میرنیوز

وقتی طاعون آمد و هرگز نرفت...

وقتی طاعون آمد و هرگز نرفت... 2020-06-14T06:26:42+04:30

به گزارش ساینس، بیماری همه‌گیر مرگ سیاه احتمالا غم‌انگیزترین دوران تاریخ بشر است و بدتر از هر بیماری، قحطی یا جنگ بر جوامع جهانی تاثیر داشته است.

تقریبا 700 سال بعدازاین دوران سخت، جهان با ویروس جدیدی با نام کروناویروس بیماری کووید-19 روبرو شده که تاکنون میلیون‌ها نفر را آلوده کرده و باعث مرگ صدها هزار نفر شده است. این بیماری بسیاری از مناطق جهان را تحت‌ تاثیر قرار داده و بسیاری از افراد برای جلوگیری از شیوع ویروس مجبور شدند هفته‌ها یا ماه‌ها در خانه بمانند. برآورد شده در صورت عدم تدابیر مناسب میلیون‌ها نفر از مردم به دلیل این بیماری جدید جان خود را از دست دهند و میزان مرگ‌ومیر این بیماری توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO) حدود 3.5 میلیون نفر تخمین زده‌شده است.

البته نگران نشوید در حال حاضر مشکلات جهان مشابه زمان طاعون در سال 1347 تا 1351 میلادی نیست. در آن زمان افراد به دلیل استفراغ ، اسهال، خونریزی و تورم غدد لنفاوی در خانه در حال مرگ بودند و به دلیل خطر آلودگی بسیار بالای آن تعداد پزشکان شجاعی که برای نجات بیماران تلاش می‌کردند، محدود بود. مردم خود را در خانه‌ها حبس کرده بودند و فقط در مواقع ضروری خانه را ترک می‌کردند. در آن زمان هرج‌ومرج، غارت و خشونت افزایش یافته بود.

واکنش سریع کنونی به کووید 19 هرگز تجربه سال‌های همه‌گیری طاعون را به تصویر نخواهد کشید

قبل از بروز همه‌گیری کروناویروس، اکثر مردم اعتقاد داشتند که ما جامعه‌ای را توسعه داده‌ایم که از نظر پزشکی و فناوری برای مقابله با هر نوع بیماری همه‌گیر آماده‌شده اما اوضاع کنونی خلاف این تصورات است.

هرگز نمی‌توان  خطرات ناشی از بیماری‌های مسری مانند ابولا در مناطق فقیرنشین دنیا را دست‌کم گرفت. بسیاری از این موارد نشان می‌دهد خطر این بیماری‌ها هم‌چنان وجود دارند، زیرا بعضی از کشورها آنقدر توسعه نیافتند که از فناوری و تجهیزات استفاده کنند و حتی از دانش کافی برای کنترل بیماری‌ها برخوردار نیستند.

بااین‌حال، همان‌طور که تاکنون نشان داده‌شده است، همه‌گیری کروناویروس، می‌تواند خطرات عمده‌ای برای سلامتی افراد در تمام نقاط جهان به وجود آورد.

بیماری همه‌گیر کروناویروس به جهانیان می‌آموزد که همه در معرض خطر قرار داریم و دانش پزشکی ما لزوما راه‌حل فوری در برابر بیماری‌های همه‌گیر ارائه نمی‌دهد. بعد از ماه‌ها مقابله با این بیماری همه‌گیر، هنوز بدون درمان و بدون سیستم پیشگیری باقی ماندیم و پیشرفت در این زمینه کند و خسته‌کننده است. درست مانند زمان قرون‌وسطایی، یکی از بهترین روش‌های حفاظتی ما فاصله‌گذاری اجتماعی است.

وقتی به تاریخچه طاعون رجوع کنیم قرون‌وسطی را به‌عنوان دوران ناامیدی، فاقد دانش پزشکی و اجتماعی مشاهده می‌کنیم اما این تفکر درواقع یک تصور اشتباه تاریخی است. 

