میرنیوز

غول‌های نساجی که دیگر نیستند/ صنعت نساجی در انتظار روزهای رونق تولید

غول‌های نساجی که دیگر نیستند/ صنعت نساجی در انتظار روزهای رونق تولید 2020-01-12T09:48:40+03:30

به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین، صنعت نساجی یکی از صنایع قدیمی و ریشه‌دار در استان قزوین و کشور است که روند رشد و توسعه آن نیز در سال‌های اخیر با نوسان زیادی روبرو بوده است. گرچه روزگاری چندین هزار کارگر در بخش‌های گوناگون واحدهای تولیدی نساجی در قزوین مشغول به کار بودند اما افت و خیز این صنعت در دهۀ 70 به بعد بیش از پیش به چشم می‌خورد.

از میانه‌های دهۀ هفتاد و در سیر خصوصی سازی واحدهای تولیدی و هم زمان با آن در نتیجۀ سیاست‌های ناثواب اقتصادی و واردات بی‌رویه منسوجات از کشورهایی چون چین و هند، واحدهای تولیدی در این صنعت روز به روز کوچک‌تر شده و نام‌های بزرگ و قدیمی این صنعت دیگر به گوش نمی‌خورند.

ریشه‌یابی علل مشکلات وقوع چنین وضعیتی سال‌ها است که ذهن کارشناسان در این حوزه را به خود مشغول کرده و هرکسی از ظن خود تلاش می‌کند تا با بیان گوشه‌ای از مشکلات این صنعت پرقدمت، راهکارهای توسعه و رونق آن را نیز مطرح کند.

استان قزوین نیز که از دیرباز مهد کارخانجات بزرگی همچون پوشینه‌بافت، مه‌نخ و فرنخ، نازنخ، نقش ایران، فرش پارس و تبد و... بوده با این مشکلات غریبه نیست و چه بسیار کارگرانی که در آرزوی چرخیدن چرخ‌های این صنعت شغل دیگری را انتخاب کرده و رفتند. البته بسیاری از این کارخانه‌ها روزگاری غول‌های نساجی بودند که امروز دیگر نام و نشانی از آن‌ها باقی نیست.

با واردات بی‌رویه کارخانه‌ها تعطیل شدند

عیدعلی کریمی دبیر اجرایی خانه کار و کارگر استان قزوین با بیان اینکه شرکت‌های نساجی قدیمی در قزوین تعطیل شده است، از تعطیلی و یا نیمه تعطیلی کارخانجاتی همچون نازنخ، نقش ایران، فرش پارس، تبد، پوشینه‌بافت، صمدیان و فرنخ و مه‌نخ که برخی از آن‌ها روزگاری حتی بیش از یک هزار کارگر داشتند  و سه شیفت کار می‌کردند سخن می‌گوید.

وی یکی از علت‌های تعطیلی این شرکت‌ها را واردات بی‌رویه پنبه و محصولات مرتبط دانسته و معتقد است علت دیگر تعطیلی این واحدها را باید در مدریت آن جستجو کرد.

کریمی معتقد است: متأسفانه بعد از فرآیند خصوصی‌سازی و واگذاری این شرکت‌ها به مدیران غیر اهل، کارگران اولین قربانیان این خصوصی‌سازی بودند. چرا که هرجا شرکت با مشکل روبرو می‌شد، تعدیل کارگر و یا سپردن آنان تحت پوشش بیمه بیکاری ابتدایی‌ترین راه حلی بود که به‌نظر مدیران نااهل می‌آمد.

دبیر اجرایی خانه کار و کارگر استان قزوین علت سرپا ماندن شرکت‌های باقیمانده را  مدیریت و دستگاه‌های جدید دانسته و ادامه می‌دهد: این در حالی‌ است که از سویی این شرکت‌ها خصوصی و کوچک هستند و از سویی دیگر تلاش می‌کنند در همین ابعاد با فعالیت در حوزۀ خورد و کوچک امورات خود را رفع کنند. وی با بیان اینکه امروز تعدادی شرکت کوچک باقی مانده که آن‌ها نیز با مشکلات زیادی نیز دست و پنجه نرم می‌کنند، اضافه کرد: شرکت‌های نساجی فعال قزوین در برهه‌ای بیش از هزار کارگر داشتند، اما امروز به سختی گذران معیشت کرده و دچار مشکلاتی همچون تعدیل نیرو شده‌اند.

