میرنیوز
دکتر «ساسان کرمشاهی»، دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان، در خصوص ساختار و نحوه عملکرد شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر اظهار کرد: ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور به ریاست رئیس جمهور و در استانها به ریاست استاندار تحت عنوان شورا هماهنگی مبارزه با مواد مخدر به موجب قانون فعال است.
وی با بیان اینکه خاطر اهمیت موضوع و اولویت آن ریاست آن با استاندار است، یک دبیرخانه هم در قانون دیده شده به نام دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در استانها که متشکل از ۵ کمیته توسعه مشارکتهاو سازمانهای مردم نهاد به ریاست معاون سیاسی امنیتی استانداری، کمیته مقابله با عرضه مبارزه با مواد مخدر به ریاست فرماندهی انتظامی، کمیته حقوقی قضایی به ریاست رئیس کل دادگستری استان، کمیته درمان به ریاست رئیس دانشگاه علوم پزشکی، کمیته فرهنگی پیشگیری به ریاست مدیرکل بهزیستی استان است .
وی ادامه داد: شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان دارای ۲۶ عضو از مسئولان نهادهای امنیتی انتظامی، قضایی، فرهنگی و اجتماعی است که ماهانه جلسات آن به ریاست استاندار ایلام تشکیل می شود، در نشست های شورای هماهنگی؛ غیر از اعضای اصلی؛ به فراخور موضوع از مسئولین دستگاههای اجرایی دعوت میشود .
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان ایلام افزود: در شهرستانها هم این شورا به ریاست فرماندار و همین اعضای به شکل متناظر تشکیل میشود و ۲۴ عضو دارد. در سال قبل، در مجموع در همه شهرستانهای استان ۸۶ جلسه شورای هماهنگی زیر نظر شورای استانی تشکیل شده؛ و بنده بعنوان دبیر شورای هماهنگی استان؛ با وجود مشغله زیاد، در ۵۶ جلسه شرکت کردم. سال قبل، در مرکز استان، دوازده جلسه داشتیم با ۵۱ مصوبه که همه مصوبات خوشبختانه اجرایی شده؛ حوزه مبارزه با مواد مخدر، یک حوزه صرفاً دولتی محسوب نمیشود.
نرخ شیوع اعتیاد در استان ایلام ۱.۹ است
کرمشاهی با بیان اینکه هماکنون آسیب اول کشور ما و ۱۷۰ کشور و دنیا اعتیاد به موادمخدر است گفت: نرخ شیوع اعتیاد در کشور هم اکنون ۵.۴درصد و در استان ما نرخ شیوع پائین تر از میانگین کشوری و ۱.۹درصد است، بنابراین استان ما جزء استانهای پاک کشور محسوب میشود و در رتبه ۲۷ کشور هستیم. این در حالی است برخی استان های همجوار ما دارای نرخ شیوع بالاتر از نرخ کشوری هستند و مشکلات بیشتری متحمل میشوند.
وی اضافه کرد: معتقدیم آسیب اجتماعی کار اجتماعی نیاز دارد و مبارزه با موادمخدر اجتماعی بشود و مردم و سمنها مشارکت فعال داشته باشند، باید کار فرهنگی و پیشگیری را در اولویت قرار داد. نباید اجازه داد افراد وارد وادی اعتیاد شوند. شورای هماهنگی استان و شهرستانها؛ زیرساخت کارها را انجام میدهد و به مردم کمک میکند اما باید خود مردم وارد کار شوند. من در بدو ورودم به این عرصه صبغه اصلی کار را روی بحث فرهنگی و پیشگیری قرار دادم. آسیب اجتماعی را باید در خانه و مدرسه پیشگیری کرد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان ایلام با بیان اینکه ما در مدارس طرح «یاریگران» را در حال اجرا داریم که در ۲۰ درصد مدارس استان اجرا میشود، تصریح کرد: کانون یاریگران زندگی در مدارس؛ مناطق و شهرستانها و در استان تشکیل شده و در جهت آموزش و آگاه سازی دانش آموزان؛ برای کمک به پیشگیری از اعتیاد و آگاهسازی آنان نسبت به این بلای خانمانسوز. اثربخشی خوبی دارد. متاسفانه از اول اسفند ۹۸ به علت شیوع ویروس کرونا و تعطیلی مدارس تا حدودی کار مختل شده و از طریق فضای مجازی طرح مذکور پیگیری میشود.
