میرنیوز
بحرانهای کوچک محلی و محدود به یک بازار یا یک بخش دارای تأثیرات قابلتوجه اما محدود است. در مقابل، بحران بزرگتر میتواند راه را برای تحولات عمیق در جامعه باز کند. بنابراین، این بحرانها میتوانند کشف مجدد و تجدید حیات باشند. همانطور که تجربه بحران مالی در سال 2008 نشان داد، بحران کروناویروس، دنیای جدیدی را به نمایش میگذارد، که در آن هیچچیز مشابه قبل نخواهد بود، همچنان که دنیای بحران پس از سال 2008 مباحث جدید و سیاستهای جدیدی ایجاد کرد.
به گزارش فاینانس نیوز، برخلاف بحران بزرگ مالی 2007 تا 2008، بحران کروناویروس بومی است. درنتیجه، شیوههای اجتماعی و وسایل جمعی تولیدی را به بازی میگیرد. بااینحال، مانند بحرانهای پیشین پسازاینکه ماهیت بحران را زیر سوال ببرد، بحث بر ابزارهای جامعه برای واکنش به آن متمرکز میشود.
در زمینه بحران کروناویروس، سه پیشبینی در مورد پتانسیل "دنیای جدید" که به سبب آن ایجاد میشود، در حال ظهور هستند. طرح اول، سیاستی است که از دنیای پیش از بحران الهام گرفتهشده و علاوه بر انجام اقدامات اضطراری مانند مهار و شرایط لازم برای ازسرگیری تولید یکسان در حد امکان با حفظ هرچه بیشتر فعالیت را بیان میکند و در ذیل به این موارد پرداختهشده است:
پیشبینی نخست
تقسیم زنجیرههای تامین و فاصله بین تولید و مصرف به دلیل شوک ایجادشده توسط کروناویروس در مقیاس جهانی، مشکلساز خواهد بود. بنابراین، بحرانهای بهداشتی آینده و بحرانهای زیستمحیطی میتوانند معادل بحرانهای مالی باشند. به این معنی که سیستم سرمایهداری میتواند بحرانهای زیستمحیطی را در خود جای دهد. بنابراین، آلودگی آبها یا بهبود کیفیت هوا در برخی کشورها باعث توجیه کیفیت سیاستهای زیستمحیطی تدوینشده آنان میشود.
پیشبینی دوم
سناریوی دوم جابجایی فعالیتهای اساسی تولیدی مانند تولید کالاهای پزشکی است. این سناریو مبتنی بر این عقیده است که میتوان سرمایهگذاری مجدد به ایالتها داد تا آنها استقلال خود را نسبت به سیاستهای صنعتی و تولید کالاهای متداول مانند بهداشت، حملونقل و آموزش افزایش دهند. این امر فرصتی برای تنوع از طریق فعالیتهای پایدار مانند تولید محصولات کشاورزی ارگانیک یا بومیسازی مراکز چاپ سهبعدی تولید تجهیزات پزشکی ایجاد میکند. بنابراین، این پیشبینی میتواند شرایطی را برای "رشد سبز" در کشورها ایجاد کند.
پیشبینی سوم
سناریوی سوم پیشبینی میکند که بحران کروناویروس یک "بحران بزرگ" خواهد بود. یعنی کشورها الگوهای اقتصادی، سیاسی و از همه مهمتر الگوهای بومشناسایی و ارزشهای خود را دوباره بررسی میکنند. این کار با ارزیابی بومشناختی آنها برای سازماندهی تقاضای اجتماعی، سیستمهای تولیدی و برنامهریزی در این موارد آغاز میشود. این طرح با در نظر گرفتن دو طرح بالا چشمانداز گستردهتری نسبت به دو مورد قبلی ارائه میکند، زیرا بازاندیشی در مورد سازماندهی تولید، تجارت و مصرف است.
پیشبینی شرایط محیط کار پساکرونایی
بحران کروناویروس همه جنبههای زندگی روزمره را مختل کرده و اقتصاد جهانی را به سمت سقوط سوق داده است. کروناویروس برای رهبران تجارت دردسرهای زیادی ایجاد کرده و یکی از این موارد دیجیتالی سازی است.
اگرچه دیجیتالی سازی در ابتدا مشکل برانگیز بود، اما در حال حاضر و بعدازاین مدت خانهنشینی و دورکاری مشکلات روش دیجیتالی تا حدودی برطرف شده است. اکنون، با استفاده از این روش جدید ، بحث به این سمت انتقالیافته است که آیا با کاهش محدودیت خانهنشینی، شیوههای کار به حالت عادی برمیگردند و کدام شیوههای دیجیتالی بهطور نامحدود باقی میمانند.
