میرنیوز
حتی اگر کرونا و تبعات آن روزی، دور یا نزدیک کم یا تمام شود نیز مردم دیگر نمی توانند به سیاق گذشته باشند، شاید شست و شو و رعایت فاصله اجتماعی که این روزها برای همه دنیا سرفصل اقدامات ریز و درشتش شده تا همیشه با ما باقی بماند. وسواس در ارتباط با دیگران و پرهیز از جاهای شلوغ و مهمتر از همه تنها پرداختن به موارد ضروری و حذف عیرضروریات...
باید آموزش مجازی را در مدارس و دانشگاه ها تقویت کرد
داوود جوان ۳۳ ساله، و پژوهشگر اقتصادی است، او درباره این شرایط اعتقاد دارد سبک زندگی عرصه های مختلفی دارد که در بخش کار و فعالیت اقتصادی، باید کسب و کارها به شکل الکترونیک و مجازی ادامه پیدا کند، رفت و آمدهای خانوادگی هم باید به حداقل برسد و یا اینکه با رعایت مسائل بهداشتی مثل شستشوی مکرّر دستها و استفاده از ماسک ادامه پیدا کند.
وی در گفت وگو با ایسنا عنوان می کند: با توجه به فرصت پیش آمده، باید آموزش الکترونیک و مجازی را در مدارس و دانشگاه ها تقویت کرد.
برای کنترل فشار اقتصادی تسهیلات غیر تورمی ارائه شود
این جوان ادامه می دهد: در زمینه کسب و کار نیز باید برای کسب و کارهای ضروری، پروتکل بهداشتی تنظیم شود و مثل همه کشورهای دنیا برای کنترل فشار اقتصادی به خانوارها، بسته های اقتصادی مختلف مثل تسهیلات غیرتورّمی ارائه شود و برای تامین مالی مخارج دولت نیز از انتشار اوراق مشارکت استفاده کرد.
شاید مجبور باشیم با روبوسی و دست دادن خداحافظی کنیم
لیلا، دانشجوی دکترا و ۳۲ ساله است، او میگوید: تنها راه ممکن برای پیشگیری و کنترل بیماری حفظ نظافت شخصی است. باید همه مردم حس مسئولیت کنند، که متاسفانه همه افراد مسئولیت پذیر نیستند. پس اولین و تنها راه نظافت شخصی و خود مراقبتی است.
او همچنین پوشیدن ماسک و دستکش و شستشوی دست و استفاده از مواد ضد عفونی کننده را جزء مواردی که وارد سبک زندگی انسان ها به خصوص هنگام حضور در مکانهای عمومی شده است می داند.
این دختر جوان ادامه می دهد: دیگر سعی می کنیم در موارد ضروری از خانه خارج شویم، و اکثر خریدها را هم اینترنتی انجام دهیم. لیلا معتقد به پیاده روی اول صبح است و می گوید: من معتقدم پیاده روی اول صبح البته با حفظ همه نکات خوب است و حداقل باید هفته ای یک بار این کار انجام شود.
ممکن است مردم آنقدر رعایت کنند که آمار آنفلوآنزا هم کم شود
او به نکته جالبی اشاره می کند؛ به احتمال خداحافظی یکی دو ساله با روبوسی و دست دادن و عنوان می کند: شاید کم کم مجبور باشیم اعمالی مانند روبوسی و دست دادن را دیگر انجام ندهیم. همچنین باید جشن های شلوغ و عمومی مثل تولدها، سالگرد ازدواج و.... که برگزار کردن آن ضرورتی ندارد را هم لغو کرد.
لیلا خوشبین است که همزمانی آنفولانزا و کرونا شاید برایمان بد تمام نشود و اگر مردم مراعات کنند که سرما نخورند و نکات ایمنی و بهداشتی را اعمال کنند، خیلی خوب است و شاید مردم اینقدر اهل رعایت شوند که آمار آنفولانزا هم کم شود! چون این هم یک بیماری واگیر است.
