میرنیوز
تکتم اکبری در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به مشکل کندنویسی در برخی از دانش آموزان به ویژه در مقطع ابتدایی اظهار داشت: اگر کندنویسی در طولانی مدت ادامه پیدا کند میتواند مشکلاتی از قبیل ضعف درسی، کاهش علاقه و انگیزه برای یادگیری و نیز کاهش اعتماد به نفس به همراه داشته باشد.
وی دلایل کندنویسی در دانش آموزان را برشمرد و گفت: گاهی ترس و اضطراب ممکن است زمینه ساز بروز کندنویسی باشد. فشار بیش از حد قلم بر روی کاغذ که منجر به کند نوشتن کودک شده و نیز تعریق دست از جمله علائمی است که میتواند حاکی از وجود اضطراب کودکان باشد.
این کارشناس ارشد روانشناسی با اشاره به اینکه اختلال وسواس در کودکان نیز میتواند کند نویسی را به همراه داشته باشد، ابراز داشت: گاهی در کودکانی که دچار افسردگی میشوند نیز کند نویسی میتواند از علائم افسردگی آنها باشد؛ در صورت مشاهده علائم اضطراب و افسردگی نیاز است حتماً از طریق مراجعه حضوری و دریافت مشاوره اقدام شود.
اصرار به خط نستعلیق کند نویسی را افزایش میدهد
این کارشناس ارشد روانشناسی بیان داشت: توقعات بیش از حد توان کودک که از طرف والدین و یا معلمان بر او تحمیل میشود، حساسیت بیش از حد جهت درست نویسی و اجبار کودک برای پاک کردن و اصلاح نوشتهها، اصرار و تاکید بر نوشتن با خط تحریری نستعلیق در کودکانی که آمادگی لازم برای نوشتن با این نوع خط را ندارند ممکن است کند نویسی در کودکان را منجر شود و بنابراین کاهش توقع والدین و معلمان در این موارد ضروری است.
مشقهای تکراری و طولانی؛ تشدید کننده کندنویسی در کودکان
وی عامل دیگری در کندنویسی کودکان را اجبار کودکان به انجام تکالیف و مشقهای تکراری دانست و افزود: افزایش تکالیف خلاقانه و کاهش مشقهای طولانی و تکراری میتواند باعث افزایش علاقه و در نتیجه کمک به اصلاح کند نویسی شود.
اکبری با اشاره به عوامل موثر دیگر در کندنویسی کودکان تصریح کرد: ضعف عضلات انگشتان دست، عدم هماهنگی چشم و دست، بد گرفتن مداد در دست، کوتاه بودن ارتفاع مداد، ارتفاع نامناسب میز و یا صندلی کودک، عدم نشستن صحیح کودک پشت میز، عدم تمرین کافی برای فعالیتهای ظریف قبل از ورود به دبستان در کندنویسی کودکان نقش دارند.
وی راهکارهای اصلاح و کاهش مشکل کندنویسی در کودکان را اعلام کرد و گفت: ورزش دادن به انگشتان دست، حرکت انگشتان دست بر روی پلکان به سمت بالا و پایین، باز و بسته کردن انگشتان دست قبل از انجام تکالیف در رفع کندنویسی موثر است.
تاثیر ورزش دست بر اصلاح کندنویسی
این کارشناس ارشد روانشناسی خمیربازی و نیز بازی با گل رس و چنگ زدن و ورز دادن خمیر و گل، جستجوی اشیای ریز مثل تیله و هسته خرما در داخل کیسه نمک یا ماسه با دستی که کودک مداد را در دست میگیرد را از راهکارهایی اصلاح کندنویسی دانست و افزود: جدا کردن حبوبات از یکدیگر، ریش ریش کردن تارهای فرش یا نخهای کاموا، جمع کردن اشیای ریز مانند دانههای تسبیح از روی زمین، باز و بسته کردن درب بطری و پیچ و مهره و دکمههای لباس، پیچاندن نخ به دور قرقره، شمارش اسکناس با دو انگشتی که کودک مداد را به دست میگیرد از جمله تمرینهایی است که میتواند برای تقویت عضلات انگشتان دست موثر باشد.
وی بیان داشت: هوانویسی نیز برای درمان کند نویسی مفید است چرا که وقتی دانش آموز در هوا با قلم بنویسد این حرکت به هماهنگی بیشتر ذهن و چشم کمک میکند.