وقتی طاعون آمد و هرگز نرفت...

طاعون هنوز اطراف ماست

طاعون بر اساس علایم به سه شکل کلی عفونی، ریوی و خیارکی در انسان ظاهر می‌شود و مرگ سیاه قرن چهاردهم از نوع طاعون خیارکی یا بوبونیک بود.

این طاعون توسط باکتری به نام یرسینیا پستیس ( Yersinia pestis ) ایجاد شده است، این نام برگرفته از نام الکساندر یرسین کاشف آن است، که در سال 1894 شیوع طاعون بوبونیک را در هنگ‌کنگ مورد بررسی قرار داد. یرسین کشف کرد که باسیلوس می‌تواند در انسان و موش گسترش یابد. مدت‌ها بعد، دانشمندان دیگر میزبان واسطه را نیز شناسایی کردند. مانند کووید-19 که احتمالا از خفاش‌ها سرچشمه گرفته و از طریق پنگولین‌ها به انسان رسیده است و انتقال طاعون را نیز از طریق موش‌ها و میزبان دیگری با نام کک موش صحرایی می‌دانند.

البته تا به امروز، با وجود آنتی‌بیوتیک‌ها طاعون به اندازه سال‌های همه‌گیری اولیه انسان را تحت تاثیر قرار نداده است.

کشف آنتی‌بیوتیک‌ها  توسط الکساندر فلمینگ در نیمه اول قرن بیستم، به‌طور گسترده به‌عنوان یکی از بزرگترین دستاوردهای پزشکی در تمام دوران در نظر گرفته می‌شود. بعد از بیماری همه‌گیر طاعون در سال 1347، شیوع بیماری‌هایی مانند طاعون به‌طور مداوم در طول تاریخ بشریت تکرار شد تا اینکه پنی‌سیلین کشف شد.

سومین بیماری همه‌گیر طاعون در چین در حدود سال 1855 آغاز شد و طی چند سال 12 میلیون نفر از بین رفتند البته در هند نیز تعداد مرگ‌ومیر طاعون در آن سال زیاد بود. شیوع جزئی طاعون در چین (1865)، هنگ‌کنگ (1894) و سان‌فرانسیسکو در ایالات‌متحده (1900 و 1907) رخ‌داده است.

با معرفی آنتی‌بیوتیک‌ها در زندگی، عود بیماری طاعون به‌شدت کاهش یافت. طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی، این بیماری همه‌گیر تا سال 1959 میلادی هنگامی‌که تلفات جهانی در سال به 200 نفر کاهش یافت همچنان فعال بود.

وقتی طاعون آمد و هرگز نرفت...

طاعون هرگز از بین نرفت

شیوع‌های مختلف طاعون بوبونیک بین سال‌های 2012 و 2017 در ماداگاسکار مشاهده شد و در سال 2017 موجب مرگ 124 نفر شد. موارد دیگر در 20 سال گذشته در جمهوری دموکراتیک کنگو (با بیش از هزار پرونده ثبت‌شده) و همچنین در هند، چین و پرو مشاهده‌شده است. ایالات‌متحده تایید کرده که کودکی در سال 2018 در آیداهو به طاعون آلوده‌شد که بعد از گذشت مدت‌زمان طولانی از  این بیماری، اولین مورد طاعون بوده است.

اگرچه طاعون هرگز ما را رها نکرده است، اما وجود یک روش درمانی موثر بر اساس آنتی‌بیوتیک‌ها  تایید شده و واکسن (کاربردی اما به‌ظاهر خیلی کارآمد نیست)، طاعون را در گروه بیماری‌های گذشته قرارداده است.

بااین‌حال، آنتی‌بیوتیک‌ها یک راه‌حل درمانی موقتی برای بشر هستند. آنها قرن گذشته به‌عنوان یک معجزه پزشکی در نظر گرفته می‌شدند، اما عمر معجزات علمی، کوتاه‌مدت است.