به خاطر مسائل اقتصادی خیلی از عوامل انسانی نادیده گرفته می شود
نوید، مهندس ۳۰ ساله بوشهری به ایسنا می گوید: سبک زندگی را تا آنجایی که مربوط به خودمان می شود باید جوری تنظیم کرد که ارتباط کمتری با محیطها و افراد از لحاظ فیزیکی برقرار شود؛ یا اگر هم ارتباط مداوم وجود دارد سعی شود فاصله مناسب رعایت شود.
نوید با نگاه اقتصادی ادامه می دهد: البته این هم باید در نظر داشت که در دنیا به خاطر فشار اقتصادی خیلی از عوامل انسانی نادیده گرفته می شود و در نتیجه ی تصمیم فاصله گذاری اجتماعی خیلی از افراد مجبور هستند ناخواسته در محیطهای نامناسب و مستعدِ شیوع بیماری قرار بگیرند و در این شرایط تنها راه، رعایت کامل بهداشت فردی است.
وی در زمینه تغییر سبک رفت و آمدها میگوید: رفت و آمدها تا زمانی که اثر مثبتی از کاهش روند مرگ و میر مشاهده نشود، محدود باقی میماند.
نظر نوید درباره مدارس این است که حداقل تا اواسط تابستان بیشتر به دلیل نگرانی والدین، تعطیل میماند و خانوادهها توجه خاصی به دستورات دولتی برای بازگشایی مدارس نخواهند کرد تا زمانی که دلشان قرص و آرام شود و مطمئن شوند که بیماری کاملا برطرف شده است.
باید منتظر بازگشت پرقدرت بیماری در فصول سرد آخر سال باشیم
او می گوید: دید و بازدیدها را به خاطر اینکه تحت کنترل خود فرد است می توان راحتتر تنظیم کرد. البته این هم باید در نظر داشت که خیلی از افراد به خاطر پیشینه سنتی و فکری اعتقاد دارند که مرتب باید به افراد سالخورده و آشنایان سر زد و جویای احوالشان شد، که لازمه این، محیط آموزشی و محدودکننده ای است که باید از طرف مسئولان به خصوص دولت لحاظ شود که علاوه بر اطلاعرسانی مناسب و انبوه، عوامل محدود کننده این رفت و آمدها را هم در نظر بگیرند.
نوید ابراز نگرانی کرده و ادامه می دهد: در کل با این روند، امیدی به کاهش اثرات شیوع این بیماری نمیبینم و احتمال دارد روند مرگ و میر در دراز مدت ادامه داشته باشد، فقط شاید عوامل محیطی مثل گرمتر شدن هوا بتواند روند را کمی به صورت ظاهری کاهش دهد ولی طبق گفته پزشکان جهانی باید منتظر بازگشت پرقدرت این بیماری در فصول سرد آخر سال هم باشیم، مخصوصا اگر درست و حسابی برایش برنامه نداشته باشیم.
مردم فقط اقلام قابل شستشو را می خرند
فائزه، دختر جوان ۳۰ ساله دیگر و دانشجوی مقطع دکترا است که با ما هم صحبت می شود. او اعتقاد دارد رعایت مداوم بهداشت مثل شستن دست و صورت و همه اقلامی که وارد خانه می شود، ادامه می یابد.
او به نکته جالبی اشاره کرده و میگوید: حتی نحوه خرید هم تغییر کرده و مردم کالاهایی را می خرند که بتوانند آن را ضدعفونی کنند. در خانه ماندن و تعامل بیشتر با افراد خانواده نیاز به تغییر در رفتار متقابل است.
او میگوید: نیاز است به تغییر در سبک تغذیه که به سلامت غذا و تقویت سیستم ایمنی کمک کند، توجه شود.
رعایت فاصله ناشی از علاقه است
فائزه ادامه می دهد: مدارس نیز نیاز به پلت فرم ها و دستورالعمل های بهتری برای یادگیری آنلاین خواهند داشت و زمان و هزینه ی بیشتری صرف آن خواهد شد. همچنین دید و بازدید کاملا ساختارش عوض شده و روبوسی و دست دادن حذف شده است و این رعایت فاصله خود ناشی از علاقه و دوست داشتن افراد بوده و احترام به سلامت طرفین است.