یکی از کارگران یکی از شرکت‌های مشهور نساجی نیز که امروز تنها در یک سوله ادامه کار می‌دهد عنوان می‌کند: این کارخانه روزگاری هزاران کارگر داشت، ساختمان سوله‌ها، انبار و مواد داخل انبار از قبیل ضایعات تنها دارایی‌های شرکت بودند که برای پرداخت بدهی معوق خود به کارگرانی که نزدیک به یک دهه قبل بازنشسته شده بودند فروخته شدند.

وی ادامه می‌دهد: برخی از زمین‌های کارخانه و دارایی‌های دیگر به فروش رفته و امروز کارخانه به بازنشستگان خود بدهکار نیست، اما به شدت به کارگرانی که مشغول کار هستند بدهکار است و در ابعاد کوچکی ادامه حیات می‌دهد، گذشته از وضع نابسامان اقتصادی و تولید در کارخانه، وضعیت کارگران هم از نظر بهره‌مندی از حقوق و مزایا مناسب نیست و دستمزدها به موقع و کامل پرداخت نمی‌شود.

وی عنوان می‌کند: اگر روزگاری این شهر غول‌های نساجی را در خود جای داده بود، پس دوباره با کمک دولت می‌توان آن را احیا کرد اما گویا برخی نمی‌خواهند تولید پا بگیرد.

به گزارش خبرگزاری فارس شهر صنعتی البرز استان قزوین روزگاری مهد شرکت‌های فعال حوزه نساجی بود اما امروز این شهر خالی از این شرکت‌ها است. اما این خالی شدن شهر از صنعت نساجی را نباید تنها مختص شرکت‌های بزرگی همچون پوشینه‌بافت دانست، بلکه شرکت‌های کوچکی چون صمدیان که تنها 27 کارگر داشتند نیز در برهه‌ای تعطیل شدند و امروز حتی نامی از آنها نیز باقی نیست.

نبیل مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان قزوین نیز در گفت‌وگویی با خبرگزاری فارس معتقد است: بخشی از تکنولوژی‌های صنعت نساجی ما در استان از رده خارج شده و بخشی با تکنولوژی‌های روز مستقر شدند.

بازسازی واحدها را دنبال می‌کنیم

وی با بیان اینکه صنعت نساجی در استان قزوین نیز به مانند کشور عمری طولانی دارد، می‌گوید: چشم‌اندازها و ظرفیت‌های خوبی را در صنعت نساجی استان قزوین داریم.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان قزوین با اشاره به اینکه باید واحدهای فرسوده نوسازی شوند و واحدهای جدید نیز توسعه لازم را داشته باشند، تصریح کرد: ما در حال حاضر واحدهای فرسوده را بررسی و بازنگری می‌کنیم و بازسازی آن را پیگیری می‌کنیم.

این در حالی‌است که نبیل اذعان می‌کند البته خود سرمایه‌گذاران و صاحبان این صنایع نیز باید با درک شرایط، به دنبال ارتقای تکنولوژی در این صنعت باشند.

البته به نظر می‌رسد درک شرایط تنها به مفهوم ارتقای تکنولوژی نیست و دولت نیز موظف است برای احیای تولید نساجی سیاست‌های خود را اصلاح کند. چرا که واردات بی‌رویه مواد تولیدی نساجی و به ویژه نخ به کشور، این صنعت را متزلزل کرد و همزمانی آن با خصوصی‌سازی برخی از واحدهای تولیدی که دولتی بودند، باعث تعدیل نیرو و بیکاری تعداد زیادی کارگر شد.

البته مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان از وضعیت حال حاضر این صنعت در استان قزوین راضی است و معتقد است واحدهای به بهره‌برداری رسیده در سال‌های اخیر روند خوبی را برای رسیدن به موفقیت طی می‌کنند. اما شاید برای حرکت رو به جلو در صنعت، باید مشکلات آن را آسیب‌شناسی کرد. بدون شک بدون آسیب‌شناسی و شناسایی مشکلات نمی‌توان مسیر آینده را ترسیم کرد.

سقوط صنعت نساجی در دهه 70 که تا اواخر دهه 80 نیز ادامه داشت باید بررسی شود تا بتوان افق پیش رو را ترسیم کرد.