در حقیقت باکتری‌ها می‌توانند راهبردهای جایگزینی برای آلوده کردن میزبان خود پیدا کنند. آنتی‌بیوتیک‌ها باکتری‌ها را تحت‌فشار انتخابی قوی قرار می‌دهند. اگر در بین جمعیت باکتری‌ها، یک یا چند مورد از آنها ، به‌طور اتفاقی جهش یابند باعث عدم حساسیت آنها به یک آنتی‌بیوتیک معین می‌شود و باکتری تقسیم‌شده، جمعیت جدیدی ایجاد می‌کند که به آنتی‌بیوتیک‌ها حساس نیستند. این مورد در پزشکی "مقاومت آنتی‌بیوتیکی" نامیده می‌شود.

به همین دلیل، در صورت عدم دستیابی به راه‌حل موثر، احتمالا بیماری‌های قدیمی دیر یا زود ظاهر می‌شوند و مهمتر از همه باید در مورد کشنده‌ترین بیماری در همه زمان‌ها یعنی طاعون مراقب باشیم.

در ماداگاسکار، سویه‌های (Y. pestis) یرسینیا پستیس در برابر برخی از انواع آنتی‌بیوتیک‌ها مقاوم بودند و یک‌سویه چند مقاومتی در برابر داروها ایجاد شد. از این‌رو نتیجه می‌گیریم که ظهور مقاومت شناخته‌شده در این باکتری کشنده نگرانی زیادی به همراه دارد.

بیشتر نگرانی منشاء مقاومت آنتی‌بیوتیکی یرسینیا پستیسY. pestis)) است. به نظر می‌رسد که این باکتری‌ها می‌توانند اطلاعات ژنتیکی را در فرآیندی که در میکروبیولوژی به‌عنوان "انتقال افقی" شناخته‌شده است، مبادله کنند. اصولا باکتری‌های انواع مختلف  در مجاورت یکدیگر پلاسمیدها را که قطعات دایره ای DNA هستند را تبادل می‌کنند.

وقتی طاعون آمد و هرگز نرفت...

مقاومت آنتی‌بیوتیکی

کک که عامل انتقال این بیماری بین جوندگان و انسان است، دارای سیستم گوارشی است که شامل باکتری‌های مختلفی ازجمله اشرشیا کلی (E. coli ) است. این باکتری طی دهه‌های گذشته به دلیل روش درمانی با آنتی‌بیوتیک‌ها در بیماری‌هایی مانند اسهال مسافرتی، عفونت ادراری یا ذات‌الریه به چند دارو مقاومت یافته است. به همین دلیل فلور  کک می‌تواند اطلاعات ژنتیکی را به یرسینیا پستیس ( (Y. pestis منتقل کند و باعث ظهور سویه‌های مقاوم شود.

ممکن است که جهان در معرض تغییر شکل باکتری به‌صورت غیر مقاوم قرار گیرد مانند همان بیماری که در قرن چهاردهم میلادی تقریبا نیمی از جمعیت جهان را از بین برد.

در حال حاضر، آنتی‌بیوتیک‌های قدرتمند، محافظ ما در برابر این بیماری هستند اما در مورد طاعون دیگر تمیز کردن دستان با صابون برای پیشگیری از ابتلا کافی نیست. ما به راه‌حل‌های درمانی دیگری نیاز داریم. در واقع تحقیقات برای جلوگیری از بیماری همه‌گیر که برای بشریت ویرانگر خواهند بود، ضروری است.

وقتی طاعون آمد و هرگز نرفت...

اخلاق و فشارهای زیستی

امید با درمان‌های جایگزین بالقوه مانند "فاژ درمانی" با استفاده از باکتریوفاژها (زیر گروهی از نانو ذرات ویروسی(VNPs) هستند که پتانسیل انتقال هدفمند مواد درمانی به سلول‌ها و بافت‌های هدف را دارند) وجود دارد. باکتریوفاژهای برای Y. pestis و حتی اشکال بسیار مقاوم آن شناسایی شدند که از این طریق می‌توان این باکتری‌ها را به‌طور خاص مورد هدف قرارداد و از بین برد. بااین‌وجود اشکالاتی در این رویکرد وجود دارد که باید در رفع آن تلاش کنیم. ما نباید فکر کنیم که خطر این بیماری از بین رفته است.

