میرنیوز
سال زراعی تنها نقطه امید کشاورزانی بوده که نگاهشان به فصل برداشت است که متاسفانه همه زحمات پیازکاران دستخوش نرخ انداختن دلالان شده و گویی دستان این قشر برای پُر کردن جیب خوش نشینان بخش کشاورزی پینه می بندد.
حکایت پیازکاران جنوب کرمانی را در این روزها کمتر کسی هست که نشنیده باشد و خرید توافقی و یا تضمینی و از طرفی با نام دیگری خرید حمایتی تنها نقطه امید آنها شده است.
اگر سری به بازار تره بار جیرفت بزنید از نزدیک متوجه درد و رنج حاصل از نرخ انداختن دلالان بر محصول پیاز خواهید شد. یکی از پیازکاران در گفتوگو با خبرنگار ایسنا گفت: قسمت ما از زحمت و تلاش چند ماهه، بدهی به بانک ها و فروشگاه های کشاورزی و پُر کردن جیب دلالان است و این حکایت تمام شدنی نیست و هر سال برای یک محصول تکرار می شود.
کشاورزی دیگری با گله و فریاد گفت: من یک جوان هستم به غیر از کشاورزی چه کاری می توانم انجام دهم. ساعت ها معطل می مانیم و هر کس یک نرخی می گوید و می رود و باز باید روز بعد با همین معطلی به حداقل قیمت راضی بشویم.
جوان دیگری که محصول پیازش را برای فروش به میدان تره بار آورده بود گفت: سپاه برای خرید پیاز وارد عمل شده است و کیلویی ۱۰۰۰ تومان خرید می کند اما اتحادیه میگوید کیلویی ۴۵۰ تومان!
یکی دیگر از کشاورزان حاضر در میدان تره بار جیرفت گفت: هدف از خرید توافقی و یا حمایتی مگر چیزی جزء ایجاد آرامش بر بازار عرضه و تقاضا است؟ چرا به جای خرید محصول پیاز در میدان تره بار در مزرعه پیاز عده ای را می خرند.
وی ادامه داد: من آدرس دقیق دارم که از بعضی افراد داخل مزرعه پیاز را با نرخ بالایی خریداری کرده اند و همین پیاز را از خرده مالکان با قیمت دیگری خریدند.
کشاورزی دیگری از آشفتگی بازار انتقاد کرد و افزود: صدای ما به پُل شور (پل ورودی شهرستان جیرفت) هم نمی رسد وگرنه چرا برای حل مشکل کشاورزان جنوب کرمان همیشه در موقع بحران دنبال چاره هستند.
وی گفت: اتحادیه تعاونی روستایی باید از خرده مالکانی که محصول خود را در محل میدان تره بار می آوردند حمایت کند.
این کشاورز در ادامه بیان کرد: به ما رسید خرید نمی دهند و تنها به گرفتن کپی شناسنامه و کارت ملی به همراه قبض باسکول نزد خودشان اکتفا می کنند اما اتحادیه های مشهد و تهران رسید با مشخصات فروشنده می دهند که با مراجعه به بانک پول پیاز را دریافت می کنند.
در حمل پیاز کمک می کنیم اما به شرط حمایت از کشاورز
سرهنگ پاسدار "ناصر بهروز" فرمانده سپاه ناحیه مقاومت شهرستان جیرفت در گفت و گو با ایسنا گفت: ما برای خرید پیاز وارد عمل شدیم و پیشنهاد ما به شرکت تعاونی روستایی و کسانی که خرید توافقی و یا تضمینی انجام می دهند این است که به دلیل آنکه هزینه حمل و نقل زیاد بوده ما می توانیم در بخش ترابری به آنها کمک کرده و تخفیف قابل توجه ای را ارائه دهیم به شرط آنکه از آن طرف تخفیفی که به تعاونی روستایی داده می شود درصدی را به کشاورز بدهند.
وی افزود: فکر می کنم یک پیشنهاد منطقی است و اگر در صدد حل مشکل کشاورزان جنوب کرمان هستند راه حل این است که ما در امر حمل و نقل به آنها کمک کنیم و شرکت تعاونی روستایی با قیمت بالاتری از کشاورز پیاز را خریداری کند که می توانند با این اقدام بازار را متعادل نگه بدارند.
