میرنیوز
حرف های ضدونقیض مسئولان در مواجهه با این ویروس موجب از دست رفتن اعتماد عمومی شده بود به طوریکه یک روز بر ماسک نزدن عموم مردم تأکید می شد تا ماسک در اختیار بیماران خاص و کرونایی قرار گیرد اما روزی دیگر بر استفاده از ماسک اصرار می کنند و مردم در به در تهیه ماسک تمام داروخانه ها و تجهیزات پزشکی و حتی سوپرمارکت ها را گشتند تا به محصول مورد نظر دست یابند اما دریغ... تا اینکه با ورود گروه های جهادی و تغییر خطوط تولیدی برخی واحدها این معضل حل شد.
اما اعتماد عمومی وقتی کاهش یافت که روزانه آمار مبتلایان به تفکیک استان ها منتشر می شد و دانشگاه های علوم پزشکی در هر استان نیز آمار را به رسانه های بومی می دادند و اینجا بود که تناقض های آماری خودنمایی می کرد و کار رسانه ها هم زیرسوال می رفت بنابراین تصمیم بر آن شد تا فقط آمار کشوری منعکس شود و مردم فقط به کم و زیاد شدن آمار دلخوش کرده و در دلهره بر سر می برند. با این وجود از یک سو مقامات بر عادی سازی شرایط و انجام امور روزمره و از سوی دیگر بر جدی دانستن اوضاع، رعایت مسائل بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی تأکید دارند غافل از اینکه مردمی که ما می بینیم دیگر برایشان شرایط کرونایی معنا و مفهوم ندارد و بی هیچ ترسی در سطح شهر تردد، خرید، ورزش، تفریح، دور دور می کنند ...
حال برای جویا شدن از شرایط اطلاع رسانی و اقدامات مسئولان و رسانه ها برای آگاه سازی شرایط کرونایی و جلب اعتماد عمومی میزگردی مجازی تحت عنوان «بررسی نحوه اطلاع رسانی انتشار و گسترش کروناویروس در سطح استان همدان» ترتیب دادیم و با مسئولان امر درباره وضعیت اطلاع رسانی در سطح استان صحبت کردیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ابن سینای همدان در این باره در گفتوگو با ایسنا، جلب اعتماد عمومی را یکی از فرصتهای کروناویروس برشمرد و اظهار کرد: در این شرایط سخت و دشوار حوزه بهداشت و درمان توانست با اقدام بهنگام و اطلاعرسانی شفاف اعتماد عمومی را بیش از پیش به حوزه سلامت و بهداشت جلب کند.
دکتر رشید حیدریمقدم با اشاره به اینکه در ستاد استانی مبارزه با کرونا کمیتههای مختلفی تشکیل شد، افزود: نسبت به عملکرد کمیته اطلاعرسانی ستاد استانی و رسانهها رضایت وجود دارد و در حوزه اطلاعرسانی و شبههزدایی اقدامات خوبی انجام شده است.
وی ادامه داد: به منظور جلوگیری از بروز هر گونه تناقض اطلاعرسانی با مسئولیت مدیر روابط عمومی و ثبت و گزارش دهی با مسئولیت مدیر آمار، انفورماتیک و فناوری اطلاعات دانشگاه است.
حیدری مقدم با قدردانی از رسانهها برای فرهنگسازی در زمینه مقابله با کروناویروس بیان کرد: بهترین راهکار مقابله با این بیماری رعایت بهداشت فردی و کمترین حضور در مجامع عمومی و اطلاع رسانی به بستگان و اطرافیان است تا حتیالمقدور از کارهای غیرضروری و مسافرتها جداً خودداری کنند.
وی بیان کرد: به منظور شفافسازی و تبیین افکار عمومی علاوه بر اطلاع رسانی در رسانهها و مصاحبههای خبری، اطلاعیههایی به صورت منظم منتشر شد همچنین اطلاعرسانی درباره پیشگیری و مراقبت از کروناویروس مشتمل بر برگزاری دورههای آموزشی با حضور گروه های هدف پرسنلی و اقشار مختلف جامعه، توزیع تراکت و محتوای آموزشی، پخش تیزر تلویزیونی، استفاده از ظرفیت فضای مجازی، تبلیغات محیطی در قالب نصب بنر در میادین اصلی شهرها ارائه شد و در زمینه راهاندازی ایستگاه های آموزش همگانی هماندیشی و هماهنگیهای لازم صورت گرفت.
