میرنیوز

اراک نیازمند مجموعه جامع مدیریت زیست بوم/ آلودگی خاک فراموش شده

اراک نیازمند مجموعه جامع مدیریت زیست بوم/ آلودگی خاک فراموش شده 2024-09-26T11:58:32+03:30

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها - غفلت از معضلات زیست‌محیطی پیش روی کلانشهر اراک ریشه در بی‌توجهی مسئولان به موقعیت جغرافیایی و ژئوپولوتیک این شهر دارد، موضوعی که متاسفانه بیشترین نقش را در آلودگی هوای اراک دارد و متاسفانه کسی بدان توجه نمی‌کند.

فعالیت سازمان‌های مردم نهاد در خصوص مسائل زیست محیطی برجسته و نقش کلیدی در این راستا دارند.

سازمان‌های مردم نهاد در عین حال که از حقوق مردم دفاع می کنند و از مواضع خود کوتاه نمی آیند منطق را سرلوحه امور قرار داده و چنانچه پافشاری های آنها در بسیاری از مباحث زیست محیطی نبود شاهد مموفقیت های این حوزه نبودیم.

اجرای طرح جامع کاهش آلودگی هوای اراک به تنهایی پاسخگوی رفع مشکلات زیست محیطی نیست

رییس شبکه محیط زیست و منابع طبیعی استان مرکزی در گفت و گو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه متاسفانه استان مرکزی مجموعه‌ای معضلات زیست‌محیطی در حوزه آب، خاک و هوا است که اغلب در زیر سایه آلودگی هوا قرار گرفته‌اند و کمتر مورد توجه هستند، اظهار کرد: آلودگی هوای اراک ناشی از مازوت‌سوزی نیروگاه حرارتی شازند به دلیل مشهود بودن آن، دیگر آلودگی‌ها را تحت تاثیر قرار داه است و حل این مسئله، نیازمند یک مجموعه جامع مدیریت زیست‌بومی هستیم.

سیاوش آقاخانی افزود: طرح جامع کاهش الودگی هوای شهر اراک، به تنهایی و به روزرسانی نمی‌تواند معضلات سلامت مردم شهر اراک را رفع کند و باید به معضلات آب، خاک، هوا و سایر جنبه‌های محیطی توجه شود.

وی با اشاره به نشست با رئیس سازمان محیط زیست کشور و طرح مشکلات زیست محیطی شهر اراک و استان مرکزی، گفت: تهیه مجموعه جامع مدیریت زیست بومی برای شهر اراک به عنوان یک راهبرد اساسی و مطالبه جدی فعالان محیط زیست باید در دستور کار سازمان محیط زیست کشور قرار گیرد و این نوع نگرش این سازمان از نگاه چالش محور باید متحول شود.

اراک نیازمند مجموعه جامع مدیریت زیست بوم/ آلودگی خاک فراموش شدهعدم وجود برنامه راهبردی برای عبور از چالش‌های زیست محیطی

وی تصریح کرد: شهر اراک همواره و در طول سال درگیر چالش‌های زمستانی و تابستانی آلودگی هواست به شکلی که در زمستان‌ها، مسئله مازوت سوزی نیروگاه و در تابستان درگیر ریزگردهاست و هرسال هم موضوع به سال بعد موکول می‌شود در حالی که در کنار آن ناترازی‌های انرژی افزایش می یابد و در مقابل آن سرمایه‌های اجتماعی مدیران تصمیم‌گیر که مسائل را به زمان‌های دیگر موکول می‌کنند، از دست می‌رود و در واقع هیچ برنامه راهبردی برای عبور از این چالش‌های وجود ندارد.