وی با اشاره به اینکه هر ۵ سال یک بار در کشور یک شیوع شناسی اعتیاد انجام میشود، خاطرنشان کرد: سال ۹۰ و ۹۵ انجام شده است و سال ۱۴۰۰ نیز انجام خواهد شد. بر اساس آمار منتشره از سال ۹۵ استان ما یک استان پاک محسوب میشود و سعی ما این است که این آمار طی یک دهه آینده در همین حد و میزان باقی بماند و بیشتر نشود هر چند از سال ۹۰ تا ۹۵ در استان ایلام 0.2 درصد افزایش اعتیاد داشتهایم یعنی از ۱.۷ درصد به ۱.۹ درصد رسیدهایم و سعی ما باید این باشد که آن را برای یک دهه آینده ثابت نگه داریم و افزایش نیابد.
کرمشاهی ادامه داد: آسیبهای اجتماعی و مخصوصاً اعتیاد خیلی جدی است، خیّرین بسیاری در استان هستند اما متاسفانه در حوزه اعتیاد کار نمیکنند، خیّرین باید به حوزه صیانت از خانوادههای معتادان وارد شوند تا آسیبهای اقتصادی و آسیبهای دیگر به خانوادهها وارد نشود، بسیج مستضعفین هم ورود پیدا کرده است و بسیار مهم است، علاوه بر آن ۱۸۶ سازمان مردم نهاد برای مبارزه با مواد مخدر در استان داریم که با شورای هماهنگی لینک شدهاند و در حال انجام کار هستند. معتقدیم خیرین؛ مردم و سازمانهای مردم نهاد با هم اگر پای کار باشند توان بسیار بیشتری نسبت به نهادهای دولتی برای رفع اعتیاد دارند.
مبارزه با اعتیاد باید همگانی شود
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان ایلام گفت: برای جلوگیری از شیوع بیماری کرونا در کشور کارهای بسیار بزرگی در طی چند ماه اخیر انجام شد. اعتقاد دارم اگر یک سال به صورت مداوم این کارها و این عزم عمومی برای مبارزه با مواد مخدر و پیشگیری از اعتیاد انجام شود، مشکل اعتیاد رفع میشود.
رویای ما ایجاد حس مسئولیت پذیری اجتماعی در مبارزه با مواد مخدر است
«مجتبی رشیدی» دبیرکمیته توسعه مشارکتهای مردمی و سازمانهای مردمنهاد شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان ایلام نیز با معرفی فعالیتهای این کمیته اظهار کرد: کمیته مشارکتهای مردمی و سازمانهای مردم نهاد شورای مبارزه با مواد مخدر با هدف توسعه مشارکت مردم و سازمانهای مردمنهاد و خیرین برای پیشگیری از اعتیاد و همچنین صیانت و حمایت از افراد بهبودیافته، زنان و خانوادههای آسیب دیده از اعتیاد ایجاد شد. در سال ۹۸ با استفاده از ظرفیت خیرین بالغ بر ۴۰۰ میلیون تومان در استان به خانوادههای آسیب دیده از اعتیاد کمک شده است.
رشیدی با بیان اینکه ما در شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان به دنبال ایجاد حس مسئولیتپذیری اجتماعی در بین مردم نسبت به اعتیاد و پیامدهای منفی آن هستیم گفت: خانوادههای معتادان از نظر ما بیش از خود معتادان نیازمند حمایت هستند و باید از آسیبپذیری آنها پیشگیری شود. آمار زندانیان، قتلها و تکدی گری و دیگر آسیب ها به ما نشان میدهد که بیشتر این جرمها از میان خانوادههای معتادان بوده است.