حیدریمقدم آموزش درباره کرونا ویروس را یک وظیفه قانونی، شرعی، ملی و میهنی دانست و با تأکید بر لزوم استفاده از تمام ظرفیت شهرستانها از مدیران شهرستانها درخواست کرد تا با رفتار هوشمندانه و منطقی کمک کنند تا به این مشکل فائق آییم.
وی استفاده از پتانسیل مردمی به ویژه دانشجویان در جهت اطلاعرسانی در خوابگاهها و جامعه از طریق آموزش چهره به چهره را یکی از نقاط مثبت اطلاعرسانی عمومی در زمینه کرونا عنوان کرد و افزود: باید با اطلاعرسانی صحیح شرایط را به گونهای فراهم کرد تا مردم از تجمعات غیرضروری بپرهیزند و تا حد امکان در منزل بمانند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا آموزش و اطلاعرسانی از طریق فضای مجازی به همه گروهها و کانال های خبری را با اهمیت دانست و ابرازامیدواری کرد که با بکارگیری مناسب فضای مجازی در جهت رسیدن به اهداف و کمکگیری از جامعه برای کنترل مشکل موجود پرداخته شود.
وی یادآور شد: آموزش و اطلاع رسانی کروناویروس در قالب شیوهنامههای آموزشی به همه گروههای پرسنلی به طور گسترده در بخشهای بهداشتی و درمانی، صنایع و ادارات و حوزههای مختلف انجام شده همچنین پیگیری و آموزش اطرافیان فرد متوفی و اطلاع رسانی درباره دفن بهداشتی و عدم برگزاری مراسم در دستور کار بوده است.
حیدریمقدم با معرفی سایت www.salamat.gov.ir و با اشاره به آمادگی پاسخگویی به مراجعان در مراکز یاد شده از ساعت ۸ صبح تا ۲۴، گفت: لازم است شهروندان با مراقبین سلامت که از طریق تماس تلفنی با شماره ۴۰۳۰ وضعیت سلامت آنها را از لحاظ بیماری کروناویروس پیگیری می کنند، همکاری کنند.
وی تقویت اطلاع رسانی در این زمینه را خواستار شد و ابرازامیدواری کرد که با شعار «همه با هم، کرونا را شکست میدهیم» با این اپیدمی مبارزه خواهیم کرد و آن را شکست میدهیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان نیز به خبرنگار ایسنا گفت: متأسفانه تعداد محدودی از رسانه ها برخلاف رویه جاری حوزه اطلاع رسانی در ایام شیوع کروناویروس در جامعه فعالیت می کردند اما اکثر رسانه های استان در این ایام مانند تمام اتفاقات و رویدادهای گذشته عملکرد قابل قبولی داشتند و در کنار مردم بودند.
احمدرضا احسانی با بیان اینکه رسانه های استان همدان در زمان شیوع کرونا در زمینه آگاهی بخشی، اطلاع رسانی، اعلام اخبار درست از مراجع رسمی، ترویج فاصله گذاری اجتماعی و پویش در خانه بمانیم به خوبی عمل کردند، افزود: در بخش تولید محتوا نیز بعضی از اصحاب رسانه با کارشناسان فرهنگ و هنر ارتباط گرفته و اخبار ارزشمندی تولید کردند و در کل عملکرد آنها در این مدت با چشم پوشی از چند مورد محدود قابل تقدیر است.
وی با بیان اینکه امیدواریم هر چه زودتر بساط این ویروس از سطح جامعه برچیده شود، اضافه کرد: اکنون وضعیت کرونا غیرقابل پیش بینی است اما شرایط استان همدان با پای کار بودن و مسئولیت اجتماعی رسانه ها، خبرنگاران، مدیران استانی و مردم نسبت به استان های دیگر بهتر بوده و تاحدی نیز کنترل شده است.
احسانی با بیان اینکه مدیران استان در زمینه کرونا جهادی عمل کرده و بین آنها همدلی، هماهنگی و هم افزایی شدیدی وجود دارد، اظهار کرد: در حال حاضر و با توجه به اینکه اصناف و کسب و کارها شرایط عادی تری به خود گرفته، نیاز است که بخش اطلاع رسانی با رویکرد جدیدتری وارد عمل شود.