رییس شبکه محیط زیست و منابع طبیعی استان مرکزی با اشاره به وجود ابرصنایع در دشت اراک، ساوه، دلیجان و شازند و کشاورزی ناپایدار و مصرف نامناسب آب در دشت‌ها که بحران آب را ایجاد کرده است، افزود: در این شرایط و با وجود چنین بحران‌هایی، شاهد ایجاد صنایع مانند فولاد امیرکبیر، پتروشیمی الوند در شازند و پتروشیمی خمین هستیم در حالی که در دشت‌های ممنوعه استان برای تامین آب آشامیدنی شهروندان مشکل دارند و این بارگذاری‌های عظیم به اسم توسعه انجام می‌شود در حالی که این توسعه از بین برنده پایداری سرزمینی استان مرکزی است.

شهرسازی و ایجاد جزیره‌های حرارتی و گنبد آلودگی

آقاخانی با اعلام آمادگی نسبت به تهیه طرح جامع مدیریت زیست بومی، بررسی و پایش آلودگی‌های هوا، خاک، آب و سایر موارد استان مرکزی برای اولین بار، گفت: حتی برش اولیه استانی این طرح را می‌توان در اراک کلید زد و به جای به روز رسانی طرح جامع کاهش آلودگی هوا که فقط بر مسئله آلودگی هوا متمرکز است، این طرح را می‌توان دنبال کرد.

وی تاکید کرد: استان مرکزی و شهر اراک در بحث چالش‌های شهری، سازه‌ها، ساختمان‌سازی و سیاست‌های شهرسازی با وضعیت خوبی مواجه نیست به طوری که با بدترین شکل ممکن، با ناپایدارترین وضعیت و روش‌های قدیمی در کنترل ترافیک، المان‌ها، روند ساختمان‌سازی شهرها را دچار چالش‌های بزرگ از جمله جزیره‌های حرارتی، گنبد آلودگی، دره‌شهرها کرده است در حالی که این موارد در شهرهای دنیا و در طراحی شهرها مورد توجه قرار می‌گیرد و با وجود آنکه مسئولان ادعا می‌کنند در سیاست‌های شهرسازی، ارزیابی‌های زیست محیطی را دنبال می شود به این موارد توجه نمی شود و مهمترین کانون‌های انسانی امروز درگیر مسئله رو به رشد آلودگی هواست که سیاست‌های شهرسازی در آن تاثیرگذار است و باید این سیاست‌ها مورد بازنگری قرار گیرد.

خلا نگاه مشارکتی در مدیریت مناطق حفاظت شده

آقاخانی با انتقاد از وضعیت خودروسازی در کشور که خود در افزایش آلودگی هوا نقش دارد، گفت: تالاب‌ها در این استان نیز وضعیت مطلوبی ندارند در صورتی که می‌توانند بستر حیات، زایش و توسعه اقتصادی مناطق باشند، اما در حال تبدیل شدن به ابرچالش‌های زیست محیطی هستند و هیچ برنامه‌ای برای مقابله با این شرایط در کشور وجود ندارد و مسئله تنوع زیستی استان و توجه به حیات وحش و مناطق حفاظت شده نیز درگیر مشکل است.

وی تصریح کرد: متاسفانه در مناطق حفاظت شده استان، نگاه مشارکتی وجود ندارد و همچنان از روش‌های منسوخ شده در دنیا برای مناطق حفاظت شده خود استفاده می‌کنیم، اکنون حفاظت مشارکتی مدنظر است به این معنی که همه افراد حاشیه منطقه حفاظت در بهره‌برداری پایدار درگیر باشند که این امر تامین نیازهای جامعه محلی و حفظ محیط زیست را به همراه خواهد داشت و سازمان محیط زیست باید در مدیریت این مناطق نسبت به سیاست‌های خود شوند.

وی ادامه داد: این پیشنهاد نیز مطرح است که از ظرفیت رسانه‌ها در انتخاب کارشناسان استفاده شود چراکه هر کدام از فعالان رسانه‌ای نگاه پایش‌گونه و دقیق و جامعی دارد و امیدواریم که در استان نیز به جای انتخاب و استفاده از نیروهای سیاسی، از بدنه کارشناسی استفاده شود و مدیر نیز خود را به این کارشناسان پاسخگو بداند.