ارز دونرخی کارخانه‌ها را سودده کرده بود!

علیرضا حائری عضو هیات مدیره جامعه متخصصین نساجی ایران در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس در قزوین با مروری به آنچه بر صنعت نساجی گذشته معتقد است: یکی از اصلی‌ترین مشکلات صنعت در ایران ارز دو نرخی است.

وی ارز دو نرخی را آفت اقتصاد و تولید دانسته و ادامه می‌دهد: خیلی از صنایع بزرگ نساجی که از قضا برند و حتی مانند نساجی مازندران و پوشینه بافت قزوین نماد یک شهر بودند با قرار گرفتن به زیر صنایع ملی ایران، دولتی شدند و چون ارز چند نرخی و حداقل و دو نرخی داشتیم، مدیران این شرکت‌ها با استفاده از رانت ارز دو نرخی این کارخانجات را اداره می‌کردند.


حائری با اشاره به اینکه این شرکت‎ها با مابهالتفاوت نرخ ارز دولتی امرار معاش می‌کردند گفت: معتقدم این شرکت‌ها از محل تفاوت نرخ ارز سود ده بودند و سود آن‌ها از محل تولید و فروش نبود، هر مدیرعاملی که به مرکز توزیع ارز نزدیک‌تر بود ارز بیشتری دریافت می‌کرد و بالطبع می‌توانست از این مابهالتفاوت استفاده بیشتری کند.

وی معتقد است: وقتی در دوره هفتم و هشتم ریاست جمهوری، ارز تک نرخی شد، کارخانجاتی که چرخ آن‌ها با مابهالتفاوت نرخ ارز می‌چرخید و زیان ناشی از تولید را بدین وسیله جبران می‌کردند، سوددهی را از دست دادند و چون می‌بایست از محل تولید خود بازدهی می‌داشتند تبدیل به کارخانه زیان‌ده شدند.

این کارشناس یکی دیگر از دلایل آسیب دیدن این شرکت‌ها را نیز بزرگ‌تر شدن شهرها و قرار گرفتن شرکت‌ها از حاشیه به درون شهر دانست.

عضو هیات مدیره جامعه متخصصین نساجی ایران ادامه داد: این تغییر موقعیت باعث افزایش نرخ زمین‌های شرکت‌ها شد و دیگر محصولات تولیدی ارزش کمتری نسبت به زمین همان شرکت داشتند و تلاش برای خروج شرکت‌ها از شهرها و قراردادن آنها در شهرک‌های صنعتی نیز بی‌فایده بود و در نهایت کارخانه‌ها رفته به رفته تعطیل شدند.

در نساجی بحران نداریم

اما حائری در رابطه با وضعیت امروز کارخانجات نساجی اظهار نظر جالبی دارد. وی به‌هیچ عنوان معتقد نیست که صنعت نساجی ورشکسته شده و یا با بحران روبرو است.

او معتقد است: این مشکلات نمایشگر ورشکستگی صنعت نساجی نبود و در ازای کارخانجات بزرگی که تعطیل شدند چند کارخانه کوچک نیز آغاز به کار کرد و اینگونه نیست که بگوییم از ظرفیت کارخانجات صنعت نساجی کاسته شده است.

عضو هیات مدیره جامعه متخصصین نساجی ایران تأکید می‌کند: کم فروغ شدن صنعت نساجی به معنای نابودی یا ورشکستگی نیست بلکه با گذر زمان شرکت‌های بزرگ دیگری در حوزه صنایع دیگر مانند پتروشیمی و فولاد و دیگر شرکت‌ها در کنار صنایع نساجی رشد کردند و همین باعث شد نام شرکت‌های نساجی کمتر به چشم بخورد.

وی کالای دو نرخی را آفت صنعت دانسته و به جد معتقد است مادامی که هر کالایی دو نرخ دارد باید شاهد فساد و رانت در آن باشیم و با این شرایط نمی‌توان انتظار توسعه‌یافتگی داشت.

نساجی می‌تواند روزهای خوبی داشته باشد

به گزارش فارس، تا بدین‌جا آنچه بر این صنعت گذشته را به‌خوبی متوجه شدیم اما وضعیت امروز این صنعت بیش از هر زمانی مهم است. در حالی که همه احساس می‌کنیم حال این صنعت در استان قزوین و کشور حال خوبی نیست، کارشناسان در این حوزه افق پیش روی نساجی را افقی روشن می‌پندارند. به خوبی می‌دانیم دشمن در تلاش است با تحریم صنعت کشور و در نهایت زندگی مردم را با مشکل روبه‌رو کند، بدون شک در حوزه صنعت می‌توان این تحریم را به یک فرصت تبدیل کرد.