وی با تأکید بر اینکه اخبار دست اول، دقیق و شفاف باید در اختیار مردم قرار بگیرد، بیان کرد: رسانه ها باید با توصیه های دقیق و هنرمندانه مردم را از عواقب عدم رعایت مسائل بهداشتی و ایمنی آگاه کرده و با اطلاع رسانی صحیح و به موقع مانع از عادی سازی این شرایط و کرونا برای آنها شوند همچنین لازم است حساسیت این موضوع را برای تمامی اقشار جامعه حفظ کنند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان با تأکید بر لزوم افزایش و تقویت روحیه مردم خاطرنشان کرد: کرونا نزدیک به سه ماه است که تمام ارتباطات و برنامه ها را تحت شعاع قرار داده بنابراین باید ایجاد نشاط اجتماعی و افزایش روحیه مردم در دستور کار قرار گیرد، رسانه ها نیز می توانند در کنار سیاست اطلاع رسانی خود سازمان های فعال در زمینه فرهنگ و هنر را برای رسیدن به این موضوع یاری کنند.
وی با بیان اینکه رسانه ها می توانند با تولید و پخش اخبار مثبت باعث ایجاد نشاط اجتماعی شوند، اعلام کرد: یکی از نقاط ضعف یا در عین حال نقاط قوت در شرایط کنونی این است که اخبار به سرعت در فضای مجازی و سایت ها پخش می شود و میزان دسترسی مردم به اخبار به صورت لحظه ای شده است.
احسانی با بیان اینکه در حال حاضر محدود کردن اخبار به منابع و مراجع رسمی بسیار دشوار شده است، گفت: سرعت زیاد گردش اطلاعات و اخبار یک ظرفیت خوب به شمار می رود اما از طرفی این سرعت زیاد کنترل اخبار غیرواقعی و کذب را سخت کرده و این اخبار کذب خیلی زودتر از اینکه مراجع رسمی و رسانه ها خبر درست را اعلام کنند، پخش شده و اثرات مخربی را برجای می گذارند.
احسانی با بیان اینکه انتشار اخبار کذب و غیرواقعی در زمینه شیوع کرونا نیز وجود دارد، خاطرنشان کرد: در روزهای آغازین و شیوع اولیه کرونا هر لحظه اخبار مربوطه از مراکز مختلف منتشر شده و روحیه مردم را تحت تأثیر قرار می داد اما اکنون شرایط اطلاع رسانی بهتر شده است.
وی با بیان اینکه در زمینه ادامه روند اطلاع رسانی به همین شکل کنونی باید نظر متخصصان رسانه دخیل باشد چراکه آنها در این زمینه صاحب نظر هستند، افزود: در شرایط کنونی نیاز است که حساسیت مردم در بحث بیماری کمرنگ نشود چراکه هر قدر مردم شرایط را عادی تر ببینند و حساسیت آنها کمتر شود به همان میزان جامعه دچار آسیب خواهد شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان با بیان اینکه اطلاع رسانی باید با دو رویکرد تولید اخبار دقیق، شفاف و واقعی و حفظ حساسیت مردم در این زمینه انجام شود، مطرح کرد: اکنون که شرایط مقداری نسبت به روزهای اولیه شیوع کروناویروس عادی تر شده، نیاز است در شیوه های اطلاع رسانی تجدیدنظر شود.
وی با بیان اینکه پروتکل های بهداشتی که برای حوزه ها و صنوف مختلف تعریف شده است باید توسط رسانه ها اطلاع رسانی شود و مردم در این جریان این نکات بهداشتی قرار گیرند، اظهار کرد: در روزهای اولیه شیوع کرونا تصور می شد با گرم شدن هوا این ویروس قدرتش را از دست می دهد اما اکنون شاهد شیوع گسترده کرونا در مناطق گرمسیری مانند خوزستان و هرمزگان هستیم بنابراین نیاز است در شیوه های اطلاع رسانی موارد این چنینی دقیق تر بررسی شود.
