میرنیوز
دکتر حمدالله سجاسی قیداری در گفتوگو با ایسنا در خصوص راهکارهای جذب گردشگر در دوران پساکرونا اظهار کرد: مهمترین راهکار اولیه برای جذب گردشگران به ایران پس از بحران به وجودآمده، حمایتهای دولتی است. پس از آن باید گردشگری داخلی را رونق بخشید تا کسبوکارهایی که در حال نابودی و از بین رفتن هستند؛ بازیابی شده و جان تازه بگیرند. به این صورت با گذشت زمان و کاهش و برطرف شدن تب کرونا در جهان، خود به خود ایران جایگاه قبلی خود را پیدا خواهد کرد.
وی ادامه داد: در کنار این اقدامات و راهکارها، برگزاری جشنوارههای ویژه گردشگران برای جذب آنها، فراهم کردن تسهیلات و تهمیداتی برای رفتوآمدها و روادیدی که برای گردشگران خارجی وجود دارد و تبلیغات در خصوص گردشگری کشور، بر بهبود شرایط گردشگری تأثیر خواهد گذاشت. اما پذیرفتن و عادت کردن به این شرایط توسط گردشگران، زمان میبرد و به سرعت انجامپذیر نیست.
عضو پژوهشکده گردشگری و زیارت دانشگاه فردوسی مشهد بیان کرد: با طولانی شدن شیوع ویروس کرونا، صنعت گردشگری دچار آسیب شده و صنایع و حوزههای خدماتی کوچک نیز بیشترین آسیب را خواهند دید. در حال حاضر ما باید برای بازگرداندن شرایط گردشگری به حالت قبل خود (قبل از شیوع ویروس کرونا) در دوران پساکرونا و زمانی که این بیماری در حال برطرف شدن است؛ بیندیشیم و راهکارهایی ارائه دهیم.
حمایتهای دولتی؛ مهمترین پشتوانه برای جلوگیری از ورشکستگی صنعت گردشگری کشور
سجاسی قیداری خاطرنشان کرد: مهمترین پشتوانه برای جلوگیری از ورشکست شدن صنعت گردشگری، کمکهای دولتی است. به عنوان مثال دولت میتواند با ارائه وامهای کمبهره به بازیابی این صنعت کمک کند؛ همچنین میتوان برای مدتی صاحبان مشاغل مربوط را از پرداخت مالیات معاف کرده و یا با بیمه کردن آنها و حمایتهای اینچنینی برای جبران این آسیب و خسارتهای وارد شده به گردشگری کمک کرد.
وی تشریح کرد: به هر حال با توجه با بحران و شرایط موجود، بخشی از کسبوکارهای کوچک در حوزه گردشگری آسیب خواهند دید و چارهای برای جلوگیری از آن نداریم؛ زیرا این بحران و این تغییرات ضربه بزرگی برای گردشگری بهشمار میرود.
عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد اضافه کرد: بررسی دادهها بیان میکند که بیشتر کشورهای دنیا به جز تعداد کمی از آنها، صنعت گردشگری و سفر را ممنوع اعلام کرده و بر ممنوعیت سفرها اصرار دارند؛ این رویکرد نشان میدهد که سایر کشورها نیز همین روند را در پیش گرفته و راهکار ویژهای برای سفر کردن در شرایط به وجود آمده، ندارند.
سجاسی قیداری افزود: در کشور ما با وجود این که سفر ممنوع اعلام شدهاست؛ اما تعدادی هتل پنج ستاره با رعایت اصول بهداشتی خدمات ارائه میدهند. از طرفی در این شرایط چندین ایرلاین بزرگ در دنیا، اعلام ورشکستگی کردند؛ به این ترتیب در همه کشورها هنوز سفر کردن با شرایط موجود صورت نمیگیرد و همچنان تأکید بر رعایت اصول بهداشتی و عدم سفر وجود دارد و فقط سفر کردن در شرایط ضروری امکانپذیر است.