وی تاکید می کند: تنها راه مقابله، حفظ آرامش روان و کاهش استرس است و توجه بیش از پیش به تغذیه و ورزش برای قوی نگه داشتن بدن تا حتی دچار بیماری چون آنفلوآنزا هم نشویم که مبادا آنفلوآنزا در شخص ایجاد تنش و استرس کرده و تصور کند کرونا گرفته است.
بعضی به بیماری های ریوی بدتر از کرونا گرفتار شدند
معصومه، بانوی ۳۶ ساله و فارغ التحصیل دکترای شیمی است، او میگوید: من فکر می کنم جدا از مسئله این ویروس، هر شخصی یا در این مدت یاد گرفته و یا از قبل رعایت می کرده یا اینکه باید وظیفه خودش بداند که یک سری اصول بهداشتی فردی و عمومی را به طور اصولی و درست و بدون هیچ افراط و تفریطی رعایت کند.
وی ادامه می دهد: مثلا نباید بی پروا دستهای آلوده -هنگامی که بیرون از منزل هستیم-، را با چشم و بینی در تماس قرار بدهیم و یا با همان دستهای نشسته غذا بخوریم. یا وقتی سرما خورده ایم و می دانیم درگیر یک بیماری ویروسی هستیم، فاصله اجتماعی با بقیه افراد را رعایت نکنیم و حتی بدتر از آن راحت با شخصی دیگر دست داده و یا روبوسی کنیم و دستمال های آلوده را هر جایی به جز سطل آشغال دربسته رها کنیم.
او اضافه می کند: از این رفتارها گرفته تا حالت های تفریطی که این مدت از بعضی افراد مشاهده شد که به خاطر حفظ جانشان و مصون ماندن از ابتلا به ویروس کرونا، الکل را چه صنعتی و چه غیرصنعتی تقلبی خوردند و یا اینقدر وایتکس و موادضدعفونی کننده غیراستاندارد استفاده کردند که از لحاظ تنفسی به بیماری های ریوی بعضا بدتر از کرونا گرفتار شدند. حتی شاهد بودیم عده ای متاسفانه و به خاطر همین حواشی غیر آگاهانه و بدون فکر، جانشان را از دست دادند مثل صاحب خودرویی که با الکل به میزان زیاد ماشینش را شسته بود و بعد بلافاصله ماشین را روشن می کند، یا چون فلان صفحه مجازی نوشته کسی گفته الکل را مستقیم بخورید دیگر اصلا به کرونا مبتلا نمی شوید، سهل انگارانه و بدون فکر و چشم و گوش بسته از آن پیروی کردند.
آموزش های لازم دلسوزانه و بدون هیچ سودجویی ارائه شود
معصومه معتقد است ما باید هم خودمان و هم فرزندان و نسل آینده را از اصول درست بهداشتی بدون هیچ تعصب یا افراط و تفریطی آگاه سازیم و آموزش های لازم به همه اقشار جامعه دلسوزانه و بدون هیچ سودجویی و البته صد در صد علمی و مجاز ارائه شود.
او ادامه می دهد: اگر این اصول که پایه و اساس اصلی پیشگیری از هر گونه بیماری های ویروسی و میکروبی و حتی عفونی است پس به درستی در جامعه آموزش داده شود و رواج پیدا کند و صد در صد توسط تمامی اقشار جامعه عملی شود، پس از آن تمام بخش های اداری و مدارس و اصناف و حتی مهمانی ها و دورهمی ها بدون هیچ مشکلی می توانند به روال قبلی خودشان در این چارچوب بهداشتی درست که اصلا هم به کسی فشاری وارد نمی کند، برگردند.