وی با بیان اینکه هرچه اخبار و اطلاعات بهتر و بیشتر در دسترس مردم قرار گیرد فضا برای اخبار کذب و غیرواقعی کمتر می شود، گفت: آموزش نکات ایمنی و بهداشتی یکی دیگر از مواردی است که رسانه ها می توانند در این ایام به آن بپردازند و بخش آموزشی می تواند مکمل کار اطلاع رسانی باشد.
احسانی با اشاره به دسترسی سریع مردم به اخبار مختلف از طریق فضای مجازی بیان کرد: حضور شبانه روزی و اطلاع رسانی سریع و چابک توسط رسانه ها لازمه مقابله با اخبار کذب و غیرواقعی است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان با بیان اینکه اطلاع رسانی و خبرنگاری نیز دارای چارچوب و منشوری است و از نظر قانونی و اخلاقی باید این موارد رعایت شوند، افزود: در حوزه اطلاع رسانی باید بسیار متعهدانه، منصفانه، عادلانه، بدون هر گونه حب و بغض، بدون احساس وابستگی و بازی های سیاسی و جناح بندی و خیلی شفاف اصل موضوع و سوژه مدنظر قرار گرفته شود.
احسانی با بیان اینکه اطلاع رسانی درست، پاک، صادقانه و بدون جانبداری باعث افزایش اعتماد مردم به رسانه ها می شود، خاطرنشان کرد: اصحاب رسانه و خبرنگاران به اصول حرفه ای خود پایبند هستند اما در بعضی مواقع نیاز است که ما دقت نظر بیشتری داشته باشیم و از مدار اخلاق و قانون خارج نشویم.
مدیرکل مرکز صداوسیمای مرکز همدان هم در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه اطلاع رسانی باید شفاف و دقیق بوده و مردم محرم دانسته شوند، اعلام کرد: در بسیاری از موارد انعکاس واقعیات موجود در جامعه درباره مشکلات اقشار مختلف باعث افزایش اعتماد عمومی به رسانه ها خواهد شد.
مهدی دهقاننیری، استناد به منابع موثق و یکسان بودن منابع در زمینه اطلاع رسانی را از موانع ایجاد تناقض در اخبار دانست و افزود: پرهیز از برجسته سازی افراطی مشکلات سایر کشورها و بیان مشکلات به وجود آمده در داخل کشور، تبیین وضعیت کسب وکارهای تعطیل شده در شرایط کنونی و بیان الزامات دولتی در جهت حمایت از آنها، پرهیز از القای کارآمدی افراطی در ایجاد وحدت و توجه به آمار واقعی از دیگر موارد لازم برای افزایش اعتماد عمومی به رسانه ها است.
وی بیان کرد: متأسفانه به علت برخی از مصلحت اندیشی ها از جمله پرهیز از التهاب آفرینی در جامعه، مردم در اطلاع رسانی ها به درستی درباره کرونا توجیه نشده و به ابعاد بحران پی نبرده اند بنابراین باید در شیوه های اطلاع رسانی تجدیدنظر کرده و ابعاد بحران برای مردم تشریح شود.
دهقان نیری درباره نقاط قوت و ضعف اطلاع رسانی در شرایط کنونی اظهار کرد: مصلحت اندیشی های بی مورد، خودسانسوری، یکسونگری در برخی از موارد، کمبود تحلیل و تفسیر در اطلاع رسانی ها، تأثیرگذاری سیاستمداران و مسئولان بر نحوه اطلاع رسانی، بازتاب کمرنگ نظرات و خواسته های مردم از نقاط ضعف اطلاع رسانی و صداقت از جمله نقاط قوت در شرایط کنونی است.
مدیرکل صداوسیمای مرکز همدان با بیان اینکه اطلاع رسانی باید به روز، سریع، دقیق، درست، کامل و جامع و با استناد به منابع موثق همراه با ارائه گزارش تصویری باشد، گفت: جهان امروز دنیای ارتباطات بوده و لازمه پیشرفت در دنیای مدرن امروزی دانستن و آگاهی است بنابراین با توجه به وجود رسانه های مختلف از جمله رسانه های دیجیتال و رقابت آنها برای جذب مخاطب اطلاع رسانی دقیق و سریع ضروری است و مردم هرچه آگاه تر باشند، رشد و بالندگی جامعه زودتر رخ خواهد داد.
