میرنیوز
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری اصفهان در مراسم کلنگ زنی پروژه آزمایشگاه مرکزی جامع دانشگاهی کشور با اشاره به شرایط سخت و پیچیده کشور، اظهار کرد: باید به سویی حرکت کنیم تا بتوانیم از تمامی داراییهای معنوی و مادی خودمان بهرهبرداری حداکثری را داشته باشیم.
سید حسن قاضی عسگر با بیان این که یکی از مدلهای بسیار موفق در سطح دنیا از چند سال گذشته تاکنون تأسیس آزمایشگاههای مرکزی است، افزود: باید ایده راهاندازی آزمایشگاه مرکزی و خرید تجهیزات را با هدف بهرهوری حداکثری و هزینه حداقلی انجام بدهیم تا بتوانیم به تمام جامعه دانشگاهی استان و به ویژه در دانشگاه صنعتی اصفهان سرویس دهی مناسبی داشته باشیم.
وی با تأکید بر حمایت این آزمایشگاه از تحقیقات کاربردی مورد نیاز کشور، به تغییر وضعیت بودجه نسبت به گذشته و مشکلات دریافت بودجه برای خرید دستگاه های آزمایشگاهی اشاره کرد و گفت: این تهدید یک فرصت برای حرکت در مسیر ساخت دستگاههای آزمایشگاهی در داخل کشور است و خوشبختانه تعداد زیادی از همکاران ما در ساخت دستگاهها وارد شدند و زمینه ایجاد اشتغال برای دانشآموختگان دانشگاهها را فراهم کردهاند.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی اصفهان، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری اصفهان با اشاره به افزایش تقاضای دستگاههای مورد نیاز برای آزمایشگاهها در کشور، ادامه داد: در حال حاضر ساخت هر نوع دستگاهی در کشور کاملاً به صرفه بوده و آزمایشگاه مرکزی میتواند یک بازار مناسب برای آن ها باشد.
وی با قدردانی از خیّر این مجموعه- مهندس استکی، افزود: خوشحالم که در کشور به حدی از توسعهیافتگی رسیدهایم که خیّر ما در ساخت آزمایشگاه مرکزی برای دانشگاه سرمایهگذاری میکند.
قاضی عسگر ابراز امیدواری کرد که این آزمایشگاه هر چه زودتر به مرحله بهرهبرداری برسد تا همه دانشگاهیان استان و کشور بتوانند از امکانات آن استفاده کنند.
عضو هیئت علمی دانشکده شیمی دانشگاه صنعتی اصفهان با تأکید بر اهمیت لحاظ شدن اولویت در خرید دستگاههایی که در استان وجود ندارد، تصریح کرد: اشتغال دانشآموختگان دانشگاهها، سرویس دهی با ایجاد ارزش افزوده و اطمینان خاطر اعضای هیئت علمی و پژوهشگران برای انجام آزمایشات لازم در نزدیکی خود، از جمله مزایای راهاندازی این آزمایشگاه است.
دانشگاه صنعتی اصفهان بهترین جایگاه را در تولید کیفی علم در کشور دارد
رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان نیز در این نشست به معرفی این دانشگاه و فعالیت های گوناگون آن پرداخت و گفت: دانشگاه صنعتی اصفهان یکی از بزرگترین دانشگاه های کشور به لحاظ وسعت است که با ۴۷۰ عضو هیئت علمی تاکنون حدود ۴۵ هزار دانش آموخته به کشور تقدیم کرده است.
سید مهدی ابطحی با بیان این که هدف از پایه گذاری دانشگاه صنعتی اصفهان توسعه فناوری در کشور است، افزود: برنامه تحول این دانشگاه که حاصل مدیریت خردمندانه دوره گذشته است، راهنما و نقشه راه دانشگاه در مدیریت فعلی نیز است.
وی با اشاره به این که یکی از اهداف کلان برنامه تحول دانشگاه صنعتی اصفهان دستیابی به مرجعیت علمی دانشگاه در آسیا است، تصریح کرد: طبق آمار مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری (ISC) تولید علم در کشور رشد خوبی داشته است و توانسته ایم جایگاه ۱۶ جهان را کسب کنیم، اما در مقایسه کیفی خیلی از کشورها وضع بهتری از ما دارند.