تغییرات وضعیت بازار و عدم ورود کالاهای مرتبط خارجی از نظر کارشناسان ظرفیت بازار را ارتقاء داده و به نظر آن‌ها در آینده‌ای نه چندان دور در صورت خروج بازار از رکود، این صنعت روند بسیار خوبی را پیش رو خواهد داشت.

معصومه امینی خبرنگار و کارشناس اقتصادی در این خصوص معتقد است برنامه‌ریزی‌های مؤثری در زمینه حل مشکلات صنعت نساجی صورت گرفته و دستگاه اجرایی در کنار دستگاه قضایی برای رفع موانع تولید تصمیم‌هایی دارند که اجرایی شدن آن‌ها می‌تواند این صنعت را شکوفا کند، اما تحقق تمام این برنامه‌ریزی‌ها مشروط به تحقق تسهیلات بانکی باصرفه و آسان، همراهی در بازاریابی محصولات، کمک به افزایش سرمایه درگردش تولیدکنندگان و نیز اعمال سیاست‌های محدودسازی واردات است تا بتواند دوباره رونق تولید را به نساجی قزوین بازگرداند.

 

تولید کنندگان به ارز کافی نیاز دارند

حائری با تأیید نظر این گروه از کارشناسان معتقد است، صنعت نساجی با توجه به وضعیت نرخ ارز و برخی تصمیمات دولت برای ممنوعیت ورود و محدودیت برخی کالاهای مرتبط با صنعت نساجی وضعیت مطلوبی دارد و باید بگوییم که این صنعت یک فرصت طلایی در اختیار دارد تا بتواند سهم بازار داخل خود را افزایش دهد و با توجه به افزایش نرخ ارز سهم صادراتی کالاهای خود را نیز ارتقاء دهد.

وی معتقد است امروز فرصتی خوب پیش پای صنایع نساجی قرار دارد تا بتوانند از این فرصت در بازارهای داخلی و همچنین بازارهای خارجی استفاده کرده و به این صنعت جهش دهند.

حائری رکود بازار، کاهش قدرت خرید مردم و تغییر اولویت خرید توسط مردم نسبت به صنعت نساجی و پوشاک را از مشکلات اساسی این صنعت دانسته و ادامه می‌دهد، کمبود نقدینگی یکی دیگر از مشکلات مردم و واحدهای صنعتی است.

عضو هیات مدیره جامعه متخصصین نساجی ایران اضافه کرد: با توجه به افزایش نرخ ارز، نیاز به نقدینگی نیز متناسب با این تغییر، افزایش پیدا کرده بدین معنا که اگر نرخ ارز نسبت به سه سال پیش سه برابر شده است، به همین میزان نیز نیاز به نقدینگی برای ورود مواد خام اولیه افزایش یافته است.

وی با اشاره به عدم توانمندی بانک‌ها در تأمین نقدینگی سرمایه برای همه صنایع، ادامه داد: برخی شرکت‌ها چون نقدینگی کافی برای تأمین مواد اولیه ندارند مجبور به کاهش ظرفیت و کاهش تولید می‌شوند.

به گزارش خبرگزاری فارس، واحدهای تولیدی صنعت نساجی در قزوین در حال حاضر همچنان با ظرفیت مشخصی ادامه فعالیت می‌دهند. گرچه برخی از نام‌های مشهور همانگونه که ذکر شد در اواخر دهه هفتاد و اوایل دهه هشتاد تعطیل شده و به تاریخ پیوستند، اما می‌توان امیدوار بود که ظرفیت و توان تولید واحدهای فعلی افزایش پیدا کند روزهای رونق تولید به ویژه در سال 99 در انتظار صنعت نساجی قزوین باشد.

نتهای پیام/ر

منبع : خبرگزاری فارس


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار استان ها

آذربایجان غربی در ردیف پنج استان پیشتاز کشور در سرشماری کشاورزی است

آذربایجان غربی در ردیف پنج استان پیشتاز کشور در سرشماری کشاورزی است
2024-11-27T13:51:26+03:30
ارومیه- معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان غربی گفت: این استان در ردیف پنج استان پیشتاز کشور در سرشماری کشاورزی بوده که اقدامی قابل ت...

