میرنیوز
مهندس «خدابخش داودینصر» در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: امروزه گیاه نیمه انگلی لورانتوس (با نام محلی مخور) بلای جان درختان نیمهجان جنگلهای زاگرس بهویژه در استان ایلام شده است. پازل خشکسالی و گرد و غبار توأم با ناهماهنگی در اجرا و سوءتدبیر در کنار هجوم لورانتوس برای تکمیل باقی نگذارده است.
وی گفت: قبل از پرداختن به آثار اکولوژیکی و اقتصادی ناشی از خسارت این گیاه منحوس خسارت عمده و زیانبارتر را باید در نگاه ضعیف مسئولان استان جستجو کرد جایی که سرمایهگذاری در عرصه منابع طبیعی هیچ سنخیتی با وسعت جنگلها و مراتع که حدود 80 درصد وسعت استان را در بر میگیرد، ندارد. تدبیر ناقص و سرمایهگذاری اندک باعث تضعیف توان اکولوژیکی درختان جنگلی شده ، در چنین شرایطی نیز طبیعی است که انواع امراض و آفات به جنگلها هجوم بیاورد.
این مدرس دانشگاه با بیان اینکه لورانتوس نمادی کوچک از مشت نمونه خروار آسیبهای فراوان و اندوهبار منابع طبیعی است، تصریح کرد: اشکال اصلی کار در نگاه مسئولان استانی است و تا زمانی که آنها راه تقویت و توسعه جنگلها را در ایجاد یگان نظامی حفاظت، تعقیب و گریز، ایجاد خندق و دیگر روشهای مرسوم میبینند، نباید توقع داشت وضع جنگلها رو به بهبودی برود.
داودی نصر ادامه داد: بهترین روش مبارزه با لورانتوس توجه به بسیج مردمی برگرفته از تفکر جهادی مدیران است و حدود 600 هزار هکتار جنگل داریم و جمعیت استان نیز حدود 600 هزار نفر است. سرانه حفاظت (هر نفر یک هکتار) میتواند زمینه ساز انس و الفت بیشتر مردم و جنگل شود.
وی با تاکید بر اینکه اگر دنبال کاهش هزینه برای حفاظت از جنگلها و تداوم و ماندگاری بیشتر آنها هستیم باید به نقش مردم بیشتر توجه کنیم، تصریح کرد: امکانات دولتی امروز نتوانسته است هزینه اجرایی بیش از 15 درصد وسعت مبارزه با لورانتوس آن هم به صورت ناقص پوشش دهد در صورتی که بها دادن به نقش و حضور مردم می تواند پوششی به وسعت استان با صرف هزینه اندک و صرف وقت کمتر داشته باشد.
داودینصر ادامه داد: آموزش چوپانان، رمهگردانان، طبیعت دوستان، کوهنوردان در قالب تشکل و به صورت سازمانیافته بخشی از مردمی کردن حفاظت از منابع طبیعی به شمار میرود و نیروهای منابع طبیعی باید در خط مقدم مبارزه با لورانتوس و پیش قراول آن باشد.
وی تاکید کرد: تشکلهای مردمی عرصه منابع طبیعی که بخشی از آن بر صفحه کاغذ به خوبی میدرخشد باید به طور جدی سازماندهی شوند و در طول سال مورد ارزیابی و تشویق قرار گیرند.
این مدرس دانشگاه ادامه داد: بخش عمده این فعالیتها که توسط تشکیلات ترویج صورت میگیرد متأسفانه در حوزه منابع طبیعی از نقد سازمانی و ساختاری، نیروی انسانی و برنامه و بودجه جایگاه بسیار ضعیفی دارد و با تقویت این جایگاه در کنار پژوهش های کاربردی و سپردن کار به مردم در قالب برنامه و به صورت سازمانیافته و اجرای آموزشهای مستمر منطقهای و پرهیز از نگاه آماری و آمارسازی میتوان به حمایت و حفاظت واقعی جنگلها امیدوار بود و آفات و امراض و دشمنان طبیعی را برای همیشه از جنگلها دور ساخت و یا به حداقل رساند.
داودینصر تاکید کرد: مسئولان اگر دلشان به حال جنگل نمی سوزد حداقل به خاطر ادامه حیات خودشان که مدیون جنگلها به دلیل تأمین اکسیژن، گردشگری، جذب صدا و ایجاد آرامش، جذب گرد و غبار، تلطیف هوا و حفاظت از اراضی پایین دست، افزایش نزولات جوی، زیباییهای تنوع زیستی و محصولات فرعی و دارویی فراوان می باشند، سرمایه گذاری روی منابع طبیعی را مورد توجه قرار دهند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
توسعه آموزشهای مهارتی نیاز امروز جامعه و جوانان است
یک هزار قالیباف نائینی بیمه میشوند
آسیب دیدن چند واحد مسکونی در زلزله حسینیه
پاسداری و دفاع از حرم امری واجب است
کاشت ۲۷ هزار اصله نهال در قم
بیش از ۵۴۰ هزار تن کالا از پایانه مرزی ماهیرود صادر شد
مجازی شدن برخی از مدارس سنندج
کارگران معادن استان سمنان شرایط کار ناایمن را گزارش کنند
آغاز بارش برف در جادههای اراک و شازند
آماده باش اورژانس ۱۱۵ استان مرکزی به دنبال وقوع زمین لرزه در اراک
لنج صیادی متخلف ترالر در آبهای بوشهر توقیف شد
۱۲۰ رأس دام سبک قاچاق در قروه کشف شد
اعلام آمادهباش به دستگاههای امدادی پس از زلزله در حسینیه خوزستان
اعزام ۴ تیم امداد ونجات هلالاحمر به منظور ارزیابی مناطق متأثر از زمین لرزه
نبود خسارت در زلزله حسینیه بر اساس گزارشهای اولیه
هشدار یک کارشناس در مورد میزان لرزه خیزی حسینیه
واژگونی پراید وانت منجر به فوت راننده شد
وقوع دو زلزله شدید در حسینیه خوزستان؛ خسارتی گزارش نشده است
اعزام تیمهای اورژانس به منطقه زلزلهزده حسینیه
مسئله اصلی در سازمان فنی و حرفه ای موضوع مهارت است
دومین زلزله شدید «حسینیه» را لرزاند
اعزام تیمهای ارزیاب اورژانس به منطقه زلزلهزده حسینیه
حسینیه بازهم به شدت لرزید
زلزله شدید حسینیه در اهواز هم احساس شد
آغاز ساعت کاری گمرک دوغارون از ۷ صبح خواهد شد
طرحهای پدافند غیرعامل باید بومی سازی و عملیاتی شوند
دستگیری دومین باند کلاهبرداری از پزشکان کشور در البرز
چگونگی انتخاب کرمانشاه به عنوان پایتخت فرهنگی آسیا
آغاز کاری گمرک دوغارون از ۷ صبح خواهد شد