رییس شبکه محیط زیست و منابع طبیعی استان مرکزی تصریح کرد: محیط زیست استان مرکزی نیازمند همدلی و مشارکت دارد و این امر باید از سوی یک مدیر مشارکت طلب و قوی مورد توجه باشد.

آقاخانی گفت: نمی‌توان در یک منطقه حفاظت شده را ببندیم و اجازه ورود ندهیم چرا که اکنون دنیا به سمت حفاظت مشارکتی رفته است و برای مردم منافع اقتصادی تعریف می‌کند تا پایداری محیط زیست را رقم بزند.

لزوم استفاده از ظرفیت‌های بین‌المللی و اجرای طرح‌های مشترک

اراک نیازمند مجموعه جامع مدیریت زیست بوم/ آلودگی خاک فراموش شدهاین فعال محیط زیست در استان مرکزی گفت: زمانی که از درناهای تالاب میقان اراک ظرفیت اقتصادی تعریف شود، مردم برای حفظ این درنا و تالاب، منطقه حفاظت شده را حفظ می‌کنند، اما متاسفانه ما همچنان درگیر رفتارهای غیرمشارکتی هستیم و بازنگری در سیاستگذاری مناطق حفاظت شده به ویژه در استان مرکزی باید انجام شود.

وی با بیان اینکه باید به معاهدات بین المللی در حوزه ترسیب کربن، حفاظت‌های مشارکتی و استفاده از طرح‌های بین‌المللی وارد شویم، گفت: امروز در بسیاری از موارد، حق عضویت‌های بین‌المللی پرداخت می‌کنیم اما از ظرفیت‌های بین‌المللی محیط زیست در دنیا استفاده نمی‌کنیم و این مهم مورد توجه باشد ککه کشورها طرح‌های مشترک مانند درختکاری‌های پایدار با اکوسیستم را دنبال می‌کنند اما از این طرح‌ها عقب افتاده‌ایم.

عدم نظارت محیط زیست بر حوزه خاک و مواد غذایی

آقاخانی با تاکید بر اینکه متاسفانه در حوزه سیاست‌های فرهنگی محیط زیست نیز شاهد بی توجهی هستیم، افزود: سازمان محیط زیست هیچ مجموعه مشارکتی با رسانه‌ها در بحث آموزش عمومی ندارد و تنها رپورتاژ آگهی به رسانه ها را شاهدیم در حالی که دنیا به اثر رسانه‌ها مجازی و الکترونیکی معترف است و این برنامه‌های مشارکتی را تعریف کرده‌اند و سازمان محیط زیست در دوره جدید خود باید از گروه رسانه‌ای استفاده کند تا تاثیرات مثبت آن را در بین مردم ببیند.

وی با اشاره به مسئله سلامت زیستی در حوزه خاک و مواد غذایی افزود: دانشگاه علوم پزشکی و سازمان در تولید محصولات کشاورزی، ردپای اکولوژیکی، کیفیت و مواد غذایی باید نظارت داشته باشند، اما نظارتی را شاهد نیستیم در حالی که در شرح وظایف سازمان محیط زیست درج شده است.

مغفول ماندن آلودگی خاک در سازمان محیط زیست

رییس شبکه محیط زیست و منابع طبیعی استان مرکزی در خصوص کیفیت آب و خاک بیان کرد: کیفیت آب در شرب شهری معمولاً پایش می‌شود، اما سایر آب‌ها مدنظر نیست و آب همراه با نیترات و نیتریت و فلزهای سنگین وارد کشاورزی می‌شود که در گیاهان رسوب می‌کند و در کنار آن نیز آلودگی خاک را به همراه خواهد داشت، اما مسئله اینجاست که موضوع آلودگی خاک در سازمان محیط زیست به صورت کامل به دست فراموشی سپرده شده است مسئله آلودگی خاک بسیار موضوع راهبردی است.

