میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم استانی گرامیداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار با حضور حجت الاسلام و المسلمین احمد مطهری اصل، نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز، مرتضی محمدزاده، معاون سیاسی و اجتماعی استانداری آذربایجان شرقی؛ سید محمد حسین بلاغی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان؛ سید محمود حسینی، مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجان شرقی؛ علی بینش، مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان؛ اسد بابایی، مدیرکل کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی و جمعی از کتابداران، کارکنان و کتابخوانان برگزار شد.
حجت الاسلام و المسلمین احمد مطهری اصل، نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز، در همایش بزرگداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار آذربایجان شرقی با بیان اینکه کتاب خواندن مزایا مختلفی دارد گفت: مهمترین مزیت کتابخوانی این است که افراد از هر قشر و صنفی که اهل مطالعه باشند دایره واژگانی بیشتری دارند و میتوانند بهتر سخن گفته و قدرت انتقال مطلب و تبیین بهتری داشته باشند. این افراد چون عادت به مطالعه مطالعه مستند دارند به جای بیان مطالب حاصل از تراوشات ذهنی خود بیان سخنان مستند را ترجیح میدهند.
حجت الاسلام و المسلمین احمد مطهری اصل با تاکید بر اینکه کتاب خوب، یکی از بهترین ابزارهای توسعه بشری است گفت: باید دغدغه مند کیفیت کتابهایی باشیم که تولید میشود، متأسفانه در برخی موارد مشاهده میشود که کتاب سازی و کپی نویسی از منابع، جای نگارش کتاب به قول مقام معظم رهبری (مدظله العالی) سالم و قوی را گرفته است. وی افزود: هرچه میزان اینگونه کتابهای ضعیف و بدون پشتوانه تحقیق، بیشتر باشد قدرت انتخاب را از عموم مردم میگیرد.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز با بیان اینکه باید برای توسعه کتابخوانی واقعی برنامه ریزی شود بیان کرد: آن دسته از خواندن مفید است که باعث ارتقای روح و تقویت زندگی اجتماعی و خانوادگی شود. وی یکی از راهکارهای گسترش مطالعه در جامعه را توسعه خواندن در میان خانوادهها بیان کرده افزود: ریشه بسیاری از معضلات و آسیب اجتماعی مانند رفتارهای پرخاشگرانه در جامعه، اعتیاد، طلاق و … در این است که عادت به مطالعه کتاب خوب و خواندن مفید آنگونه که باید در جامعه و میان مردم از کودکی توسط خانواده شکل نگرفته است.
مرتضی محمدزاده معاون سیاسی و اجتماعی استانداری آذربایجان شرقی در این همایش ضمن تبریک هفته کتاب به فعالان عرصه کتاب و کتابخوانی بویژه کتابداران استان، از توسعه انسانی به عنوان زیربنای توسعه همه جانبه نام برده و افزود: از میان عوامل مختلف شکل دهنده توسعه انسانی، کتاب و کتابخوانی از اولویت برخوردار است و نقش کتابداران در این میان انکار ناپذیر است.
محمدزاده با اشاره به آخرین تعریف یونسکو از سواد که در آن، توانایی ایجاد تغییر، ملاک باسوادی قرارگرفته است، یعنی شخصی باسواد تلقی میشود که بتواند با استفاده از خواندهها و آموختههای خود، تغییری در زندگی خود ایجاد کند؛ گفت: امروز افراد زیادی از نظر تحصیلات باسواد تلقی میشوند در حالی که تنها درصورتیکه مهارتها و دانشآموخته شده باعث ایجاد تغییر معنادار در زندگی شود، میتوان گفت این فرد انسانی باسواد است.
