میرنیوز
غلامرضا میری در گفتوگو با ایسنا، در خصوص قاچاق زعفران، اظهار کرد: بانک مرکزی مشکلاتی برای صادرکنندههای زعفران ایجاد کرده، بعد از اینکه صادرکننده زعفران خود را میفروشد، بانک مرکزی بیان میکند که صادرکننده باید با وجود اینکه زعفران خود را ۶۰۰ تا ۷۰۰ دلار فروخته، ۱۳۰۰ دلار تعرفه گمرکی بپردازد.
وی افزود: علاوه بر این صادرکننده زعفران را با ۵ درصد سود فروخته، یعنی یک کیلو زعفران ۸ میلیون تومان به فروش رسیده و ۴۰۰ هزار تومان برای فرد سود داشته، اما بانک مرکزی بیان میکند که باید از بازار، ارز بخرد، به طور مثال ۱۷ هزار تومان ارز خریداری کند و بعد با قیمت ۱۵ تا ۱۶ هزار تومان به سامانه نیما بدهد، یعنی در ۱۳۰۰ دلار، به ازای هر دلار باید ۱۴۰۰ تومان ضرر کند.
میری ادامه داد: صادرکننده دو ضرر میکند. مگر صادرات زعفران چقدر سود دارد که باید در یک کیلو زعفران ۲.۵ میلیون تومان ضرر کند؟ این اتفاق موجب میشود که مسیر قاچاق باز شود، زیرا صادرکننده برای یک کیلو زعفران باید ۲ تا ۲.۵ میلیون تومان به بانک مرکزی بدهد که این ضرر است، در حالی که برای زعفران قاچاق یک میلیون تومان میدهد. قاچاق را هم راحت میبرند، قاچاقچیها به دفتر صادرکننده آمده و از وی میخواهند زعفران را تحویل دهد و همانجا نیز پول آن را پرداخت میکنند. این سختگیریها موجب انجام قاچاق میشود.
نایب رییس شورای ملی زعفران در خصوص دلیل خام صادر شدن زعفران، گفت: وقتی ما یک محصول استراتژیک داریم و اولین تولیدکننده زعفران در جهان شناخته میشویم، باید به سمت صنایع تبدیلی خود برویم، یعنی به صورت خام صادر نکنیم. زعفران علاوه بر مصرف خوراکی، مصرف صنعتی نیز دارد، بنابراین اگر زعفران خام به کشور دیگری نفرستیم، برای اینکه مصرف صنعتی دارد، اشتباه است.
وی اضافه کرد: ما میتوانیم زیرساختهایی فراهم کنیم که از زعفران در صنایع تبدیلی استفاده شود تا تولید ما افزایش یابد، نگرانی نداشته باشیم و از افزایش تولید خود خوشحال باشیم، اما به این دلیل که صنایع تبدیلی نداریم و سرمایهگذاری صورت نگرفته، مجبور هستند زعفران را به صورت خام صادر کنند. اگر این کار را انجام ندهیم و زعفران روی دست کشاورز بماند خوب نیست. زمانی میتوانیم زعفران را به صورت خام صادر نکنیم که بتوانیم مقدار زعفرانی که در صنایع تبدیلی خودمان نیاز داریم را تامین کنیم و مازاد بر آن صادر نماییم.
میری خاطرنشان کرد: اکنون نمیتوانیم ادعا کنیم چرا زعفران را به صورت خام صادر میکنیم و نباید زعفران خام صادر شود، در غیر این صورت باید چه کار کنیم؟ با ۵۰۰ تن زعفران تولید شده چه کاری میتوانیم انجام دهیم؟ الان که خام صادر میکنیم چنین وضعیتی داریم. اکثر محصولات و مایحتاج ما ظرف ۳، ۴ ماه ۲ تا ۵ برابر شده، اما زعفران نه تنها افزایش نیافته، بلکه کاهش هم داشته است.
نایب رییس شورای ملی زعفران بیان کرد: اگر بخش خصوصی ورود پیدا کرده و سرمایهگذاری کند، میتوانیم به سمت صنایع تبدیلی برویم یا اینکه دولت از شرکتهای دانشبنیان حمایت کند و آنها ورود پیدا کنند تا به سمتی برویم که بتوانیم مانند کشورهای دیگر که از زعفران، صنایع جدید تولید میکنند، صنایع تبدیلی تولید کنیم و دیگر نگران افزایش تولیدمان نباشیم.