وی تصریح کرد: سعی ما این است که اگر کسی معتاد شد خانوادهاش دچار آسیبهای اجتماعی بیشتر نشود و این آسیب ها کاهش پیدا کند. همه رویا و هدف ما ایجاد و توسعه حس مسئولیتپذیری اجتماعی در بین اقشار مختلف مردم است، از نظر ما این رویا در شرایط فعلی حدود ۲۵ درصد محقق شده است و ما توانستیم با کمک خیرین و موسسات خیریه و با تلاش دستگاههای عضو کمیته برای دختران گروه هدف ، جهیزیه و کمک هزینه ازدواج فراهم کنیم و به ارتقاء سطح معیشت خانوارها هم کمک کنیم ضمن اینکه هزینه ساخت منزل را برای تعدادی از این خانواده ها هم در برنامه ماست و سال گذشته ۵ باب منزل جهت خانوادههای آسیب دیده از اعتیاد توسط بهزیستی ،کمیته امداد، سپاه امیرالمومنین (ع) و خیرین تهیه شد. همچنین کمک به ادامه تحصیل فرزندان خانوادههای آسیب دیده از اعتیاد و تهیه وسایل درمانیشان را پیگیری کنیم.
دبیرکمیته توسعه مشارکتهای مردمی و سازمانهای مردمنهاد شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان ایلام ادامه داد: دومین اقدام ما اشتغال افراد بهبود یافته است؛ از سال ۹۴ تاکنون ۱۶ کارگاه مورد حمایت ما بوده است که بیش از ۷۲ نفر از معتادان بهبود یافته در این کارگاهها مشغول به کار شدهاند و حمایت بیمهای هم شدهاند. در شهرستانهای مختلف استان ۷۰۰ میلیون تومان هم در این زمینه به آنها کمک شده است.
وی افزود: بیش از ۵۰۰ نفر از افراد بهبود یافته ما در مراکز آموزش فنی و حرفهای حرفه آموزی داشتهاند و ۱۷۶ نفر نیز از طریق دستگاههای حمایتی تسهیلات خوداشتغالی دریافت کردهاند.
رشیدی اضافه کرد: در جهت ایجاد مسئولیتپذیری اجتماعی از دانشگاهها و جهاددانشگاهی در جهت آموزش سازمانهای مردم نهاد و همچنین آگاهیرسانی به جامعه کمک گرفتیم و چندین کارگاه کشوری و منطقهای هم برای این کار تشکیل دادیم که بسیار مفید و موثر بوده بوده و امیدواریم که این آگاهی رسانی و آموزش ها بیشتر و بیشتر بشود.
جمهوری اسلامی ایران به دلیل همجواری با افغانستان، ۹۰ درصد کشفیات مواد مخدر دنیا را دارد
«محمد کریمی» دبیر کمیته مقابله با عرضه مواد مخدر این شورا نیز در این میزگرد اظهار کرد: کمیته مقابله با عرضه مواد مخدر شامل دستگاههای انتظامی و امنیتی و اطلاعاتی است که وظیفهی هماهنگی بین دستگاهها در مقابله با عرضه مواد مخدر است.
وی گفت: کشور ما در همسایگی کشور افغانستان بزرگترین تولید کننده مواد مخدر جهان واقع شده است، بسیاری از سرمایههای کشور ما صرف دیوارکشی، کانالکشی و تجهیز مرز جهت مقابله با مواد مخدر و ورود آن از افغانستان میشود. جمهوری اسلامی ایران در راه مبارزه با مواد مخدر هزینههای جانی و مالی زیادی داده که تقدیم چهار هزار نفر شهید و دوازده هزار نفر جانباز گواه این امر است.اما متأسفانه سود موجود در قاچاق مواد مخدر برای سوداگران به اندازهای است که هر راهی را میبندی راههای دیگر را امتحان میکنند و باز میکنند و از تکاپو باز نمیماند.