تغییر الگوی رفتاری گردشگران در انتخاب مقاصد گردشگری با شیوع کرونا
وی تصریح کرد: شیوع ویروس کرونا تنها در ایران اتفاق نیفتاده و نمیتوان گفت که این ویروس صرفاً بر گردشگری ایران تأثیرگذار بوده است؛ اما ممکن است با توجه به شرایط و وضعیت پیشآمده، الگوی رفتاری گردشگران در آینده تغییر کند و با دوران قبل از کرونا متفاوت باشد. به طوری که افراد بیشتر در خصوص انتخاب مقصد خود فکر کرده و نکات بهداشتی را برای انتخاب مقصد خود لحاظ کنند.
عضو پژوهشکده گردشگری و زیارت دانشگاه فردوسی مشهد عنوان کرد: ایران جزء کشورهایی است که آمار مبتلایان آن به کرونا بالا بودهاست. این آمار بالا ممکن است بر انتخاب ایران به عنوان مقصد سفر توسط گردشگران خارجی، تأثیرگذار باشد؛ به این معنا که ممکن است در اوایل دوران پساکرونا به سختی به عنوان مقصد سفر گردشگران انتخاب شود.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
انجام ۳ عملیات مردم یاری پایگاه هوانیروز کرمانشاه در هفته گذشته
شهرکرد سردترین نقطه در کشور
ترافیک سنگین در جاده های البرز/ جاده کرج - چالوس بسته است
امام جمعه اصفهان: مشخص نبودن حد وقف در اصفهان چالش جدی است
امام جمعه خرمآباد: جذب نیروی بدون ضابطه در ادارات جرم انگاری شود
مهرواره «بانور» برای توانمندسازی بانوان کنشگر رسانه برگزار می شود
ضرورت افزایش بودجه استان یزد با توجه به سهم پررنگ یزد در اشتغال کشور
هلاکت و دستگیری ۷۶ تروریست در سیستان و بلوچستان
حادثه رانندگی در محور اهر- تبریز ۷ نفر مصدوم در پی داشت
وزیر ارتباطات: استفاده از ظرفیت ابر دولت باید به صورت ویژه دنبال شود
ترافیک سنگین در جاده های البرز/ جاده چالوس بسته است
استفاده از ظرفیت ابر دولت باید به صورت ویژه دنبال شود
اقدامات وزارت نفت براساس اولویت شهرها باشد
احداث تصفیه خانه فاضلاب شهری یک مطالبه جدی محیط زیستی در چهارباغ
ادامه انسداد بخشی از جاده کرج- چالوس تا ۱۰ آذرماه
مجهزترین پارکینگ بافت پیرامونی حرم رضوی به بهره برداری می رسد
آخرین خبرها از ثبت جهانی دره خرمآباد؛ امیدوارم تیرماه جشن جهانیشدن را بگیریم
هزینه کرد ۱۸ میلیارد تومانی برای تکمیل و تجهیز زیرساختهای فرهنگی در خراسان جنوبی
تصادفات در محورهای جنوب استان بوشهر ۱۲ درصد کاهش یافت
۲۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای پروژه های گازرسانی رامسر تخصیص یافت
برنامه قطعی برق در خراسان شمالی اعلام شد+ جدول
رقم بذر جو مقاوم به سرمازدگی در گلپایگان رونمایی شد
نشست تخصصی شهید شهرکی در استان سمنان برگزار می شود؛ تبلیغ مسئله محور در مساجد
یک فوتی و ۱۲ مصدوم در حادثه ترافیکی محور شهرکرد - اصفهان
تخصیص ۳۲۴ میلیارد تومان تسهیلات مکانیزاسیون در مازندران
«علی لاریجانی» با آیت الله نوری همدانی دیدار کرد
دفترمقام معظم رهبری در قم از تلاشهای هیئت خادم الرضا(ع)تقدیر کرد
وزیر کشور: سرمایه گذاری داخلی و خارجی مولفهای مهم برای توسعه است
مسمومیت ۱۲ نفر با گاز مونوکسیدکربن در استان مرکزی
مازندران مهد ورزش است؛ کسب ۲۸۰ مدال در سال جاری