ابطحی تصریح کرد: در مقایسه ISC که دانشگاه های برتر ایران را با ۱۰ دانشگاه برتر جهان مقایسه کرده است، دانشگاه صنعتی اصفهان بهترین جایگاه را به لحاظ تولید کیفی علم در کشور دارد. همچنین در سال ۲۰۱۸ استناد به مقالات این دانشگاه حدود ۱۶ هزار مورد بوده که در این میان بیشترین استناد به این مقالات را دانشگاه های آمریکایی و پس از آن دانشگاه های آلمان، ایتالیا و انگلستان انجام داده اند که همه از کشورهای پیشرو در علم به شمار می رود.
رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان اضافه کرد: ۱۰ دانشگاهی که بیشترین مقاله مشترک با دانشگاه صنعتی اصفهان را داشته اند نیز، همگی از برترین دانشگاه های دنیا محسوب می شوند که از میان آن ها می توان به MIT و A&M اشاره کرد.
وی بین المللی شدن دانشگاه را از جمله اهداف کلان پیش رو عنوان کرد و با تأکید بر این که در این زمینه شبکه سازی های بسیار خوبی انجام شده است، افزود: در سال ۲۰۱۹ دانشگاه های سوئیس که از بهترین دانشگاه های اروپا محسوب می شوند، تعداد ۳۳۸ مقاله مشترک با ایران داشته اند که از این میان حدود یک سوم آن مربوط به دانشگاه صنعتی اصفهان است.
ابطحی برگزاری کارگاههای بینالمللی، بینالمللی سازی محتوا و قالب آموزشی دانشگاه، برگزاری کارگاهها، دوره ها و مدرسههای فصلی، ایجاد شعبه دانشگاهی درکشور سنگال در زمینه مهندسی نفت و تعمیق و گسترش ارتباطات بینالمللی برای انجام امور آموزشی و پژوهشی بین الملل را برخی از اقدامات دانشگاه صنعتی اصفهان برای دست یابی به هدف بین المللی شدن این دانشگاه عنوان کرد.
وی اضافه کرد: دعوت از دانشمندان خارجی برای ارائه سمینار، کارگاه آموزشی، مشاوره در پایاننامهها و رسالهها، برگزاری مدرسه بین المللی زمستانی در دانشگاه با محققان اتریشی در زمینه ریاضیات، انتخاب و اجرای طرح تحقیقاتی مشترک با حمایت وزارت علوم اتریش و ایران در زمینه ریاضیات، گسترش برنامه های آموزشی مشترک با کشور سوئیس، تلاش برای پایه ریزی گروه آموزشی خارج از کشور و فعالیتهای آموزشی بینالمللی و جذب دانشجویان خارجی از دیگر این اقدامات است.
رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان توسعه فناوری و نوآوری را از دیگر اهداف این دانشگاه دانست و افزود: آن چه که ما به عنوان موفق ترین پارک علم و فناوری کشور می شناسیم شهرک علمی، تحقیقاتی اصفهان با حضور ۵۴۰ شرکت دانش بنیان و واحد فناور است که از این میان ۳۷ شرکت توسط استادان این دانشگاه پایه گذاری شده و خروجی آن تاکنون ۱۵ کارخانه تولید محصول بوده است.
ابطحی در ادامه افزود: وقتی کشور دچار بحران می شود نقش دانشگاه شناخته می شود و تا زمانی که کشور در شرایط عادی می تواند فناوری را بخرد و به جای مهندسین، مسئولین خرید صنایع فعال باشند نیازی به دانشگاه نخواهد بود.
وی با اشاره به بحران حوزه سلامت کشور در چند ماه گذشته ادامه داد: از اسفند ۹۸ تا کنون دانشگاه تمام توانش را برای پاسخ به جامعه گذاشته تا سلامت جامعه را حفظ کند. فناوری های بسیار متنوعی در دانشگاه شکل گرفت، از دستگاه های مختلف ضد عفونی کننده خانگی و صنعتی تا تولید ماسک و پارچه های مورد نیاز و ماشین آلاتی که تولید پارچه های ماسک را انجام می دهد، تولید کیت های تشخیص کرونا و کیت های تشخیص سریع، همه از دستاوردهای دانشگاه صنعتی اصفهان در مبارزه با ویروس کرونا بوده است.
رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان ضمن قدردانی از همه خیرینی که تا کنون با کمک های مادی و معنوی خود به رشد و اعتلای این دانشگاه کمک کرده اند، افزود: ما در حالی با دانشگاه های برتر دنیا رقابت می کنیم که بودجه سالانه ما هیچ تناسبی با بودجه آن ها ندارد و این یک مشکل بزرگ برای دانشگاه های داخل کشور است.
ساختمان جدید آزمایشگاه مرکزی دانشگاه صنعتی اصفهان به عنوان بزرگترین پروژه آزمایشگاه مرکزی جامع دانشگاهی کشور با هدف توسعه فعالیت های آزمایشگاهی و پژوهشی دانشگاهی و صنعتی با ۵ هزار متر مربع زیربنا در سه طبقه شامل ۵۷ آزمایشگاه در مدت ۱۸ ماه به بهره برداری خواهد رسید.
همچنین همزمان با آیین شروع عملیات اجرایی آزمایشگاه مرکزی دانشگاه صنعتی اصفهان، پروژه ساخت مجتمع مسکونی ویلایی ۸ واحدی کوی استادان این دانشگاه در زمینی به مساحت ۲ هزار و ۴۰۰ متر مربع، با هدف توسعه امکانات رفاهی اعضای هیئت علمی آغاز شد که این پروژه نیز ظرف مدت زمان ۱۸ ماه به بهره برداری خواهد رسید.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
۹۵۰ گروه جهادی در هفته بسیج به مناطق محروم خدمت رسانی کردند
۳ کارگر جوان حین لایروبی در مشهد جان باختند
بسیج تبدیل به حرکتی جهانی شده است
ورزشکاران ناشنوا در استان تهران صاحب سالن تخصصی می شوند
فعالیت سامانه بارشی در کرمانشاه شدت می گیرد
فعالیت معدن گنجه رودبار تا اطلاع ثانوی متوقف شد
کشف یک میلیون قرص چاقی و لاغری و هورمونی غیرمجاز در ورامین
ورود دستگاه قضائی به آلودگی مزارع پرورش میگوی هرمزگان
دستگاه قضایی به حادثه فوت کارگر کارخانه قند مغان ورود کرد
انبارهای اموال تملیکی کردستان تعیین تکلیف شوند
انفجار در معدن گنجه رودبار مصدومی نداشته است
کشف کارگاهی با یک میلیون قرص چاقی و لاغری و هورمونی غیرمجاز در ور
دشمنان از اشاعه تفکر بسیجی به سایر کشورها هراس دارند
۱۲۰ هزار دست لباس گرم و ۵ هزار پتو در پویش ملی «هبه» جمع آوری شد
رئیس هیئت گلف استان خراسان رضوی انتخاب شد
جبهه مقاومت ناحیه امنی برای کشور ایجاد کرده است
ترویج تفکر شهید فخری زاده برای کشور سازنده است
حضور ۱۰۰ مهمان رسمی و خارجی در اجلاس وزرای خارجه اکو
حضرت زهرا (س) نمونه بارز تبیین مقام الهی و ارتباط با خداوند است
۳۶ قطعه سکه بهار آزادی در هنگ مرزی تایباد کشف شد
کوهنوردان از صعود به ارتفاعات پایتخت اجتناب کنند
امام جمعه قم: بانوان در اسلام از جایگاه والایی برخوردار هستند
علت مسمومیت اهالی و دانش آموزان دهستان ویژنان در دست بررسی است
تفکر بسیجی گرهگشای مشکلات است
بوشهر پایلوت پژوهش اقتصادکرانه و پسکرانه شد
خبرنگاران مهر در اختتامیه جشنواره ۳۵ تئاتر کردستان تجلیل شدند
تولید انرژی برق در نیروگاه نکا از ۶.۷ میلیارد کیلووات گذشت
کاروان ترویج بهره وری ویژه الگوی کشت ملی به آذربایجان غربی رسید
محور اصلی طرح جامع زیارت باید مشهد و حرم امام رضا(ع) باشد
ساخت پروژه پل زیرگذر نواب چالوس ۶۰ درصد پیشرفت کرد