دبیر کمیته مقابله با عرضه مواد مخدر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان ادامه داد: در سال قبل، جمهوری اسلامی ایران ۸۱۳ تن انواع مواد مخدر کشفیات داشته است که بزرگترین میزان کشفیات تاریخ است و ۹۰ درصد کشفیات کل دنیا را شامل میشود. جمهوری اسلامی ایران، جور دنیا در حوزه مواد مخدر را به دوش میکشد. مواد مخدر از کشورهای دیگر غیر از ایران هم می گذرد اما آنها این گونه کشفیاتی ندارند چون عزمی جدی برای مقابله در آنها دیده نمیشود.
کریمی افزود: استان ایلام در غربیترین نقطه ایران نه محل ترانزیت مواد مخدر است و نه محل بارانداز آن؛ کشفیات ما در سال قبل ۳۸۰ کیلوگرم انواع مواد مخدر بوده است ما ورود و توزیع در تناژ بالا در استان نداریم معمولاً مواد مخدر وارد شده به استان برای مصرف در خود استان ماست . با فعالیتهای شبانه روزی نیروهای انتظامی و اطلاعاتی و همچنین عملکرد و خوب دستگاه قضایی و سختگیریهای زیاد انجام شده از اقدامات صورت گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: نرخ اعتیاد در استان ما نسبتاً پایین بوده و جزو استانهای پاک هستیم و نیروهای نظامی و انتظامی ما به صورت شبانهروز در حال فعالیت هستند.
هم اکنون 7500 معتاد در استان در چرخ درمانی ما هستند
«هادی جابری» ، دبیر کمیته درمان و حمایتهای اجتماعی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان نیز در ادامه این میزگرد اظهار کرد : کمیته درمان، برنامههای درمانی معتادان رصد و پیگیری میکند، سعی ما این است که کمبود مراکز درمان رفع شود و این مراکز در همه شهرستانهای استان در دسترس باشند.
وی با بیان اینکه مراکز درمان ما سه نوع هستند گفت: مراکز دارویی ترک اعتیاد، مراکز اقامتی میانمدت ترک اعتیاد یا همان مراکزی که در جامعه به نام کمپ معروف شدهاند و همچنین مراکز کاهش آسیب اعتیاد که به افرادی که توان و قصد ترک ندارند برای کاهش آسیبهای دیگر تجهیزاتی نظیر سرنگ و ... میدهند سه نوع مراکز درمانی ما هستند، کمپها زیر نظر اداره کل بهزیستی هستند و شورا ماهانه به آنها نظارت دارد و با تخلفات احتمالی آنها هم برخورد میکند. هم اکنون ۱۵ کمپ فعال در استان داریم و تعداد مراکز دارویی استان ۳۵ مرکز است که از این تعداد ۳۰ مرکز خصوصی و ۵ مرکز دولتی هستند.
جابری تعداد مراکز نوع سوم یا همان مراکز کاهش آسیب ما در استان هم ۲ مرکزاعلام کرد و افزود: در حال حاضر، ۷ هزار ۵۰۰ نفر در کل استان در این مراکز سه گانه در چرخه درمان و تحت پوشش برنامههای درمانی ما هستند و مراکز دارویی هم زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی فعالیت میکنند.
وی اضافه کرد: تعداد افراد معتاد ما در استان ۱۲ هزار نفر است.
طرح یاریگران در ۲۰ مدرسه ایلام اجرا شده است
«زیبا میرحسینی» دبیرکمیته فرهنگی و پیشگیری شورای هماهنگی و مبارزه با مواد مخدر استان نیز در این میزگرد اظهار کرد: پیشگیری با برنامهریزی و تأمین اعتبار در ۲۰ درصد مدارس طرح یاریگران اجرا شده است.