وی تصریح کرد: استان مرکزی در حوزه پسماندهای صنعتی، کشاورزی و شهری و بیمارستانی و آلودگی خاک چالش جدی دارد و حتی آلودگی هوا نیز بر آلودگی خاک و اسیدی شدن آن و افزایش فلزات سنگین در خاک تاثیر دارد، اما متاسفانه این مسئله متولی مشخصی ندارد درحالی که متولی آن سازمان محیط زیست است و باید در کل کشور به ویژه استان مرکزی به دلیل استقرار صنایع بزرگ این مسئله به صورت جدی دنبال شود.

ضعف استان در انتقال مشکلات زیستی محیطی به مدیران کشوری

وی با بیان اینکه ریاست سازمان محیط زیست شناختی در حد شناخت رسانه‌ای و اخبار و اطلاعات این چنینی نسبت به استان مرکزی داشت، تاکید کرد: در شرایط کنونی نیاز است که مدیریت ارشد استان به صورت شفاف و دقیق چالش‌های محیط زیستی استان را به ریاست سازمان منتقل کند و البته پیش از آن وظیفه مدیران میانی است که اطلاعات کامل و دقیقی به تیم مدیریتی استان بدهند.

وی ادامه داد: در این راستا باید یک سیاست مشخصی وجود داشته باشد که چالش‌ها به صورت دقیق به سازمان منتقل شود و باید از ظرفیت رسانه استفاده شود چراکه با جنگ روایت‌های روبرو هستیم و هر استانی که چالش‌ها و مشکلات خود را با صراحت و شفافیت بیشتری منتقل کند به طور حتم می‌توان سهم بیشتری از منابع داشت.

این فعال محیط زیست گفت: متاسفانه علیرغم فعال بودن رسانه‌های استان در انعکاس مشکلات زیست محیطی، در این راستا همچنان با ضعف روبرو هستیم و راهبری درستی از سوی اداره کل محیط زیست استان در انتقال این مسائل و مشکلات و آماده‌سازی تصمیم‌گیران کشور صورت نگرفته است و در واقع چالش‌های زیست محیطی استان به خوبی به مدیران ارشد کشور و سازمان انتقال نیافته است.

استفاده از مدیر مشارکت جو و کارشناسان رسانه ای در محیط زیست استان

آقاخانی با بیان اینکه اگر قرار است در دولت جدید مدیران استان تغییر کند باید با تکیه بر بومی بودن و نگاه مشارکتی به همه بخش‌ها انتخاب صورت گیرد، افزود: چالش‌های محیط زیست استان مرکزی فقط با اداره کل محیط زیست حل نمی‌شود و نیاز به مدیرکل مشارکت محور متخصص است تا مردم، دستگاه‎ها و رسانه‌ها را پای کار بیاورد و در یک چارچوب درست مسائل را جلو ببرد و با این مشخصات می‌توان اثرات مثبت را ببنیم، البته نگرش سازمان محیط زیست این است که مدیران از بدنه سازمان انتخاب شود.

منبع : خبرگزاری مهر


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار استان ها

کشف کالای قاچاق در خرمشهر

کشف کالای قاچاق در خرمشهر
2024-11-21T15:21:17+03:30
اهواز _ فرمانده انتظامی خرمشهر از کشف انواع کالای قاچاق به ارزش ۱۹ میلیارد و ۸۶۰ میلیون ریال در این شهرستان خبر داد.

خلیج فارس مواج می‌شود

خلیج فارس مواج می‌شود
2024-11-21T15:21:17+03:30
بوشهر- کارشناس اداره کل هواشناسی استان بوشهر گفت: از اواخر وقت امشب با افزایش سرعت بادهای شمالی و تداوم وزش آن تا روز یکشنبه آینده، خلیج فارس مواج خواهد بود.