معاون سیاسی و اجتماعی استانداری آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه هرگاه در سبد خرید هر خانوار، احساس شود که دانایی اولین ارزش و بعد شخصیتی افراد است، میتوانیم به جامعه توسعه یافته و باسواد دست یابیم. اما در جامعه کنونی ملاک ارزیابی افراد با میزان دارایی، نوع پوشش و لباس، ماشین، خانه و … میباشد که این نشان از شکاف و فاصله زیاد ما با انسان متعالی دارد. فلذا در این میان نقش خادمین فرهنگ و کتابداران به عنوان رابط بین دانش، آگاهی، علم و انسانها پررنگتر شده و همچنین برنامه ریزی های کلان راهبردی از سوی دولت در این زمینه میتواند راهگشای این مسئله اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی باشد.
محمدزاده از پایین بودن سرانه مطالعه در کشور سخن گفته و افزود: هم قدم شدن با تحولات روز در بحث کتاب و فناوری میتواند بخشی از این چالش را مرتفع سازد. وی ادامه داد: امروزه فناوری بخش بزرگی از زندگی اجتماعی را تحت تأثیر قرار داده و ما ناگزیر هستیم در همه بخشها به فناوری روز دنیا مجهز شده و همگام با آن پیش رویم. فلذا در حوزه کتاب و کتابخوانی نیز بایستی اقداماتیم همگام با فناوریهای پیشرفته و بروز دنیا انجام پذیرد که نمونههای مشابه و مثبتی در این زمینه را در سطح کتابخانه های عمومی استان با ایجاد و راه اندازی بخشهای متنوع از قبیل: ساخت کده، اتاق علم، فناوری و خلاقیت، مراکز آفرینشهای هنری، بخشهای کودک مدرن و مجهز را شاهد هستیم که گواهی بر آمارهای افزایشی شاخصهای کتابخانه ای است.
اسد بابایی مدیرکل کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی، در این همایش ضمن تبریک سی و دومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران و روز گرامیداشت کتاب، کتابخوانی و کتابدار به تلاشگران حوزه فرهنگ کتاب و کتابخوانی با اشاره به شعار هفته کتاب ۱۴۰۳ «خواندن برای همدلی» گفت: خواندن ابزار قدرتمندی برای ایجاد همدلی و درک عمیقتر از فرهنگ و ارتباطات انسانی است. جامعهای که در آن عموم اهل مطالعه باشند و کتابخانه در مسیر و بطن زندگی مردم قرار داشته باشد ریل گذاری برای توسعه در آن جامعه آسانتر خواهد بود چرا که همدلی لازم برای تغییر و رشد وجود خواهد داشت.
مدیرکل کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی ضمن ارائه گزارشی از عملکرد کتابخانه های عمومی استان از رشد ۱۰۴ درصدی شاخص عضویت و رشد ۸۳ درصدی شاخص امانت در کتابخانه های عمومی استان در ۳۰ ماه گذشته خبر داده و افزود: امروزه کتابخانه های عمومی به عنوان پایگاه اجتماعی و فرهنگی تعریف شده است که محل رجوع عامه مردم از همه قشر و همه سنین باشد که در این راستا بیش از ۶۰ نوع خدمت جدید طراحی و ارائه میگردد. وی اجرای طرحهای ابتکاری کودک کتابخوان، دانش آموز کتابیار، خانواده برتر کتابخوان و جهاندیدگان را در راستای این سیاست برشمرده افزود: هدف اجرای هریک از برنامههای فوق جذب یک گروه سنی خاص به کتابخانه و مطالعه بوده است.
اسد بابایی با بیان اینکه آذربایجان شرقی از نظر توسعه فضای فیزیکی کتابخانه ای جز ۳ استان برتر کشور قرار دارد افزود: علاوه بر افتتاح ۴ باب کتابخانه از جمله کتابخانه های عمومی سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی شهر جدید سهند، الدار اصلان سعادتجو تبریز، استاد کریمی مراغهای پهرآباد و کتابخانه سیار مرحوم دنیابین شبستر، ۸ پروژه بازسازی و بهسازی کلی کتابخانه ای در سطح استان به اتمام رسیده و ۱۶ پروژه احداث، بازسازی و بهسازی و تجهیز در حال انجام است.