بهروز با ابراز تاسف از اینکه در حال حاضر فضا دست دلالان است بیان کرد: دلالان با قیمت پایینی پیاز را خریداری می کنند این در حالی است که ما پیاز را با کیلویی ۹۵۰ تا ۱۰۰۰تومان از کشاورز خرید می کنیم. تا چند روز قبل تقریبا ۷۰۰ تن پیاز توسط سپاه خریداری شده این در حالی است که دلالان متاسفانه کیلویی ۳۰۰، ۴۰۰ و یا ۵۰۰ تومان از کشاورزان پیاز را خریداری می کنند.
فرمانده سپاه ناحیه مقاومت شهرستان جیرفت از مشارکت و همراهی سپاه نواحی مقاومت همه استان ها برای حمایت از پیازکاران و خرید محصول آنها خبر داد و افزود: در روزهای آینده سپاه نواحی مقاومت بقیه استان ها نیز برای حمایت از پیازکاران وارد عمل خواهند شد و چون بخشی از کار سپاه مردمی است با همان قیمتی که خریداری می کند به مردم نیز عرضه خواهد کرد.
وی در پاسخ به انتقاد به دوگانگی قیمت خرید در محل میدان تره بار گفت: نظارت برکار دلالان وظیفه ما نیست و سازمان تعاونی روستایی و مجموعه هایی که منتسب به بخش کشاورزی هستند باید به این موضوع ورود کنند و اگر جایی مافیای سازمان یافته ای باشد ورود خواهیم کرد.
فرمانده سپاه ناحیه مقاومت شهرستان جیرفت خرید حمایتی، تضمینی توافقی و صادارات محصولات کشاورزی را مورد تاکید قرار داد و بیان کرد: ضمن اینکه باید در این موارد قویتر وارد بشویم از طرفی مشکلاتی در بخش صادرات است که از طریق سازمان صمت علت صادرات دیر هنگام را باید جویا بشوید.
ضرورت ایجاد خط ویژه برای صادرات
دکتر "سعید برخوری" رییس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان نیز در گفت و گو با ایسنا گفت: سپاه با هماهنگی سازمان جهادکشاورزی برای خرید پیاز اعلام آمادگی کرده است و از نظر قانونی نباید بین مبلغ خرید توسط سپاه با شرکت تعاونی روستایی تفاوتی باشد ضمن آنکه باید به این موضوع نیز توجه داشت که شرکت تعاونی روستایی هیچ اعتباری ندارد و در جهت رونق بازار اقدام به خرید پیاز کرده است.
وی تلویحا اختلاف قیمت خرید پیاز را تایید و اظهار کرد: مواردی در این خصوص مطرح شدخ بود که بلافاصله و دو نفر از طرف سازمان جهاد کشاورزی در میدان تره بار حضور پیدا دارند که اتحادیه خریداری می کند .
برخوری کیفیت پیاز را در میزان قیمت موثر عنوان کرد و گفت: قرار بود شرکت تعاونی روستایی پیاز کشاورزان را بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ تومان بالاتر از قیمت دلالان و بر اساس کیفیت محصول خریدار کنند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان از نحوه صادرات محصولات کشاورزی انتقاد کرد و افزود: متاسفانه شاهد هستیم که کامیون حامل پیاز در صف ۸ کیلومتری در مرز میلک چندین روز معطل می ماند! که خود باعث خراب شدن محصول خواهد شد. باید به شکلی برنامه ریزی شود که برای صادرات محصولات کشاورزی خط ویژه ای در نظر گرفته شود .
برخوری حذف دیرهنگام تعرفه صادرات را از دیگر مشکلات عنوان کرد و گفت: وقتی عرضه زیاد می شود و تقاضا کم، انتظار می رفت نسبت به حذف تعرفه صادرات پیاز زودتر اقدام شود.
اگر از مزرعه خرید کرده باشند برخورد می کنیم
"احمد مشایخی"رییس سازمان تعاونی روستایی جنوب کرمان نیز در گفتوگو با ایسنا ضمن بیان جزییات نحوه خرید توافقی محصول پیازکاران گفت: هدف از خرید توافقی، تنظیم بازار است اما متاسفانه از مردادماه سال قبل تنظیم بازار به وزارت صمت واگذار شده است اما با توجه به اینکه این تنظیم بازار مربوط به بخش کشاورزی بوده برای جلوگیری از افت شدید قیمت ها وارد عمل شدیم.
وی از پیگیریهای لازم برای حمایت از پیازکاران خبر داد و افزود: برای جبران خسارت ناشی از اافت قیمت ها چند روش در دستور کار است که عدم برداشت محصول و شخم زدن در زمین بیشتر مورد تایید است چون اگر بخواهند دپو و امحاء کنند با توجه به اینکه حجم تولید در کشور زیاد است، انبارداری مقدور نیست.
