میرنیوز
فتح الله پورعلی در گفتوگو با ایسنا با ارایه توصیههایی در این خصوص، گفت: شام به عنوان یکی از وعدههای غذایی مهم در روزه داری باید مورد توجه قرار گیرد و این در حالی است که بسیاری از روزه داران به دلیل فاصله زمانی کم بین وعده شام و سحری، شام نمیخورند.
وی اظهار کرد: بهتر است افراد روزه دار حدود نیم تا یک ساعت پس از صرف یک افطار بسیار ساده و سبک، شام بخورند.
وی اضافه کرد: در وعده شام میتوان از گروه گوشت، مرغ یا ماهی، حبوبات، نان یا برنج به شکل پلو و خورشت، کوکوها و کتلت کم چرب، خوراکهای مختلف با نان سبوس دار همراه با سبزی و سالاد، ماست و یا دوغ استفاده کرد.
پورعلی، تاکید کرد: غذایی که در وعده شام خورده میشود باید کم چرب و کم نمک باشد. پس از صرف شام و تا قبل از خواب نیز مصرف میوه و مایعات برای جبران کم آبی بدن و حفظ سلامت ایمنی بدن توصیه میشود.
وی، متذکر شد: مصرف سبزی و سالاد به هنگام افطار و میوه پس از افطار و شام و در فاصله زمانی بین افطار تا سحر به عنوان منبعی خوب از ویتامین C و پیش ساز ویتامین A و تقویت کننده سیستم ایمنی بدن، توصیه میشود.
پورعلی، با بیان اینکه سبزیها و میوهها دارای مقادیر کافی فیبر بوده و به پیشگیری از یبوست کمک میکنند، اظهار کرد: در وعده شام به جای مصرف نوشیدنیهای شیرین مانند انواع نوشابههای گازدار، ماءالشعیر، آب میوههای صنعتی و انواع شربتها از آب آشامیدنی سالم، دوغ و عرقیات سنتی و شربتهای خانگی بسیار کم شیرین استفاده شود.
وی در بخش دیگری از سخنانش، با اشاره به اصول تغذیهای در سحر، گفت: در وعده سحر از غذاهای کم حجم و غنی از مواد مغذی که کم نمک، کم چرب و کم شیرین هستند، استفاده شود.
وی، یادآور شد: مصرف زیاد قند، نمک و چربی موجب تحریک و تضعیف سیستم ایمنی بدن میشوند.
این کارشناس تغذیه با تاکید بر اینکه مقدار مناسبی از سبزیهای مختلف (سبزی خوردن و سالاد ) مصــرف شود، اظهار کرد: سبزیها با دارا بودن مواد مغذی مختلف و آب، علاوه بر تامین ویتامینها، مواد معدنی و مورد نیاز بدن، از تشنگی و خشکی گلو که خطر ابتلا به بیماری کووید 19 را افزایش میدهد نیز جلوگیری میکنند.
وی، بیان کرد: مصرف مواد غذایی شیرین در وعده سحری توصیه نمیشود، چرا که مواد غذایی شیرین با تحریک انسولین و ورود سریع قند خون به داخل سلولها و در نتیجه افت قند خون موجب گرسنه شدن زود هنگام شخص میشود.
وی، متذکر شد: با توجه به اینکه کم آب شدن بدن و خشکی گلو خطر ابتلا به کووید 19 را بیشتر میکند، در وعده سحر از سبزیهای پر آب مانند مثل خیار، گوجه فرنگی و کاهو که در طول روز از تشنگی و کم آبی بدن جلوگیری میکنند، استفاده شود.
پورعلی، گفت: بهتر است که نوشیدنیهای خیلی شیرین مثل نوشابههای گازدار، شربتها و چای خیلی شیرین و چای پررنگ که موجب تشنگی، خشکی دهان و گلو در طول روز میشوند، در وعده سحر مصرف نشوند.
وی، بیان کرد: چای پررنگ نیز به دلیل مدر بودن میتواند موجب دفع آب بدن و کم آبی در طول روزه داری شود.
وی، خاطرنشان کرد: غذاهای پر پروتئین مثل انواع کباب، جوجه کباب، ماهی و غذاهای خشک مثل کتلت و کوکو، سوسیس و کالباس، پیتزا، کله پاچه و هم چنین غذاهای چرب و سرخ شده و پر ادویه نیز موجب احساس تشنگی و خشکی دهان در طول روز میشوند.