سیستم ایمنی بدن با هرگونه مهاجم خارجی مبارزه می‌کند، همان‌طور که شاهد این عملکرد علیه کروناویروس بودیم. علاوه بر این، حتی ویروس‌های مفید ممکن است سموم ایجاد کنند، باکتری‌ها ممکن است در برابر باکتریوفاژها مقاومت نشان دهند، زیرا این ماده برای یک باکتری بسیار خاص است. البته بیشتر اوقات این مورد مشکلی به دنبال نخواهد داشت، زیرا باکتریوفاژها اجزای اساسی باکتری‌ها را که برای عملکرد آنها ضروری هستند، هدف قرار می‌دهند. بااین‌حال، این نگرانی باقی‌مانده است که باکتری‌ها ممکن است در برابر آنتی‌بیوتیک‌ها و باکتریوفاژها مقاومت نشان دهند.

استدلال‌های اخلاقی همچنین در حال کندتر شدن تحقیقات باکتریوفاژهای موثر برای درمان بسیاری از بیماری‌های عفونی است و جهان به‌طور فزاینده‌ای نگران بازی دانشمندان با ویروس‌ها هستند، حتی اگر درنهایت به نفع خود ما باشد.البته این استدلال‌ را نیز باید در نظر گرفت، زیرا علم به همراه فواید آن، همواره با خطر همراه است.

در مورد آنتی‌بیوتیک‌ها، خیلی متوجه نشده‌ایم که طبیعت، دیر یا زود راهی برای مقابله با آن پیدا می‌کند و اما قبل از اینکه عوامل عفونی موجب آلودگی افراد شوند ما باید پیروز شویم و روش‌های درمانی جدیدی پیدا کنیم. درعین‌حال، باید نگران ایجاد ارگانیسم‌های خطرناک نیز باشیم  و خطر ابتلا به آنها را از بین ببریم.

برای طاعون، تاکنون تمرکز پیشگیرانه بر روی کشورهای درگیر با طاعون‌های بومی مانند ماداگاسکار، جمهوری دموکراتیک کنگو و پرو بوده است. بااین‌حال، بیماری همه‌گیر کووید-19 نشان می‌دهد که غرب از همه‌گیری‌ها مصون نیست و علت آن سهولت در گردش کالا و مردم، جهانگردی، تجارت مداوم بین‌المللی و شاید هم به دلیل تصور غلط این که ما به‌خوبی آماده هستیم تا با هر نوع تهدید روبرو شویم، باشد.

همه ما باید یرسینیا پستیس ( Y. pestis ) را به‌عنوان تهدیدی مجدد در نظر بگیریم و باید تمام تلاش خود را برای جلوگیری از همه‌گیری طاعون انجام دهیم. جمعیت زیاد، تغییر آب‌وهوا و قحطی این جهان را به مکانی عالی برای یک بیماری ویرانگر تبدیل می‌کند. ممکن است یک بیماری همه‌گیر طاعون جدید در آینده باشد و ما باید از آن جلوگیری کنیم.

انتهای پیام

منبع : خبرگزاری ایسنا


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار استان ها

آغاز بارش برف در جاده‌های اراک و شازند

آغاز بارش برف در جاده‌های اراک و شازند
2025-02-17T02:03:00+03:30
اراک- رئیس مرکز مدیریت راه‌های اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان مرکزی از آغاز بارش برف در جاده‌های اراک و شازند خبر داد.