بابایی با تاکید بر اینکه یکی از مهمترین اهداف کتابخانه های عمومی دسترسپذیر کردن کتاب به عنوان مهمترین کالای فرهنگی برای عموم مردم است گفت: در سال ۱۴۰۲، سرانه خرید استانی (میزان خرید کتاب به ازای هر باب کتابخانه نهادی) در استان آذربایجان شرقی ۹،۵۶۳،۷۸۵ ریال بوده است که این رقم در میان استانهای الف در درجه بندی نهاد کتابخانه های عمومی کشور رتبه نخست میباشد.
همچنین در انتهای این مراسم از ۵ کتابخوان برتر در ردههای سنی خردسال، کودک، نوجوان، بزرگسال و سالمند؛ کتابخانه مشارکتی برتر و کتابدار و مسئول کتابخانه مشارکتی برتر؛ ۹ کتابدار و مسئول کتابخانه برتر؛ ۵ کتابخانه عمومی برتر؛ ۲ خیر نمونه و ۲ کتابدار ارائه دهنده خدمت به گروههای خاص (ناشنوایان و عشایر) ب ا اهدای لوح سپاس و هدیه به عنوان خادمین برتر کتاب، کتابخوانی و کتابخانه عمومی در سال ۱۴۰۳ تقدیر به عمل آمد.
منبع : خبرگزاری مهر
مازندرانیها کودک آزاری را به اورژانس اجتماعی گزارش کنند
پیکر شهید «وحید اکبریان» در گرگان تشییع میشود
انسداد جاده کرج- چالوس ادامه دارد
پیکر مطهر و پاک ۶ شهید گمنام در فاروج تشییع میشود
اعلام محدودیتهای ترافیکی رزمایش الی بیت المقدس در اهواز
۱۱ شهید گمنام در اصفهان تشییع می شوند
برگزاری نخستین کنگره تخصصی شهدای دانشجو معلم کشور برنامه ریزی شد
از دشنام تا فضیلت؛ نگاه دوباره به باستانگرایی
تحقق حاکمیت الهی با ارائه الگوهای کارآمد رسالت بسیج است
احتمال تداوم انسداد محور کندوان وجود دارد
پرواز مشهد - خرمآباد - مشهد لغو شد
۱۰ درصد ظرفیت اعتکاف در حرم رضوی به معتکفان غیرایرانی اختصاص دارد
حضرت زهرا (س) مصداق بارز سوره کوثر است
شهید «سیدحسن نصرالله» عصری جدیدی را در مقاومت اسلامی رقم زد
پایش اراضی کشور به صورت هوشمند
حفظ امنیت غذایی کشور در گرو صیانت از اراضی کشاورزی است
آذربایجان غربی میزبان ۵ شهید گمنام خواهد بود
رستوران کباب ماهی در سردشت، آشپزخانه شیشه از آب درآمد
برخورد با متخلفان منابع طبیعی دستور کار ویژه دستگاه قضایی است
توسعه شبکه ریلی در کشور افغانستان باید سریعتر انجام شود
بسیجیان رشت یک کیلو طلا برای کمک به جبهه مقاومت اهدا کردند
نمایشگاه تجسمی فاطمی در مازندران برگزار می شود
دولت سعودی با عاملان مراسم ضد دینی با اشد مجازات برخورد کند
جهادگران در توسعه گفتمان انقلاب اسلامی نقش مهمی دارند
رکورد جابه جایی کالای ترانزیتی در کشور سالانه ۲ میلیون تن است
کشور نیاز به روحیه بسیجی دارد که به همه زمینهها مربوط میشود
مردم انقلابی ایران برای تحقق جامعه توحیدی در عالم قیام کردند
خدمت بیمنت و افزایش رضایتمندی مردم از افتخارات نیروی انتظامی است
هلاکت و بازداشت ۱۴ تروریست دیگر در سیستان و بلوچستان
برنامه سفر رئیس جمهور به سیستان و بلوچستان اعلام شد