پورعلی، تاکید کرد: به طور کلی غذاهای ساده و سبک مثل انواع پلوها و خورشتها برای وعده سحر مناسب است.
رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز در ادامه با اشاره به بایدها و نبایدهای وعدههای غذایی در افطار، اظهار کرد: در این وعده باید ضمن پرهیز از پرخوری از غذاهای سبک و در عین حال پر انرژی استفاده شود.
وی افزود: برای جبران کاهش قند خون در ساعات روزه داری، بدن به هنگام افطار نیاز به یک منبع انرژی به شکل گلوکز دارد.
وی، اضافه کرد: مصرف یک لیوان آب گرم و یا چای کم رنگ یا یک لیوان شیر گرم همراه با خرما یا عسل در شروع افطار و استفاده از غذاهای سبک مثل فرنی، شیر برنج، نان و پنیر و سبزی که یکی از عادات خوب غذایی هموطنان در این ایام است در وعده افطار توصیه میشود.
پورعلی، متذکر شد: شستوشوی کامل و ضد عفونی سبزی مصرفی باید براساس دستورعمل چهار مرحلهای وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی انجام شود.
وی، گفت: انواع سوپ کم چرب، آش کم حبوبات و حلیم بــدون روغن غذای مناسبی برای افطار بوده و خوردن آشهای غلیظ و چرب با مقدار زیاد پیاز داغ و نعناع داغ، به دلیل ایجاد مشکلات گوارشی در وعده افطار توصیه نمیشود.
وی، اظهار کرد: سیب زمینی آب پز، سبزی جات پخته مثل کدو، کلم، گل کلم، هویج و نخود فرنگی، تخم مرغ آب پز، کره و عسل غذاهای مناسبی برای افطار هستند.
این کارشناس تغذیه با تاکید بر ضرورت محدود کردن مصرف بامیه و زولبیا که دارای مقادیر زیادی قند و چربی، اسیدهای چرب اشباع و ترانس هستند، گفت: زیاده روی در مصرف مواد قندی و شیرین از جمله حلوا، شله زرد خیلی شیرین و.... در وعده افطار علاوه بر منجر شدن به اضافه دریافت انرژی و چاقی، موجب تحریک و تضعیف سیستم ایمنی بدن میشود.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
شهرهای شمالی تهران چهارشنبه برفی است
توسعه آموزشهای مهارتی نیاز امروز جامعه و جوانان است
یک هزار قالیباف نائینی بیمه میشوند
آسیب دیدن چند واحد مسکونی در زلزله حسینیه
پاسداری و دفاع از حرم امری واجب است
کاشت ۲۷ هزار اصله نهال در قم
بیش از ۵۴۰ هزار تن کالا از پایانه مرزی ماهیرود صادر شد
مجازی شدن برخی از مدارس سنندج
کارگران معادن استان سمنان شرایط کار ناایمن را گزارش کنند
آغاز بارش برف در جادههای اراک و شازند
آماده باش اورژانس ۱۱۵ استان مرکزی به دنبال وقوع زمین لرزه در اراک
لنج صیادی متخلف ترالر در آبهای بوشهر توقیف شد
۱۲۰ رأس دام سبک قاچاق در قروه کشف شد
اعلام آمادهباش به دستگاههای امدادی پس از زلزله در حسینیه خوزستان
اعزام ۴ تیم امداد ونجات هلالاحمر به منظور ارزیابی مناطق متأثر از زمین لرزه
نبود خسارت در زلزله حسینیه بر اساس گزارشهای اولیه
هشدار یک کارشناس در مورد میزان لرزه خیزی حسینیه
واژگونی پراید وانت منجر به فوت راننده شد
وقوع دو زلزله شدید در حسینیه خوزستان؛ خسارتی گزارش نشده است
اعزام تیمهای اورژانس به منطقه زلزلهزده حسینیه
مسئله اصلی در سازمان فنی و حرفه ای موضوع مهارت است
دومین زلزله شدید «حسینیه» را لرزاند
اعزام تیمهای ارزیاب اورژانس به منطقه زلزلهزده حسینیه
حسینیه بازهم به شدت لرزید
زلزله شدید حسینیه در اهواز هم احساس شد
آغاز ساعت کاری گمرک دوغارون از ۷ صبح خواهد شد
طرحهای پدافند غیرعامل باید بومی سازی و عملیاتی شوند
دستگیری دومین باند کلاهبرداری از پزشکان کشور در البرز
چگونگی انتخاب کرمانشاه به عنوان پایتخت فرهنگی آسیا