آماده باش اورژانس ۱۱۵ استان مرکزی به دنبال وقوع زمین لرزه در اراک

آماده باش اورژانس ۱۱۵ استان مرکزی به دنبال وقوع زمین لرزه در اراک
2025-02-17T00:56:21+03:30
اراک- رییس اورژانس پیش‌بیمارستانی استان مرکزی از آماده باش تمامی پایگاه های اورژانس ۱۱۵ این استان به دنبال وقوع زمین لرزه در اراک خبر داد.

لنج صیادی متخلف ترالر در آب‌های بوشهر توقیف شد

لنج صیادی متخلف ترالر در آب‌های بوشهر توقیف شد
2025-02-17T00:56:20+03:30
بوشهر- فرمانده یگان حفاظت منابع آبزیان شیلات استان بوشهر گفت: یک فروند موتور لنج صیادی متخلف ترالر در آب‌های شمال استان توقیف شد.

۱۲۰ رأس دام سبک قاچاق در قروه کشف شد

۱۲۰ رأس دام سبک قاچاق در قروه کشف شد
2025-02-17T00:16:22+03:30
قروه-رئیس جهاد کشاورزی شهرستان قروه گفت: ۱۲۰ رأس دام سبک نژاد بومی محلی در این شهرستان کشف و ضبط شد.

اعلام آماده‌باش به دستگاه‌های امدادی پس از زلزله در حسینیه خوزستان

اعلام آماده‌باش به دستگاه‌های امدادی پس از زلزله در حسینیه خوزستان
2025-02-17T00:16:21+03:30
اهواز -بلافاصله پس از وقوع دو زمین‌لرزه در حسینیه، استاندار خوزستان در تماس تلفنی فوری با فرماندار شهرستان اندیمشک آخرین وضعیت را بررسی و دستور آماده‌باش به ...

اعزام ۴ تیم امداد ونجات هلال‌احمر به منظور ارزیابی مناطق متأثر از زمین لرزه

اعزام ۴ تیم امداد ونجات هلال‌احمر به منظور ارزیابی مناطق متأثر از زمین لرزه
2025-02-16T23:49:40+03:30
اهواز ـ سرپرست جمعیت هلال احمر استان خوزستان از اعزام تیم های امداد و نجات در پی وقوع زلزله‌ای به بزرگی ۵.۴ ریشتر در منطقه حسینیه استان خوزستان خبر داد.

نبود خسارت در زلزله حسینیه بر اساس گزارش‌های اولیه

نبود خسارت در زلزله حسینیه بر اساس گزارش‌های اولیه
2025-02-16T23:49:39+03:30
اهواز - سخنگوی مرکز اورژانس خوزستان از نبود خسارت های جانی بر اساس گزارش‌های اولیه از وقوع دو زمین ارزه شدید در استان خبر داد.

هشدار یک کارشناس در مورد میزان لرزه خیزی حسینیه

هشدار یک کارشناس در مورد میزان لرزه خیزی حسینیه
2025-02-16T23:49:39+03:30
اهواز - استاد پژوهشگاه زلزله‌شناسی با اشاره به وقوع زلزله در حسینیه گفت: این منطقه به دلیل قرارگیری در مرز فروبار دزفول و مجاورت با گسل‌های فعال، مستعد زلزل...

واژگونی پراید وانت منجر به فوت راننده شد

واژگونی پراید وانت منجر به فوت راننده شد
2025-02-16T23:09:40+03:30
بوشهر- فرمانده انتظامی شهرستان دیلم از واژگونی یک دستگاه خودروی پراید وانت در مسیرهای خاکی منتهی به استان همجوار و فوت راننده خبر داد.

وقوع دو زلزله شدید در حسینیه خوزستان؛ خسارتی گزارش نشده است

وقوع دو زلزله شدید در حسینیه خوزستان؛ خسارتی گزارش نشده است
2025-02-16T23:09:40+03:30
اهواز - دو زمین لرزه به قدرت ۴.۴ و ۵.۴ ریشتر حسینیه خوزستان را لرزاند که این زلزله در استان های لرستان، کرمانشاه، مرکزی و ایلام و حتی همدان نیز احساس شده است.