زلزله ۴.۶ ریشتری برازجان خسارتی نداشت

زلزله ۴.۶ ریشتری برازجان خسارتی نداشت
2024-11-21T15:21:17+03:30
بوشهر- مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان بوشهر گفت: با اعزام تیم‌های امدادی و ارزیابی به محل وقوع زلزله ۴.۶ ریشتری برازجان خوشبختانه خسارت جانی و صدمه مالی نداش...

امضای تفاهم‌نامه ۳۹ طرح اقتصادی در سیستان و بلوچستان

امضای تفاهم‌نامه ۳۹ طرح اقتصادی در سیستان و بلوچستان
2024-11-21T15:21:16+03:30
زاهدان_ تفاهم نامه ۳۹ طرح اقتصادی به ارزش ۷۰ همت در نشست فعالان اقتصادی با رئیس جمهور در محل تالار امام رضا(ع) دانشگاه سیستان و بلوچستان به امضا رسید.

سرطان روده‌بزرگ شایع‌ترین علت مرگ در آقایان

سرطان روده‌بزرگ شایع‌ترین علت مرگ در آقایان
2024-11-21T15:21:16+03:30
همدان ـ سرپرست دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه شیوع سرطان روده بزرگ در قشر مردان بیش از زنان است، گفت: در مجموع سرطان دستگاه گوارش سومین عامل مرگ و می...

کارکنان شهرداری ساری ۳ ماه حقوق‌ نگرفتند

کارکنان شهرداری ساری ۳ ماه حقوق‌ نگرفتند
2024-11-21T15:21:15+03:30
ساری- رئیس شورای شهر ساری شمار نیروی‌های شهرداری را پنج هزار نفر اعلام کرد و گفت: حدود سه ماه کارکنان حقوق دریافت نکردند.

۶۰ زندانی به مناسبت هفته بسیج در قم آزاد شدند

۶۰ زندانی به مناسبت هفته بسیج در قم آزاد شدند
2024-11-21T15:21:15+03:30
قم- به مناسبت فرارسیدن هفته بسیج، تعداد ۶۰ زندانی در استان قم آزاد شدند.

واژگونی اتوبوس کارگران در ورزقان ۱۰ نفر را راهی بیمارستان کرد

واژگونی اتوبوس کارگران در ورزقان ۱۰ نفر را راهی بیمارستان کرد
2024-11-21T15:21:14+03:30
تبریز-سخنگوی اورژانس آذربایجان شرقی از مصدومیت ۱۰ نفر بر اثر واژگونی اتوبوس در ورزقان خبر داد.

بروز حادثه برق شهر لنده را قطع کرد

بروز حادثه برق شهر لنده را قطع کرد
2024-11-21T15:21:14+03:30
یاسوج_ بروز حادثه و نقص فنی سبب قطع برق شهرستان لنده در کهگیلویه و بویراحمد شد.

مشاورین املاک متخلف در کردستان محکوم شدند

مشاورین املاک متخلف در کردستان محکوم شدند
2024-11-21T15:21:13+03:30
سنندج_مدیرکل تعزیرات حکومتی کردستان گفت: مشاوران املاک متخلف استان به ۴ میلیارد ریال جزای نقدی محکوم شدند.

ساری نیازمند نردبان ۶۴ متری اطفای حریق است

ساری نیازمند نردبان ۶۴ متری اطفای حریق است
2024-11-21T15:21:13+03:30
ساری - فرماندار ساری با اشاره به گسترش بلند مرتبه سازی در مرکز استان گفت: نیازمند تخصیص نردبان ۶۴ متری برای زمان های بحرانی و آتش سوزی هستیم.

دیتا سنتر هوش مصنوعی ایران در شاهرود مستقر شد

دیتا سنتر هوش مصنوعی ایران در شاهرود مستقر شد
2024-11-21T15:21:12+03:30
شاهرود- رئیس کارگروه هوش مصنوعی کشور از استقرار دیتا سنترهای توسعه دهنده هوش مصنوعی در پارک علم و فناوری استان سمنان مستقر در شاهرود خبر داد.