مدیرعامل خانه مطبوعات استان همدان نیز به خبرنگار ایسنا گفت: بعد از اعلام شیوع کروناویروس رسانه ها عمدتاً فعالیت خود را در دو بخش فرهنگسازی درباره مسائل فرهنگی و بهداشتی و اطلاع رسانی صرف درباره اخبار و اتفاقات پیرامون حوزه کرونا آغاز کردند.
مهرداد حمزه افزود: در بحث فرهنگسازی رسانه ها باید مردم را برای تغییر سبک زندگی آگاه و مجاب می کردند که رسانه ها در این زمینه به خوبی عمل کرده و توانستند در سطح جامعه تأثیرگذار باشند به حدی که سبک زندگی مردم بعد از دهه اول اعلام شیوع این ویروس تغییر کرده و این فرهنگسازی موجب شد مردمی که عادت به استفاده از ماسک و دستکش و شستشوی مداوم دست ها نداشتند، به این امور روی آورده و از خود مراقبت کنند.
وی اطلاع رسانی درباره اخبار و رویدادهای کرونا را بخش دیگری از فعالیت های رسانه ها در این مدت برشمرد و اظهار کرد: رسانه ها برای ارائه و انتشار آمار و ارقام و اتفاقات نیاز به یک منبع دارند و رسانه های رسمی نمی توانند براساس گمانه زنی ها و شایعات فعالیت کنند و موظف هستند اخبار اعلام شده از منابع رسمی را انعکاس دهند.
حمزه بیان کرد: رسانه ها در بخش انعکاس آمار و اطلاعات نیز به خوبی عمل کردند اما اینکه این آمار و اطلاعات اعلام شده تا چه میزان صحت دارد موضوعی است که باید بعدها درباره آن بحث شود همچنین ممکن است ستاد مربوطه بخش هایی از آمار را بنا به مصلحت منتشر نکرده باشد که رسانه ها باید از قوانین تبعیت کرده و این آمار را منتشر نکنند.
وی با بیان اینکه رسانه ها در زمینه فرهنگسازی مسائل بهداشتی بسیار موفق بودند، خاطرنشان کرد: طبیعتاً ما اکنون هم نیاز داریم آموزش های بهداشتی به مردم داده شود چراکه هنوز روال زندگی به حالت عادی و قبل بازنگشته و آنها باید همچنان نکات ایمنی و بهداشتی را رعایت کنند.
مدیرعامل خانه مطبوعات استان همدان با بیان اینکه کرونا از بین نرفته بنابراین فرهنگسازی باید ادامه داشته باشد و اطلاعات مربوط به این موضوع به طور مرتب به روزرسانی شده و در اختیار مردم قرار گیرد، گفت: هر روز ابعاد جدیدی از این بیماری و بحرانی که جامعه را دربرگرفته، مشخص می شود و رسانه ها باید این ابعاد را اطلاع رسانی کرده و مردم اطلاعات کامل تری در زمینه این بیماری داشته باشند.
وی بحران کرونا را یک مورد عجیب، پیچیده و متفاوت با تمام بحران های قبلی دانست و خاطرنشان کرد: در بحران هایی مثل سیل و زلزله یک نقطه از کشور درگیر شده و بقیه استان ها و مردم برای رفع بحران به آنها کمک می کردند اما بحران کرونا تمام بخش های کشور، جامعه، شهر و روستا و اقشار را درگیر کرده است.
حمزه با بیان اینکه در روزهای آغازین شیوع کرونا در ایران رسانه ها آمادگی برخورد با چنین بحرانی را نداشته و سردرگم بودند و اصلاً نمی دانستند باید چه کنند، ادامه داد: مردم عمدتاً از رسانه ها سوال می کنند بحران کرونا تا چه زمانی ادامه خواهد داشت اما پاسخ این سوال را حتی مسئولان وزارت بهداشت و پزشکان نیز نمی دانند.
وی با بیان اینکه رسانه ها می توانند به بخش آرامش روانی جامعه پاسخ دهند، اعلام کرد: بحران کرونا و بحث قرنطینه بسیار عجیب و سخت بوده و برای مردم دشوار است که مدت زمان زیادی در خانه بمانند و یا از انجام کارهای قبلی خود به علت رعایت مسائل بهداشتی چشم پوشی کنند و این موارد باعث ایجاد فشار روحی و روانی در آنها می شود.
