میرنیوز
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، افزایش چند برابری قیمت بیشتر اقلام مصرفی در استان کرمانشاه به دغدغهای جدی برای خانوادههای استان تبدیل شده به طوری که مجبور به حذف بسیاری از مواد غذایی مورد نیاز خود شده یا به عبارتی سفره آنها کوچکتر از گذشته شده است.
افزایش قیمت اقلام مختلف اعم از مواد غذایی و بهداشتی در حالی است که بیشتر خانوادهها به دلیل شیوع بیماری کرونا و تعطیلی مقطعی کسب و کار دچار مشکلات اقتصادی شدهاند و این افزایش قیمت وضعیت را برای مردم دشوارتر کرده است.
این درحالی است که همیشه در شرایط بحرانی عدهای با سوءاستفاده از موقعیت به منافع شخصی خود اندیشیده و بیتوجه به قوانین عمل میکنند. بنابراین از مسئولان انتظار میرود کنترل و نظارتی بیش از پیش بر بازار داشته باشند، اما وضعیت کنونی حکایت از این دارد که یا خبری از نظارت نیست یا اینکه نظارتها کاربرد لازم را ندارد.
جوادیان از شهروندان کرمانشاهی با اشاره به اینکه تعطیلی کسب و کار در زمان شیوع کرونا برای همه مشکلاتی را ایجاد کرده است؛ گفت: اکنون که مغازهها فعالیت خود را آغاز کردهاند قیمتها به صورت غیرقابل باوری افزایش یافته درحالی که اغلب مردم بخصوص اقشار کارگر منبع درآمدشان را یا از دست دادهاند یا اینکه به حداقل رسیده است.
وی عنوان کرد: گوشت مرغ تنها یک مصداق از افزایش قیمت است که به صورت یکباره افزایش شدیدی داشته و خانوادهها مجبور هستند همچون اقلام دیگر آن را از سبد خانوار حذف کنند، درحالی که قبلا مسئولان میگفتند اگر قیمت گوشت قرمز افزایش یافته گوشت مرغ جایگزین مناسبی است چون قیمت متعادلتری نسبت به گوشت قرمز دارد، حالا باید از مسئولان پرسید جایگزین مرغ چیست؟ خانوادهها چطور باید پروئین مورد نیاز بدنشان آنهم در شرایطی که سیستم ایمنی بدن باید کارکرد مناسبی داشته باشد را تامین کنند؟
عباسی از زنان سرپرست خانوار کرمانشاهی نیز با اشاره به افزایش قیمتها گفت: در گذشته چون توان خرید گوشت قرمز را نداشتیم از گوشت مرغ استفاده میکردیم، اما اکنون دیگر توان خرید مرغ به قیمت هر کیلو 18 هزار تومان را نیز هم نداریم و نکته اینجاست که تخم مرغ هم گران شده که یک پله پایینتر بیاییم و در عین حال قیمت حبوبات نیز افزایش یافته و دیگر مواد غذایی برای جایگزین این خوراکی وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه با وجود نیاز شدید به اقلام بهداشتی در زمان شیوع کرونا این اقلام به شدت گران شدهاند، تاکید کرد: مسئولان بهداشتی دائم از طریق رسانهها تاکید میکنند در ایام کرونا اهمیت توجه به بهداشت فردی بسیار بالاتر است و باید دستها را بیشتر از قبل بشوییم، اما آیا کسی از آنها میپرسد که افزایش بیش از 50 درصدی قیمت اقلام بهداشتی واقعا امکانی برای اقشار ضعیف گذاشته که بتوانند بهداشت فردی را رعایت کنند، به عنوان مثال قیمت یک قالب صابون طی سه ماه گذشته یکباره 35 درصد افزایش یافته است.
سهیلی نیز از دیگر شهروندان کرمانشاهی گفت: مسئولان هیچ توجهی به وضعیت بازار ندارند و اگر نظارتی وجود داشت وضعیت اکنون به این صورت نبود، چرا باید قیمت اقلام اینگونه بدون حساب و کتاب افزایش یابد، آیا واقعا نمیتوانند هنگام تولید قیمتها را نظارت کنند، هیچ مسئولی از خود میپرسد که چطور قیمت یک کالا تعیین میشود که مثلا یک فروشگاه زنجیرهای یکباره 50 درصد تخفیف برای آن درنظر میگیرد؟ واقعا این قیمتگذاری منطقی بوده که نصف آن را میتوان تخفیف درنظر گرفت؟
وی با بیان اینکه زندگی در چنین شرایطی زندگی یک مستأجر بسیار سخت میگذرد افزود: باید قوانین سختگیرانهتری در مقابل متخلفان وضع شود، مگر سایر کشورها با مشکلات مشابه روبرو نیستند بینیم آنها چطور مدیریت کردهاند و اجازه سوء استفاده نمیدهند ما هم همانکار را انجام دهیم.