رفع موانع رونق تجارت مرزی و توسعه سیستان و بلوچستان

رفع موانع رونق تجارت مرزی و توسعه سیستان و بلوچستان
2024-11-21T15:21:12+03:30
زاهدان- وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه رفع موانع تجارت مرزی به توسعه سیستان و بلوچستان کمک می‌کند، گفت: بانک‌ها باید در این خصوص توجه بیشتری به سرمایه...

وزیر دادگستری: مطالبه مردم باید توسط مدیران دستگاه قضا شنیده شود

وزیر دادگستری: مطالبه مردم باید توسط مدیران دستگاه قضا شنیده شود
2024-11-21T15:21:11+03:30
قزوین- وزیر دادگستری با بیان اینکه مطالبه مردم باید توسط مدیران دستگاه قضا شنیده شود، گفت: به دنبال تقویت ارتباط بین قوا هستیم و معتقدیم تعامل بین قوا باید ب...

اشراف اطلاعاتی زیرساخت فرایند موفقیت‌های عملیات انتظامی است

اشراف اطلاعاتی زیرساخت فرایند موفقیت‌های عملیات انتظامی است
2024-11-21T15:21:11+03:30
مشهد- رئیس سازمان اطلاعات فرماندهی کل انتظامی جمهوری اسلامی ایران گفت: اشراف اطلاعاتی، زیرساخت فرایند موفقیت‌های عملیات انتظامی و توسعه امنیت اجتماعی است

تربیت بانوانی مبارز و مجاهد مانند خواهر دباغ خاصیت مکتب انقلاب

تربیت بانوانی مبارز و مجاهد مانند خواهر دباغ خاصیت مکتب انقلاب
2024-11-21T15:21:10+03:30
همدان ـ نماینده ولی فقیه در استان همدان گفت: امروز می‌شود با صدای بلند از شخصیتی انقلابی چون خواهر دباغ حرف زد و این خاصیت انقلاب اسلامی است که زنانی آگاه، ک...

۷ اولویت و ماموریت اصلی برای فراجا مشخص شد

۷ اولویت و ماموریت اصلی برای فراجا مشخص شد
2024-11-21T15:21:10+03:30
ساری-معاون هماهنگ‌کننده فراجا گفت: در مجموعه انتظامی کشور هفت اولویت به عنوان ماموریت اصلی مشخص شد که برگرفته از منویات مقام معظم رهبری است.

ارائه «برنامه عمل» ایران برای ریزگردها؛ به‌شدت تحت‌تأثیر گردوغبار خارج از کشوریم

ارائه «برنامه عمل» ایران برای ریزگردها؛ به‌شدت تحت‌تأثیر گردوغبار خارج از کشوریم
2024-11-21T15:21:09+03:30
خرم‌آباد - معاون محیط‌زیست انسانی سازمان محیط‌زیست با اشاره به ارائه «برنامه عمل» جمهوری اسلامی ایران برای ریزگردها در منطقه، گفت: به‌شدت تحت‌تأثیر گردوغبار ...

مشکل تأمین آب شرب و صنعتی در استان خراسان رضوی داریم

مشکل تأمین آب شرب و صنعتی در استان خراسان رضوی داریم
2024-11-21T15:21:09+03:30
نیشابور- مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور گفت: مشکل تأمین آب شرب و صنعتی در استان خراسان رضوی داریم و باید تجدیدنظر در تأمین آب داشته باشیم.

آیت الله سبحانی: اولین معصیتی که در دنیا رخ داد حسد بود

آیت الله سبحانی: اولین معصیتی که در دنیا رخ داد حسد بود
2024-11-21T15:21:08+03:30
قم- مرجع تقلید شیعیان گفت: بین حسد و ایمان تضاد وجود دارد و قابل جمع نیست و اولین معصیتی که در زمین رخ داد حسد بود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب اصفهان منصوب شد

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب اصفهان منصوب شد
2024-11-21T15:21:08+03:30
اصفهان - ناصر اکبری به عنوان مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان منصوب شد.