مدیرعامل خانه مطبوعات استان همدان با بیان اینکه رسانه یکی از قسمت هایی است که می تواند با ارائه آموزش و مشاوره های لازم این فشار روحی و روانی را به راحتی کنترل کند، گفت: در بحران کرونا عده ای از مردم و گروه های مختلف جامعه با مشکلات زیادی مواجه شدند که اصلاً در جامعه دیده نمی شوند بنابراین رسانه باید به عنوان یک پل برای رساندن حرف مردم به مسئولان و بازتاب مشکلات آنها در این دوران عمل کرده و باعث حل بخشی از مشکلات مردم شود.
حمزه با بیان اینکه اطلاع رسانی چالش جدی کشور است، اضافه کرد: اطلاع رسانی سالم و صحیح و با تأخیر در ایران انجام می شود بدان معنا که رسانه ها اجازه می دهند یک خبر غیرواقعی و کذب در فضای مجازی پخش شده و بعد از اینکه کار از کار گذشت، درباره آن موضوع اطلاع رسانی می کنند که این امر باعث می شود تأثیر آن خبر از دست برود.
وی با بیان اینکه بسیاری از اوقات اطلاعات مسئولان درباره سوژه اطلاع رسانی درست است اما زمان زیادی از آن گذشته و مردم دیگر آن اطلاعات را باور نمی کنند، افزود: بهترین کار در حوزه اطلاع رسانی برای جلب اعتماد مردم این است که مسئولان خیلی زود خبر را با حداقل اطلاعات موجود از طریق منابع رسمی اطلاع رسانی کرده و در ادامه خبرهای تکمیلی در زمینه مربوطه کار شود.
حمزه با بیان اینکه اطلاع رسانی یک امر لازم است و مردم باید در پیگیری اخبار حالت تعادل را رعایت کنند، اظهار کرد: اعلام نکردن اخبار آن هم در شرایط امروز جامعه و استفاده مردم از انواع و اقسام پیام رسان های داخلی و خارجی و سایت های مختلف کار اشتباهی است و اطلاع رسانی را نمی توان تعطیل کرد و باید اخبار به موقع و با ظرافت منتشر شوند.
وی با بیان اینکه خبر یک فرآیند تکمیلی است و نمی توان در آن حکم قطعی داد، خاطرنشان کرد: بحران کرونا برای مردم و پزشکان بسیار ناشناخته بود و جامعه پزشکی با آزمون و خطا حرکت می کردند بنابراین بخشی از تناقض های موجود در اخبار طبیعی است.
مدیرعامل خانه مطبوعات استان همدان با بیان اینکه تأخیر در اطلاع رسانی یکی از عوامل ایجاد تناقض در اخبار است، گفت: در یک پدیده ای مانند کرونا وزارت کشور یک مدل اخبار و وزارت بهداشت طور دیگری اخبار را اعلام می کند که این باعث ایجاد تناقض در اخبار می شود و اگر از همان روز اول سخنگوی مجموعه ها و موضع گیری ها مشخص باشد، این مشکل رفع خواهد شد.
حمزه با بیان اینکه در استان همدان بعد از گذشت یک ماه از شیوع کرونا سخنگوی ستاد مقابله با کرونا مشخص شد، افزود: خروج اطلاعات و آمار از چند کانال مختلف مهمترین علت ایجاد تناقض آماری است بنابراین باید برای رفع این مشکل اخبار به موقع اطلاع رسانی شده و مرجع اعلام خبر از روز اول مشخص باشد.
وی بیان کرد: در گذشته مردم برای اطلاع از اخبار باید منتظر روزنامه روزانه می ماندند اما امروزه ظرفیت های اطلاع رسانی بسیار زیاد شده و آنها به صورت لحظه ای به اخبار و اطلاعات دسترسی پیدا می کنند و تعداد زیادی از رویدادها به صورت زنده از شبکه خبر پخش می شود.
حمزه با بیان اینکه افزایش سرعت اطلاع رسانی یک حُسن بزرگ بوده اما این موضوع باعث آسیب هایی نیز شده است، ادامه داد: افزایش سرعت اطلاع رسانی باعث شده که دقت فدای سرعت شود و در این مدل یک خبر ابتر از مراکز متعدد اعلام می شود.