مهم ترین تهدید از دست رفتن نیروهای انسانی متخصص است

مهم ترین تهدید از دست رفتن نیروهای انسانی متخصص است
2024-11-27T13:51:25+03:30
بیرجند- مشاور وزیر علوم در حوزه اقتصاد آموزش عالی مهم ترین تهدید در جامعه را از دست رفتن نیروهای انسانی متخصص دانست.

معاون اول دستگاه قضا: وجود دادگاه‌های برخط جهت تسریع در روند رسیدگی پرونده‌ها ضروری است

معاون اول دستگاه قضا: وجود دادگاه‌های برخط جهت تسریع در روند رسیدگی پرونده‌ها ضروری است
2024-11-27T13:34:50+03:30
رشت- معاون اول قوه قضائیه عدالت اساس و پایه نظام قضائی است، گفت: وجود دادگاه‌های برخط در جهت تسریع در روند رسیدگی پرونده‌ها لازم و ضروری است.

نداشتن شاخصه پیروزی بدترین راهبرد دشمن است

نداشتن شاخصه پیروزی بدترین راهبرد دشمن است
2024-11-27T13:34:48+03:30
کرج- فرمانده سپاه امام حسن مجتبی (ع) البرز نداشتن شاخصه پیروزی را بدترین راهبرد دشمن دانست.

صدور ۶۱۱ اخطاریه زیست محیطی برای واحدهای صنعتی مرکزی

صدور ۶۱۱ اخطاریه زیست محیطی برای واحدهای صنعتی مرکزی
2024-11-27T13:20:51+03:30
اراک- مدیرکل حفاظت محیط زیست مرکزی از پایش زیست محیطی ۲ هزار و ۷۴۸ واحد صنعتی و تولیدی خدماتی در سطح این استان خبر داد و گفت: در این راستا ۶۱۱ اخطاریه در صاد...

هفته آینده مشهد میزبان رئیس‌جمهور خواهد بود

هفته آینده مشهد میزبان رئیس‌جمهور خواهد بود
2024-11-27T13:11:17+03:30
مشهد- استاندار خراسان رضوی گفت: هفته آینده، مشهد میزبان رئیس‌جمهور خواهد بود.

غیر حضوری شدن مدارس نوبت عصر هندیجان و ایذه

غیر حضوری شدن مدارس نوبت عصر هندیجان و ایذه
2024-11-27T12:54:21+03:30
اهواز - مدارس نوبت عصر شهرستان‌های هندیجان و ایذه در استان خوزستان غیر حضوری شد.

قم میزبان یک شهید گمنام دفاع مقدس خواهد بود

قم میزبان یک شهید گمنام دفاع مقدس خواهد بود
2024-11-27T12:54:21+03:30
قم- مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان قم از برگزاری مراسم تشییع یک شهید گمنام در قم همزمان با سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها خبر ...

۱۳۰۰ پروژه محرومیت زدایی در مازندران بهره برداری رسید

۱۳۰۰ پروژه محرومیت زدایی در مازندران بهره برداری رسید
2024-11-27T12:54:20+03:30
ساری- جانشین فرمانده سپاه کربلا گفت: همزمان با سراسر کشور هزار و ۳۰۰ پروژه محرومیت زدایی بسیج سازندگی در استان به بهره برداری رسید.

آتش بس اسرائیل نتیجه پیروزی‌های حزب الله در میدان جنگ و دیپلماسی بود

آتش بس اسرائیل نتیجه پیروزی‌های حزب الله در میدان جنگ و دیپلماسی بود
2024-11-27T12:40:53+03:30
مشهد- تولیت آستان قدس رضوی مقاومت حزب الله در برابر جنایات اسرائیل را موجب پیروزی این گروه در میدان جنگ و دیپلماسی دانست.

معاون اول دستگاه قضا: وجود دادگاه‌های برخط در جهت تسریع در روند رسیدگی پرونده‌ها ضروری است

معاون اول دستگاه قضا: وجود دادگاه‌های برخط در جهت تسریع در روند رسیدگی پرونده‌ها ضروری است
2024-11-27T12:40:52+03:30
رشت- معاون اول قوه قضائیه عدالت اساس و پایه نظام قضائی است، گفت: وجود دادگاه‌های برخط در جهت تسریع در روند رسیدگی پرونده‌ها لازم و ضروری است.