جشنواره « فتح خون» در ساری پایان یافت

جشنواره « فتح خون» در ساری پایان یافت
2024-11-21T15:21:07+03:30
ساری- اختتامیه اولین جشنواره فرهنگ، هنر، ادبیات و رسانه با عنوان « فتح خون» در ساری برگزار شد.

نماز راهبرد پیشگیری از فساد در حرکت‌های انتظامی کشور است

نماز راهبرد پیشگیری از فساد در حرکت‌های انتظامی کشور است
2024-11-21T15:21:07+03:30
مشهد- نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی گفت: رسالت عمده این نهاد مقدس مقابله با فساد است راه حل پیشگیری از مجموعه مفاسد به عنوان محور اصلی حرکت‌های انتظامی کشو...

اعطای نشان فداکاری به خانواده شهیدان جهاندیده و شاهرخی‌فر

اعطای نشان فداکاری به خانواده شهیدان جهاندیده و شاهرخی‌فر
2024-11-21T15:21:06+03:30
اهواز - نشان فداکاری توسط فرمانده کل ارتش به خانواده شهیدان جهاندیده و شاهرخی‌فر اعطا شد.

پیش ثبت نام حج تمتع از پنجم آذرماه در البرز آغاز خواهد شد

پیش ثبت نام حج تمتع از پنجم آذرماه در البرز آغاز خواهد شد
2024-11-21T15:21:06+03:30
کرج- مدیر حج و زیارت استان البرز با اشاره به انتشار اطلاعیه پیش ثبت نام حج تمتع ۱۴۰۴ گفت: پیش ثبت نام افراد دارای اولویت تشرف به حج تمتع سال ۱۴۰۴ از صبح روز ...

اهدای خودرو برای کمک به جبهه مقاومت توسط شهروند خوزستانی

اهدای خودرو برای کمک به جبهه مقاومت توسط شهروند خوزستانی
2024-11-21T15:21:06+03:30
اهواز - شهروند خوزستانی، خودرو خود را برای کمک به جبهه مقاومت اهدا کرد.

صهیونیست‌ها نگران انتقام آزادگان جهان هستند

صهیونیست‌ها نگران انتقام آزادگان جهان هستند
2024-11-21T15:21:05+03:30
مشهد- رئیس نمایندگی جامعة المصطفی العالمیه در لبنان گفت: امروز صهیونیست‌ها در سراسر دنیا، باید با نگرانی و اضطراب از انتقام آزادگان جهان زندگی کنند.

جهاد علمی پایه و مبنای پیشبرد اهداف والای اسلام است

جهاد علمی پایه و مبنای پیشبرد اهداف والای اسلام است
2024-11-21T15:21:05+03:30
قم- مدیر حوزه‌های علمیه کشور گفت: جهاد علمی پایه و مبنای پیشبرد اهداف والای اسلام و تجلی معارف الهی و ائمه اطهار علیهم السلام است.

رژیم صهیونی رو به اضمحلال و زوال است

رژیم صهیونی رو به اضمحلال و زوال است
2024-11-21T15:21:04+03:30
قم- معاون سپاه قدس گفت: امروز رژیم صهیونی رو به زوال و اضمحلال است و این امر با مهاجرت معکوس و شکست‌های پی در پی آنان مشهود است.

وزیر نیرو از کارخانه استحصال طلای تفتان بازدید کرد

وزیر نیرو از کارخانه استحصال طلای تفتان بازدید کرد
2024-11-21T15:21:04+03:30
زاهدان- وزیر نیرو در سفر یک روزه به سیستان و بلوچستان امروز پنجشنبه از کارخانه استحصال طلا تفتان بازدید کرد.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)