تا دو سال با کرونا خواهیم بود
غزاله، بانوی ۳۳ بوشهری به ماندگاری فعلی کرونا اذعان کرده و به ایسنا میگوید: مطمئنا تا دو سال -البته اگر بیشتر نشود-، واکسنی نداریم و با کرونا همراه خواهیم بود.
او ادامه می دهد: باید اصول بهداشتی به شدتِ همین الان رعایت شود، و آموزش همگانی و اجرای پروتکل ها در تمام مراکز همیشگی باشد و هرگز با کرونا دوست نشویم.
برای افراد خاطی جریمه های سخت گذاشته شود
غزاله همچنین می گوید: باید حس تعهد و حفظ حریم شخصی و حقوق دیگران را آموزش دهند، و نیز برای افراد خاطی جریمه های سخت در نظر گرفته شود، چون هر کس با بیماری وارد مکانی شود و یا ناقل باشد و به خاطر عدم رعایت نکات بهداشتی باعث درگیری بقیه شود مسئول است.
این دختر جوان اظهار می کند: مرکز بهداشت هر محله فعال شود، و چه در زمینه آموزش به مردم و چه در حوزه رسیدگی و نظارت فعالیت بیشتری انجام دهد تا تاثیرات آن در بدنه جامعه مشاهده شود.
مردم هر حرف و خبری را راستی آزمایی کنند
او ادامه می دهد: مردم به هیچ وجه ناکارامدی و بی توجهی هیچ مسئول و اداره خاطی را نبخشند و غیر مغرضانه و کارشناسانه و به طور منظم به امور توجه کنند. الان وظیفه مردم بسیار سنگین است که تمام حقوق شهروندی را بیاموزند و همه، مطالبه گرانی دانا باشند و بدون توجه به هیچ حزب و جناحی کار کنند.
غزاله میگوید: مردم باید مراقب اخبار باشند و هر حرف و خبری را راست ازمایی کنند. دولت نیز بر کارخانه ها و مراکز تولیدی نظارت جدی داشته باشد و تمام افزودنی های غیرمجاز را حذف کنند و محصولات سالم تولید کنند.
شاید این ویروس سیلی سختی برای دولت ها باشد
وی می افزاید: در تولیدات طبیعی از کودها و سموم طبیعی اصلاح شده استفاده شود و کار تمام کشاورزها و همچنین تمام محصولات مرتب زیر ذره بین باشند. شاید این ویروس سیلی سختی باشد که تمام بی توجهی دولت ها به حوزه سلامت و بهداشت و درمان را زیر سوال برده و مجبورشان کند بیشتر به سلامت مردمی که برای آنها پول و ثروت به ارمغان می اورند بیاندیشند.
غزاله به نقش تغذیه روح در این روزها نیز اشاره کرده و بیان می کند: مردم در این دوره نیاز است به کلاس های خودشناسی دینی و روانشناختی بیشتر رو بیاورند. همچنین مسئله آموزش زندگی مسالمت آمیز با ویروس بسیار مهم است.
تعداد دانش آموزان در کلاس های درس کمتر شود
او تاکید می کند: باید تعداد بچه ها در کلاس های درس کمتر شده و به نصف کاهش پیدا کند، آموزشهای بهداشتی که الان کلید خورده از سوی مدرسه به صورت عملی هر روز صبحگاه و در آخر هر کلاس درس تکرار شود. از مکان های شلوغ دوری کنیم و بهداشت محیط و فردی را نیز کاملا رعایت کنیم.
او عنوان کرد: لازم است قلیان و سیگار و.. در مکان های عمومی ممنوع شود، مکان های نشستن در پارک ها و... مشخص شود. از نشستن روی چمن ها خودداری شود، چون مکانی نیست که قابل ضدعفونی باشد.