اعزام تیم‌های اورژانس به منطقه زلزله‌زده حسینیه

اعزام تیم‌های اورژانس به منطقه زلزله‌زده حسینیه
2025-02-16T22:56:24+03:30
اهواز - وقوع دو زمین‌لرزه پیاپی در حسینیه خوزستان، تیم‌های اورژانس را راهی مناطق زلزله‌زده کرد.

مسئله اصلی در سازمان فنی و حرفه ای موضوع مهارت است

مسئله اصلی در سازمان فنی و حرفه ای موضوع مهارت است
2025-02-16T22:56:23+03:30
قم- رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور گفت: مسئله اصلی در سازمان فنی و حرفه ای موضوع مهارت است که با آموزش‌های مختلف در صدد است بستر اشتغال را در کشور فراه...

دومین زلزله شدید «حسینیه» را لرزاند

دومین زلزله شدید «حسینیه»  را لرزاند
2025-02-16T22:42:59+03:30
اهواز - دومین زمین‌لرزه شدید به بزرگی ۵.۴ ریشتر شهر حسینیه در استان خوزستان را لرزاند.

اعزام تیم‌های ارزیاب اورژانس به منطقه زلزله‌زده حسینیه

اعزام تیم‌های ارزیاب اورژانس به منطقه زلزله‌زده حسینیه
2025-02-16T22:29:40+03:30
اهواز - وقوع دو زمین‌لرزه پیاپی در حسینیه خوزستان، تیم‌های ارزیاب اورژانس را راهی مناطق زلزله‌زده کرد.

حسینیه بازهم به شدت لرزید

حسینیه بازهم به شدت لرزید
2025-02-16T22:29:40+03:30
اهواز - دومین زمین‌لرزه شدید به بزرگی ۵.۴ ریشتر شهر حسینیه در استان خوزستان را لرزاند.

اراک لرزید

اراک لرزید
2025-02-16T22:16:29+03:30
اراک- زلزله اراک در استان مرکزی را لرزاند.

زلزله شدید حسینیه در اهواز هم احساس شد

زلزله شدید حسینیه در اهواز هم احساس شد
2025-02-16T22:16:27+03:30
اهواز - زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۴.۴ ریشتر حسینیه در استان خوزستان را لرزاند.

آغاز ساعت کاری گمرک دوغارون از ۷ صبح خواهد شد

آغاز ساعت کاری گمرک دوغارون از ۷ صبح خواهد شد
2025-02-16T22:03:02+03:30
مشهد - فرماندار تایباد گفت: بر اساس مصوبه امروز شورای ساماندهی مبادی مرزی استان خراسان رضوی، ساعت کاری گمرک دوغارون بزودی از ۷ صبح آغاز خواهد شد.

طرح‌های پدافند غیرعامل باید بومی سازی و عملیاتی شوند

طرح‌های پدافند غیرعامل باید بومی سازی و عملیاتی شوند
2025-02-16T21:49:40+03:30
اراک - معاون امور استانهای سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: طرح‌های پدافند غیرعامل باید بومی سازی و عملیاتی شوند و کوتاهی از اجرای آن جرم انگاری و جزو تخلفات ...

دستگیری دومین باند کلاهبرداری از پزشکان کشور در البرز

دستگیری دومین باند کلاهبرداری از پزشکان کشور در البرز
2025-02-16T21:36:22+03:30
کرج- رئیس پلیس فتای البرز گفت: اعضای دومین باندی که به بهانه وصول مطالبات بیمه ای از پزشکان و متصدیان داروخانه های به صورت اینترنتی کلاهبرداری می کردند دستگی...

چگونگی انتخاب کرمانشاه به عنوان پایتخت فرهنگی آسیا

چگونگی انتخاب کرمانشاه به عنوان پایتخت فرهنگی آسیا
2025-02-16T21:36:22+03:30
کرمانشاه- شهردار کرمانشاه چگونگی انتخاب این شهر به عنوان پایتخت فرهنگی شهرهای آسیایی در سال ۲۰۲۵ را تشریح کرد.