کمبود بازرس مهمترین مشکل نهادهای نظارتی
رضا سلیمساسانی، رئیس اتاق اصناف استان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، اظهار داشت: کمبود نیرو مشکلاتی را در زمینه نظارت بر اصناف و بازاریان ایجاد کرده و امکان بررسی و بازرسی بازار شاید آنطور که شایسته بوده مهیا نیست.
وی با اشاره به اینکه نظارت بر بازار توسط تعزیرات، اصناف و سازمان صمت انجام میشود عنوان کرد: پراکندگی مغازهها بسیار است و بازرسان نمیتوانند روزانه بر تمام مغازهها نظارت داشته باشند.
سلیمساسانی با بیان اینکه با وجود کمبود نیرو بر بسیاری از اصناف متخلف غلبه شده است گفت: چند نفر از همکاران مبتلا به کرونا شدهاند و این موضوع ما را در مضیغه قرار داده است اما تلاش میشود از بسیج اصناف برای بازرسی بر بازار کمک بگیریم.
تشکیل1600 پرونده تخلف واحدهای صنفی در استان کرمانشاه
مسعود بیگلری معاون بازرسی و حمایت از حقوق مصرفکنندگان سازمان صمت استان کرمانشاه نیز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، اظهار داشت: در راستای وظایف نظارتی از ابتدای سال تاکنون 31 هزار مورد بازرسی از واحدهای صنفی و اقتصادی انجام شده است.
وی عنوان کرد: به دنبال این بازرسیها 1600 پرونده در قالب 2000 تخلف شناسایی و جهت سیر مراحل قانونی به تعزیرات حکومتی ارجاع داده شده است.
معاون سازمان صمت استان کرمانشاه گفت: از شهروندان درخواست میشود با مراجعه به سامانه 24.ir قیمت کالاها را مشاهده کنند و در صورت مساعدت تخلف شکایت و گزارش خود را اعلام کنند و نتیجه شکایت اعلام میشود.
انتهای پیام/832/ی
منبع : خبرگزاری تسنیم
کاروان اهالی بهشت امشب توسط مردم اصفهان بدرقه میشوند
سد لاستیکی ماسال ۲۲ بهمن امسال افتتاح میشود
بانوی البرزی منزل مسکونی خود را وقف امور خیریه کرد
رشد بیسابقه تجارت در بازارچههای مرزی سیستان و بلوچستان
توانمندسازی بانوان مداح در استان اردبیل ضروری است
استاندار آذربایجان شرقی: دریاچه ارومیه باید ردیف بودجه مشخص داشته باشد
فرزندان فاطمه(س) آمدند
۱۰۰ راس دام توسط عشایر روستاهای نهبندان به جبهه مقاومت اهدا شد
محکومیت بیش از ۴ میلیارد ریالی قاچاقچی لوازم آرایشی در رشت
۹۵ هزار تن چغندرقند در چهارمحال و بختیاری برداشت میشود
برگزاری سومین جشنواره ملی «هنرهای تجسمی ایثار» در گلستان
پیکر مطهر ۱۴ شهید گمنام وارد مشهدالرضا(ع) شد
ثبت ۶۳.۲ میلیمتر بارش در شهرستان ایوان
هشدار زرد هواشناسی در استان سمنان
سند مالکیت چهلستون و تالار تیموری اصفهان صادر شد
۲۵۰۰ تن کیوی از نوشهر صادر شد
لزوم تخصیص ردیف بودجه مشخص برای احیای دریاچه ارومیه
مانور زلزله در ۵۶۰۰ مدرسه اصفهان برگزار میشود
نهم آذرماه جاده کرج- چالوس بازگشایی میشود
دارالقرآن الکریم هرمزگان رتبه برتر کشوری را کسب کرد
بسیج در مسائل انقلاب بن بست نداشته است
نجات فرد گرفتار شده در دیواره ارتفاعات سرپلذهاب توسط هلال احمر
تشییع و خاکسپاری ۸ شهید گمنام دفاع مقدس در اهواز
سقوط خودرو در محور ملکشاهی یک کشته و ۲ مصدوم برجا گذاشت
صدور ۱۲۴ اخطار زیست محیطی به واحدهای تولیدی کاشان
تصادفات فوتی در راههای استان بوشهر ۱۵ درصد کاهش یافت
بسیج همواره حمایتگر و کمک کننده دولت ها بوده است
آماده باش مدیریت بحران اصفهان/باران و طوفان در راه است
۹۵۰ گروه جهادی در هفته بسیج به مناطق محروم خدمت رسانی کردند
۳ کارگر جوان حین لایروبی در مشهد جان باختند