سیستم ایمنی بدن با اصلاح مزاج و روش زندگی بالا برود
غزاله در زمینه چگونگی سبک دید و بازدیدها میگوید: دید و بازدیدها با حفظ فاصله گذاری فیزیکی باشد، و از تجمعات قدیم خودداری شود و مراسمات عروسی و عزا و غیره نیز متناسب با برنامه های حفظ سلامتی برگزار شود. ضرورت دارد که هر فردی با شناخت انواع علائم بیماری ها آشنا باشد. در هر محله ای مرتب آموزشها برقرار باشد. مدارس، مساجد و سایر اماکن عمومی را تمیز نگه داریم و در صورت احساس بیماری قرنطینه شویم.
او ادامه می دهد: پزشکان و مراکز درمانی باید با تعهد و ریزبینی بیشتری همه چیز را بررسی کنند. به این دلیل که اثر بد آنفولانزا کمتر از کرونا نیست پس در هر حال باید سیستم ایمنی بدن با اصلاح مزاج و روش زندگی بالا برود و باز هم مساله آموزش مطرح می شود. ورزش و تغذیه سالم و استفاده کمتر از محصولات کارخانه ای تا حد امکان می تواند کمک خوبی باشد.
خیلی از کارها را شاید بشود با دورکاری انجام داد
مریم بانوی ۳۷ ساله، و مدرس دانشگاه است، او در ابتدا با ابراز ناامیدی از ارائه راه حل در صورت ماندگاری کرونا به ایسنا میگوید: من واقعا نمی توانم هیچ راه حلی برای ادامه زندگی در حالتی که این بیماری به حالت مزمن تبدیل شود ارائه دهم یا حداقل به نظرم نمی رسد چنین کاری بشود انجام داد، و تنها راه حل منطقی، شدنی و کم هزینه این بود که همان اوایل شیوع شهرها قرنطینه کامل می شد یعنی همان کاری که ووهان چین انجام داد. بسته های خوراکی و وسایل مورد نیاز اشخاص درب منزل تحویل داده می شد تا هیچ کس بیرون نیاید و آن وقت بعد از ۲ ماه به طور کامل این بیماری ریشه کن می شد و بعد از ریشه کنی کامل، افراد با استفاده از ماسک و تدابیر لازم و احتیاط کاری خوش و خرم به محل کارشان بر می گشتند.
او می گوید: حالا خیلی از کارها را شاید بشود با دورکاری انجام داد. حتی اگر خوش بینانه فرض کنیم تدریس و تشکیل کلاس و خیلی از کارهای اداری با استفاده از اینترنت و به صورت آنلاین انجام می شود ولی باید قبول کنیم افراد زیادی که مشاغل یدی دارند مسلما با مشکل شدید اقتصادی روبرو می شوند، مثلا آرایشگرها، کافه و رستوران دارها، فروشندگان دوره گرد، کشاورزان، صنعتگران و نجاری ها و مکانیکی ها و... .
وی ادامه داد: برای دیدن دوستان و اقوام می توان از تماس های تصویری استفاده کرد، مثلا من شخصا رفت و آمدهای خودم را محدود و منحصر با وسیله شخصی انجام می دهم. کلاس ها هم مسلما بخشی از آن حذف می شود و بخشی دیگر آنلاین خواهد بود.
چگونگی سبک زندگی در صورت تداوم ویروس کرونا
فرهاد عباسی، متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در این باره به ایسنا می گوید: مواردی که تا به حال گفته شده و رسانه ها بر آن در زمینه حفظ بهداشت تاکید دارند همچنان به قوت خود باقی است، زیرا بیماری در جهان پخش شده و اگر چه هم اکنون سیر نزولی پیدا کرده است لیکن این سیر نزولی مستلزم آن است که احتیاطات لازم مانند شستشوی مکرر دست ها، پرهیز از حضور در مکانهای شلوغ و بیرون آمدن از منزل جهت کارهای غیرضروری و تمام مواردی که تا به حال گفته شده همچنان رعایت شود.
وی تاکید کرد: اگر مردم رعایت نکنند و تصور کنند که همهچیز تمام شده و شرایط به حالت عادی برگشته و فکر کنند این فاصله گذاری اجتماعی به این معنی است که شرایط به روال عادی برگشته این در واقع یک برداشت اشتباه بوده و می تواند منجر به افزایش موارد بیماری شود.