آغاز کاری گمرک دوغارون از ۷ صبح خواهد شد

آغاز کاری گمرک دوغارون از ۷ صبح خواهد شد
2025-02-16T21:36:21+03:30
مشهد - فرماندار تایباد گفت: بر اساس مصوبه امروز شورای ساماندهی مبادی مرزی استان خراسان رضوی، ساعت کاری گمرک دوغارون بزودی از ۷ صبح آغاز خواهد شد.

نماز طلب باران در حرم مطهر رضوی اقامه می‌شود

نماز طلب باران در حرم مطهر رضوی اقامه می‌شود
2025-02-16T21:36:21+03:30
مشهد - فردا دوشنبه ۲۹ بهمن ماه با حضور زائران و مجاوران حضرت رضا علیه السلام، نماز باران بین نماز ظهر و عصر اقامه خواهد شد.

بازداشت ۳ پیمانکار دیگر شهرداری خرم‌آباد به اتهام تحصیل مال از طریق نامشروع

بازداشت ۳ پیمانکار دیگر شهرداری خرم‌آباد به اتهام تحصیل مال از طریق نامشروع
2025-02-16T21:23:00+03:30
خرم آباد- دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان لرستان از بازداشت ۳ پیمانکار مرتبط با پرونده تخلفات مالی شهرداری این شهرستان خبر داد.

تمام دانش آموزان مسموم شده شاهین دژی از بیمارستان مرخص شدند

تمام دانش آموزان مسموم شده شاهین دژی از بیمارستان مرخص شدند
2025-02-16T21:23:00+03:30
ارومیه- رییس اورژانس آذربایجان غربی از ترخیص تمام دانش آموزان مسموم شده شاهین دژی از بیمارستان خبر داد.

چگونگی انتخاب کرمانشاه به عنوان پایتخت فرهنگی شهرهای آسیایی در سال ۲۰۲۵

چگونگی انتخاب کرمانشاه به عنوان پایتخت فرهنگی شهرهای آسیایی در سال ۲۰۲۵
2025-02-16T21:22:59+03:30
کرمانشاه- شهردار کرمانشاه چگونگی انتخاب این شهر به عنوان پایتخت فرهنگی شهرهای آسیایی در سال ۲۰۲۵ را تشریح کرد.

دیدار استاندار خراسان جنوبی با خانواده مرحوم «امیرمحمدخالقی»

دیدار استاندار خراسان جنوبی با خانواده مرحوم «امیرمحمدخالقی»
2025-02-16T20:43:02+03:30
بیرجند - استاندار خراسان جنوبی با خانواده مرحوم امیر محمد خالقی دانشجوی ۱۹ ساله دانشگاه تهران دیدار کرد.

استاندار خراسان جنوبی با خانواده مرحوم «امیرمحمدخالقی»

استاندار خراسان جنوبی با خانواده مرحوم «امیرمحمدخالقی»
2025-02-16T19:52:59+03:30
بیرجند - استاندار خراسان جنوبی با خانواده مرحوم امیر محمد خالقی دانشجوی ۱۹ ساله دانشگاه تهران دیدار کرد.

شکستگی خط انتقال آب شرق گیلان

شکستگی خط انتقال آب شرق گیلان
2025-02-16T19:52:59+03:30
رشت - معاون بهره برداری شرکت آب و فاضلاب گیلان گفت: خط انتقال آب شرق گیلان در منطقه تازه آباد جنگاه سیاهکل دچار شکستگی و آب آشامیدنی برخی نقاط شهر سیاهکل قطع...

احتمال سفر پزشکیان به اصفهان پیش از پایان سال

احتمال سفر پزشکیان به اصفهان پیش از پایان سال
2025-02-16T19:11:15+03:30
اصفهان- استاندار اصفهان از سفر قریب‌الوقوع رئیس‌جمهور به این استان خبر داد.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)