نحوه نشستن کودک هم در کندنویسی نقش دارد
اکبری به موضوع مهم دیگر در کاهش کندنویسی در کودکان اشارهای کرد و گفت: توجه به مکان نشستن دانش آموز و مناسب بودن ارتفاع میز و صندلی کودک و انتخاب اندازه مناسب مداد و همچنین جنس کاغذ نیز مهم است چرا که کاغذهای کاهی و روغنی برای این کودکان مناسب نیست.
وی اضافه کرد: در کودکانی که نحوه قلم به دست گرفتن آنها مشکل دارد و نیز فشار بالایی بر کاغذ وارد میکنند نیاز است اصلاح این موارد حتماً مد نظر قرار گیرد.
نقش پاداش در اصلاح کندنویسی
این کارشناس ارشد روانشناسی مدیریت زمان را در اصلاح مشکل کندنویسی کودکان موثر دانست و افزود: والدین میتوانند زمان معینی را برای اتمام تکالیف کودکان در نظر بگیرند و اگر کودک توانست در این مدت زمان تعیین شده تکلیف را به اتمام برساند از روش پاداش دهی مناسب استفاده کنند. البته برای این روش باید توجه داشت توانایی کودک مدنظر قرار بگیرد و تکالیف خیلی طولانی به چند بخش تقسیم شده و برای هر بخش زمان مناسبی در نظر گرفته شود.
وی توصیه کرد: والدین و معلمان عزیز با صبر و حوصله کافی به دور از سرزنش و روشهای تنبیهی و درک علت اصلی کندنویسی دانش آموز (در صورت نیاز استفاده از راهنمایی مشاوران این حوزه) میتوانند به موقع از راهکار مناسب و متناسب با مشکل کودک بهره گیرند تا این مشکل رفع شده و یا کاهش پیدا کند.
منبع : خبرگزاری مهر
پیکر مطهر ۵ شهید گمنام وارد بوشهر شد
تولیدکنندگان افسران خط مقدم کارزار اقتصادی هستند
هشدار آبگرفتگی و وقوع سیلاب در مازندران
ریزشبرداری در ۱۴۲ مقطع از محورهای ایلام انجام شد
تاکید رئیس جمهور بر پیگیری مباحث مرتبط با حادثه معدنجوی طبس
اشتغال اتباع خارجی در استان سمنان فقط با «پروانه کار معتبر»
نسل جوان با خود آگاهی مسیر انقلاب ادامه دهند
سالن فرهنگی ورزشی شهدای روستای منزل آباد به بهرهبرداری رسید
برای داشتن حرف در دنیا باید بازدارندگی دفاعی و موشکی داشته باشیم
مراجعه ۲۲ نفر به مراکز درمانی اردبیل به دلیل سگ گزیدگی/۷نفر متحمل آسیب جدی شدند
دمای هوای کرمانشاه به شکلی محسوس کاهش مییابد
نوای جاودانهی استاد احمد مراتب در آرامگاه تخت فولاد، به یادگار ماند
نوای جاودانهی استاد حسن مراتب در آرامگاه تخت فولاد، به یادگار ماند
فیروزآباد فارس لرزید
مدیرکل تبلیغات اسلامی مازندران مطرح کرد؛ ضرورت شناخت و نقش آفرینی در جبهه فرهنگی
پیگیری مشکلات پتروشیمی آبادان از طریق وزیر کار
همه وجود سپاه وقف خدمت به مردم است
امید بخشی به مردم با شعار محقق نمی شود؛ به وعده ها عمل کنیم
«شیراز» میزبان بیست و ششمین جشنواره ملی قصهگویی
۶۷۱ کلاس درس جدید به ظرفیت آموزشی مشهد اضافه شد
زادگاه حاج قاسم میزبان اختتامیه دهمین جشنواره روستا و عشایر دوستدار کتاب
ضرورت استفاده از نیروهای بومی در استان سمنان
مراجعه بیش از ۱۰۰۰ نفر با علائم تنفسی به بیمارستانهای خوزستان
نیروی دریایی ارتش آماده عملیاتهای برونمرزی است
رژیم صهیونیستی از مقابله با جوانان مقاومت عاجز است
سردار غیاثی از آحاد مردم برای مشارکت در برنامههای هفته بسیج قدردانی کرد
احمد مراتب؛ میراثدار موسیقی مذهبی و مکتب تاج اصفهانی
سردار غیاثی از آحاد مردم برای مشارکت در برنامههای های هفته بسیج قدردانی کرد
افتتاح مدرسه خیرساز در قم با حضور وزیر آموزش و پرورش + تصاویر
آیت الله اعرافی: حضرت فاطمه (س) پیشگام تغییر معادلات تمدنی بود