عباسی خاطرنشان کرد: متناسب با افزایش تعداد موارد بیماری تعداد بستری ها در بیمارستان نیز افزایش پیدا می کند، و بین این بیماران قطعا موارد بدحالی هم وجود خواهد داشت که باعث افزایش از دست رفتن و فقدان عزیزانمان خواهد شد، بنابراین توصیه ما کماکان این است که مردم به هشدارها گوش کرده و همچنان پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند، همچنین فواصل اجتماعی که تعریف شده لحاظ شود و تجهیزات محافظتی مانند دستکش و ماسک استفاده شود، شستشوی مکرر دست ها نیز از جمله مواردی هستند که باید مورد توجه قرار بگیرند.
این متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری در زمینه همزمانی بیماریهای آنفلوانزا و کرونا اظهار کرد: امسال نیز مثل سال های قبل قطعا شاهد آنفلوآنزا خواهیم بود و با توجه به اینکه علائم این دو بیماری شبیه به هم است، شاید افتراق آنها از لحاظ بالینی به راحتی امکانپذیر نباشد. این یکی از مشکلاتی است که در فصل سرد و زمان شیوع آنفلوانزا خواهیم داشت.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
۹۵۰ گروه جهادی در هفته بسیج به مناطق محروم خدمت رسانی کردند
۳ کارگر جوان حین لایروبی در مشهد جان باختند
بسیج تبدیل به حرکتی جهانی شده است
ورزشکاران ناشنوا در استان تهران صاحب سالن تخصصی می شوند
فعالیت سامانه بارشی در کرمانشاه شدت می گیرد
فعالیت معدن گنجه رودبار تا اطلاع ثانوی متوقف شد
کشف یک میلیون قرص چاقی و لاغری و هورمونی غیرمجاز در ورامین
ورود دستگاه قضائی به آلودگی مزارع پرورش میگوی هرمزگان
دستگاه قضایی به حادثه فوت کارگر کارخانه قند مغان ورود کرد
انبارهای اموال تملیکی کردستان تعیین تکلیف شوند
انفجار در معدن گنجه رودبار مصدومی نداشته است
کشف کارگاهی با یک میلیون قرص چاقی و لاغری و هورمونی غیرمجاز در ور
دشمنان از اشاعه تفکر بسیجی به سایر کشورها هراس دارند
۱۲۰ هزار دست لباس گرم و ۵ هزار پتو در پویش ملی «هبه» جمع آوری شد
رئیس هیئت گلف استان خراسان رضوی انتخاب شد
جبهه مقاومت ناحیه امنی برای کشور ایجاد کرده است
ترویج تفکر شهید فخری زاده برای کشور سازنده است
حضور ۱۰۰ مهمان رسمی و خارجی در اجلاس وزرای خارجه اکو
حضرت زهرا (س) نمونه بارز تبیین مقام الهی و ارتباط با خداوند است
۳۶ قطعه سکه بهار آزادی در هنگ مرزی تایباد کشف شد
کوهنوردان از صعود به ارتفاعات پایتخت اجتناب کنند
امام جمعه قم: بانوان در اسلام از جایگاه والایی برخوردار هستند
علت مسمومیت اهالی و دانش آموزان دهستان ویژنان در دست بررسی است
تفکر بسیجی گرهگشای مشکلات است
بوشهر پایلوت پژوهش اقتصادکرانه و پسکرانه شد
خبرنگاران مهر در اختتامیه جشنواره ۳۵ تئاتر کردستان تجلیل شدند
تولید انرژی برق در نیروگاه نکا از ۶.۷ میلیارد کیلووات گذشت
کاروان ترویج بهره وری ویژه الگوی کشت ملی به آذربایجان غربی رسید
محور اصلی طرح جامع زیارت باید مشهد و حرم امام رضا(ع) باشد
ساخت پروژه پل زیرگذر نواب چالوس ۶۰ درصد پیشرفت کرد