وی اهم اقدامات انجام شده در حوزه فرهنگی و پیشگیری در سال ۹۸ انقعاد تفاهم نامه با دستگاههای فرهنگی اعم از آموزش و پرورش، بهزیستی، دانشگاه ایلام و ... در جهت اجرای برنامههای فرهنگی و پیشگیری، اجرای طرح یاریگران زندگی در ۲۰ درصد مدارس کل استان، برگزاری دورههای آموزش مهارت زندگی سبکهای فرزند پروری و پیشگیری از اعتیاد برای خانواده، اجرای برنامههای توانمندسازی دانش آموزان اعم آموزش مهارت مراقبت از خود، آموزش مهارت های مقابله ای، مدارس عاری از خطر اعلام کرد.
میرحسینی، اجرای طرح خانه و مدرسه، اجرای برنامه پیشگیری از اعتیاد در خوابگاهها و محیطهای دانشجویی و آموزشی و همچنین آموزش مهارتهای زندگی ویژه سربازان و خانوادههای زندانیان از اقدامات فرهنگی و پیشگیرانه این کمیته اسم برد و افزود: ایجاد و تجهیز خانههای ورزش روستایی، برگزاری مسابقات ورزشی، ایجاد نمایشگاه پیشگیری از اعتیاد، برگزاری دورههای آموزشی و تربیت مربی ویژه طلاب و روحانیون از دیگر برنامههای ما بوده است.
وی گفت: افراد تحت پوشش برنامههای فرهنگی و پیشگیری ما از سال ۹۸ تعداد ۱۱۴هزار ۲۹۸ نفر بوده است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
دفترمقام معظم رهبری در قم از تلاشهای هیئت خادم الرضا(ع)تقدیر کرد
وزیر کشور: سرمایه گذاری داخلی و خارجی مولفهای مهم برای توسعه است
مسمومیت ۱۲ نفر با گاز مونوکسیدکربن در استان مرکزی
مازندران مهد ورزش است؛ کسب ۲۸۰ مدال در سال جاری
وزیر کشور: سرمایه گذاری داخلی و خارجی مولفه ای مهم برای توسعه است
اقدامات دشمنان خیال باطل است
مردم و مومنان نقش ویژه ای در مملکت داری پیامبر(ص) داشتند
صدورحکم بینالمللی علیه سران صهیونیست آرزوی چندین ساله بشریت بود
دستور دستگیری سران رژیم صهیونیستی شکست مفتضحانه آنها است
کشف لاشه یک قلاده پلنگ در سمنان؛ محیط زیست تائید کرد
فرهنگ بسیج نسخه شفابخشی برای حل مشکلات و پیشرفت کشور
هر کسی با تلاش شبانهروزی مشکلی از مردم را برطرف کند بسیجی است
دستور دستگیری سران رژیم صهیونیستی شکست مفتضحانه آنهاست
بسیج فراتر از تفکرات و گرایشهای جناحی در ایران است
ریشه گرانیهای بیضابطه بررسی شود
ناکامی آدم ربایان در کرمانشاه با هوشیاری اپراتور پلیس
امام جمعه قزوین: اعضای باندهای فساد نباید در قزوین مسئولیت بگیرند
ادامه انسداد جاده کرج- چالوس تا ۱۰ آذرماه
پاسخ قاطع به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام ضروری است
ضرورت شکلگیری هرچه بیشتر حلقههای صالحین بسیج در سرزمین آفتاب
امام جمعه شیراز: خواستار تحقق انتظارات رهبر انقلاب از دولت چهاردهم هستیم
دولت توجه ویژه به سفره و معیشت مردم داشته باشد
امام جمعه رشت: رژیم صهیونیستی رو به اضمحلال است
امام جمعه اصفهان: ایثار شهدا الگویی برای جوانان نسل جدید است
امام جمعه اهواز: کمک به مردم غزه و لبنان باید تداوم یابد
فرهنگ بسیج از مرزهای ایران به سراسر جهان رسیده است
خداحافظی آیت الله اسلامی از امامت جمعه تاکستان
حادثه رانندگی در محور دامغان_فولاد محله جان یک نفر را گرفت
صدور حکم بازداشت نتانیاهو در دادگاه «لاهه» اقدامی بجا بود
انفجار منزل مسکونی در رشت ۶ مصدوم بر جا گذاشت