ستاد هماهنگی پشتیبانی از جبهه‌های مقاومت در استان سمنان تشکیل شد

ستاد هماهنگی پشتیبانی از جبهه‌های مقاومت در استان سمنان تشکیل شد
2024-11-27T12:27:42+03:30
سمنان- نماینده ولی‌فقیه در استان سمنان از تشکیل ستاد هماهنگی پشتیبانی از جبهه‌های مقاومت در سمنان به عنوان کار ماندگار یاد کرد و گفت: مردم استقبال خوبی از پو...

درخواست تعطیلی ۹ معدن ذغال سنگ در مازندران

درخواست تعطیلی ۹ معدن ذغال سنگ در مازندران
2024-11-27T12:14:13+03:30
ساری- مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران از ارسال درخواست تعطیلی فعالیت ۹ معدن ذغال سنگ در استان خبر داد.

حریق گسترده انبار روغن در شیراز

حریق گسترده انبار روغن در شیراز
2024-11-27T12:00:51+03:30
شیراز- رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز از حریق گسترده در یک انبار روغن در شهرک صنعتی شیراز خبر داد.

محور ارتباطی سی سخت به پادنا مسدود شد؛ بارش سنگین برف ادامه دارد

محور ارتباطی سی سخت به پادنا مسدود شد؛ بارش سنگین برف ادامه دارد
2024-11-27T12:00:50+03:30
یاسوج_ محور ارتباطی سی سخت به پادنا در محدوده گردنه بیژن به علت بارش برف مسدود شد.

فرودگاه مشهد تائیدیه «نظام‌نامه امنیتی» را دریافت کرد

فرودگاه مشهد تائیدیه «نظام‌نامه امنیتی» را دریافت کرد
2024-11-27T12:00:50+03:30
مشهد- مدیرکل فرودگاه‌های خراسان‌رضوی گفت: نخستین نظام‌نامه امنیتی (ASP) فرودگاه‌های تحت مالکیت شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران توسط فرودگاه بین‌المللی م...

تکمیل طرح‌های آبرسانی هرمزگان ۲۹۰ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد

تکمیل طرح‌های آبرسانی هرمزگان ۲۹۰ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد
2024-11-27T12:00:49+03:30
بندرعباس-مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان گفت: ۳۷۵ طرح آبرسانی در سطح هرمزگان در دست ساخت است که برای تکمیل و بهره‌برداری کامل آنها به اعتباری افزون‌بر ۲۹۰ ...

مدارس گناوه و دیلم در نوبت بعدازظهر چهارشنبه تعطیل هستند

مدارس گناوه و دیلم در نوبت بعدازظهر چهارشنبه تعطیل هستند
2024-11-27T11:07:28+03:30
بوشهر- با توجه به تداوم بارش‌ها در استان بوشهر، مدارس گناوه و دیلم در نوبت بعدازظهر چهارشنبه تعطیل هستند.

آماده باش ۱۲۰ امدادگر هلال احمر در جاده های البرز

آماده باش ۱۲۰ امدادگر هلال احمر در جاده های البرز
2024-11-27T10:54:10+03:30
کرج- مدیرعامل جمعیت هلال احمر البرز با اشاره به هشدار زرد هواشناسی گفت: هم اکنون ۱۲۰ نفر از نیروهای امدادگر هلال احمر در پایگاه امداد و نجات جاده ای این استا...

۶۰ متر دیگر از محدوده کمرزرد کندوان نیازمند ایمن سازی است

۶۰ متر دیگر از محدوده کمرزرد کندوان نیازمند ایمن سازی است
2024-11-27T10:54:10+03:30
چالوس - فرماندار چالوس با اشاره به ایمن سازی ۱۵۰ متر از محدوده کمرزرد کندوان گفت: ۶۰ متر این محدوده نیازمند ایمن سازی است.

تاکید رئیس جمهور بر پیگیری مباحث مرتبط با حادثه طبس

تاکید رئیس جمهور بر پیگیری مباحث مرتبط با حادثه طبس
2024-11-27T10:40:47+03:30
بیرجند- استاندار خراسان جنوبی گفت: رئیس جمهور در جلسه رأی اعتماد بنده تأکید داشتند که علاوه بر دیدار با خانواده‌های حادثه معدن طبس، موضوعات و مسائل جانباختگا...