برخی معتقدند که محیط کار جدید پس از کرونا نباید در ابتدا بهصورت دیجیتالی باشد چون ارتباط آنلاین، ارتباط چهره به چهره را کاهش میدهد، روحیه و بهرهوری ارتباطات چهره به چهره را تضعیف میکند. اما با خارج شدن از دوران خانهنشینی رهبران نیازمند ارزیابی ویژگیهای مختلف کاری ازلحاظ آنلاین و حضوری هستند.
البته برخی مشاغل مانند سرگرمیها، املاک و یا رستورانها در این دوران رویکرد خود را تغییر دادند. بهعنوانمثال برخی مشاوران املاک برای افرادی که نمیتوانند از منزل خارج شوند و در جستجوی مستغلات هستند تورهای ملکی مجازی ارائه میدهند. درحالیکه یک روش مبتکرانه برای کمک به ادامه فعالیت در این مدت پرتلاطم است، بعید به نظر میرسد که پس از اتمام خانهنشینی این روش ادامه یابد.
توجه به این نکته مهم است که بحران کروناویروس نشان داد که بسیاری از مشاغل میتوانند به یک سیاست کار از خانه منتقل شوند.
درحالیکه برخی از شرکتها به اجرای سیاستهای سخت کار حضوری برمیگردند، اما بسیاری از کارفرمایان دریافتند که میتوان با حداقل تأثیر بر بهرهوری، کارمندان میتوانند وظیفه شغلی را بهصورت غیرحضوری انجام دهند.
البته ابزارهای دیجیتالی این روش را موفقتر کردند و برخی سایتها بیش از گذشته خدمات داشتند و ممکن است بعد از دوران خانهنشینی نیز کاربردی باشند.
همهگیری کروناویروس شیوه کار روزانه میلیونها نفر در سراسر انگلستان را تغییر داده است. بااینحال، مشاغل باید ارزیابی کنند که کدام سیاستهای ناشی از کروناویروس را حفظ کنند تا در معرض خطر از بین رفتن مشاغل نسبت به رقبای خود قرار نگیرند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
قدرت جبهه مقاومت سبب شکست صهیونیستها و آتش بس در لبنان شد
صادرات نفت و میعانات گازی تداوم می یابد/ توان بارگیری روزانه ۲۰۰ هزار بشکه نفت در شمال
اعتکاف کانون تربیت نسل جهادی و احیا کننده مساجد است
اختلاف مسوولان رژیم صهیونیستی با آمریکا سبب آتش بس در لبنان شد
صادرات نفت و میعانات گازی تداوم می یابد؛ توان بارگیری روزانه ۲۰۰ هزار بشکه نفت در شمال
تبدیل ایران به هاب انرژی؛ سوآپ نفتی احیا می شود
تکلیف «هاشمی» به مدیران حوزه کشاورزی برای تدوین برنامه ۶ ماهه
دستگیری یک عضو شورای شهر گلستان؛ ۲کارمند شهرداری و ۲ دلال هم بازداشت شدند
تصویب منطقه گردشگری سبب جهش در کلاردشت می شود
ارسال کمکهای مردمی توسط آستان قدس رضوی به مردم مظلوم لبنان
واژگونی اتوبوس در محور تیران - نجف آباد ۲۵ مصدوم و ۲ کشته داشت
مشهد پایگاه اصلی گردشگری زیارت در جهان تشیع است
برگزاری مسابقات قویترین مردان ایران ۹ و ۱۰ آذر در اراک
استاندار جدید کرمانشاه را بیشتر بشناسیم
تشکیل بسیج مستضعفان منشأ یک تحول عظیم در جهان است
کمک ۱۵۲ میلیارد ریالی مازندرانیها به مردم غزه و لبنان
۱۳ واحد معدنی راکد در استان بوشهر فعال سازی شدند
افزایش ۱۰۳ درصدی عملیات کانتینری و ۵۶ درصدی صادرات از بندر شهید باهنر
۶۰ شکارچی متخلف با ۲۹ قطعه پرنده شکارشده دستگیر شدند
آذربایجان غربی در ردیف پنج استان پیشتاز کشور در سرشماری کشاورزی است
مهم ترین تهدید از دست رفتن نیروهای انسانی متخصص است
معاون اول دستگاه قضا: وجود دادگاههای برخط جهت تسریع در روند رسیدگی پروندهها ضروری است
نداشتن شاخصه پیروزی بدترین راهبرد دشمن است
صدور ۶۱۱ اخطاریه زیست محیطی برای واحدهای صنعتی مرکزی
هفته آینده مشهد میزبان رئیسجمهور خواهد بود
غیر حضوری شدن مدارس نوبت عصر هندیجان و ایذه
قم میزبان یک شهید گمنام دفاع مقدس خواهد بود
۱۳۰۰ پروژه محرومیت زدایی در مازندران بهره برداری رسید
آتش بس اسرائیل نتیجه پیروزیهای حزب الله در میدان جنگ و دیپلماسی بود
معاون اول دستگاه قضا: وجود دادگاههای برخط در جهت تسریع در روند رسیدگی پروندهها ضروری است