میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، استاد سهیل کثیرینژاد در نخستین جلسه از سلسله نشستهای تخصصی «فتح قریب» که به همت اداره پاسخگویی به سوالات دینی حرم مطهر رضوی، در سالن مرکز همایشها و نمایشگاههای آستان قدس رضوی برگزار شد، به تبیین ابعاد و اهمیت عملیات طوفان الاقصی پرداخت.
پژوهشگر حوزه یهودیت و صهیونیسم تصریح کرد: برخی از منتقدان با این استدلال که فلسطینیها قبل از عملیات طوفان الاقصی زندگی عادی داشتند آن را محکوم میکنند در صورتی که حقیقت این است که با توجه به در محاصره بودن غزه، فلسطینیها در آن زمان نیز از ابتداییترین حقوق از جمله دسترسی به اورژانس و خدمات درمانی، تردد آزاد و.... در مضیقه بودند.
شرایط سخت زندگی در غزه قبل از طوفانالاقصی
وی با توجه به امکانات محدود بیمارستانهای غزه اظهار داشت: چنانچه فلسطینیها نیاز به دریافت خدمات درمانی از بخش اورژانس داشتند مدت زمان دسترسی به این خدمات برای آنها حداقل پنج ساعت بود و آنها همچنین برای تردد در شهر و یک بازدید ساده از خویشاوندان خود باید از ایست بازرسیهای متعددی عبور میکردند.
کثیری نژاد عنوان کرد: یکی از شغلهای مردم غزه ماهیگیری است ولی اسرائیلیها به آنها اجازه ماهیگیری نمیدادند و تنها اجازه داشتند در یک شعاع بسیار کمی از ساحل اقدام به ماهیگیری کنند که در این محدوده هم امکان ماهیگیری در سطح گسترده وجود نداشت.
افراطی گری افسار گسیخته ملی مذهبیها بر علیه مردم فلسطین
پژوهشگر حوزه یهودیت و صهیونیسم اظهار کرد: علاوه بر این عوامل که در طولانی مدت فلسطینیها درگیر آن بودند، یک سری اتفاقات کوتاه مدت نیز باعث به وجود آمدن عملیات طوفانالاقصی شد که از جمله آنها روی کار آمدن دولت سی و هفتم اسرائیل در سال ۲۰۲۲ بود.
وی افزود: یکی از ویژگیهای این دولت این بود که نسبت به فلسطینیها نگاهی به شدت افراطی داشتند. به خصوص یکی از شاخههای آن به نام ملی مذهبیها که اوج رفتار وحشیانه نسبت به فلسطینیها را داشتند. به طوری که حتی جامعه اسرائیل نتوانست آن را تحمل کند و با برپایی راهپیماییهایی موسوم به"اصلاحات غزه" به این رفتارها اعتراض میکردند.
کثیری نژاد با اشاره به انتصاب ایتامار بن گویر که خود یک تروریست است به سمت وزیر امنیت ملی اسرائیل اظهار داشت: به این ترتیب دو نهاد پلیس و زندانها به دست یکی افراطیترین افراد ممکن قرار گرفت.
پژوهشگر حوزه یهودیت و صهیونیسم بیان کرد: بن گویر ساختار پلیس را کاملاً تغییر داد و نیروهای افراطی را در این نهاد منصوب کرد. در زمان او تعداد زیادی از فلسطینیها زندانی و تحت سختترین شکنجهها قرار گرفتند به طوری که چند نفر از زندانیهای شاخص جبهه مقاومت در این مقطع در زندان به شهادت رسیدند.
خطر تخریب مسجدالاقصی و عادی سازی روابط با اسرائیل
وی بیان کرد: یکی از کارهایی که ملی مذهبیها به شدت پیگیر آن بودند بحث تخریب مسجدالاقصی بود به طوری که با وجود ممنوعیت ورود مقامات سیاسی به داخل مسجدالاقصی طبق مسائل فقهی، بن گویر چند نوبت وارد این مسجد مقدس شد و این موضوع خطر نابودی مسجدالاقصی را بیشتر کرده بود.
