی سرمایه گذاری در هتلها و مجموعههای اقامتی به دنبال فعالیت جدی خانههای مسافر خبر میدهد و میگوید: این واحدهای غیرمجاز درحالی فعالیت آسودهای دارند که نسبت به پرداخت مالیات و حق بیمه و حقوق کارگر هیچ تعهدی ندارند اما واحدهای اقامتی مجازو هتلها متعهدانه حتی در شرایط کرونا و این بحران نیز ناگزیر هستند.
وی از پررنگ تر شدن فعالیت مافیایی این خانههای استیجاری خبر میدهد و تاکید میکند: برخی از بنگاهها، رانندگان تاکسی و حتی فعالان بخش بهداشت و درمان در زمینه فعالیت مافیای در بخش واحدهای اقامتی غیرمجاز و خانههای استیجاری مشغول هستند و باید روند فعالیت این گروه منطقی تر شود.
برخی بنگاهها، رانندگان تاکسی و حتی فعالان بخش بهداشت و درمان در زمینه فعالیت مافیای در بخش واحدهای اقامتی غیرمجاز و خانه های استیجاری مشغول هستند.فاطمی از آسیب این مافیای شکل گرفته به صنعت گردشگری یاد میکند و میگوید: نه تنها گردشگری بلکه جامعه محلی نیز تحت تاثیر آسیب فعالیت این خانهها قرار گرفته که همواره شاهد گلایه مردم به خصوص محلاتی که مورد تجمع این خانهها قراردارند، هستیم.
وی در رابطه با تاریخچه فعالیت واحدهایی با عنوان خانههای مسافر نیز اظهار میکند: «خانه مسافر» عنوانی است که وزارت میراث فرهنگی بر خانههایی که به صورت اجاره به گردشگران داده میشود و مجوزهای لازم را در این باره اخذ کردهاند، داده شد که البته مورد نظارت و بازرسی نیز قرار میگیرند.
وی ادامه میدهد: متاسفانه انچه امروزه به عنوان خانههای استیجاری تلقی میشود، خانه مسافر با تعریف فوق نیست در حالی که هدف وزارت میراث فرهنگی با این تعریف ساماندهی این واحدها بود.
فاطمی با بیان این که طرح خانه های مسافر با هدف ساماندهی فعالیت این واحدهای زیاد از سوی سازمان وقت میراث فرهنگی ارائه شد، میگوید: با این طرح مقرر شد تا خانه های مسافر در قالب مجموعهای دارای وبسایت معرفی و با نظارت بر عملکرد آنها فعالیت کنند که در این طرح ابتدا این خانه ها به شرکتی خصوصی و سپس شرکت مادر تخصصی واگذار شد که پیشنهاد فعلی مرکز پژهشهای مجلس این مسئولیت را از شرکت مادر تخصصی به تشکلهای صنفی استانی وجامعه هتلداران واگذار میکند.
وی به بد سابقه بودن خانه های غیرمجاز در یزد اشاره میکند و میگوید: در استان یزد هم قبلا فعالیتهایی با هدف ساماندهی و ارائه مجوز به این واحدها انجام شد اما خیلی از این واحدها با وجود قطع تلفن و برخورد و شناسایی و همچنین برخورد با وبسایت های غیرمجاز حتی برای دریافت مجوز نیز مراجعه نکردند.
نیازی به افزایش خانههای مسافر نداریم
مدیر کل میراث فرهنگی یزد با بیان این که یکسری از این واحدها با تنها قطع یک باره تلفن تعداد زیادی شناسایی شد، میگوید: تعداد این واحدها در یزد بسیار زیاد بود که با وجود این که کرونا منجر به تضرر چشمگیری به واحدهای اقامتی به خصوص جامعه هتلداران شده است اما این واحدها همچنان فعالیت دارند و شرکت مادر تخصصی در استان یزد برنامه هایی را برای ساماندهی مجدد این واحدها داشت که با شیوع کرونا مجوزهای قبلی و اقدامات در دست انجام متوقف شد.
وی خاطرنشان میکند: البته مدیریت این خانهها روند بدی نیست چرا که در نهایت تشکلهای صنفی که منافع آنها به واسطه فعالیت این واحدها به خطر افتاده مدیریت را به دست خواهد گرفت اما به اعتقاد جامعه هتلدارن، یزد به واسطه تعداد قابل توجهی از هتلها و واحدهای مجاز اقامتی و مهمانپذیرها نیازی به افزابش فعالیت خانه های مسافر ندارد.
آنطور که به نظر میرسد وزارت میراث فرهنگی باید مشکلات استانهایی مانند یزد که سفردرمانی و زیرساخت های گردشگری سلامت در آنها مهیاست را مشخصا در نظر گرفته و تدابیر لازم را برای جلوگیری از هر نوع اقدامی که منجر به ضرر و زیان بیش از حد به ذی نفعان صنعت گردشگری و هتلداری میشود، به کار گیرد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
بسیجیان دو ویژگی تولی و تبری را در خود تقویت کنند
شناسایی ۱۷۵ ملک دولتی مازاد برای مولدسازی در مازندران
حضور بسیجیان در لبنان و سوریه برای دفاع از اسلام و انقلاب است
کشور به ۶ حلقه تولید داروی استامینوفن دست یافته است
لزوم پرهیز از سبک زندگی کاریکاتوری/ مفاخر فرهنگی تجلیل شوند
کوهنورد اردبیلی در علم کوه جان باخت؛ گم شدن نوجوان سیرجانی
دومین ایستگاه هواشناسی کوهستان کشور در اردبیل افتتاح شد
۶ شهید گمنام از دوران دفاع مقدس میهمان کرمانشاه هستند
کوهنورد اردبیلی در علم کوه جان باخت؛ گمشدن نوجوان سیرجانی
مدیریت مصرف انرژی در کشور فرهنگ سازی شود
تحقق عدالت نسبی مطالبه شاهرودیها از آموزش و پرورش استان سمنان
رئیس سازمان بسیج: انقلاب اسلامی هندسه قدرت را در جهان تغییر داد
ستار هاشمی: ضرر فیلترینگ برای ارتباطات کشور بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان است
ضرر فیلترینگ برای ارتباطات کشور بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان است
افزایش۱۲میلیونی جوجه ریزی در استان تهران؛بازار مرغ به ثبات می رسد
بیش از ۲۵ هزار لیتر سوخت قاچاق در هنگ مرزی تایباد کشف شد
متهمین نزاع دسته جمعی «مهدیه» اسلامشهر دستگیر شدند
وزیر کشور و معاون اول رئیس جمهور جویای احوال استاندار مرکزی شدند
سازمان ملل در برابر قتل عام مردم غزه بی خاصیتی خود را نشان داد
ضرورت مهارت آموزی مددجویان تحت پوشش سازمان بهزیستی
تداوم تخصیص ارز ترجیحی برای وارد کنندگان تجهیزات پزشکی
بی عملی کشورهای عربی سبب سلطه اسرائیل بر منطقه می شود
مردم کرمان میزبان ۱۰ شهید گمنام در ایام فاطمیه
گیلان میزبان ۶ شهید گمنام میشود
کشف ۱۵ تن برنج تاریخ گذشته در اهواز
نظام شورایی عامل تحقق مردم سالاری دینی در کشور است
شناسایی و برخورد با عوامل مراکز غیرمجاز سقط جنین در استان تهران
اولین جلسه دادگاه «رضایت خودرو طراوت نوین» چگونه گذشت؟
رفع فیلترینگ در دستور کار است
۴ لنج حامل کالای قاچاق در استان بوشهر توقیف شد