مشایخی از اعلام آمادگی سپاه برای مساعدت در امر حمل و نقل خبر داد و اظهار کرد: سپاه علاوه بر خرید، در زمینه حمل و نقل بار نیز اعلام آمادگی کرده است و با این اقدامات در حال حاضر پیاز زرد دچار اُفت شدید قیمت شده است.
وی حمایت از کشاورزان خرد را مورد تاکید قرار داد و با تکذیب هر گونه خرید از مزارع گفت: به جز یک مورد خرید از مزارع به میزان ۳ تن، هیچگونه خریدی از مزارع نداشتیم.
رییس سازمان تعاونی روستایی جنوب کرمان ادامه داد: طبق دستور العمل داخلی باید از محل میدان تره بار و از خرده مالکان خریداری کنیم و اگر مستندی مبنی بر خرید از مزارع باشد حتما پیگیری و برخوردهای لازم را خواهیم کرد.
مشایخی با اشاره به این مطلب که تاکنون خرید حمایتی و یا تضمینی تصویب نشده است افزود: تاکنون هیچ مبلغی توسط دولت برای خرید توافقی و یا حمایتی تخصیص نداده شده است و خود اتحادیه های تعاونی روستایی وارد عمل شده اند.
وی بر بررسی گلایه ها و انتقادات کشاورزان و پیازکاران نسبت به نحوه خرید در اسرع وقت تاکید کرد و گفت: همه موارد مطرح شده را بررسی خواهیم کرد و اگر جایی حقی از کشاورزی ضایع شده باشد حتما با مسببان آن برخورد خواهد شد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
مردم خراسان جنوبی ۱۵ هزار واحد خون اهدا کردند
جلوه های زیبای انگشتر مقاومت +تصاویر
۱۳۵ نفر از مددجویان اردوگاه و زندان ساری آزاد شدند
۷ هزار فقره تسهیلات نهضت ملی مسکن جدید سمنان در راه است
دریافت ۱۱۱ ایده هوش مصنوعی؛ ۱۴۶ شرکت دانش بنیان فعال است
آغاز رویداد استارت آپی هوش مصنوعی در نوشهر
مومنی: عملکرد استانداران بعد از یک سال ارزیابی میشود
امارات هیچ سندی بر مالکیت ۲ جزیره «آریانا» و «زرکوه» ندارد
اگر جمهوری اسلامی نبود قطع به یقین جبهه مقاومت وجود نداشت
کمیسیون پزشکی برای محیط بان آسیبدیده شاهرودی تشکیل میشود
پیگیری و اجرای مناسب برنامه ها نسخه اصلی حل مشکلات در استان تهران است
زلزله رستم آباد خسارتی نداشته است
بسیجیان دو ویژگی تولی و تبری را در خود تقویت کنند
شناسایی ۱۷۵ ملک دولتی مازاد برای مولدسازی در مازندران
حضور بسیجیان در لبنان و سوریه برای دفاع از اسلام و انقلاب است
کشور به ۶ حلقه تولید داروی استامینوفن دست یافته است
لزوم پرهیز از سبک زندگی کاریکاتوری/ مفاخر فرهنگی تجلیل شوند
کوهنورد اردبیلی در علم کوه جان باخت؛ گم شدن نوجوان سیرجانی
دومین ایستگاه هواشناسی کوهستان کشور در اردبیل افتتاح شد
۶ شهید گمنام از دوران دفاع مقدس میهمان کرمانشاه هستند
کوهنورد اردبیلی در علم کوه جان باخت؛ گمشدن نوجوان سیرجانی
مدیریت مصرف انرژی در کشور فرهنگ سازی شود
تحقق عدالت نسبی مطالبه شاهرودیها از آموزش و پرورش استان سمنان
رئیس سازمان بسیج: انقلاب اسلامی هندسه قدرت را در جهان تغییر داد
ستار هاشمی: ضرر فیلترینگ برای ارتباطات کشور بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان است
ضرر فیلترینگ برای ارتباطات کشور بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان است
افزایش۱۲میلیونی جوجه ریزی در استان تهران؛بازار مرغ به ثبات می رسد
بیش از ۲۵ هزار لیتر سوخت قاچاق در هنگ مرزی تایباد کشف شد
متهمین نزاع دسته جمعی «مهدیه» اسلامشهر دستگیر شدند
وزیر کشور و معاون اول رئیس جمهور جویای احوال استاندار مرکزی شدند