۴۴ حلقه چاه غیر مجاز در کلاله پلمب شد

۴۴ حلقه چاه غیر مجاز در کلاله پلمب شد
2024-11-27T10:14:12+03:30
کلاله-دادستان کلاله از اجرای همه آرای قطعی پلمپ چاه های غیرمجاز در این شهرستان خبر داد و گفت: با پیگیری ها انجام شده ۴۴ حلقه چاه غیر مجاز در این شهرستان پلمب...

ارتقای سرانه بهداشت و درمان در شهرستان ری کلید خورد

ارتقای سرانه بهداشت و درمان در شهرستان ری کلید خورد
2024-11-27T10:14:11+03:30
ری- فرماندار ویژه ری از پیگیری دستور استاندار تهران مبنی بر افزایش سرانه های پزشکی و داروخانه ای و تکمیل پروژه های این حوزه خبر داد و گفت: ارتقای سرانه درمان...

ارتقای ۲۰ درصدی توان جابه‌جایی کالا در بندر شهید رجایی

ارتقای ۲۰ درصدی توان جابه‌جایی کالا در بندر شهید رجایی
2024-11-27T10:14:11+03:30
بندرعباس- معاون بنادر و دریانوردی هرمزگان از آغاز عملیات ارتقای جرثقیل‌های دروازه‌ای بندرشهید رجایی خبر داد و گفت: این جرثقیل‌ها منجر به ارتقای ۲۰ درصدی توا...

۸۰۰ تن برنج در بازار میناب توزیع شد

۸۰۰ تن برنج در بازار میناب توزیع شد
2024-11-27T10:14:10+03:30
بندرعباس- فرماندار ویژه میناب گفت: ۸۰۰ تن برنج وارداتی با قیمت مصوب وارد بازار این شهرستان شده و در تامین و توزیع این کالای اساسی هیچ کمبودی نداریم.

افزایش ۱۳۰ لیتربرثانیه آب در نوشهر و چالوس

افزایش ۱۳۰ لیتربرثانیه آب در نوشهر و چالوس
2024-11-27T10:14:09+03:30
نوشهر- مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مازندران با اشاره به طرح های آبرسانی در نوشهر و چالوس گفت: با بهسازی چشمه گردوک ۱۳۰ لیتر برثانیه بر ظرفیت منابع آبی منطقه اف...

۱۵۰ کیلومتر از محورهای مواصلاتی آذربایجان غربی برف روبی شد/۱۰ محور برفی است

۱۵۰ کیلومتر از محورهای مواصلاتی آذربایجان غربی برف روبی شد/۱۰ محور برفی است
2024-11-27T09:47:30+03:30
ارومیه- مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای آذربایجان غربی گفت: در ۲۴ ساعت گذشته ۱۵۰ کیلومتر از محورهای مواصلاتی استان برف روبی شد.

افزایش 130 لیتربرثانیه آب در نوشهر و چالوس

افزایش 130 لیتربرثانیه آب در نوشهر و چالوس
2024-11-27T09:47:30+03:30
نوشهر- مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مازندران با اشاره به طرح های آبرسانی در نوشهر و چالوس گفت: با بهسازی چشمه گردوک 130 لیتر برثانیه بر ظرفیت منابع آبی منطقه اف...

۱۵۰ کیلومتر از محورهای مواصلاتی آذربایجان غربی برف روبی شد

۱۵۰ کیلومتر از محورهای مواصلاتی آذربایجان غربی برف روبی شد
2024-11-27T09:34:09+03:30
ارومیه- مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای آذربایجان غربی گفت: در ۲۴ ساعت گذشته ۱۵۰ کیلومتر از محورهای مواصلاتی استان برف روبی شد.

تردد همه وسایل نقلیه در جاده تربت جام - باخرز ممنوع است

تردد همه وسایل نقلیه در جاده تربت جام - باخرز ممنوع است
2024-11-27T09:34:08+03:30
مشهد- رئیس مرکز مدیریت راه‌های اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان رضوی گفت: تردد همه وسایل نقلیه در جاده تربت جام - باخرز به دلیل رزمایش نظامی به من...
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)