کثیری نژاد اضافه کرد: نکته بعدی که داری اهمیت بیشتری است، مساله عادی سازی روابط با اسرائیل بود که قبل از عملیات طوفانالاقصی به نقطه خطرناکی رسیده بود. بعد از پیمان ابراهیم، بعضی از کشورهای عربی و اسلامی با هدایت کاخ سفید با اسرائیل ارتباط رسمی برقرار کردند.
پژوهشگر حوزه یهودیت و صهیونیسم ادامه داد: از آنجا که سلطه رسانهای در دست اسرائیلیها بود، در رسانهها هم اعتراض زیادی نسبت به این مسائل دیده نمیشد به همین خاطر صدای مظلومیت فلسطینیها به جایی نمیرسید، در این شرایط بود که سران مقاومت با انجام عملیات طوفانالاقصی فصل جدیدی را در تاریخ منطقه رقم زدند.
گفتنی است؛ در پایان این نشست که با حضور جمعی از مدیران، خادمان و کارکنان ادارات مختلف آستان قدس رضوی برگزار شد، استاد کثیرینژاد به سوالات مخاطبان در زمینه اهمیت عملیات طوفانالاقصی و اهداف و دستاوردهای این عملیات پاسخ داد.
منبع : خبرگزاری مهر
خراسان رضوی میزبان ۱۴ پیکر شهید گمنام دفاع مقدس می شود
دومین اجلاس ملی خیرین هیئت در مشهد آغاز شد
حفظ نیروهای نخبه سیستان و بلوچستان در اولویت است
اختصاص اعتبارات ویژه دولت برای توسعه استان سیستان و بلوچستان
دیدار رئیس جمهور با جمعی از خانواده شهدای سیستان و بلوچستان
خراسان رضوی میزبان ۱۴ پیکر شهید گمنام گمنام دفاع مقدس می شود
نیروگاه زباله سوز ساری دهه فجر بهره برداری می شود
صدور مجوز تبدیل وضعیت بیش از پنج هزار نیرو در سیستان و بلوچستان
مرحوم شکوری زندگی خود را وقف اشاعه شیعه کرد/ فاطمیه کمرنگ نشود
پزشکیان: اراده مردم، سیستانوبلوچستان را به گلستان تبدیل میکند
کشف کالای قاچاق در خرمشهر
خلیج فارس مواج میشود
زلزله ۴.۶ ریشتری برازجان خسارتی نداشت
امضای تفاهمنامه ۳۹ طرح اقتصادی در سیستان و بلوچستان
سرطان رودهبزرگ شایعترین علت مرگ در آقایان
کارکنان شهرداری ساری ۳ ماه حقوق نگرفتند
۶۰ زندانی به مناسبت هفته بسیج در قم آزاد شدند
واژگونی اتوبوس کارگران در ورزقان ۱۰ نفر را راهی بیمارستان کرد
بروز حادثه برق شهر لنده را قطع کرد
مشاورین املاک متخلف در کردستان محکوم شدند
ساری نیازمند نردبان ۶۴ متری اطفای حریق است
دیتا سنتر هوش مصنوعی ایران در شاهرود مستقر شد
رفع موانع رونق تجارت مرزی و توسعه سیستان و بلوچستان
وزیر دادگستری: مطالبه مردم باید توسط مدیران دستگاه قضا شنیده شود
اشراف اطلاعاتی زیرساخت فرایند موفقیتهای عملیات انتظامی است
تربیت بانوانی مبارز و مجاهد مانند خواهر دباغ خاصیت مکتب انقلاب
۷ اولویت و ماموریت اصلی برای فراجا مشخص شد
ارائه «برنامه عمل» ایران برای ریزگردها؛ بهشدت تحتتأثیر گردوغبار خارج از کشوریم
مشکل تأمین آب شرب و صنعتی در استان خراسان رضوی داریم
آیت الله سبحانی: اولین معصیتی که در دنیا رخ داد حسد بود