وی با بیان اینکه میزان فروش زعفران کم شده است، عنوان کرد: در کشور ما به دلیل وجود کرونا، فروشگاهها تعطیل است و اگر هم تعطیل نباشد، مشکل اقتصادی وجود دارد، یعنی اول باید سفره باشد تا سراغ زعفران برویم، اما در حال حاضر با توجه به مشکلات اقتصادی و گرانی در کشور، مصرف زعفران کاهش یافته است. در خارج از ایران این مشکل اقتصادی رخ نداده، اما فروشگاهی باز نیست که عرضه شود، صنایع و شرکتهایی که تولیداتی از زعفران داشتند نیز تعطیل هستند، بنابراین قیمت زعفران کاهش یافته است.
میری افزود: صادرات ما به حداقل رسیده و فروش داخلی نیز در حالت رکود است. زعفرانهایی که در بهمن و اسفند به بازار فروختیم و الان برای گرفتن پول به سراغ مغازهدار میرویم، بیان میکنند که زعفرانهایتان را ببرید چون فروشی نداشتیم. آنها اغلب برای شب عید و ماه رمضان زعفران خریدند تا بفروشند، اما فروشی نداشتند و زعفرانها در مغازههایشان موجود است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
محو اسرائیل آرزوی طهرانی مقدم/ پیروزی نزدیک است
ماجرای قلکی که چند روز میهمان خانههای اهالی محله باقر خان میشود
«کمک داور ویدئویی» چینی وارد می شود
طرح انتقال اتباع غیرمجاز طی۲هفته آینده دراستان تهران تشدید می شود
بحران تنگناهای آئینی در اصفهان/شهر خمودهای که از ذخیرههای فرهنگی خود فاصله گرفته است
هلاکت سرباند اصلی سرقتهای مسلحانه در جنوب سیستان و بلوچستان
۲ کشته و ۱۰ مصدوم در تصادف زنجیرهای محور «جم به سیراف»
سفر قریب الوقوع پزشکیان به سیستان وبلوچستان
۱۲ عضو گروهک جیش الظلم به هلاکت رسیدند
میراث فرهنگی حل بحران آب اصفهان پیگیری کند/لزوم ساماندهی ارز حاصل از صادرات فرش دستبافت
آتشسوزی در تأسیسات برق کارخانه سیمان سپاهان+عکس
۷ محور برای همکاری حوزه هنری و تبلیغات اسلامی تدوین شده است
لزوم بهره گیری از ظرفیت هلدینگ ها برای صادرات محصولات مازندران
بسترها برای اتمام پروژههای نیمه تمام گیلان فراهم شود
درآمد ۱۷ میلیون دلاری ایران از صادرات انار
آمادگی ۶۰ اکیپ راهداری زمستانی در استان مرکزی
اهمیت بوم فرهنگی و تاریخی/ حمایت از جبهه مقاومت نیازمند تبیین است
صهیونیست به دنبال فرار از فروپاشی است/حزبالله مستحکمتر از گذشته
کلاهبردار ۵۰ میلیارد ریالی در مشهد دستگیر شد
جزئیات مسمومیت غذایی دانش آموزان یک مدرسه در کاشمر
تداوم رزمایش عملیاتی شهدای امنیت تا پاکسازی تروریستها
ایران برای دفاع از خود به اقتصاد قوی نیاز دارد
۱۶۹ دادگاه صلح در خراسان رضوی فعال شد
امضای سند ملی توسعه صنایع دستی مسیری جدید برای اعتلای هنرهای سنتی
فرهنگ را نمیتوان به یک سلسله فعالیتها و خدمات تقلیل داد
مُهر نایب خاص امام زمان (عج) در موزه حرم مطهر رضوی رونمایی شد
طراحی ۹ گام اجرایی برای حضور دائمی در جنوبگان
پیروزی امت اسلامی بر مدار عاشورا محقق خواهد شد
دادگاههای صلح در مشهد آغاز به کار کرد
انجام ۴ ماموریت پلیسی در استان سمنان/ ۲ قاچاقچی مواد دستگیر شدند