وی بیان کرد: متأسفانه فضای مجازی کار را برای روزنامه نگاران و خبرنگاران تنگ کرده است چراکه آنها قبل از پخش یک خبر درباره آن مطالعه و تحقیق می کنند اما کسانی که خودشان را فعال فضای مجازی می دانند قوائد کار خبر را ندانسته و بدون فکر و تحقیق فقط خبر را منتشر می کنند.
مدیرعامل خانه مطبوعات استان همدان با تأکید بر اینکه افزایش سرعت اطلاع رسانی باعث عجول شدن و کاهش سواد ما در حوزه رسانه و اطلاع رسانی می شود، گفت: بحث اطلاع رسانی مسابقه نیست و باید مطالب آن نیز بامحتوا و دقت تنظیم شود.
در پایان اینکه وقتی یک ماه از شیوع کرونا سخنگوی ستاد مقابله با کروناویروس استان همدان مشخص میشود و اخبار ستاد فقط در اختیار یک رسانه خاص قرار می گیرد، نمی توان انتظار داشت اخبار درست و دقیقی در فضای مجازی مخابره شود و تا رسانه های دیگر به خود بجنبند شایعات بر واقعیات پیشی گرفته و جو روانی به وجود آمده را به سختی می توان مدیریت کرد با این وجود رسانه های استان از جان مایه گذاشته و در جهت اطلاع رسانی صحیح و دقیق گام برداشتند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
نسل جوان با خود آگاهی مسیر انقلاب ادامه دهند
سالن فرهنگی ورزشی شهدای روستای منزل آباد به بهرهبرداری رسید
برای داشتن حرف در دنیا باید بازدارندگی دفاعی و موشکی داشته باشیم
مراجعه ۲۲ نفر به مراکز درمانی اردبیل به دلیل سگ گزیدگی/۷نفر متحمل آسیب جدی شدند
دمای هوای کرمانشاه به شکلی محسوس کاهش مییابد
نوای جاودانهی استاد احمد مراتب در آرامگاه تخت فولاد، به یادگار ماند
نوای جاودانهی استاد حسن مراتب در آرامگاه تخت فولاد، به یادگار ماند
فیروزآباد فارس لرزید
مدیرکل تبلیغات اسلامی مازندران مطرح کرد؛ ضرورت شناخت و نقش آفرینی در جبهه فرهنگی
پیگیری مشکلات پتروشیمی آبادان از طریق وزیر کار
همه وجود سپاه وقف خدمت به مردم است
امید بخشی به مردم با شعار محقق نمی شود؛ به وعده ها عمل کنیم
«شیراز» میزبان بیست و ششمین جشنواره ملی قصهگویی
۶۷۱ کلاس درس جدید به ظرفیت آموزشی مشهد اضافه شد
زادگاه حاج قاسم میزبان اختتامیه دهمین جشنواره روستا و عشایر دوستدار کتاب
ضرورت استفاده از نیروهای بومی در استان سمنان
مراجعه بیش از ۱۰۰۰ نفر با علائم تنفسی به بیمارستانهای خوزستان
نیروی دریایی ارتش آماده عملیاتهای برونمرزی است
رژیم صهیونیستی از مقابله با جوانان مقاومت عاجز است
سردار غیاثی از آحاد مردم برای مشارکت در برنامههای هفته بسیج قدردانی کرد
احمد مراتب؛ میراثدار موسیقی مذهبی و مکتب تاج اصفهانی
سردار غیاثی از آحاد مردم برای مشارکت در برنامههای های هفته بسیج قدردانی کرد
افتتاح مدرسه خیرساز در قم با حضور وزیر آموزش و پرورش + تصاویر
آیت الله اعرافی: حضرت فاطمه (س) پیشگام تغییر معادلات تمدنی بود
ارومیه میزبان ۵ شهیدگمنام/جزییات تشییع شهدا اعلام شد
کلاهبردار ۲۰ میلیاردی توسط پلیس فرودگاههای خراسانرضوی دستگیر شد
مشکل تامین زمین ایثارگران در یزد حل شد
وزیرآموزش و پرورش: عقب ماندگی فضای آموزشی قم جبران می شود
دستگیری سارقان باغ ویلاهای خالی از سکنه در ساوجبلاغ
ترویج گفتمان مهدویت نیازمند مهدی باوری است